Kako nije, das igracu prljavi kes, one taj kes stavi u promet. Prljavi novac usao u legalne tokove, niko ne pita tog igraca odakle mu kes niti ga kontrolise. I plus je naravno i to za porez sto si napisao, stetis drzavu.Druga teza, “daje igračima crne pare na ruke” - to nije pranje novca. Jer taj novac ne postaje legalan ni u jednom momentu. - sto opet nije pranje novca. - dakle ništa ni od tog , ovo možeš možda povezati sa pronevjerom poreza ili nečim drugim , sa pranjem novca nikako. Mada ni to nije tačno ali eto i da jest nije pranje novca
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Bira se na skupstini. Sto bi se bunili ako klubu ide dobro. Pa najveci uspjeh BH klupskog fudbala nakon rata je ostvaren, sta hoces vise? Vidjecemo kako ce to sljedece sezone izgledati, slavi se 100 godina kluba na kraju sezone.Herson je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:58Kojim putem se dolazi do mjesta predsjednika u Borcu? Možeš li nam pojasniti? I zašto se nećete buniti ako to mjesto u nekom narednom periodu "zapadne" npr. Đaju ili Vulićku?Combattente87 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:29Koja je razlika biti klub pod patronatom vladajuće strukture, izapirati keš od političke marve ili biti klub pod patronatom privatnika, nazovi biznismena, koji pere keš za strane nazovi privatnike/kriminalce, te domaće pijune koji su u sprezi sa ovim prvima !?jurisicduska je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:03I kao i prošli put kad su stali na stranu režima tj vladajućih struktura , razvodnili su priču na nebitne stvari. I ovaj od kad im je rezim za velike sportske rezultate (opstanak u ligi) spasio opet egzistenciju da mogu doprinose uplatiti ide razvodnjavanje.
Pravi režimski klub u svakom smislu.
Ja ne sumnjam da je nekad postojala ideja da to bude radnički klub ali to je ostalo na ideji vrlo brzo su se prihvatile sve blagodati režima i to nebitno kojih.
- Combattente87
- Kontakt:
Kakve veze ima ovo sa ovim što sam ja napisao !? Ja, ako si prijetio ne bježim od toga što se dešava ali i ne podržavam, a Bogami ne mogu ni uticati nikako da se takve stvari dešavaju...Herson je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:58Kojim putem se dolazi do mjesta predsjednika u Borcu? Možeš li nam pojasniti? I zašto se nećete buniti ako to mjesto u nekom narednom periodu "zapadne" npr. Đaju ili Vulićku?Combattente87 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:29Koja je razlika biti klub pod patronatom vladajuće strukture, izapirati keš od političke marve ili biti klub pod patronatom privatnika, nazovi biznismena, koji pere keš za strane nazovi privatnike/kriminalce, te domaće pijune koji su u sprezi sa ovim prvima !?jurisicduska je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:03I kao i prošli put kad su stali na stranu režima tj vladajućih struktura , razvodnili su priču na nebitne stvari. I ovaj od kad im je rezim za velike sportske rezultate (opstanak u ligi) spasio opet egzistenciju da mogu doprinose uplatiti ide razvodnjavanje.
Ja ne sumnjam da je nekad postojala ideja da to bude radnički klub ali to je ostalo na ideji vrlo brzo su se prihvatile sve blagodati režima i to nebitno kojih.
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
-
- Kontakt:
Gdje ga stavi u promet ? Igrač koji dobije prljav kes on je i dalje prljav kes, ne može ga odnijet na banku stavit, gdje da stavi u promet, može li kupit stan od tog prljavog kesa ? Kako ga ne pita ? Za svaku transakciju u banci evo ja imam iskustvo, na početku su mi 2500 eura tražili porijeklo novca , e sad kako sam dugogodišnji klijent na 5000 eura traže papir da je to u skladu sa zakonom. Nemoj bit lud. Ne može prljav kes postati legalan tako sto ga daš nekom.RedBlue je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:39Kako nije, das igracu prljavi kes, one taj kes stavi u promet. Prljavi novac usao u legalne tokove, niko ne pita tog igraca odakle mu kes niti ga kontrolise. I plus je naravno i to za porez sto si napisao, stetis drzavu.Druga teza, “daje igračima crne pare na ruke” - to nije pranje novca. Jer taj novac ne postaje legalan ni u jednom momentu. - sto opet nije pranje novca. - dakle ništa ni od tog , ovo možeš možda povezati sa pronevjerom poreza ili nečim drugim , sa pranjem novca nikako. Mada ni to nije tačno ali eto i da jest nije pranje novca
Evo dacu ja tebi prljavog kesa ti mi vrati pa da bude čist. Ne **** me.
Pranje novca bi podrazumijevalo da uzmeš prljav novac opereš ga na neki način a ima ih hiljadu i da taj novac možeš uredno odnijet u banku i dokazati mu porijeklo.
Ima frajer lanac Bash može otkucat danas 200.000 km racuna i najnormalnije otići položiti 200.000 u banku, i to bez grca na licu. Samo organizujes i ulaz na taj način a partnera za to možeš vrlo lako naći.
Ne kažem da on negdje ne pere pare ali preko Sarajeva je to nemoguce.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- tutankamon1905
- Kontakt:
Koljic je pregotivan igrac i uvijek mi je bilo krivo sto nije vise ostvario u karijeri. Poznavajuci njegovu povijest ozljeda, dajem mu max mjesec dana u nasoj ligi bez ozljede
Neće ni toliko, odma igramo sa štrumfovima. Ne bi im bilo prvi puta da nam igrača pošalju na duži oporavak.tutankamon1905 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 11:00Koljic je pregotivan igrac i uvijek mi je bilo krivo sto nije vise ostvario u karijeri. Poznavajuci njegovu povijest ozljeda, dajem mu max mjesec dana u nasoj ligi bez ozljede
- PeppermintSA
- Kontakt:
Uozbilji se.Combattente87 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:29Koja je razlika biti klub pod patronatom vladajuće strukture, izapirati keš od političke marve ili biti klub pod patronatom privatnika, nazovi biznismena, koji pere keš za strane nazovi privatnike/kriminalce, te domaće pijune koji su u sprezi sa ovim prvima !?jurisicduska je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:03I kao i prošli put kad su stali na stranu režima tj vladajućih struktura , razvodnili su priču na nebitne stvari. I ovaj od kad im je rezim za velike sportske rezultate (opstanak u ligi) spasio opet egzistenciju da mogu doprinose uplatiti ide razvodnjavanje.
Kad politika pumpa pare u neki klub, ne pumpa ona svoje pare nego pumpa MOJE. Privatnik pumpa SVOJE ili pare SVOJIH partnera, taman oni bili Pablo Eskobar i Al Kapone lično. Ja ne želim da financiram melju. Eto, prosto ne želim. Ili, ako će se javni novac lupati u fudbalske klubove, neka bude pošteno. Koliko njima, toliko nama.
Donosi ova Akademija pare, malo je reci... 

To sam im nekoliko puta objašnjavao ali nemoguće im objasniti. Kaže mi nismo privatni klub, nisu ni pare u budžetu privatne pa da ih daju kome oni hoće. Svi mi uplaćujemo lovu, navijači svih klubova a oni ih daju njima. Ne moraju dati ni nama, neka povećaju uplate za bolesnu djecu, penzionere i socialno ugrožene. Nedam moju lovu prosijacima koji ništa ne rade i žive od guzovače.PeppermintSA je napisao/la: ↑30 jan 2025, 11:24Uozbilji se.Combattente87 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:29Koja je razlika biti klub pod patronatom vladajuće strukture, izapirati keš od političke marve ili biti klub pod patronatom privatnika, nazovi biznismena, koji pere keš za strane nazovi privatnike/kriminalce, te domaće pijune koji su u sprezi sa ovim prvima !?jurisicduska je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:03I kao i prošli put kad su stali na stranu režima tj vladajućih struktura , razvodnili su priču na nebitne stvari. I ovaj od kad im je rezim za velike sportske rezultate (opstanak u ligi) spasio opet egzistenciju da mogu doprinose uplatiti ide razvodnjavanje.
Kad politika pumpa pare u neki klub, ne pumpa ona svoje pare nego pumpa MOJE. Privatnik pumpa SVOJE ili pare SVOJIH partnera, taman oni bili Pablo Eskobar i Al Kapone lično. Ja ne želim da financiram melju. Eto, prosto ne želim. Ili, ako će se javni novac lupati u fudbalske klubove, neka bude pošteno. Koliko njima, toliko nama.
-
- Kontakt:
Placamo porez godinama za razliku od ostalih. Gdje god moze neka vara,bas treba posten biti kad sa druge strane imas Vicu mega lopova,diilera,krimosa,HDZ mafiju,Azmira Husica,mada ovaj nas slabo vara treba dati plate 500 maraka sta fali. Kod nas su ljudi ograniceni,svako ko ima pare ili ulaze pere pare? Jel Azmir Husic pere pare ili je iste napravio biznisom u Americi? Nikako gluperde da skontaju da neki ljudi imaju kes,biznise da im nije potreban Dodo,namjesteni tenderi,dilanje droge da isti naprave.RedBlue je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:39Kako nije, das igracu prljavi kes, one taj kes stavi u promet. Prljavi novac usao u legalne tokove, niko ne pita tog igraca odakle mu kes niti ga kontrolise. I plus je naravno i to za porez sto si napisao, stetis drzavu.Druga teza, “daje igračima crne pare na ruke” - to nije pranje novca. Jer taj novac ne postaje legalan ni u jednom momentu. - sto opet nije pranje novca. - dakle ništa ni od tog , ovo možeš možda povezati sa pronevjerom poreza ili nečim drugim , sa pranjem novca nikako. Mada ni to nije tačno ali eto i da jest nije pranje novca
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Kako sami sebe popisaju vazda. Pazi ti privatne prcije koja je u vlanistvu Mirvica 98%, koliko dobija iz budzeta.2023.
FK Sarajevo
Prihodi iz budžeta: 1.579.900 KM
FK Željezničar
Prihodi iz budžeta: 2.051.590 KM
I dalje samo kmece, svadjaju se i prave dramu od niceg, izadjite malo u komsiluk nesretnici

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
-
- Kontakt:
Ma previse su ograniceni,ima Bash, vecinski je vlasnik najvece security kompanije i jos more nekih biznisa u koje ovi strucnjaci forumski nisu upuceni,znam da im je trn u oku al.jbga.jurisicduska je napisao/la: ↑30 jan 2025, 10:08Gdje ga stavi u promet ? Igrač koji dobije prljav kes on je i dalje prljav kes, ne može ga odnijet na banku stavit, gdje da stavi u promet, može li kupit stan od tog prljavog kesa ? Kako ga ne pita ? Za svaku transakciju u banci evo ja imam iskustvo, na početku su mi 2500 eura tražili porijeklo novca , e sad kako sam dugogodišnji klijent na 5000 eura traže papir da je to u skladu sa zakonom. Nemoj bit lud. Ne može prljav kes postati legalan tako sto ga daš nekom.RedBlue je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:39Kako nije, das igracu prljavi kes, one taj kes stavi u promet. Prljavi novac usao u legalne tokove, niko ne pita tog igraca odakle mu kes niti ga kontrolise. I plus je naravno i to za porez sto si napisao, stetis drzavu.Druga teza, “daje igračima crne pare na ruke” - to nije pranje novca. Jer taj novac ne postaje legalan ni u jednom momentu. - sto opet nije pranje novca. - dakle ništa ni od tog , ovo možeš možda povezati sa pronevjerom poreza ili nečim drugim , sa pranjem novca nikako. Mada ni to nije tačno ali eto i da jest nije pranje novca
Evo dacu ja tebi prljavog kesa ti mi vrati pa da bude čist. Ne **** me.
Pranje novca bi podrazumijevalo da uzmeš prljav novac opereš ga na neki način a ima ih hiljadu i da taj novac možeš uredno odnijet u banku i dokazati mu porijeklo.
Ima frajer lanac Bash može otkucat danas 200.000 km racuna i najnormalnije otići položiti 200.000 u banku, i to bez grca na licu. Samo organizujes i ulaz na taj način a partnera za to možeš vrlo lako naći.
Ne kažem da on negdje ne pere pare ali preko Sarajeva je to nemoguce.
- relativizam
- Kontakt:
jestel dobili novi zajam od drzave da platite drzavi dug i gdje je staloKONTRASVIH je napisao/la: ↑30 jan 2025, 12:05Kako sami sebe popisaju vazda. Pazi ti privatne prcije koja je u vlanistvu Mirvica 98%, koliko dobija iz budzeta.2023.
FK Sarajevo
FK Željezničar
I dalje samo kmece, svadjaju se i prave dramu od niceg, izadjite malo u komsiluk nesretnici![]()
Zavisi od toga koga cu ja gurati na TM sa nerealnim tržišnim vrijednostima

Zadnja izmjena: BigZlatan, dana/u 30 jan 2025, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Bice to jos manje ako Bog da,kad moze zeljkan dugovat drzavi 25 godina,potpisivat reprogram reprograma a komsija vratiti cijeli dug,placat najvise poreza godinama onda cemo ici sistemom nasih kona jer ovaj posteni se ne isplati.KONTRASVIH je napisao/la: ↑30 jan 2025, 12:05Kako sami sebe popisaju vazda. Pazi ti privatne prcije koja je u vlanistvu Mirvica 98%, koliko dobija iz budzeta.2023.
FK Sarajevo
FK Željezničar
I dalje samo kmece, svadjaju se i prave dramu od niceg, izadjite malo u komsiluk nesretnici![]()
-
- Kontakt:
Pricali su i za Tana da je dosao ovdje da pere parerelativizam je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:53ne znam jel posteno ili nije ne znam na koga direktno mislis,Combattente87 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:45Koji je to pošteno sve zaradio jel ?relativizam je napisao/la: ↑30 jan 2025, 08:37
za prvi slucaj uzimaju se pare naroda da bi se gurali opstanak u drzavi,dugovi,gradnja stadiona,pravili neki instant uspjesi od kojeg drzava nema nista i slicni izleti po evropi,dok u drugom slucaju to su pare privatnika![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
koliko si naivan i koliko nemaš pojma ni ti, ni ja, ni svi ostali koji laprdaju ovdje na forumu..Mada ja i ne želim da znam oko tih stvari, manje će me glava boljeti u svakom smislu
![]()
ali mi je drago sto se na prvi dio recenice nisi osvrnuo jer svi postaju svjesni koji to klubovi postaju stranacka masina i drzavni projekat

Zavisi sve do Mirvica, Tana njihovih ugovora i konekcija, a kvalitet igraca

Niste u 30 godina izbacili igraca da valja
Svaka cast Mirvicu na konekcijama uzima pare za panjeve
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Tako je,inace kad imas konekc8je kao halvu prodajes igrace u lige 5 ili imas konekciju i ljudi ti iskesiraju Buljubasica 1.5,Dala gurnu preko veze i Liverpool i prodaju za 1.3 i da vidimo koliko su forumski strucnjaci bili upravu za Celika. Na ta tri igraca bez Gulija cemo uzet toliko da je to za vas pojam.
Do tada ti mlati praznu slamu,podcasti u HR vas oznacili kao klub koji ne prodaje igrace

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 12 gostiju.