Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ovo je dugoročno sigurno dobar potez i kraj priče. Svaki početak je težak, ali neka .
- VensanKasel
- Kontakt:
Da li su tih par sitnih poslodavaca uplatili svojim radnicima neoporezivu pomoć ? Čisto sumnjamMadal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:05Moj rodjak bio pred potpisom za prvi posao u struci na minimalac, sav sretan i on i familija, naravno s mogucnosti rasta nakon par mjeseci. Poslije zakona poslodavac javlja da mu ne moze isplatiti to od pocetka i da trazi novog poslodavca.sljivo je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:02Po meni najvise je nahebo onaj privatnik koji je zavodio minimalac a ostatak davao na ruke/crno (pa tako krao od svih, prao pare i sta sve ne). A njih je mnogo sudeci prema tome koliko se sve uzhebalo. Ako je ovo mjera koja ce to (pokusati) razvaliti onda je neka.
Drugi primjer je par sitnih poslodavaca sto mi s jezom u ocima govore ne znam kako cu brate ovo izgurati, moram dizati cijene a nisu poslodavci sto imaju vile, jahte i avione. I svaki racun izdaju (nema koverte) Nije normalno to jbg.

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
E nez jbg nisam ih pitao. Znam da je sve po PSu sa racunima, da su dugogodisnji radnici vecinom tu, da nemaju vile preko tudje grbace i da gule i rade zajedno sa radnicima da se ni ne primjeti da su poslodavci.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:22
Da li su tih par sitnih poslodavaca uplatili svojim radnicima neoporezivu pomoć ? Čisto sumnjam![]()
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Pa u sustini si upravu i onda se i slazemo. Mene nervira sto smo sklanjali zelene termine da bi mi dosli ovi koji bez ikakvih analiza, metodologija, parametara lupaju odluke pa onda cemo vidjet sta ce bit. Krupnim stvarima se igraju a totalne su neznalice i diletanti i uopste ni ne traze pomoc strucnijih. Drugima haman dobro ali meni nije dovoljno da "samo nisu zeleni" vec da pored toga i nisu totalni retardi i debili. O drzavi i ekonomiji nam racuna vode ljudi koji veze o zivotu nemaju to je meni najgore i zabrinjavajuce.sljivo je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:18Slazem se da ce biti tesko za neke, dosta ce firmi usporiti (gazda ce zaposliti 3 umjesto 4 radnika, ili otpustiti u tom omjeru) al sta da se radi. U ratu izgine pet levata koji nisu imali stele/srece da srede da ne idu na prvu liniju, a 1000 drkaca prezivi i ljetuje do 80te godine. Koga zaboli, neke stvari se moraju odraditi, i bolne su.
Ni meni se ne svidjaju nagli skokovi u odlukama, sto govori da nesto u osnovi ne valja, al jel treba da se nikad to ne pomjera? Sad sam pogubljen od raznih analiza pa ne mogu reci sta mislim da ce to donijet ali od neceg se mora krenuti. I rekao sam, ako ce to shebat ove perace para i kradljivce nasih penzija onda neka.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- kraljttbvb
- Kontakt:
I ovo je druže zamjena teza.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:22Da li su tih par sitnih poslodavaca uplatili svojim radnicima neoporezivu pomoć ? Čisto sumnjamMadal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:05Moj rodjak bio pred potpisom za prvi posao u struci na minimalac, sav sretan i on i familija, naravno s mogucnosti rasta nakon par mjeseci. Poslije zakona poslodavac javlja da mu ne moze isplatiti to od pocetka i da trazi novog poslodavca.sljivo je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:02Po meni najvise je nahebo onaj privatnik koji je zavodio minimalac a ostatak davao na ruke/crno (pa tako krao od svih, prao pare i sta sve ne). A njih je mnogo sudeci prema tome koliko se sve uzhebalo. Ako je ovo mjera koja ce to (pokusati) razvaliti onda je neka.
Drugi primjer je par sitnih poslodavaca sto mi s jezom u ocima govore ne znam kako cu brate ovo izgurati, moram dizati cijene a nisu poslodavci sto imaju vile, jahte i avione. I svaki racun izdaju (nema koverte) Nije normalno to jbg.![]()
Ti ljudima daješ platu, isplacujes regres, plaćaš porez, i onda ti vlada kaže de još neku pomoć ljudima isplati.
Može li vlada ista tu pomoći?
Neradnicima sa budžeta za nerad dali dobre plate i još im isplaćuju po milju maraka svake godine.
Mogli bi nekad i zaobići budzetlije, a po milju isplatiti meni, tebi, rudarima i ostalima koji samo uplaćuju i od kojih se konstantno uzima, a ništa ne dobijaju...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Na prvom mom razgovoru za posao lik mi je rekao cifru od 1700 KM i rekao rasporedi. Koliko tebi, koliko drzavi. Kontam ako kazem 1300 meni 400 drzavi, bicu na minimalcu, imacu penziju 315 kermi i necu moc tablete kupit. A na 1000, 700 imt cu 400 penzije, stonje opet razlika, koja je u ta doba bitna. Znaci od sebe sam ukro, ukrao sam od sebe starijeg kad mi bude trebalo zarad mladjeg kad sam u snazi i zdravlju. Rekoh meni moje, drzavi njeno. To je jedan slucaj, kad privatnik ostavlja opciju da ti biras. Zamisli sad opcije kad ti privantik kaze 1000, ti sretan, a onda ti uplati 7 a u koverti donese 3. Onda si ukro od sebe, i ti i gazda ti. On te je jos i prisilio. On voza kajena a ti klija, ako i to mozes. I onda jos kad dodjes u penziju prc. Takvi ljudi koji to rade treba da propadnu, i ako je ovo to, neka je.
-
- Kontakt:
Cuj ljudima daješ platu....ova je najjača do sada, plaćaš porez , pa gdje se to još radi?kraljttbvb je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:29I ovo je druže zamjena teza.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:22Da li su tih par sitnih poslodavaca uplatili svojim radnicima neoporezivu pomoć ? Čisto sumnjamMadal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:05
Moj rodjak bio pred potpisom za prvi posao u struci na minimalac, sav sretan i on i familija, naravno s mogucnosti rasta nakon par mjeseci. Poslije zakona poslodavac javlja da mu ne moze isplatiti to od pocetka i da trazi novog poslodavca.
Drugi primjer je par sitnih poslodavaca sto mi s jezom u ocima govore ne znam kako cu brate ovo izgurati, moram dizati cijene a nisu poslodavci sto imaju vile, jahte i avione. I svaki racun izdaju (nema koverte) Nije normalno to jbg.![]()
Ti ljudima daješ platu, isplacujes regres, plaćaš porez, i onda ti vlada kaže de još neku pomoć ljudima isplati.
Može li vlada ista tu pomoći?
Neradnicima sa budžeta za nerad dali dobre plate i još im isplaćuju po milju maraka svake godine.
Mogli bi nekad i zaobići budzetlije, a po milju isplatiti meni, tebi, rudarima i ostalima koji samo uplaćuju i od kojih se konstantno uzima, a ništa ne dobijaju...
- JohnCleese
- Kontakt:
Bog pogledao rođaka.Madal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:05Moj rodjak bio pred potpisom za prvi posao u struci na minimalac, sav sretan i on i familija, naravno s mogucnosti rasta nakon par mjeseci. Poslije zakona poslodavac javlja da mu ne moze isplatiti to od pocetka i da trazi novog poslodavca.sljivo je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:02Po meni najvise je nahebo onaj privatnik koji je zavodio minimalac a ostatak davao na ruke/crno (pa tako krao od svih, prao pare i sta sve ne). A njih je mnogo sudeci prema tome koliko se sve uzhebalo. Ako je ovo mjera koja ce to (pokusati) razvaliti onda je neka.
Drugi primjer je par sitnih poslodavaca sto mi s jezom u ocima govore ne znam kako cu brate ovo izgurati, moram dizati cijene a nisu poslodavci sto imaju vile, jahte i avione. I svaki racun izdaju (nema koverte) Nije normalno to jbg.
Spasio se na vrijeme.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nije patriotski plaćati poreze.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
a sta je sa smanjenjem doprinosa ovom forumu korisnika iz dijaspore 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Nista od ovih diskusija ne bi ni bilo, da su doprinosi nesto smanjeni, a minimalac povecan na 1200 KM. Ovako je jedino sigurno da ce budzeti biti puniji, ostalo je sve upitno
Najvise su donji po obicaju radnici..jer neki ce ostati bez posla, a neki ako budu htjeli raditi ce imati na kraju manja primanja i to ne samo zbog plate u kovertu...sljivo je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:02Po meni najvise je nahebo onaj privatnik koji je zavodio minimalac a ostatak davao na ruke/crno (pa tako krao od svih, prao pare i sta sve ne). A njih je mnogo sudeci prema tome koliko se sve uzhebalo. Ako je ovo mjera koja ce to (pokusati) razvaliti onda je neka.
Od ovog zakona samo drzava ima korist, treba popuniti rupe u budzetu, a zeleni vec iskoristiti akcize, pa hajde ovako, kao da pomognemo radnicima, a nista nisu pomogli, nisu se odrekli ni onih 10% sto uzimaju od radnika...
A tek kad sad krene ludilo sa cijenama, jer nijedan poslodavac nece dopustiti da bude u minusu...
Ja znam da niko u firmi u kojoj radim nema od ovog koristi, i svi su nezadovoljni sa ovime, a niko nije bio prijavljen na minimalac i primao kovertu...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Jedina greška je što je minimalac 1000 KM a ne 1500 KM.
Ostalo je sve prosipanje iz šupljeg u prazno.
Ostalo je sve prosipanje iz šupljeg u prazno.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Kako je tema normalnija kad nema one botine iz Njemacke da soli pamet svima nama u BiH. 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu

Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan

Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?
Halali, nisam uopste vidio taj post za Hukica. Morao u pretrazivac ukucati da vidim o cemu govoris.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:47Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu![]()
Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan![]()
Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?

Nema proizvoda da Hukic ne zna napraviti, pogotovo pizze. Ja pola sata razmisljam koju da uzmem prije nego odem kod njega

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
I @baboedindzeko me ignorisaoDamirT je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:51Halali, nisam uopste vidio taj post za Hukica. Morao u pretrazivac ukucati da vidim o cemu govoris.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:47Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu![]()
Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan![]()
Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?![]()
Nema proizvoda da Hukic ne zna napraviti, pogotovo pizze. Ja pola sata razmisljam koju da uzmem prije nego odem kod njega![]()

Ja sam uzeo Pesto pizzu auuuuuuu

Kakvi su hambaši kod Mirze , jesi li probao ?
Pa da to je sustina, ne vjerujem da je iko dovoljno bolestan da je protiv povecanja minimalca nego protiv ovoliko brutalnog davanja drzavi od koje nema niko koristi. Nek stave minimalac 1200 ali da se ova razlika u bruto minimalcu ne oporezuje, ili da stave da se oporezuje na 800 a 400 neoporezivo. To je onda borba za radnike a ne borba za budzet jer su ga nesposobni sami praviti progresivnim.
Tako si onda natjerao da nema robovlasnickih firmi i da nema ni koverti a nisi zaklao privredu.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- VensanKasel
- Kontakt:
Slabo ti poznaješ naše vlasnike buraz , živiš u iluzijama ...Madal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:13Pa da to je sustina, ne vjerujem da je iko dovoljno bolestan da je protiv povecanja minimalca nego protiv ovoliko brutalnog davanja drzavi od koje nema niko koristi. Nek stave minimalac 1200 ali da se ova razlika u bruto minimalcu ne oporezuje, ili da stave da se oporezuje na 800 a 400 neoporezivo. To je onda borba za radnike a ne borba za budzet jer su ga nesposobni sami praviti progresivnim.
Tako si onda natjerao da nema robovlasnickih firmi i da nema ni koverti a nisi zaklao privredu.
Samo Amko pogledaj , koliku dobit ima a kolike su plate ili Hifu .
- tuzlak1987
- Kontakt:
Hamburgeri kod Mirze su hit, Bosanac je top. Narucis i cekas sat vremena, kaze idi hodaj i nazove te na mobitel kad napraviVensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:02I @baboedindzeko me ignorisaoDamirT je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:51Halali, nisam uopste vidio taj post za Hukica. Morao u pretrazivac ukucati da vidim o cemu govoris.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:47
Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu![]()
Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?![]()
Nema proizvoda da Hukic ne zna napraviti, pogotovo pizze. Ja pola sata razmisljam koju da uzmem prije nego odem kod njega![]()
![]()
Ja sam uzeo Pesto pizzu auuuuuuui kroasan , nema dalje što jes jes . Ona mu pizza peć vrijedi milione , baš sam ljubomoran jer u Sarajevu nema niđe ...
Kakvi su hambaši kod Mirze , jesi li probao ?

Dobar je Mirza dolazim mu stalno u MN food. Nece prodati nikad los hamburger.
On je sada hit, dok je Hukic jednom dobar dva puta tanak. Kod Hukica pravi ko stigne pizzu, a i sastojci kako kad sta ima. Ima pec pa ako nista uvijek ce mu biti prosjecna i da je ja pravim.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], napoleon72 i 78 gostiju.