Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

invincible1921
Kontakt:

Re: Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije

Post Postao/la invincible1921 » 17 dec 2024, 12:05

Madal je napisao/la:
16 dec 2024, 21:36
invincible1921 je napisao/la:
16 dec 2024, 18:20

Zbog forme, atmosfere za koje ne znamo kakve ce bit do marta oni su favorit al negdje 60-40...medjutim ekipi koja ima nekoliko igraca u ligi prvaka i to haman svi nosioci, koja ima jednog Dzeku, koja ima jos igraca iz lige petice bod mora bit minimum protv ekipe kojoj najbolji igraci igraju u Parmi, a dosta rostera u rumunskoj ligi i to pred praznim tribinama

Ne ocekujem da ih razbijemo, ali neki posteni remi je minimum minimuma...ne zanima me kako ce to uradit. Po svemu oni bi trebali mislit kako ce s nama a ne mi sa njima...ali eto zivot pose romane

O kipru stvarno ne bih trosio rijeci ...smijesno je i poredit
Jbg drug ti mislis ako boldiras bit ce vise realno. Dzeko je star ali je jos uvijek klasa.
Trebate prestati s tom pricom "igraci lige petice". Isto ko sto ste hajpali Benjo nas igra u Romi/Ajaxu mora u prvu a zivi uzas momak trenutno sto se i pokazalo. Sad se psuje Barbarez sto je uopste na spisku.

Da malo razlozimo - Gigovic je blijed u reprezentaciji i klub mu je vec cvajtas. Vasilja pune i u klubu a i odron je u reprezentaciji, rupetina, svaki potez mu je nesiguran nije samo do golova. Protiv Njemacke na Bilinom nije znao ofsajda izvesti kako treba, 3x ga sudija ispravljao.
Za Demirovica, Kolasinca pa evo i Tabakovica mada nam uopste ni ne igra, nema sta jbg.
O igracima lige petice mozemo pricati ako neki igrac vec par sezona uveze u istoj da ne kazem vecinu karijere. Pa da pisemo treba zvati Krunica ipak je iskusan igrac lige petice i sl. A ovo nase tepanje Gigovicu i Vasilju ih ne cini kvalitetnim igracima. Neko vam je to vec objasnio, @zglavkar cini mi se.

Druga stvar je sto ismijavate rumunsku ili madjarsku ligu ali tim reprezentacijama se povrijedi npr desni bek, izrove nekog iz akademije Puskas ili Rapid Bukuresta i ljudi odigraju dobro, cvrsto, solidno, da se i ne vidi da su neka rezervna opcija. Svaka ekipa osim ovih iz prvog sesira ce osjetiti neigranje nekog top igraca, pa tako i mi naravno, ali drugi to nadomjeste solidnim zamjenama a nama se sve raspada kad se 1-2 povrijede. To je zato sto nemamo siroku bazu iole kvalitetnih i pismenih igraca.
Mi uigravamo jednu taktiku i formaciju npr i sve to pada u vodu ako se neki od igraca povrijedi, to je suludo i tu se otkriva nasa najveca mana i nekvalitet.
Krila nam ne postoje, do skoro ni defanzivni vezni, to je uzasno za jednu ekipu da osnovnih pozicija jednostavno nemamo ne samo za izmjenu vec i za prvih 11. To se Rumuniji ili Madjarskoj ne moze nikada desiti. Nece njima nikad uci s klupe neki njihov Civic da ih sahrani ko sto nama udje.
Na sve to mi veznog reda nemamo a onda ti dzaba Haaland i Lewa u napadu zajedno.

I da, imamo mi itekako sanse protiv njih. Samo nismo favoriti. Narocito ne protiv Austrije. To je cinjenica.
Razumijem ja tvoj rezon i nije da se ne slazem, ali hocu rec pravi se dosta narativ ko da je bod protiv rumunije pred praznim tribinama uspjeh..u sustini taj bod treba realnost i minimum koji trebamo ostvarit..

Kipar stvarno nema potrebe ni komentarisat...ako nismo u stanju pobjedit vodonose iz Apoela i Omonije ne treba ni da igramo...a i tu se pravi narativ ko da je 50/50...

Sa Austrijom sta bude bude...trebamo dvije stvari:

1. Da ih docekamo u zenici sa bar 10b
2. Da u becu imamo sansu da pobjedom se plasiramo

Ako se dovedemo do ovih situscija, nece im se puno zamjerit i da kiksaju.
=\_1921_/=

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 dec 2024, 12:08

Bod protiv Rumunije jeste ok, vazda će biti.
Protiv Kipra je ok samo pobjeda i tu nema potrebe ni za kakvim pilanjem naopako.

Minimum koji trebamo imati je 4-2-2. Sve preko toga bi bio iznenađujući uspjeh.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 dec 2024, 12:12

zaostrog je napisao/la:
17 dec 2024, 12:08
Protiv Kipra je ok samo pobjeda i tu nema potrebe ni za kakvim pilanjem naopako.

Pa naravno da je ok sad bi ga potpiso, al hocu rec ispada ko da su nam sanse 10% za takvo nesto..ko da igramo s Portugalom....u sustini poraz u Bukuresru bi bio bas podbacaj to je sva poenta
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 17 dec 2024, 12:33

17 dec 2024, 12:05

Razumijem ja tvoj rezon i nije da se ne slazem, ali hocu rec pravi se dosta narativ ko da je bod protiv rumunije pred praznim tribinama uspjeh..u sustini taj bod treba realnost i minimum koji trebamo ostvarit..

Kipar stvarno nema potrebe ni komentarisat...ako nismo u stanju pobjedit vodonose iz Apoela i Omonije ne treba ni da igramo...a i tu se pravi narativ ko da je 50/50...

Kako sad poraz podbacaj a oni favoriti 60-40 :D
Poraz da izgledamo uzasno kao protiv Madjarkse kuci je podbacaj. Poraz gdje smo bara bara je ok jbg.
Za Kipar se slazem ali dabogda da smo mi ekipa koja dobija takve kuci a pogotovo u gostima. U sustini to ni mi ne znamo, vidjeti cemo. Ali protiv Kipra se mora ici na dvije pobjede bez dileme.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 17 dec 2024, 14:32

17 dec 2024, 12:12
zaostrog je napisao/la:

Pa naravno da je ok sad bi ga potpiso, al hocu rec ispada ko da su nam sanse 10% za takvo nesto..ko da igramo s Portugalom....u sustini poraz u Bukuresru bi bio bas podbacaj to je sva poenta
U suštini i ja volim da sam optimistican ali me realnost spuca, nije to toliko davno bilo kad smo gubili od Luxa, Islanda, Slovacke i ne vidim da smo nesto znatno napredovali da ocekujem da cemo pobjedit u Bukarestu.

Mi brzo stvari zaboravljamo i volimo se sjetit perioda 2012/2014 pa onda i ocekujemo pobjede protiv Aus i Rumuna koji zadnji 15 tekmi imaju brutalno bolju statistiku od nas.

Ja sam se bas nadao da ce nas krenuti na bolje sa novim strucnim stabom, sad za sad se nije nista pokazalo. Naravno protivnici su bili prejaki, zato necu nista reci dok se ne zavrsi tekme u Zenici sa aus.

Ocekivat je pobjede protiv Kipra i San Marino i dva X protiv Rumuna i Aus.

Ako uspiju ostat neporazeni u Bukarestu i uzmu sljedece 3, to bi bilo van svaki ocekivanja. Mislim da bi tad poginuli i dobili Austriju.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 dec 2024, 14:48

Madal je napisao/la:
17 dec 2024, 12:33
17 dec 2024, 12:05

Kako sad poraz podbacaj a oni favoriti 60-40 :D
Poraz da izgledamo uzasno kao protiv Madjarkse kuci je podbacaj. Poraz gdje smo bara bara je ok jbg.
Za Kipar se slazem ali dabogda da smo mi ekipa koja dobija takve kuci a pogotovo u gostima. U sustini to ni mi ne znamo, vidjeti cemo. Ali protiv Kipra se mora ici na dvije pobjede bez dileme.
Slazem se :D Ma ja sam ubjedjen mi mozemo uzet bod(ove) il cemo izac ni za qrca i rasuce nas 3:0 :D U sustini to i govorim od pocetka, mislim da smo kvalitetniji i ako odigramo u skladu sa reputacijom/kvalitetom nema sanse da izgubimo

Ne vidim zaista situaciju da odigramo top i izgubimo tipa 2:1
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 dec 2024, 14:51

Sindikat12 je napisao/la:
17 dec 2024, 14:32
17 dec 2024, 12:12
zaostrog je napisao/la:

U suštini i ja volim da sam optimistican ali me realnost spuca, nije to toliko davno bilo kad smo gubili od Luxa, Islanda, Slovacke i ne vidim da smo nesto znatno napredovali da ocekujem da cemo pobjedit u Bukarestu.

Mi brzo stvari zaboravljamo i volimo se sjetit perioda 2012/2014 pa onda i ocekujemo pobjede protiv Aus i Rumuna koji zadnji 15 tekmi imaju brutalno bolju statistiku od nas.

Ja sam se bas nadao da ce nas krenuti na bolje sa novim strucnim stabom, sad za sad se nije nista pokazalo. Naravno protivnici su bili prejaki, zato necu nista reci dok se ne zavrsi tekme u Zenici sa aus.

Ocekivat je pobjede protiv Kipra i San Marino i dva X protiv Rumuna i Aus.

Ako uspiju ostat neporazeni u Bukarestu i uzmu sljedece 3, to bi bilo van svaki ocekivanja. Mislim da bi tad poginuli i dobili Austriju.
Zato i kazem prva sa austrijom sa 10b i euforijom i zadnja pred sigurno 100k nasih u Becu gradu i 50k na stadionu :D

Pa nek nas dobiju ako su jaci :D

Znaci Kipar i SM 12b i rumunija cak i sa 3 nam daje sansu da igramo baraz sa austrijom prakticno....Ovaj bod iz bukuresta nije tolko bitan kao bod(jeste), nego vise mi je u pogledu motivacije i forme za nastavak kvalifikacija

Jbg ovo je bukvalno samsa generacije, tesko je vjerovati da ce ikad ova generacija bit u stanju da se plasira na SP je ovakvu grupu neces dobit..a sve i da budes drugi u nekoj, baraz je pogotov sad neprrmostiva prepreka...mi nismo mogli ni preko s.irske a da prodjemo protiv lupam poljske, svedske i slicni i to ne jednu nego dvije utakmice...Nemoguca misija..ako im ovo nije motivacija samo po sebi ne znam sta jeste
=\_1921_/=

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 17 dec 2024, 22:03

Može li mi neko objasniti na čemu se temelji optimizam osim činjenice da si dobio najbolje moguće protivnike iz svakog pota? Po nekim anketama 40% ljudi hladno glasa da ćemo prvi završiti. :rol:

Jedina ohrabrujuća stvar je što imaš 3 tekme u nizu gdje si favorit (Kipar i 2x San Marino), pa da se dobije na samopouzdanju u slučaju 3 vezane pobjede.

Niti imaš igrački kadar, niti stručni štab za više od baraža.

Ja sam zadovoljan sa trećim mjestom i da se ne osramotimo (porazi od Kipra i San Marina, te da nas ne natrpaju Rumuni i Austrijanci).

Mislim da bi za baraž bilo dovoljno 5 pobjeda, remi i 2 poraza. Uz pravu energiju i euforiju, apsolutno je baraž dostižan ako se sastavimo i dozovemo iz ovog očaja. Ipak, stava sam da ova ekipa i stručni štab nemaju kvalitet za takvo nešto.

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 17 dec 2024, 22:56

Ss nema definitivno kvalitete da odvede ove igrace na SP. Daj Boze da me demantuju
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 dec 2024, 23:21

Uz pretpostavku da će sve najjače ekipe proći kao prve, a evo po mom sudu najjače iza toga završiti druge, ovako bi otprilike izgledao baraž:
POT 1: Švicarska, Ukrajina, Turska, Vels.
POT 2: Mađarska, Srbija, Poljska, Grčka.
POT 3: Slovačka, Češka, Norveška, BiH.
POT 4: Rumunija, Makedonija, Sjeverna Irska, Moldavija.

U polufinalu ekipa iz POT 2 dočekuje ekipu iz POT 3, a za finale se vrši žrijeb ko je domaćin. Dakle, prvo bismo morali u Budimpešti/Beogradu/Varšavi/Atini dobiti, a onda drugo kolo možda bismo igrali i kući. Sve u svemu, mnogo teško :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 dec 2024, 00:47

zaostrog je napisao/la:
17 dec 2024, 23:21
Uz pretpostavku da će sve najjače ekipe proći kao prve, a evo po mom sudu najjače iza toga završiti druge, ovako bi otprilike izgledao baraž:

U polufinalu ekipa iz POT 2 dočekuje ekipu iz POT 3, a za finale se vrši žrijeb ko je domaćin. Dakle, prvo bismo morali u Budimpešti/Beogradu/Varšavi/Atini dobiti, a onda drugo kolo možda bismo igrali i kući. Sve u svemu, mnogo teško :D
Vece sanse imamo da direktno odemo, a i tu su male. Sad zamisli kolike su u ovom barazu, koji ce mozda biti i isti. :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 dec 2024, 08:58

DamirT je napisao/la:
18 dec 2024, 00:47
zaostrog je napisao/la:
17 dec 2024, 23:21

Vece sanse imamo da direktno odemo, a i tu su male. Sad zamisli kolike su u ovom barazu, koji ce mozda biti i isti. :mrgreen:
Ma nismo mogli proc fkn S.Irsku ili Irsku kad smo bili u naponu snage, a da sad prodjemo kroz baraz i to dvije utakmice...prije bi vjerovo da cemo bit prvi s portugalom u grupi nego da baraz prodjemo
=\_1921_/=

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 18 dec 2024, 09:14

Veliki Sergej protiv Lucescua i Rangnicka. 😁

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 18 dec 2024, 14:46

Mocvara1991 je napisao/la:
18 dec 2024, 09:14
Veliki Sergej protiv Lucescua i Rangnicka. 😁
Ragnick vs Sergej kao Enrique vs Neville (7-0)

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 dec 2024, 11:22

https://www.facebook.com/share/v/ixHuYQRwG6XQDgyT/

Djeluje mi kao da im je Barba rekao šta će reći ako budu izlazili u medije 😁

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 03 jan 2025, 19:33

https://sportsport.ba/fudbal/kvalifikac ... bih/489293

Mah, sta oni znaju !? Gazimo sve ko plitak potok!
Ta ce Australci i Cige?

Sad ce nam "stručnjak" Nodi (i slični njemu) objasnit da ipak idemo direktno na SP.

:kafa:
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 27 jan 2025, 10:35

U oktobru najvjerovatnije prijateljska protiv Malte nakon utakmice s Ciprom. Trazi se takodjer protivnik i za Jun nakon San Marina. :bih:
Izvor: repstacijaba

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 27 jan 2025, 10:45

fanatik19 je napisao/la:
27 jan 2025, 10:35
U oktobru najvjerovatnije prijateljska protiv Malte nakon utakmice s Ciprom. Trazi se takodjer protivnik i za Jun nakon San Marina. :bih:
Izvor: repstacijaba
Šteta što nije u martu, da se nabildaju samopouzdanjem. Ovako u oktobru, ako kvalifikacije budu propale, možda nas i Malta nabuši. :problem:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 jan 2025, 15:36

mosa lošmi stićko tit-ula!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 feb 2025, 18:52

Evo Dragusin tesko povrijedjen. Zavrsena sezona za njega.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 21 gost.