Gdje ga stavi u promet ? Igrač koji dobije prljav kes on je i dalje prljav kes, ne može ga odnijet na banku stavit, gdje da stavi u promet, može li kupit stan od tog prljavog kesa ? Kako ga ne pita ? Za svaku transakciju u banci evo ja imam iskustvo, na početku su mi 2500 eura tražili porijeklo novca , e sad kako sam dugogodišnji klijent na 5000 eura traže papir da je to u skladu sa zakonom. Nemoj bit lud. Ne može prljav kes postati legalan tako sto ga daš nekom.RedBlue je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:39Kako nije, das igracu prljavi kes, one taj kes stavi u promet. Prljavi novac usao u legalne tokove, niko ne pita tog igraca odakle mu kes niti ga kontrolise. I plus je naravno i to za porez sto si napisao, stetis drzavu.Druga teza, “daje igračima crne pare na ruke” - to nije pranje novca. Jer taj novac ne postaje legalan ni u jednom momentu. - sto opet nije pranje novca. - dakle ništa ni od tog , ovo možeš možda povezati sa pronevjerom poreza ili nečim drugim , sa pranjem novca nikako. Mada ni to nije tačno ali eto i da jest nije pranje novca
Evo dacu ja tebi prljavog kesa ti mi vrati pa da bude čist. Ne **** me.
Pranje novca bi podrazumijevalo da uzmeš prljav novac opereš ga na neki način a ima ih hiljadu i da taj novac možeš uredno odnijet u banku i dokazati mu porijeklo.
Ima frajer lanac Bash može otkucat danas 200.000 km racuna i najnormalnije otići položiti 200.000 u banku, i to bez grca na licu. Samo organizujes i ulaz na taj način a partnera za to možeš vrlo lako naći.
Ne kažem da on negdje ne pere pare ali preko Sarajeva je to nemoguce.