Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Hightower
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Hightower » 19 jan 2025, 13:08

Pendulum je napisao/la:
19 jan 2025, 12:46
Ostao sam bez oca rahmetli '93 godine.

Mama rahmetli preselila mjesec i po prije 23 rođendana. Dana staža nisam imao, niko u kući (brat i sestra) nije radio.

Brat nađe posao, ja nađem posao (konobarisao većinom) - sestra preuzme maminu "rahmetli" ulogu u kući dok buraz i ja donosimo crkavicu.

Sa 26 upoznajem današnju suprugu, sa 27 se ženim a sa 28 dobijam dijete.

Sada sam u firmi već 4,5 godine (supruga radi u istoj firmi 5 godina) - hvala Bogu ništa nam ne fali. Nisam na moru npr. bio od 2014 do predprošle godine tj. 2024 (doduše nije se ni imalo para) - sad sa suprugom i malim svake godine idemo na more, zimi putujemo (dočekujemo Nove godine van Sarajeva npr) i, opet kažem, hvala Bogu, ništa nam ne fali.

Od 18 do 23 & od 24 do 26 probao (i yebao) šta sam stigao (nisam birao kad su žene u pitanju :mrgreen: ) osim "teških" droga (samo vutra).

Life's good! :bih:
Slična prica kod nas sve osim tog zadnjeg dijela hahah ja još uvijek nisam :mrgreen: imam neko iskustvo ali slabo sinoc u gradu ne smijem ni prici a na poslu svaki dan druga pripravnica kod mene u kancelariji pije kafu :urnebes:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 jan 2025, 13:17

alemsa je napisao/la:
15 jan 2025, 21:05
Jel tik tok stvarno banovan u USA?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 jan 2025, 14:23

Hightower je napisao/la:
19 jan 2025, 13:08
Pendulum je napisao/la:

Mama rahmetli preselila mjesec i po prije 23 rođendana. Dana staža nisam imao, niko u kući (brat i sestra) nije radio.

Brat nađe posao, ja nađem posao (konobarisao većinom) - sestra preuzme maminu "rahmetli" ulogu u kući dok buraz i ja donosimo crkavicu.

Sada sam u firmi već 4,5 godine (supruga radi u istoj firmi 5 godina) - hvala Bogu ništa nam ne fali. Nisam na moru npr. bio od 2014 do predprošle godine tj. 2024 (doduše nije se ni imalo para) - sad sa suprugom i malim svake godine idemo na more, zimi putujemo (dočekujemo Nove godine van Sarajeva npr) i, opet kažem, hvala Bogu, ništa nam ne fali.

Od 18 do 23 & od 24 do 26 probao (i yebao) šta sam stigao (nisam birao kad su žene u pitanju :mrgreen: ) osim "teških" droga (samo vutra).

Slična prica kod nas sve osim tog zadnjeg dijela hahah ja još uvijek nisam :mrgreen: imam neko iskustvo ali slabo sinoc u gradu ne smijem ni prici a na poslu svaki dan druga pripravnica kod mene u kancelariji pije kafu :urnebes:
Ma nisam ni ja smio prilaziti dok nisam "prelomio" u glavi - priđem pa šta bude - ako me odbije yebaji ga, ništa nisam izgubio. A ako ne odbije, onda dobijem cupi da valja.

Samo trebaš u glavi "prelomiti" i da te ne dotiče ako te neka odbije. Circle of life! ;)
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 jan 2025, 14:27

Muumii je napisao/la:
19 jan 2025, 11:59
Ma neke stvari veze nemaju sa godinama,neko počne neke stvari prije,neko kasnije,sve je do toga kakav si karakter i da li si našao svoj cilj u životu,dns npr puno los uticaj na to sve imaju društvene mreže,ljudi sebi stvaraju neku nerealnu sliku o svemu. Ja sam npr počeo pit sa 14 godina kraj 8 razred, treba da krenem u srednju skolu,prvi put otišao u kafanu tad i napio se. Od tad kreću avanture,pio sam pa ajmo reci na sedmicnoj bazi. Srednja škola naravno iskustvo odma sa cigarama i travom,može se reci da sam počeo pusit i duvat na dnevnoj bazi.A da napomenem da sam bio do srednje ono sve petice,primjer,upisao dobru srednju l,došao u srednju odma predjednik razreda,nakon toga predsjednik vijeća učenika,komsiluk se i danas dan kune u mene,starije osobe kojoj nisam pomogao šta god je trebao u ulici ne postoji. Sa 16-17 već počeo bobe i speed par puta mjesečno. Pojebao sve sto je imalo cupi. Sam 18 probao koks,ljubav na prvi pogled ili ti ga šmrk. Sa 18-19 već ušao ozbiljno u svijet kriminala,počeo kombinacije odrađivati i pare dobre uzimati. Al eto imao sreće taj baby face i cjelokupna slika da sam dobrica,pa me Niko nije dirao,niti sumnjao u mene. Čitavo vrijeme trenirao,da se razumijemo nisam zutar bio od 50-60 kg, od 15 godine imam minimalno 80 kg na 180 visine,od 18 godine imam oko 100 kg misica,takodjer Borilački sportovi,ne profi,Al sam se znao pobit. Tukao se na redovnoj bazi. Sa nekih 20-21 već počeo shvatat ili ću iza brave ili će mi se nešto loše desiti,do tad sam nekako prolazio ispod radara,Al tu se već policija počinje raspitivati za mene. Sa 22 se ispalio u inostranstvo. Počeo putovat,obišao pola europe u tom periodu,svega bilo,znaci svo to vrijeme sam pio alkohol i smrko koks i pušio travu i cigare. Sa 23 i malo jače poceo se posvećivati vjeri i prestajati sa svim. Sa 24 se oženio, sa 25 dobio prvo dijete,sa 27 drugo dijete. Od 25 prestao sve totalno,zapalim cigaru i dns nekad,Al ostalo ništa. U medjuvremenu pokrenuo neki biznis,supruga isto. Ostvarili se i stambeno i poslovno i auta dobra kupili. Al da nisam npr poceo sa razmišljanjem o vjeri sa 23,5 godine vjerovatno bi dns bio kriminalac. Al opet trenutak koji me je najviše promijenio i napravio čovjeka od mene je kad sam uzeo prvo dijete u ruke nakon poroda. Čovjek je po prirodi jako sebično biće,meni dok sam bio u ovome svemu je bilo super,a kako je ljudima oko mene bilo,nikad se nisam zapitao,a nije im bilo dobro sigurno. Al vjera i djeca su učinili da ponovo pronađem sebe,onu dobricu koja sam bio kao mlad momčić i od toga trenutka hvala Bogu trudim se činiti samo dobra djela i biti sto bolji primjer svojoj djeci.
Ovakvi su najgori uz one u prvom saffu. Zbog ovakvih ljudi niko normalan ne želi da ima ništa sa vjerom.

Čim mi neko nazove selam znam ili da me zayebao ili da razmišlja da me zayebe.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 jan 2025, 14:30

Maršale, to nije istina.

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2025, 14:38

Ovaj nije bio na moru do ‘24, a sad ga krenulo pa ide svake godine 😂😂.

Kakve ublehe se ovuda motaju

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 19 jan 2025, 14:43

Pendulum je napisao/la:

Klasicni Bosnjo. Vjerujem da si i na Dzumu poceo ici. :yawn:

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 jan 2025, 14:45

admin je napisao/la:
19 jan 2025, 14:38
Ovaj nije bio na moru do ‘24, a sad ga krenulo pa ide svake godine 😂😂.

Kakve ublehe se ovuda motaju
Ne znam šta je smiješno?

Kakav komentar od strane admina, oduševljen sam. :facepalm: :clap:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2025, 14:46

Smiješno je da ideš svake godine od prije 5-6 mjeseci, tj u periodu kraćem od jedne godine.

Ascare izmišljaš pa si se izgubio

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 jan 2025, 14:49

admin je napisao/la:
19 jan 2025, 14:46
Smiješno je da ideš svake godine od prije 5-6 mjeseci, tj u periodu kraćem od jedne godine.

Ascare izmišljaš pa si se izgubio
Pogubio sam se jer, umjesto što sam napisao 2024 trebao sam napisati 2023. (2023 išli na more, 2024 išli na more, usput te 2023 nismo Novu dočekali u Sarajevu isto kao i 2024) - već sad planiramo, ako Bog da, gdje ćemo na more u 2025oj.

Možda to tebi zvuči kao izmišljanje ali, to je moja realnost. U kakvoj državi živimo - dva puta godišnje otići negdje na ljetovanje & zimovanje - po meni je, hvala Bogu, uspjeh pa kako god to ovdje neko shvatio.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 jan 2025, 14:59

Marsal je napisao/la:
19 jan 2025, 14:27
Muumii je napisao/la:
19 jan 2025, 11:59
Ma neke stvari veze nemaju sa godinama,neko počne neke stvari prije,neko kasnije,sve je do toga kakav si karakter i da li si našao svoj cilj u životu,dns npr puno los uticaj na to sve imaju društvene mreže,ljudi sebi stvaraju neku nerealnu sliku o svemu. Ja sam npr počeo pit sa 14 godina kraj 8 razred, treba da krenem u srednju skolu,prvi put otišao u kafanu tad i napio se. Od tad kreću avanture,pio sam pa ajmo reci na sedmicnoj bazi. Srednja škola naravno iskustvo odma sa cigarama i travom,može se reci da sam počeo pusit i duvat na dnevnoj bazi.A da napomenem da sam bio do srednje ono sve petice,primjer,upisao dobru srednju l,došao u srednju odma predjednik razreda,nakon toga predsjednik vijeća učenika,komsiluk se i danas dan kune u mene,starije osobe kojoj nisam pomogao šta god je trebao u ulici ne postoji. Sa 16-17 već počeo bobe i speed par puta mjesečno. Pojebao sve sto je imalo cupi. Sam 18 probao koks,ljubav na prvi pogled ili ti ga šmrk. Sa 18-19 već ušao ozbiljno u svijet kriminala,počeo kombinacije odrađivati i pare dobre uzimati. Al eto imao sreće taj baby face i cjelokupna slika da sam dobrica,pa me Niko nije dirao,niti sumnjao u mene. Čitavo vrijeme trenirao,da se razumijemo nisam zutar bio od 50-60 kg, od 15 godine imam minimalno 80 kg na 180 visine,od 18 godine imam oko 100 kg misica,takodjer Borilački sportovi,ne profi,Al sam se znao pobit. Tukao se na redovnoj bazi. Sa nekih 20-21 već počeo shvatat ili ću iza brave ili će mi se nešto loše desiti,do tad sam nekako prolazio ispod radara,Al tu se već policija počinje raspitivati za mene. Sa 22 se ispalio u inostranstvo. Počeo putovat,obišao pola europe u tom periodu,svega bilo,znaci svo to vrijeme sam pio alkohol i smrko koks i pušio travu i cigare. Sa 23 i malo jače poceo se posvećivati vjeri i prestajati sa svim. Sa 24 se oženio, sa 25 dobio prvo dijete,sa 27 drugo dijete. Od 25 prestao sve totalno,zapalim cigaru i dns nekad,Al ostalo ništa. U medjuvremenu pokrenuo neki biznis,supruga isto. Ostvarili se i stambeno i poslovno i auta dobra kupili. Al da nisam npr poceo sa razmišljanjem o vjeri sa 23,5 godine vjerovatno bi dns bio kriminalac. Al opet trenutak koji me je najviše promijenio i napravio čovjeka od mene je kad sam uzeo prvo dijete u ruke nakon poroda. Čovjek je po prirodi jako sebično biće,meni dok sam bio u ovome svemu je bilo super,a kako je ljudima oko mene bilo,nikad se nisam zapitao,a nije im bilo dobro sigurno. Al vjera i djeca su učinili da ponovo pronađem sebe,onu dobricu koja sam bio kao mlad momčić i od toga trenutka hvala Bogu trudim se činiti samo dobra djela i biti sto bolji primjer svojoj djeci.
Ovakvi su najgori uz one u prvom saffu. Zbog ovakvih ljudi niko normalan ne želi da ima ništa sa vjerom.

Čim mi neko nazove selam znam ili da me zayebao ili da razmišlja da me zayebe.
Što brate, to što mi popijemo i nismo u vjeri, nepraktikujemo, ne znaci da se slicni nama ne mogu promjeniti i potražiti promjenu u vjeri.

Pa ja sam imao barem 10 narkomana u zgradi, znas kakva je Zenica bila prije 20 godina, nije bilo 10% normalnih, sve narkomanija po čaršiji, lopovluk, noževi, obijanja, mene molili za 2 marke za kupe bambucu da imaju piti, svaki koji se okrenuo vjeri i potražio spas evo ga radi, auto, žena, vjera, spasili se. Ja nisam vjernik, jbg stid me i reći ali vise puta sam bio na ponocki zadnjih 10 godina u crkvi iako sam "musliman" nego u džamiji. :mrgreen:

Ali lijepo i drago mi je da vidim sve momke koji su uspjeli i spasili se ulice prvenstveno uz vjeru su to uspjeli. Kad kaže selam brate, selam komšija meni drago.

Ne mozes generalizirati sve ljude u vjeri koji ti Selam nazivaju. Ne mozes zbog 20% govana imati pogrešno misljenje i stav prema ostalih 80%.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 19 jan 2025, 15:03

Selam i nema baš plaho veze sa vjerom, al' 'ajde.

Dobra ova za more. :mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 19 jan 2025, 15:07

Pendulum je napisao/la:
19 jan 2025, 14:23
Hightower je napisao/la:
19 jan 2025, 13:08
Pendulum je napisao/la:

Ma nisam ni ja smio prilaziti dok nisam "prelomio" u glavi - priđem pa šta bude - ako me odbije yebaji ga, ništa nisam izgubio. A ako ne odbije, onda dobijem cupi da valja.

Samo trebaš u glavi "prelomiti" i da te ne dotiče ako te neka odbije. Circle of life! ;)
Hvala ti na savjetu. Takav je bio plan od početka 2025 godine da probam prelomiti sto ti kazes. Sinoc prvi pokusaj fail ali zivot ide dalje.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 jan 2025, 15:08

Centre forward je napisao/la:
19 jan 2025, 15:03
Kad se kod nas sve arapsko poistovjećuje s vjerom. Najbolji primjer su imena.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2025, 15:14

Mokes je napisao/la:
19 jan 2025, 15:08
Centre forward je napisao/la:
19 jan 2025, 15:03
Kad se kod nas sve arapsko poistovjećuje s vjerom. Najbolji primjer su imena.
Tako nekako, kod Arapa na selam odgovoraju svi bez obzira na vjeru.

Selam alejk - neka je mir s tobom

Selam alejkum -neka je mir s vama

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 19 jan 2025, 15:17

Vidiš kakvi su to karakteri, njima treba nešto maximalno u životu, il poroci na maximalno il nikako. Iz krajnosti u krajnost.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 19 jan 2025, 15:20

Mislim da ste svi pogresno shvatili njegov post. Covjek je podijelio svoju priču i svaka mu čast na tome. Uspio je preokrenuti svoj zivot te postati uspjesan porodican covjek. Nemaju svi snage za to.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 jan 2025, 15:21

Selam ko selam je obicni pozdrav, moze ga izgovarati svako. Marsal je mozda mislio na one selame koje prati i palamudjenje o vjeri i moralu, a u praksi kod takvih nema nijednog ni drugog. Naprimjer, svaki sdaovac ce braniti i selam i islamsku vjeru i tradiciju, a ovamo ce slati selame uz dodatak salje me asim ili braniti takve. Ovdje se misli na licemjerje kojeg mislim da nijedna vjera odnosno vjernik nije postedjen, a kod nas je to izrazeno jer vecina se vodi vjerom ciji je pozdrav selam. Marsal da pise sa pala reko bi kad neko kaze pomoz bog znam da me je prevario ili hoce da prevari, i ne mislim da ne kritikuje vjeru vec ljudski prevrtljivi i slabi karakter.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2025, 15:24

Ne kaže se džabe da je religija opijat za mase. To se najbolje vidjelo u našem društvu gdje je masa bas tako narkomana zamijenila jednu drogu za drugu.

Kad mi krene objašnjavati, a mozak ispran isto kao od horsa, naravno da se naježim i ne volim ga vidjet, ko sto ga nisam volio vidjet kad mi spucan dodje nešto da mi objasni.

Čast izuzecima naravno i ovo nije priča o vjeri.
Ali medju ovim bivšim narkomanima ih je zaista malo.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 jan 2025, 15:26

Zasto se napadaju ljudi koji su bijeg od bilo kakve ovisnosti pronasli u vjeri ??

Ako im to pomaze svaka cast !
Bolje svakako nego igla flasa i kocka.

Nije lahko nimalo, ja sam kocku jedva ostavio. Borba sa samim sobom (doduse nisam se toliko priblizio vjeri, ali ako bud epotrebe hocu, svakako bolje nego ovo )
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Marsal i 6 gostiju.