Nisam to reko, nego sam reko da ti tvrdis da radnik zaradi 10 hiljada firmi a dobije 1000, sto njje tacno i pokazujem ti statistiku. Mi smo drzava neradnika, kad bude gazda imo od jednog radnika 10 hiljada zarade, tad ce i radnik imati pet milja platumma_hz je napisao/la: ↑31 dec 2024, 12:39Gdje si ti procitao da sam ja napisao da radnik uzima 10 milja,de irfo prvo kod ocnog odi.irfo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:22Koje su to firme gdje radnik zaradjuje po 10 milja? Zivite u zabludi Bgm, firma gdje je profitabilnost 40% po radniku radi fenomenalno, a toga je jako malo. Inace smo mi jedna od najneproduktivnijih drzava
Ovo je statistika a te price radnik zaradjuje su fikcija
![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Nazalost ljudi ne kontaju da je ovo udar na radnike a ne na gazde, gazda ce svoj profit ostvariti, sto znaci ide povecanje radne produkcije ili smanjenje troskova(otkazi). Vi ako mislite da neko ko zaradjuje deset milja od svog biznisa ce sada tu polovinu dati radnicima, Bgm zivite u pogresnoj realnosti….
Evo jutros cujem kod prijatelja koji ima 15 zaposlenih dw ce biti 3 otkaza kao tehnoloski visak, a ovih 12 ce da radi posao 15 ljudi
A ove odredbe vlade su smijesni, pokrivat ce oni razliku ali kada, koliko, kako, taj dio se ne spominje a sutra je vec prvi januar.
Evo jutros cujem kod prijatelja koji ima 15 zaposlenih dw ce biti 3 otkaza kao tehnoloski visak, a ovih 12 ce da radi posao 15 ljudi
A ove odredbe vlade su smijesni, pokrivat ce oni razliku ali kada, koliko, kako, taj dio se ne spominje a sutra je vec prvi januar.
- Marsal
- Kontakt:
Pa nek dadne otkaze slobodno, ne sumnjam da će se radnici snaći, danas makar možeš glupog posla naći na svakom koraku. A jedini koji živi u nekim iluzijama i paralelnoj stvarnosti jeste taj poslodavac koji misli da će neko ostavit kičmu za 1000 maraka pa preuzet još dio posla na sebe
Povisiti ćeš cijenu proizvoda? Sretno brate. Povisi slobodno pa da vidimo kako ćeš proći. Pokušali su mnogi neosnovano povisit cijene ali ni ovaj narod nije baš tolika ovca da ga svako šiša. Jučer sam ušao u Mercator, pola prodavnice na akciji i to dooobroj akciji. I tako je već dugo.
Kako je se svako đubre kod nas raspuhalo to je strašno. Da je svakom da za godinu bavljenja nekim biznisom kupi sebi stan u centru gradu i dobar autić jer on je GAZDA.
Eto budi, nikakav problem. Povisi slobodno cijene svog proizvoda.

Povisiti ćeš cijenu proizvoda? Sretno brate. Povisi slobodno pa da vidimo kako ćeš proći. Pokušali su mnogi neosnovano povisit cijene ali ni ovaj narod nije baš tolika ovca da ga svako šiša. Jučer sam ušao u Mercator, pola prodavnice na akciji i to dooobroj akciji. I tako je već dugo.
Kako je se svako đubre kod nas raspuhalo to je strašno. Da je svakom da za godinu bavljenja nekim biznisom kupi sebi stan u centru gradu i dobar autić jer on je GAZDA.
Eto budi, nikakav problem. Povisi slobodno cijene svog proizvoda.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ako poslodavac ne može davati platu barem 1000KM neka onda i ne postoji, realno većina može ali su gazde naučile da daju minimalno što moraju i ostalo sebi. Ne mogu dati 1000KM platu ali se ima auto od 200k i kuće/stanovi od milion maraka. Kukaju, kukaju ne bi li kako Vlada ovo povukla a realno 90% gazda može ovo iznijeti bez ikakvih problema.
Mene bi bilo sramota dati radniku platu 600KM i onda kukati ako moram povećati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
- Kontakt:
Irfo kmee kmeee
Wanderson kmee kmee

Wanderson kmee kmee

Gledate pogresno na stvari, poslodavca nije briga kolika je neto plata nego koliko je bruto plata, moze radniku i hiljadu i po zaradjivati ako su doprinosi mali.Unofficialpage je napisao/la: ↑31 dec 2024, 14:03Ako poslodavac ne može davati platu barem 1000KM neka onda i ne postoji, realno većina može ali su gazde naučile da daju minimalno što moraju i ostalo sebi. Ne mogu dati 1000KM platu ali se ima auto od 200k i kuće/stanovi od milion maraka. Kukaju, kukaju ne bi li kako Vlada ovo povukla a realno 90% gazda može ovo iznijeti bez ikakvih problema.
Ne kontaju neki izgleda da nije stvar u plati, nego u doprinosima. Nek smanje doprinose i bar 80% poslodavaca će sa oduševljenjem povećati platu radnicima.
Izgleda da ovi forumski poslodavci dugo nisu zapošljavali. Prošlo je vrijeme 'imam ja još deset takvih kao ti ako ti nećeš' i trenutno je nestašica radnika, posebno za poslove koji su nižeplaćeni. A i ovo što imaš, pola ih je u procesu odlaska.
Vidjet cete u narednom periodu koliko ce ljudi ostati bez posla nazalost, steta ovog ekonomskog populizma
- VensanKasel
- Kontakt:
Teško brate , barem ovi naši balijanderi prije će biti 20%

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
napravi li ko udes u gradu, bilo gdje, mogu komotno odgoditi novu, takva je guzvara...
Haahahhaa ko ce ba ostat bez posla,radnika niko ne moze da nadje haman a ne da ostane bes posla.Prica za malu djecu.
Jedino sto ce se desiti je da ce radnicima se povecati plata a da ce gazda ostati bez mikro malog djela zarade zbog koje ce biti ljuti.Ubrzo ce sve gazde nuditi vece plate dobrim radnicima da bi ostali u njihovim kompanijama.
Jedino sto ce se desiti je da ce radnicima se povecati plata a da ce gazda ostati bez mikro malog djela zarade zbog koje ce biti ljuti.Ubrzo ce sve gazde nuditi vece plate dobrim radnicima da bi ostali u njihovim kompanijama.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Da, zato je 270 hiljada u federaciji na birou…
Cuj kolika je bruto plata. Pa moraju postojati i doprinosi. Zdravstvo i posebno socijalne kategorije treba pokriti.irfo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 14:09Gledate pogresno na stvari, poslodavca nije briga kolika je neto plata nego koliko je bruto plata, moze radniku i hiljadu i po zaradjivati ako su doprinosi mali.Unofficialpage je napisao/la: ↑31 dec 2024, 14:03Ako poslodavac ne može davati platu barem 1000KM neka onda i ne postoji, realno većina može ali su gazde naučile da daju minimalno što moraju i ostalo sebi. Ne mogu dati 1000KM platu ali se ima auto od 200k i kuće/stanovi od milion maraka. Kukaju, kukaju ne bi li kako Vlada ovo povukla a realno 90% gazda može ovo iznijeti bez ikakvih problema.
Pricate o doprinosima, a imate nizak porez na dobit. Onda koliki vam je porez na dividende?
Dosta tih prijetnji ba, ostace bez posla ovo ono. Otpustanjem radnika poslodavci ce sami sebi samo nastetiti, jer time ide smanjenje produktivnosti a u konacnici i manji prihodi.
Ako neko misli da ce mu 10 radnika pokrivat poso za 15 ljudi i tu se grdno vara.
Plus ionako velika vecina poslodavaca ne postuje druge odredbe u zakonu. Veliki broj njih tjera ljude da rade 48 sati sedmicno a ovih prekovremenih 8 sati nista dodatno ne placaju.
Nego eto mjesecno je 200 sati radnih ostalo je prekovremeno. Halo ba, sve preko cca 170 sati mjesecno je prekovremeno.
Medjutim ne, radi ti men za 620 maraka 200 sati tako je men isplativo, to sto ces se ti slomit i razboljeti sta mene briga.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
-
- Kontakt:
Kakav biro, jesi li realan. Na birou je 90% ljudi koji radi sezonske poslove i na crno, te uopće ne traže posao. Izuzev studenata sa nekim levatskim faxom
Od toga pola je na birou radi benefita koje ostvaruju pomocu istog, citaj zdravstveno, a na crno ubise poso ( i ovo je drzavi problem i teret kojeg sto prije treba rijesiti).
Od druge polovine mozda samo 30 procenata citaj 40ak hiljada u cijeloj federaciji aktivno trazi posao.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
veoma jednostavno se i to da rijesiti nafatas inspekciju da ganja ljude koji rade na crno a tu su na birou samo zbog zdravstvenog i tjt. tako radi vecina mehanicara, keramicara, molera ni dana radnog staza a ubise keshmeho-medo je napisao/la: ↑31 dec 2024, 15:11Od toga pola je na birou radi benefita koje ostvaruju pomocu istog, citaj zdravstveno, a na crno ubise poso ( i ovo je drzavi problem i teret kojeg sto prije treba rijesiti).
Od druge polovine mozda samo 30 procenata citaj 40ak hiljada u cijeloj federaciji aktivno trazi posao.

Ja vama zvanicne brojke i statistiku a vi neke rekla kazala, “znam ja” fazoneVjeverica777 je napisao/la: ↑31 dec 2024, 15:10Kakav biro, jesi li realan. Na birou je 90% ljudi koji radi sezonske poslove i na crno, te uopće ne traže posao. Izuzev studenata sa nekim levatskim faxom
Zivi bili pa vidjeli pola od tih ljudi radi vani dodje ovdje radi zdravstvenog samo prijave se.Po meni je greska vlade sto nije minimalac digla na 1500 odmah jer toliko je realna plata da se moze prezivjeti na danasnjem vaktu jer ovo sad povecanje je trebalo biti prije godinu davno ya je inflacija pojela.
FK SARAJEVO.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, MaroonBjelave i 6 gostiju.