Premijer liga BiH - aktuelno

RedBlue
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la RedBlue » 30 jan 2025, 09:39

Druga teza, “daje igračima crne pare na ruke” - to nije pranje novca. Jer taj novac ne postaje legalan ni u jednom momentu. - sto opet nije pranje novca. - dakle ništa ni od tog , ovo možeš možda povezati sa pronevjerom poreza ili nečim drugim , sa pranjem novca nikako. Mada ni to nije tačno ali eto i da jest nije pranje novca
Kako nije, das igracu prljavi kes, one taj kes stavi u promet. Prljavi novac usao u legalne tokove, niko ne pita tog igraca odakle mu kes niti ga kontrolise. I plus je naravno i to za porez sto si napisao, stetis drzavu.

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 30 jan 2025, 09:41

Herson je napisao/la:
30 jan 2025, 08:58
Combattente87 je napisao/la:
30 jan 2025, 08:29
jurisicduska je napisao/la:
29 jan 2025, 20:03
I kao i prošli put kad su stali na stranu režima tj vladajućih struktura , razvodnili su priču na nebitne stvari. I ovaj od kad im je rezim za velike sportske rezultate (opstanak u ligi) spasio opet egzistenciju da mogu doprinose uplatiti ide razvodnjavanje.

Pravi režimski klub u svakom smislu.

Ja ne sumnjam da je nekad postojala ideja da to bude radnički klub ali to je ostalo na ideji vrlo brzo su se prihvatile sve blagodati režima i to nebitno kojih.
Koja je razlika biti klub pod patronatom vladajuće strukture, izapirati keš od političke marve ili biti klub pod patronatom privatnika, nazovi biznismena, koji pere keš za strane nazovi privatnike/kriminalce, te domaće pijune koji su u sprezi sa ovim prvima !?
Kojim putem se dolazi do mjesta predsjednika u Borcu? Možeš li nam pojasniti? I zašto se nećete buniti ako to mjesto u nekom narednom periodu "zapadne" npr. Đaju ili Vulićku?
Bira se na skupstini. Sto bi se bunili ako klubu ide dobro. Pa najveci uspjeh BH klupskog fudbala nakon rata je ostvaren, sta hoces vise? Vidjecemo kako ce to sljedece sezone izgledati, slavi se 100 godina kluba na kraju sezone. 😏

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 30 jan 2025, 09:47

Herson je napisao/la:
30 jan 2025, 08:58
I kao i prošli put kad su stali na stranu režima tj vladajućih struktura , razvodnili su priču na nebitne stvari. I ovaj od kad im je rezim za velike sportske rezultate (opstanak u ligi) spasio opet egzistenciju da mogu doprinose uplatiti ide razvodnjavanje.

Ja ne sumnjam da je nekad postojala ideja da to bude radnički klub ali to je ostalo na ideji vrlo brzo su se prihvatile sve blagodati režima i to nebitno kojih.
Koja je razlika biti klub pod patronatom vladajuće strukture, izapirati keš od političke marve ili biti klub pod patronatom privatnika, nazovi biznismena, koji pere keš za strane nazovi privatnike/kriminalce, te domaće pijune koji su u sprezi sa ovim prvima !?
Kojim putem se dolazi do mjesta predsjednika u Borcu? Možeš li nam pojasniti? I zašto se nećete buniti ako to mjesto u nekom narednom periodu "zapadne" npr. Đaju ili Vulićku?
Kakve veze ima ovo sa ovim što sam ja napisao !? Ja, ako si prijetio ne bježim od toga što se dešava ali i ne podržavam, a Bogami ne mogu ni uticati nikako da se takve stvari dešavaju...
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 30 jan 2025, 10:08

RedBlue je napisao/la:
30 jan 2025, 09:39
Druga teza, “daje igračima crne pare na ruke” - to nije pranje novca. Jer taj novac ne postaje legalan ni u jednom momentu. - sto opet nije pranje novca. - dakle ništa ni od tog , ovo možeš možda povezati sa pronevjerom poreza ili nečim drugim , sa pranjem novca nikako. Mada ni to nije tačno ali eto i da jest nije pranje novca
Kako nije, das igracu prljavi kes, one taj kes stavi u promet. Prljavi novac usao u legalne tokove, niko ne pita tog igraca odakle mu kes niti ga kontrolise. I plus je naravno i to za porez sto si napisao, stetis drzavu.
Gdje ga stavi u promet ? Igrač koji dobije prljav kes on je i dalje prljav kes, ne može ga odnijet na banku stavit, gdje da stavi u promet, može li kupit stan od tog prljavog kesa ? Kako ga ne pita ? Za svaku transakciju u banci evo ja imam iskustvo, na početku su mi 2500 eura tražili porijeklo novca , e sad kako sam dugogodišnji klijent na 5000 eura traže papir da je to u skladu sa zakonom. Nemoj bit lud. Ne može prljav kes postati legalan tako sto ga daš nekom.

Evo dacu ja tebi prljavog kesa ti mi vrati pa da bude čist. Ne **** me.

Pranje novca bi podrazumijevalo da uzmeš prljav novac opereš ga na neki način a ima ih hiljadu i da taj novac možeš uredno odnijet u banku i dokazati mu porijeklo.

Ima frajer lanac Bash može otkucat danas 200.000 km racuna i najnormalnije otići položiti 200.000 u banku, i to bez grca na licu. Samo organizujes i ulaz na taj način a partnera za to možeš vrlo lako naći.

Ne kažem da on negdje ne pere pare ali preko Sarajeva je to nemoguce.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 30 jan 2025, 11:00

Koljic je pregotivan igrac i uvijek mi je bilo krivo sto nije vise ostvario u karijeri. Poznavajuci njegovu povijest ozljeda, dajem mu max mjesec dana u nasoj ligi bez ozljede

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 30 jan 2025, 11:16

tutankamon1905 je napisao/la:
30 jan 2025, 11:00
Koljic je pregotivan igrac i uvijek mi je bilo krivo sto nije vise ostvario u karijeri. Poznavajuci njegovu povijest ozljeda, dajem mu max mjesec dana u nasoj ligi bez ozljede
Neće ni toliko, odma igramo sa štrumfovima. Ne bi im bilo prvi puta da nam igrača pošalju na duži oporavak.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 30 jan 2025, 11:24

Uozbilji se.

Kad politika pumpa pare u neki klub, ne pumpa ona svoje pare nego pumpa MOJE. Privatnik pumpa SVOJE ili pare SVOJIH partnera, taman oni bili Pablo Eskobar i Al Kapone lično. Ja ne želim da financiram melju. Eto, prosto ne želim. Ili, ako će se javni novac lupati u fudbalske klubove, neka bude pošteno. Koliko njima, toliko nama.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 jan 2025, 11:29

Donosi ova Akademija pare, malo je reci... :kafa:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 30 jan 2025, 11:44

Vanja8 je napisao/la:
30 jan 2025, 11:29
Moramo proizvoditi igrače, ne možemo mi od države zavisiti. Još ova 3 malca što dolaze, eto love.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 30 jan 2025, 11:48

Vanja8 je napisao/la:
Ko je sljedeći? :mrgreen:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 30 jan 2025, 11:51

PeppermintSA je napisao/la:
30 jan 2025, 11:24

Uozbilji se.

Kad politika pumpa pare u neki klub, ne pumpa ona svoje pare nego pumpa MOJE. Privatnik pumpa SVOJE ili pare SVOJIH partnera, taman oni bili Pablo Eskobar i Al Kapone lično. Ja ne želim da financiram melju. Eto, prosto ne želim. Ili, ako će se javni novac lupati u fudbalske klubove, neka bude pošteno. Koliko njima, toliko nama.
To sam im nekoliko puta objašnjavao ali nemoguće im objasniti. Kaže mi nismo privatni klub, nisu ni pare u budžetu privatne pa da ih daju kome oni hoće. Svi mi uplaćujemo lovu, navijači svih klubova a oni ih daju njima. Ne moraju dati ni nama, neka povećaju uplate za bolesnu djecu, penzionere i socialno ugrožene. Nedam moju lovu prosijacima koji ništa ne rade i žive od guzovače.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 jan 2025, 12:02

RedBlue je napisao/la:
Placamo porez godinama za razliku od ostalih. Gdje god moze neka vara,bas treba posten biti kad sa druge strane imas Vicu mega lopova,diilera,krimosa,HDZ mafiju,Azmira Husica,mada ovaj nas slabo vara treba dati plate 500 maraka sta fali. Kod nas su ljudi ograniceni,svako ko ima pare ili ulaze pere pare? Jel Azmir Husic pere pare ili je iste napravio biznisom u Americi? Nikako gluperde da skontaju da neki ljudi imaju kes,biznise da im nije potreban Dodo,namjesteni tenderi,dilanje droge da isti naprave.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 30 jan 2025, 12:05

2023.
FK Sarajevo
Prihodi iz budžeta: 1.579.900 KM

FK Željezničar
Prihodi iz budžeta: 2.051.590 KM
Kako sami sebe popisaju vazda. Pazi ti privatne prcije koja je u vlanistvu Mirvica 98%, koliko dobija iz budzeta.

I dalje samo kmece, svadjaju se i prave dramu od niceg, izadjite malo u komsiluk nesretnici :bow:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 jan 2025, 12:07

30 jan 2025, 10:08
RedBlue je napisao/la:
Gdje ga stavi u promet ? Igrač koji dobije prljav kes on je i dalje prljav kes, ne može ga odnijet na banku stavit, gdje da stavi u promet, može li kupit stan od tog prljavog kesa ? Kako ga ne pita ? Za svaku transakciju u banci evo ja imam iskustvo, na početku su mi 2500 eura tražili porijeklo novca , e sad kako sam dugogodišnji klijent na 5000 eura traže papir da je to u skladu sa zakonom. Nemoj bit lud. Ne može prljav kes postati legalan tako sto ga daš nekom.

Evo dacu ja tebi prljavog kesa ti mi vrati pa da bude čist. Ne **** me.

Pranje novca bi podrazumijevalo da uzmeš prljav novac opereš ga na neki način a ima ih hiljadu i da taj novac možeš uredno odnijet u banku i dokazati mu porijeklo.

Ima frajer lanac Bash može otkucat danas 200.000 km racuna i najnormalnije otići položiti 200.000 u banku, i to bez grca na licu. Samo organizujes i ulaz na taj način a partnera za to možeš vrlo lako naći.

Ne kažem da on negdje ne pere pare ali preko Sarajeva je to nemoguce.
Ma previse su ograniceni,ima Bash, vecinski je vlasnik najvece security kompanije i jos more nekih biznisa u koje ovi strucnjaci forumski nisu upuceni,znam da im je trn u oku al.jbga.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 30 jan 2025, 12:09

KONTRASVIH je napisao/la:
30 jan 2025, 12:05
2023.
FK Sarajevo

FK Željezničar
Kako sami sebe popisaju vazda. Pazi ti privatne prcije koja je u vlanistvu Mirvica 98%, koliko dobija iz budzeta.

I dalje samo kmece, svadjaju se i prave dramu od niceg, izadjite malo u komsiluk nesretnici :bow:
jestel dobili novi zajam od drzave da platite drzavi dug i gdje je stalo

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 30 jan 2025, 12:12

tabba77 je napisao/la:
30 jan 2025, 11:48
Vanja8 je napisao/la:
Zavisi od toga koga cu ja gurati na TM sa nerealnim tržišnim vrijednostima :kafa:
Zadnja izmjena: BigZlatan, dana/u 30 jan 2025, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 jan 2025, 12:12

KONTRASVIH je napisao/la:
30 jan 2025, 12:05
2023.
FK Sarajevo

FK Željezničar

Bice to jos manje ako Bog da,kad moze zeljkan dugovat drzavi 25 godina,potpisivat reprogram reprograma a komsija vratiti cijeli dug,placat najvise poreza godinama onda cemo ici sistemom nasih kona jer ovaj posteni se ne isplati.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 jan 2025, 12:14

relativizam je napisao/la:
30 jan 2025, 08:53
30 jan 2025, 08:45
relativizam je napisao/la:
30 jan 2025, 08:37

za prvi slucaj uzimaju se pare naroda da bi se gurali opstanak u drzavi,dugovi,gradnja stadiona,pravili neki instant uspjesi od kojeg drzava nema nista i slicni izleti po evropi,dok u drugom slucaju to su pare privatnika :kafa:
Koji je to pošteno sve zaradio jel ? :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: koliko si naivan i koliko nemaš pojma ni ti, ni ja, ni svi ostali koji laprdaju ovdje na forumu..Mada ja i ne želim da znam oko tih stvari, manje će me glava boljeti u svakom smislu ;)
ne znam jel posteno ili nije ne znam na koga direktno mislis,
ali mi je drago sto se na prvi dio recenice nisi osvrnuo jer svi postaju svjesni koji to klubovi postaju stranacka masina i drzavni projekat
Pricali su i za Tana da je dosao ovdje da pere pare :beba: zamisli ti kakvi su to mozgovi,covjek klub u Engleskoj,milijardu firmi,milijarder covjek al oni o pranju,previse filmove gledaju haha

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 jan 2025, 12:17

BigZlatan je napisao/la:
30 jan 2025, 12:12
tabba77 je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Zavisi od toga koga cu ja gurati na TM sa nerealnim tržišnim vrijednostima :kafa:
Zavisi sve do Mirvica, Tana njihovih ugovora i konekcija, a kvalitet igraca :rol:
Niste u 30 godina izbacili igraca da valja
Svaka cast Mirvicu na konekcijama uzima pare za panjeve
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 jan 2025, 12:19

NoDi80 je napisao/la:
30 jan 2025, 12:17
BigZlatan je napisao/la:
30 jan 2025, 12:12
tabba77 je napisao/la:

Zavisi sve do Mirvica, Tana njihovih ugovora i konekcija, a kvalitet igraca :rol:
Niste u 30 godina izbacili igraca da valja
Tako je,inace kad imas konekc8je kao halvu prodajes igrace u lige 5 ili imas konekciju i ljudi ti iskesiraju Buljubasica 1.5,Dala gurnu preko veze i Liverpool i prodaju za 1.3 i da vidimo koliko su forumski strucnjaci bili upravu za Celika. Na ta tri igraca bez Gulija cemo uzet toliko da je to za vas pojam.
Do tada ti mlati praznu slamu,podcasti u HR vas oznacili kao klub koji ne prodaje igrace :rol:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 12 gostiju.