Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
10%
Planine u BiH
19
11%
Turska
31
17%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 178

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jan 2025, 21:52

Denno je napisao/la:
22 jan 2025, 20:25
kraljttbvb je napisao/la:
12 jan 2025, 14:32
Denno je napisao/la:
11 jan 2025, 19:33
ali na par dana zamijeniti ovu zimu ovdje i vjetar ce doci tako dobro :tokralju:
Nemoj se iznenaditi ako i tamo zateknes vjetar i hladnije vrijeme.

Ja sam se prošle godine u martu u Alziru smrznuo momacki.

Naletio neki talas kisa i hladno vrijeme, sreća pa sam imao jaknu, inace ne bi bio ugodan boravak...
Ma odlicno je bilo, u odnosu na Berlin ono je proljece. Kao sto je Randy Orton iznad pominjao, narod jako prijatan i npr oni u skoli uce o ratu u Bosni dok kod nas uci se sve a ne ono sta zaista trebas. Cijene su mizerne, ispalo mi je slucajno i kratak boravak, cijene su mizerne i preporucio bih svakom ko voli putovati da posjeti, ali tokom ljeta vjerujem da je jos bolje.

Uskoro idem u Peru, Kolumbiju i USA, 3 mjeseca ali to vec znam gdje cu i sta :mrgreen:
Meni se jedino nije svidjela hrana. Sve se svodi na kus kus i ono neko baš crveno meso sa rostilja. I one neke čorbe sa jakim začinima.
Još bio ramazan kad sam ja bio, treba postiti na tome :?

Onako, fina država i posebno ljudi, mada se nema nešto puno vidjeti. Najjače mi je bilo kad lik na konju projaha kroz centar grada :njanjanja:

A i fino je vidjeti dosta dresova BVB-a :ljepota: , valjda radi Bensebainija.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 jan 2025, 21:58

Denno je napisao/la:
22 jan 2025, 20:55
soko je napisao/la:
22 jan 2025, 20:34

Gdje ides u kolumbiju? Jel sam?
Idem u Neivu, oblast Huila ili kako to oni vec nazivaju, ne idem sam. Planiram naravno potrositi i po 2-3 dana u Bogoti i Medellinu.
Ja sam bio u Medellinu. Bilo smo na rock of guatape.
Lijepo je dole, dobro je da ides sa nekim. Pazi se djeparosa, mi smo bili na nekoj festi, ko neka parada i jaranu sve pokrali iz djepova.
Hrana im nije bas nesto, zene su top.
Gdje ides u USA?

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 24 jan 2025, 21:58

baboedindzeko09 je napisao/la:
17 jan 2025, 23:04
RollingPaper je napisao/la:
17 jan 2025, 12:30
Preporuke za Tursku? Gradovi, hoteli, plaze?
Swandor Topkapi i Kremlin Palace u Lari.

Najbolje uloženi novac ikada, nigdje ne moraš izlaziti iz kompleksa jer tu sve imaš, privatnu plažu, 700 bazena, aqua park, ultra all inclusive sa 4 mini restorana kod plaže/bazena, dva velika restorana, teretane, fudbalske terene, odbojkaške, teniske, bukvalno sve što zamisliš oni imaju. Koji god da izabereš od ova dva nećeš pogriješiti.
Koja je tvoja otprilike procjena da dvije osobe u jednom od ta dva resorta trebaju potrosit da se odmore, racunajuc i karte bez nekog sad ajmo rec "balahanja"

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 jan 2025, 22:06

tutankamon1905 je napisao/la:
24 jan 2025, 21:58
Koja je tvoja otprilike procjena da dvije osobe u jednom od ta dva resorta trebaju potrosit da se odmore, racunajuc i karte bez nekog sad ajmo rec "balahanja"
Ja kada sam bio prvi put, cijena je bila oko 1800-1900 KM po osobi za 7 noćenja (to uključuje avionsku kartu i prevoz od aerodroma do hotela i obrnuto), drugi put je bilo oko 2200 po osobi.

Vjerujem da je sad cijena otprilike 2700-2800 po osobi, sa svime, s tim da opet nisam sto posto siguran. Ja sam koristio agenciju iz Beograda oba puta i bila je za 200-250 KM niža cijena nego preko agencija iz BiH ovdje, s tim da sam letio iz BG-a, kola ostavio na aerodromu i platio parking za 7 dana.

Ja bih opet, a vjerovatno hoću (ako budem u mogućnosti, naravno) bez problema izdvojio tu sumu novca (ovu iznad pomenutu trenutnu) jer je to najbolje uloženi novac bio što se tiče putovanja i odmora, od usluge do svega je sve čista 10ka. Uz to, ne treba mi ništa sem pasoša (oba puta sam nosio 10-20 u sitnijim apoenima da počastim radnike hotela koji ti odgovaraju na svaku želju) kada platim aranžman i apsolutno ni o čemu se ne mora brinuti.

Ove cifre preko 3000KM po osobi ne bih jer mi je to lično previše, ali ko je u mogućnosti da to ne osjeti, svakako da bih preporučio.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 26 jan 2025, 01:00

24 jan 2025, 22:06
24 jan 2025, 21:58
Ja kada sam bio prvi put, cijena je bila oko 1800-1900 KM po osobi za 7 noćenja (to uključuje avionsku kartu i prevoz od aerodroma do hotela i obrnuto), drugi put je bilo oko 2200 po osobi.

Vjerujem da je sad cijena otprilike 2700-2800 po osobi, sa svime, s tim da opet nisam sto posto siguran. Ja sam koristio agenciju iz Beograda oba puta i bila je za 200-250 KM niža cijena nego preko agencija iz BiH ovdje, s tim da sam letio iz BG-a, kola ostavio na aerodromu i platio parking za 7 dana.

Ja bih opet, a vjerovatno hoću (ako budem u mogućnosti, naravno) bez problema izdvojio tu sumu novca (ovu iznad pomenutu trenutnu) jer je to najbolje uloženi novac bio što se tiče putovanja i odmora, od usluge do svega je sve čista 10ka. Uz to, ne treba mi ništa sem pasoša (oba puta sam nosio 10-20 u sitnijim apoenima da počastim radnike hotela koji ti odgovaraju na svaku želju) kada platim aranžman i apsolutno ni o čemu se ne mora brinuti.
Na danasnje cijene ovo uopce nije sad neko pretjerivanje ako je tako kako kazes. Nisam bio, ali imam zelju jedno tjedan dana negdje tako otic..aerodrom, prijevoz od aerodroma na odrediste i onda mozak na pasu

Preko kojih agencija obicno trazis takvo nesto?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 26 jan 2025, 03:36

26 jan 2025, 01:00
Na danasnje cijene ovo uopce nije sad neko pretjerivanje ako je tako kako kazes. Nisam bio, ali imam zelju jedno tjedan dana negdje tako otic..aerodrom, prijevoz od aerodroma na odrediste i onda mozak na pasu

Ma za ovakav odmor mi nije žao dati koju god sumu novca treba, ako ih imam, samo eto da ne ispadne da sam bahat ili nešto :D

Ako si u mogućnosti, toplo ti preporučujem, odmorit ćeš se za godinu dana u tih 7 noći a i vratit se sa 10 kila dodatnih, gdje god se okreneš ima restoran u sklopu kompleksa da biraš kakvu god hranu možeš da zamisliš :D Uvijek ima i raznoraznih aktivnosti tokom dana i navečer za sve uzraste, i za najmlađe i za najstarije, koncerti, predstave, filmovi na otvorenom, sportska takmičenja, turniri, društvene igre itd. Svaki hotel ima tim organizatora koji vode računa o tome da nije dosadno u resortu za nekoga koga zanima malo sporta ili razonode pa svaki dan ima nešto organizovano.

Ja sam oba puta išao preko beogradske A1Travel tada, sve preporuke, maksimalno korektni, rezervacije izvršene za par minuta preko e-maila, nakon toga telefonski poziv s njihove strane da potvrde, plaćeno karticom uredno i odma stigle potvrde, karte i sve što treba. Na svako pitanje su brzo odgovarali i izlazili u susret šta god je trebalo tokom cijelog procesa i za vrijeme ljetovanja. Gledao sam i naše agencije (u BiH) u to vrijeme, ali su sve bile skuplje za 250-300KM ukupno za aranžman, pa sam vidio da su ove u Bg. uglavnom jeftinije od njih za toliko, naletio na ove, pročitao dobre recenzije i eto odlučio se. Ne znam sad kakva je situacija i jesu li razlike tolike, ali možeš pretražiti jedan dan pa usporediti.

Ako se dobro sjećam, ti si vani, pa eto možeš pogledati i neke agencije tu pa usporediti cijene s našima (Fibula, Centrotours, čuo sam i za Kontiki ali ih nisam koristio, ovako iz glave neke) a i sa nekim iz Srbije, ako ti nije mrsko voziti do aerodroma u Bg. pa vidi gdje je najisplativije. Svi hoteli ovdje u tom dijelu Lare su uglavnom na bazi super-all-inclusive, dakle nema nikakvih drugih opcija za odlučiti se pa su ponude uglavnom jednostavne i lahko čitljive. Ni slučajno preko bookinga pa sam rezervisati avionske karte jer izađe uvijek za 1500-2000KM skuplje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 26 jan 2025, 12:13

Kakva je Albanija? Je li bio ko? Otišli bi ali ne znam gdje, kako itd... nije lako sa 2 male djece!
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 26 jan 2025, 13:57

ArtVandelay je napisao/la:
26 jan 2025, 12:13
Kakva je Albanija? Je li bio ko? Otišli bi ali ne znam gdje, kako itd... nije lako sa 2 male djece!
Jesam ja , zadnje 3 godine . Meni top bilo , usluga i cijene vrhunske , pogotovo zadnji hotel što sam bio u Golemu , Sandy Beach Resort . I ovo ljeto ću tamo .

Jedino je put patnja , treba mi 8 sati iz Sarajeva autom .
Ako ideš avionom , e onda je top Golem i Drač su udaljeni pola sata od Tirane .

Kada djeca malo porastu , onda ću i do Ksamila i Sarande oni su južnije i puno su ljepše plaže .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 jan 2025, 14:51

Albanija je baš jefitna, a ostale stvari su isto na nivou. Odlična destinacija za familiju.
it's football day

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 26 jan 2025, 15:13

ArtVandelay je napisao/la:
26 jan 2025, 12:13
Bili kod mene starci u Ksamilu prije dvije godine, sve su baš pohvalili osim hrane. Tu im se nije svidio neki začin što su stavljali.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 26 jan 2025, 23:36

26 jan 2025, 03:36
26 jan 2025, 01:00

Ma za ovakav odmor mi nije žao dati koju god sumu novca treba, ako ih imam, samo eto da ne ispadne da sam bahat ili nešto :D

Ako si u mogućnosti, toplo ti preporučujem, odmorit ćeš se za godinu dana u tih 7 noći a i vratit se sa 10 kila dodatnih, gdje god se okreneš ima restoran u sklopu kompleksa da biraš kakvu god hranu možeš da zamisliš :D Uvijek ima i raznoraznih aktivnosti tokom dana i navečer za sve uzraste, i za najmlađe i za najstarije, koncerti, predstave, filmovi na otvorenom, sportska takmičenja, turniri, društvene igre itd. Svaki hotel ima tim organizatora koji vode računa o tome da nije dosadno u resortu za nekoga koga zanima malo sporta ili razonode pa svaki dan ima nešto organizovano.

Ja sam oba puta išao preko beogradske A1Travel tada, sve preporuke, maksimalno korektni, rezervacije izvršene za par minuta preko e-maila, nakon toga telefonski poziv s njihove strane da potvrde, plaćeno karticom uredno i odma stigle potvrde, karte i sve što treba. Na svako pitanje su brzo odgovarali i izlazili u susret šta god je trebalo tokom cijelog procesa i za vrijeme ljetovanja. Gledao sam i naše agencije (u BiH) u to vrijeme, ali su sve bile skuplje za 250-300KM ukupno za aranžman, pa sam vidio da su ove u Bg. uglavnom jeftinije od njih za toliko, naletio na ove, pročitao dobre recenzije i eto odlučio se. Ne znam sad kakva je situacija i jesu li razlike tolike, ali možeš pretražiti jedan dan pa usporediti.

Ako se dobro sjećam, ti si vani, pa eto možeš pogledati i neke agencije tu pa usporediti cijene s našima (Fibula, Centrotours, čuo sam i za Kontiki ali ih nisam koristio, ovako iz glave neke) a i sa nekim iz Srbije, ako ti nije mrsko voziti do aerodroma u Bg. pa vidi gdje je najisplativije. Svi hoteli ovdje u tom dijelu Lare su uglavnom na bazi super-all-inclusive, dakle nema nikakvih drugih opcija za odlučiti se pa su ponude uglavnom jednostavne i lahko čitljive. Ni slučajno preko bookinga pa sam rezervisati avionske karte jer izađe uvijek za 1500-2000KM skuplje.
Sad se vjerovatno necu smirit dok ne odem.. :urnebes:
U Njemackoj sam ja, al sta da ti kazem evo..Vecinom na godisnji dolazim kuci u Mostar dok su starci na zivotu, odmor bez odmora znas kako to ide. A sad da sve stavim na vagu, para svejedno potrosim toliko na nista..doslovno ne znam gdje odu..Vratim se nazad na poso ovamo, gdje si bio, kuci..potrosio koda si iso na neku top destinaciju :urnebes:
Tako da mi treba nesto ovakvo. Mozak na pašu sedam dana

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 27 jan 2025, 04:20

Druze ako si u DE, imas 15+ aerodroma sa kojih se dnevno polijece za tursku, nema potrebe da gledas okolo.
Na check24.de -> pauschalreisen ukucas odakle zelis letjeti, sve filtere od prevoza, hrane itd. i dobijes sve ponude. Ne idi kod agencija, samo check24.

Ja trenutno u tajlandu. Masovni turizam svugdje uzeo maha, jako puno stvari orijentisano prema turistima, malo je tu domace originalnosti. Iako se moze u bangkoku u centru jesti za 2 eura. Turista more. Kvaliteta zraka gora nego u Sa.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 27 jan 2025, 06:48

Zanzibar čudo. :salut:

https://www.instagram.com/royalzanzibar ... NsNnFkZA==

Safari obavezan ko voli, po mogućnosti Serengeti.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 27 jan 2025, 18:16

gollum je napisao/la:
27 jan 2025, 04:20
Druze ako si u DE, imas 15+ aerodroma sa kojih se dnevno polijece za tursku, nema potrebe da gledas okolo.
Na check24.de -> pauschalreisen ukucas odakle zelis letjeti, sve filtere od prevoza, hrane itd. i dobijes sve ponude. Ne idi kod agencija, samo check24.

Ja trenutno u tajlandu. Masovni turizam svugdje uzeo maha, jako puno stvari orijentisano prema turistima, malo je tu domace originalnosti. Iako se moze u bangkoku u centru jesti za 2 eura. Turista more. Kvaliteta zraka gora nego u Sa.
Kakve su trandže uživo , da li bi se zayebao ? :D

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 jan 2025, 07:48

Od nekih 5-6 hotela gdje sam ljetovao u Turskoj, za djecu mi je vjerovatno i najbolji bio Long Beach Resort jer je bilo bas puno tobogana, razlicitih bazena i dobrih uglova za slikanje, dosta prostora za setanje i druzenje, mnogo razlicitog sadrzaja (cak i zip line ima) i jos mnogo toga.

Grcka ili Kipar?
Neka preporuka za hotele sa porodicom, da ima finog sadrzaja, all inclusive ili polupansion ako se ima gdje izaci prosetati i rucati vani.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 28 jan 2025, 13:22

Kipar mozes otici u gradic Protaras. Lijepe plaze i more.
Na zapadu kipra su plaze puno losije, a ayia napa ce ti biti prebucna sa djecom. Iz protarasa mozes napraviti dva zanimljiva izleta. Prvi je nikozija (posljednji podijeljeni glavni grad evrope poslije pada berlinskog zida), mozes pjesice preci iz grckog u turski dio. Drugi izlet je famagusta tj. grad duhova (varosha). Nekada glavno ljetovaliste kipra, mozete se kupati na plazi pored silnih napustenih hotela i provozati biciklom kroz sav kompleks. Jedinstveno iskustvo ako zelite bar malo i putovati a ne samo ljetovati :)

Sto se tice tajlanda i trandzi i ostalih, bgm treba biti oprezan, ima dobro odradjenih, mozes se lako zajebati.
Ima dedica engleza i svaba koliko hoces koji su se dosli usreciti, sto za par noci sto do kraja zivota.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 30 jan 2025, 08:24

Jel neko odradio rani buking za hrvatsko primorje za ovu godinu?

Meni jucer prijatelj prica u hotelu Faraon u Trpnju prosle godine u ova doba rezerviso za pocetak august 5 noci za 3 osobe, polupansion i kaze cijena bila 1060 eura. Javio se neki dan i trazio ponudu u istom hotelu za pocetak august ove godine, tri osobe-polupansion 5 noci i cijena 1395 eura.

Je li moguce da su ovoliko digli cijenu, sta moze biti razlog povecanja cijene usluge za godinu dana za 335 eura, 30% povecanje u odnosu na prethodnu cijenu?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 jan 2025, 10:19

meho-medo je napisao/la:
30 jan 2025, 08:24

Meni jucer prijatelj prica u hotelu Faraon u Trpnju prosle godine u ova doba rezerviso za pocetak august 5 noci za 3 osobe, polupansion i kaze cijena bila 1060 eura. Javio se neki dan i trazio ponudu u istom hotelu za pocetak august ove godine, tri osobe-polupansion 5 noci i cijena 1395 eura.

Je li moguce da su ovoliko digli cijenu, sta moze biti razlog povecanja cijene usluge za godinu dana za 335 eura, 30% povecanje u odnosu na prethodnu cijenu?
Povećanje minimalca kod nas je razlog . :D

Pa ili je gladan qrac u Hrvata gdje svake godine baš dižu cijene ili hotel zna da će svakako biti pun pa ga boli briga za rani booking .

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 01 feb 2025, 10:44

meho-medo je napisao/la:
30 jan 2025, 08:24

Razlog može da bude raspoloživost tih soba za taj period u trenutku kad je prijatelj sad ponovo htio uz povećanje cijene, naravno.
Npr ako hotel ima 40 takvih soba koju tvoj prijatelj hoće, prvih 10 se prodaje za npr 880€, drugih 10 za 1080€, onda trećih 10 za 1280€ i zadnjih 10 za 1480€. Ovo je ugrubo naravno.
Možda se ovaj put ta kategorija sobe malo ranije popunila+vjerujem da su braća Hrvati digli cijenu za nekih 15%.
Plus preporuka je da direktno kontaktira hotel i tako rezerviše jer svaki posrednik će uzeti određenu proviziju.

Plus ako ima neko ko živi u Njem ili Austr ili Švic, samo nek se javi privatnom porukom ako mu treba informacije o cijeni za bilo kakvu destinaciju (hotel+let+transfer ili samo hotel). Radio sam za ab-in-den-Urlaub neko vrijeme i još uvijek dosta ljudi znam i lako se može popust sredit (u zavisnosti od cijene putovanja). To je za ove kojima se ne da kupovati sve to zasebno nego hoće u paketu. Naravno da ab-in-den-Urlaub ima neku svoju proviziju kad se preko njih rezerviše jer oni to spoje sve u jednom. Međutim, sa tim popustima ne ispadne na kraju neka ozbiljna razlika. Samo što to nove mušterije većinom ne znaju odnosno i ne pitaju.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 03 feb 2025, 19:51

Imal ko preporuku za kakav kamp sa mobilnim kucicama u Hrvatskoj? Po mogucnosti sa bazenom, ovaj kamp straško na Pagu nije los posto ima sve u sklopu njega, bar, restoran, bazen, market, pekara, teretana, sadrzaj za djecu itd ali na datume koje trazim nema slobodno nista za nas 6 + 2 djece.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.