Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

feniksptica
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 12:58

VivaLaStella je napisao/la:
07 jan 2025, 12:48
A jes nam dijaspora pokupila cigare dan te yebo.. Marlboro gold ne možeš nać nigdje na kantonu :urnebes:
Nisu oni, svakako ne smiju preko granice .

Negdje sam cuo hoce poskupit pa sklonili do tad.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 jan 2025, 13:09

VensanKasel je napisao/la:
06 jan 2025, 21:47
Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan :salut:
RacioEmocionalan je napisao/la:
01 nov 2024, 12:21
Ono sto ovaj @numa radi predstavlja nekakvu vrstu parcanja individua koje nose nekakvu vrstu istog identiteta i razara, makar na forumu nekakvu vrstu bliskosti koja bi trebala da postoji izmedju ljudi koji na neki nacin pripadaju istoj grupi neovisno o tome gdje se nalazili. Svako ima pravo da bira svoje mjesto zivljenja i nacin na koji ce voditi svoj zivot.
Moj post prije 2 mjeseca.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jan 2025, 13:12

avenija je napisao/la:
07 jan 2025, 12:36
JohnCleese je napisao/la:
07 jan 2025, 11:57
feniksptica je napisao/la:
07 jan 2025, 10:33
Znaci u Gracanici zasad najgore. Očekivano, očekujem i Tešanj u toj prici.

Uvijek se hvalili s puno firmi i zaposleni oba grada a uslovi bili rinaka.

Poslodavci svi u dogovoru majku im i nema sanse da ti negdje predjes da ti kao bude bolje nego je to sve u 5g. :bih:
Almy, sa velikim muslimanom i hadzijom na celu kompanije
dakle muminom-patriJotom, svom je cak i visokobrazovanom kadru isplacivao plate u kovertama.
Imam provjerene info da ne kazem dokaze.

Sad od prica rekla kazala ta ista kompanija prva pocinje da urucuje otkaze pa to bi se moglo ispratiti :kafa:
Obrnula se prica, iako su bili bas robovlasnici sada je drugačija prica. Čak su prije 15 dana svim radnicima isplatili i onih 1000 KM što se neoporezuje. Imaju i dosta posla i sigurno tržište zbog koridora koji se gradi od Zenice do Doboja i treba im svaki radnik pa su im kamiondžije i slicna radna snaga došla do 1500 KM u prosjeku. I Almy sada ima 8-9 svojih sestrinskih kompanija jer su se podijelili unutar familije tako da nije svugdje isto. Imaju od benzinskih, gradjevine, preko transporta, prevoza do travel agencija, bau tržni centri itd itd. Imperija baš.
Covjek sa saobracajnim fakultetom je prije godinu dana bio prijavljen na minimalac i takav staz skupljao vec nekih 8 godina unazad.
Bio je zaposlen u oviru svoje struke i obrazovanja, u dijelu vezanom za transport.

Nije me zanimalo koliko dobija u kovertu pa to ne znam.

Da li se sta promijenilo od kraja 2023 ne bih stvarno znao.

Mafija koja je vlast se mora obracunati sa mafijom robovlasnika, a za dalje cemo vidjeti
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 13:22

Nije dzon samo veliki.

Vidis da su i ovi mali isti ko ti veliki. Samo pokazuju iz dana u dan. Znaci nema naznaka da se pojavljuje nova generacija poslodavaca koja nije robovlasnik.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 07 jan 2025, 13:26

07 jan 2025, 12:58
A jes nam dijaspora pokupila cigare dan te yebo.. Marlboro gold ne možeš nać nigdje na kantonu :urnebes:

Mogu jednu šteku, uz jednu otvorenu kutiju cigara.
Meni rekoše da je rasprodano. Uspio sam jedino naći Marlboro na Hifi u Gradačcu, a i oni kažu da su morali tražiti sa druge Hife da im pošalju jer je sve otišlo.. Marlboro Red, Gold i sedmica opuhani, ostalo je uglavnom tu..
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 07 jan 2025, 13:28

07 jan 2025, 13:26

Meni rekoše da je rasprodano. Uspio sam jedino naći Marlboro na Hifi u Gradačcu, a i oni kažu da su morali tražiti sa druge Hife da im pošalju jer je sve otišlo.. Marlboro Red, Gold i sedmica opuhani, ostalo je uglavnom tu..
Nisam siguran, ali mislim da moze dvije kutije samo plus jedna otvorena.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 07 jan 2025, 13:38

mma_hz je napisao/la:
07 jan 2025, 11:41
Shategabri je napisao/la:
07 jan 2025, 11:29
mma_hz je napisao/la:
07 jan 2025, 10:30
Problem je sto vlada mora privatnika natjerati da ti digne platu.Pa da je minimalac 450 i dalje Allaha mi oni bi davali minimalac taj hladno.
U tome je stvar,kakvi doprinosi p icke materine.Danas ti plata od 1 500 nije dovoljna,pa hebemu majku moraju i radnicka djeca izaci nekad na planinu,nekad otici na more,nekad mesa jesti...Daj mu uglja i nek mu djeca sjede kuci ko ga j ebe.
Jok njima djeca na ST Moritz idu da skijaju kakva Bjelasnica,Jahorina pi cke materine,more Maldivi,Havaji,Kanarski otoci hebo Neum,Ulcinj,Makarsku.
Jest i sutra kad mu ljubimac zgazi nečije dijete, nije htio, eto malo nadrogiran bio, šta ćeš, daj advokate, traži rupe u zakonu da se ćaćina sinčina spasi zatvora.
Kad ubije ljude kaze nema svrhe 2 zivota unistavati.Malo ga naruzi daj mu malo nanogicu u kuci da sjedi i razmisli o tome sta je uradio. :urnebes:
Pa to kao dzevad poturak allahanje u klipovima, dzuma ovo ono moj sin babino zlato i onda ta ista sincina sa sinom od Mirze hatica i jos trojicom debila ubije boga u brazilskoj prostitutki hej njih petorica opljačkaju i ubiju boga u ženi pa da ih se napravi invalidima za citav zivot, babo dzevdo kumio i molio boga oca povlacio veze i vezice da ne zaglave pritvora više jer su je bas prebili zaglavila bolnice cura :puke: :puke: :puke:

al ce zato otici za ramazan na hayat da prica o ljepotama njegove porodice i tim cudesima

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 jan 2025, 13:43

yebem poturku sve sandzacko, tezak odron od covjeka i on i sincina mu
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 07 jan 2025, 13:48

Od sandžaklija koji su branili i obranili do sandžaklija koji uništavaju Sarajevo ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 jan 2025, 13:52

Nisu komercijalisti radili prošlu sedmicu radi nove godine, a nije bilo ni dostave.
Mogla se pisati roba za 2 sedmice, a pošto je mala zarada na cigaretama neće niko da piše duplo. Zato je i nestasica. Riješit će se sve ove sedmice ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 jan 2025, 13:57

MilanMladenovic je napisao/la:
07 jan 2025, 13:28

Nisam siguran, ali mislim da moze dvije kutije samo plus jedna otvorena.
Upravo tako :thumbup:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 07 jan 2025, 13:58

slika

Top 20 mjesta u FBiH gdje se najvise obrnulo novca u 2024 godini.
Prijavljenog kroz fiskalne uredjaje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 jan 2025, 14:08

U septembru je jednokratna pomoć po radniku iznosila 461 KM, iskoristilo je 2.157 poslodavaca za 57.888 radnika.
Prosječan broj zaposlenih u septembru bio je 541.261.

Dakle, samo 10% radnika je dobilo pomoć koja je neoporeziva. Ovim statističkim podatkom padaju u vodu sva ova kmečanja poslodavaca da je problem u porezima i doprinosima. Imali su priliku svi isplatiti po 400 KM dodatno bez poreza time bi radnici i sa minimalcem imali ovih 1000 KM. Međutim, malo njih je to uradilo. Prema tome, malo njih je briga za primanja radnika, bitno je da oni imaju.
Istina, ovim će biti pogođeni ovi mali biznisi i obrtnici, ali njima su najavili sufinansiranje tog dijela doprinosa, tako da taj dio neće direktno finansijski osjetiti.
Ova mjera će doprinijeti smanjenju plata u kovertama, što će direktno doprinijeti povećanju uplata doprinosa za penzije. Ljudi zaboravljaju da ovaj dio koji se uplaćuje za doprinose ne ide za plate državnih službenika ili za javnu potrošnju, već se od ovih uplata plaćaju penzije. Dio budžeta za penzije će biti stabiliniji, a upravo taj dio su do sada poslodavci ostavljali sebi, plaćanjem u koverti.
Zaboravljaju ljudi, da npr u KS svake godine imamo programe sufinansiranja gdje se poslodavcima daje novac za radnike koje zaposle. Naravno ove mjere trebaju, ali poslodavci samo kukaju da im se uzima a niko ništa ne daje. Da ne govorim o drugim programima podrške privredi prije svega u turizmu, firmama koje izvoze, drugim uslužnim djelatnostima, IT sektoru i td.
Dalje, posle korone su poslodavci povećali plate, ali niti jednu marku nisu dali iz svog đepa, već su to sve građani platiti puno većim cijenama, čak su mnogi i dodatni profit ostvarili.

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 07 jan 2025, 14:10

avenija je napisao/la:
07 jan 2025, 13:58
slika

Ovo je nemoguće da je stvarna slika samo zbog nekucanja računa. Realnost je Mostar, Tuzla pa sarajevske opštine pa dalje

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 jan 2025, 14:15

avenija je napisao/la:
slika

Zar nije priča Tuzla i Zenica rade, a Sarajevo se gradi. Odakle ovoliko fiskalnog prometa u Sarajevu? Ne kuca Elektorprivreda izvoz struje valja u svakoj općini, inače je sjedište u Novom Sarajevu.
Mostar sigurno može imati više prometa kada bi sve kucali, ostali su tu gdje su.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 07 jan 2025, 14:17

PopravnaToljaga je napisao/la:
07 jan 2025, 14:10
avenija je napisao/la:
slika

Ovo je nemoguće da je stvarna slika samo zbog nekucanja računa. Realnost je Mostar, Tuzla pa sarajevske opštine pa dalje
jbg rothmans sarajevo je liga za sebe :wave: :wave:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 jan 2025, 14:19

Gdje je najviše trznih centara, tu se momacki obrce lova.

Ali od te love koristi ima vlasnik trznog centra jer uzima kiriju, trgovci koji su vlasnici prodavnica u trznom centru i nešto PDV-a država hajruje.

Prava lova je kad fabrika uveze žicu za milion maraka, obradi je i proda/izveze sarafa za 2 miliona. To je pravljenje novca, od trgovine nikakve koristi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 07 jan 2025, 14:24

Pa jest liga je za sebe,ali i ovi su.Mostar 120k stanovnika , Ilidža 70 , i jedni i drugi imaju turiste, i opet da je tolika razlika teško da je moguće. Ne kucanje računa i tjt. Jače inspekcije i strah kod Ilidža preduzetnika dobiješ ovakav rezultat.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 07 jan 2025, 14:33

Surreal je napisao/la:
07 jan 2025, 10:25
Sunce ti milo bolje uslove imali crnci na plantažama pamuka nego većina radnika ovdje
Pa mimo bicevanja i jes kad skontas

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 07 jan 2025, 16:37

Sisanje poskupilo 3KM, mnogi se zale da je Bingo vec digao cijene namirnica, dok su cijene u RS-u ostale iste.

Mogli bi mi put pod noge pa u RS nedjeljom u kupovinu namirnica, ocigledno ce tamo ostati na istom.

Upravu je Avdo Avdic za Vojina ocigledno postoji razlog dizanja minimalca. :bih: :bih:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, VivaLaStella i 3 gosta.