FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
94
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 232

Nirton
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Nirton » 01 feb 2025, 23:42

MaroonBjelave je napisao/la:
01 feb 2025, 23:33
Nirton je napisao/la:
01 feb 2025, 23:14
mirzatele je napisao/la:
01 feb 2025, 23:06
Koljić završen!
Dobrodosao Smaile. :bih:
Samo da znaš, mene si isprc'o s ovim postom. Pa ti vidi :kafa:
Nije mi bila namjera. :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 feb 2025, 23:42

Nije još dogovoreno.
Ali, blizu je dogovora.
Ostalo je još nekih detalja, ali ne bi trebalo da se zakomplikuje.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 01 feb 2025, 23:44

Hrvat dolazi

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 feb 2025, 23:45

mosarajvosa83 je napisao/la:
01 feb 2025, 23:26
relativizam je napisao/la:
01 feb 2025, 23:10
Pena je napisao/la:
01 feb 2025, 18:29
Na rezultatima Durakovic danas dobio najvecu ocjenu :D
Daj Bože da bude svaka, nebil ga otkupili ljudi
Ma nemaju oni za kifle,dugovali plate igracima nisu se ni pojacali nista.
Ne bi ni mi bahati bili u tom slucaju

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 01 feb 2025, 23:57

Zoran Zekić za Euronews: FK Sarajevo će napraviti evropski iskorak

Trener FK Sarajevo Zoran Zekić u intervju za Euronews BiH govorio je o proteklom dijelu Premijer lige BiH, očekivanjima koja ima do kraja ove sezone, eventualnom evropskom iskoraku kluba sa Koševa.

"Zadovoljan sam postignutim rezultatima, pogotovo jer smo kroz polusezonu pokazali stabilnost i karakter", kazao je Zekić.

Ekipa FK Sarajevo trenutno se nalazi na trećem mjestu, sa ukupno 38 bodova. Od ukupno 17 utakmica, Zekićeva ekipa je odnijela pobjedu u 11 utakmica, remizirala u njih 5, ge doživjela jedan poraz.

Jedan poraz

"Ekipa je radila izuzetno disciplinovano, a taj jedan poraz nas je motivisao da se dodatno fokusiramo na ključne segmente igre", istakao je Zekić, te dodao da uvijek ima prostora za napredak.

Uvijek je nezahvalno prognozirati, ali Zekić za Euronews kaže da je cilj uvijek isti.

"Primarni cilj je osvajanje titule prvaka", poručio je.
Dodao je da je među ciljevima i konsolidacija ekipe.

"Moramo stvorili čvrst temelj za naredne sezone. Prognoze su optimistične jer vjerujemo u kvalitet ove ekipe i naš zajednički rad", kaže Zekić.

Govoreći o eventualnim nastupima u evropskim takmičenjima, Zekić ističe da vjeruje da će FK Sarajevo ove godine napraviti taj evropski iskorak.

"Vjerujem da možemo napraviti evropski iskorak, ali potrebno je zadržati kontinuitet dobrih rezultata i dodatno ojačati ekipu na određenim pozicijama", smatra trener.

Kao poseban aspekt priprema, istakao je i psihološku pripremu ekipe.

"Neophodno je raditi na psihološkoj pripremi igrača, jer evropski mečevi zahtijevaju poseban nivo koncentracije i iskustva", naglasio je.

Igrač i trener

U toku razgovora dotakli smo se i prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti.

Odgovarajući na pitanje "Da li je lakše biti igrač ili trener Sarajeva, s obzirom na vaše iskustvo u obje uloge?", Zekić ističe da svaka uloga ima svoje izazove.

"Kao igrač fokusirate se na vlastitu izvedbu i zadatke na terenu, dok kao trener morate razmišljati o cijeloj ekipi, taktičkoj pripremi i motivaciji", kaže.

Dodao je da igrač osjeća manji pritisak jer trener nosi odgovornost za svaki rezultat.

"Ali moram reći da obje uloge donose veliko zadovoljstvo, pogotovo kada radite za klub kakav je FK Sarajevo", zaključio je Zekić.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 feb 2025, 07:21

H8Z7 je napisao/la:
01 feb 2025, 23:57
Zoran Zekić za Euronews: FK Sarajevo će napraviti evropski iskorak

Trener FK Sarajevo Zoran Zekić u intervju za Euronews BiH govorio je o proteklom dijelu Premijer lige BiH, očekivanjima koja ima do kraja ove sezone, eventualnom evropskom iskoraku kluba sa Koševa.

"Zadovoljan sam postignutim rezultatima, pogotovo jer smo kroz polusezonu pokazali stabilnost i karakter", kazao je Zekić.

Ekipa FK Sarajevo trenutno se nalazi na trećem mjestu, sa ukupno 38 bodova. Od ukupno 17 utakmica, Zekićeva ekipa je odnijela pobjedu u 11 utakmica, remizirala u njih 5, ge doživjela jedan poraz.

Jedan poraz

"Ekipa je radila izuzetno disciplinovano, a taj jedan poraz nas je motivisao da se dodatno fokusiramo na ključne segmente igre", istakao je Zekić, te dodao da uvijek ima prostora za napredak.

Uvijek je nezahvalno prognozirati, ali Zekić za Euronews kaže da je cilj uvijek isti.

"Primarni cilj je osvajanje titule prvaka", poručio je.
Dodao je da je među ciljevima i konsolidacija ekipe.

"Moramo stvorili čvrst temelj za naredne sezone. Prognoze su optimistične jer vjerujemo u kvalitet ove ekipe i naš zajednički rad", kaže Zekić.

Govoreći o eventualnim nastupima u evropskim takmičenjima, Zekić ističe da vjeruje da će FK Sarajevo ove godine napraviti taj evropski iskorak.

"Vjerujem da možemo napraviti evropski iskorak, ali potrebno je zadržati kontinuitet dobrih rezultata i dodatno ojačati ekipu na određenim pozicijama", smatra trener.

Kao poseban aspekt priprema, istakao je i psihološku pripremu ekipe.

"Neophodno je raditi na psihološkoj pripremi igrača, jer evropski mečevi zahtijevaju poseban nivo koncentracije i iskustva", naglasio je.

Igrač i trener

U toku razgovora dotakli smo se i prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti.

Odgovarajući na pitanje "Da li je lakše biti igrač ili trener Sarajeva, s obzirom na vaše iskustvo u obje uloge?", Zekić ističe da svaka uloga ima svoje izazove.

"Kao igrač fokusirate se na vlastitu izvedbu i zadatke na terenu, dok kao trener morate razmišljati o cijeloj ekipi, taktičkoj pripremi i motivaciji", kaže.

Dodao je da igrač osjeća manji pritisak jer trener nosi odgovornost za svaki rezultat.

"Ali moram reći da obje uloge donose veliko zadovoljstvo, pogotovo kada radite za klub kakav je FK Sarajevo", zaključio je Zekić.
Ovaj se bas dobro vezao za nas... :rol: :rol: :rol:

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 02 feb 2025, 07:27

ErosViverosViv je napisao/la:
01 feb 2025, 23:25
Pantelija je napisao/la:
01 feb 2025, 23:01
Kako panteliju brata otjerase, celik se izgradi i prodasmo ga u rekordnom transferu u vrh francuskog nogometa.
Aferim.
Napusis se panteliji ku.rca... :bow:
Vrlo rado ako ces ostati 800 kilometara od akademije❤️
To se zove ljubav Erose bravo :ljepota:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 02 feb 2025, 09:09

01 feb 2025, 23:25
Pantelija je napisao/la:
01 feb 2025, 23:01
Kako panteliju brata otjerase, celik se izgradi i prodasmo ga u rekordnom transferu u vrh francuskog nogometa.
Aferim.
Napusis se panteliji ku.rca... :bow:
Vrlo rado ako ces ostati 800 kilometara od akademije❤️
Panteliji plus Alajmovicu moras, oni dolaze u paketu.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 02 feb 2025, 10:19

Ima li se danas gdje pogledati utakmica, osim na Koševu ?

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 02 feb 2025, 11:00

Šta bi s Garčevićem na kraju? Ne da sisojko?

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 feb 2025, 11:02

Kakvi bolesnici na temi :bow:
Vakat je baviti se pametnijim stvarima u zivotu nego sa ovim kompleksasima i neznalicama.
Uzimati u usta dijete koje je od malih nogu u Akademiji u ovakvom kontekstu je bolesno plus tek ima 18... Kakva bolest , odvratno, pedofilski odvratno....
Sve sam mislio da cu procitati na ovoj temi jer se u zasnjih dvije tri godine dolaskom mirvica pored "sjajnih" rezultata nakotilo takve stoke da ne možeš tri posta kvalitetna na 15 stranica naci.
Neko prozivanje na licnom nivou a ne moze glupan skontati sa sam toliko čist da nisam htio da mijenjam profil iako svi znaju ko sam, eto tolika su mi muda, a ni jedna picoka od vas ne smije se javiti i reci ni u pp ja sam taj i taj... Jer ste picoke koje u nedostatku bilo kakve intelektualne mogućnosti normalne rasprave povlace neke personalne paralale i na ličnoj osnivi se raspravljaju. To je njihov maksimum, najdalje što mozdane celije uspijevaju da dobace.
A npr znam tacno koji nick imenom i prezimenom radi u akademiji trenurno i pise ovdje (dva), samo ja nisam neko ko ce doxi i napisati kako su dosli u akademiju, niti cu napisati koga su pljuvali da bi se uvalili...
Meni je to ponizenje. Nemate vi blage sta je Sarajevo, sta je ici 7-8 godina na svako gostovanje i domacu, 22-23 godine redovno na kosevu, evropske tekme, vi ste samo bolesne osobe. Al dobro bolesne.
Ostatku normalne ekipe pozdrav, kakvi novi forumasi takva nam i drzava , jbg, preslikano stanje.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 02 feb 2025, 11:05

Rogić
Đurić-Gojković-Soldo
Beganović-Pavičić-Bubanja-Kuprešak
Lulić
Guliashvili-Ristić
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 02 feb 2025, 11:09

Pantelija je napisao/la:
02 feb 2025, 11:02
Vakat je baviti se pametnijim stvarima u zivotu nego sa ovim kompleksasima i neznalicama.
Uzimati u usta dijete koje je od malih nogu u Akademiji u ovakvom kontekstu je bolesno plus tek ima 18... Kakva bolest , odvratno, pedofilski odvratno....
Sve sam mislio da cu procitati na ovoj temi jer se u zasnjih dvije tri godine dolaskom mirvica pored "sjajnih" rezultata nakotilo takve stoke da ne možeš tri posta kvalitetna na 15 stranica naci.
Neko prozivanje na licnom nivou a ne moze glupan skontati sa sam toliko čist da nisam htio da mijenjam profil iako svi znaju ko sam, eto tolika su mi muda, a ni jedna picoka od vas ne smije se javiti i reci ni u pp ja sam taj i taj... Jer ste picoke koje u nedostatku bilo kakve intelektualne mogućnosti normalne rasprave povlace neke personalne paralale i na ličnoj osnivi se raspravljaju. To je njihov maksimum, najdalje što mozdane celije uspijevaju da dobace.
A npr znam tacno koji nick imenom i prezimenom radi u akademiji trenurno i pise ovdje (dva), samo ja nisam neko ko ce doxi i napisati kako su dosli u akademiju, niti cu napisati koga su pljuvali da bi se uvalili...
Meni je to ponizenje. Nemate vi blage sta je Sarajevo, sta je ici 7-8 godina na svako gostovanje i domacu, 22-23 godine redovno na kosevu, evropske tekme, vi ste samo bolesne osobe. Al dobro bolesne.
Ostatku normalne ekipe pozdrav, kakvi novi forumasi takva nam i drzava , jbg, preslikano stanje.
Vecina nas je ovdje jer zivimo za klub samo sto su raja kakva jesu pa svoje interese stave ispred interesa kluba sreca pa su takvi manjina
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 feb 2025, 11:11

Pantelija je napisao/la:
iako svi znaju ko sam
Evo ja ne znam :)

Opusti se drug, nemoj forum uzimati srcu!

Svi na Koševo, igra Saraj'vo!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 feb 2025, 11:19

SVI NA KOŠEVO !!!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 02 feb 2025, 11:35

Da nema slucajno danasnje tekme n mytv ...
Jbg zadesi mi se da sam na putu a lijep dan ...

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 02 feb 2025, 11:39

Pantelija je napisao/la:
Psuješ i ti drugim ljudima, kad ti neko vrati, ti se rasplačeš. Kažeš ne može se pročitati ništa pametno, a govoriš momku "napušiš mi se qurca".

Hajde idi bavi se pametnijim stvarima, puca nam qurac za tvojim kmečanjem. Jadne švabe kad mazgu moraju trpiti..

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 02 feb 2025, 11:42

Pantelija je napisao/la:
Sto si se tako upalio drug, nije u pitanju simpozij nego sportski forum na smecarskom portalu, naravno da se zezamo.
Raja malo zayebava jer jedini period kada nisi pisao i nisi kritikovao klub je period u kojem si ti radio dok je sabra bila glavna, sto je ujedno i najmracniji period kluba zadnjih 70 godina.. Ali naravno da neces kritikovati ruku koja te hrani, ne bi niko, sasvim normalno.

Nisi imao nikakvu ulogu u akamemiji da bi sad nesto ti bio odgovoran za (ne)uspjeh tako da te ne treba dirati ova zezancija. Kada bi svi napustali forum jer im neko nesto kaze onda bi ovdje bila gola pustinja.

Nema ovdje novih forumasa, svi smo stari samo sto se adminu jednog jutra digao kurrac pa banovao 40% teme. Ja prvi sam ovdje 13 godina.

Popij sta, iskuliraj, nisi ni ti zlatan.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 feb 2025, 11:48

02 feb 2025, 11:42
Nema ovdje novih forumasa, svi smo stari
Nisi u pravu :)

Nego, šta su mi se ovo pjanke i tabba ušutili?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 feb 2025, 11:59

02 feb 2025, 11:42
Pantelija je napisao/la:
Sto si se tako upalio drug, nije u pitanju simpozij nego sportski forum na smecarskom portalu, naravno da se zezamo.
Raja malo zayebava jer jedini period kada nisi pisao i nisi kritikovao klub je period u kojem si ti radio dok je sabra bila glavna, sto je ujedno i najmracniji period kluba zadnjih 70 godina.. Ali naravno da neces kritikovati ruku koja te hrani, ne bi niko, sasvim normalno.

Nisi imao nikakvu ulogu u akamemiji da bi sad nesto ti bio odgovoran za (ne)uspjeh tako da te ne treba dirati ova zezancija. Kada bi svi napustali forum jer im neko nesto kaze onda bi ovdje bila gola pustinja.

Nema ovdje novih forumasa, svi smo stari samo sto se adminu jednog jutra digao kurrac pa banovao 40% teme. Ja prvi sam ovdje 13 godina.

Popij sta, iskuliraj, nisi ni ti zlatan.
Sto je period kad je Sabrina radila najmračniji ?
Mislim **** Sabrinu ali trofejno je to najuspješniji period u historiji kluba.
Drugo Čelik je doveden bas od tih ljudi u akademiju , nije ga ova garnitura sad dovela.
Najmračniji period u klubu je ovaj sad sto je iza nas prije dolaska Zekica ili se ne sjećamo ne izlaska u Europu, bojkota navijača, previranja ?

Treba nekad biti fer i ostavit na stranu razmišljanja privatna.
Pantelija nema vise nikakve veze s klubom a dok je radio u njemu je radio u najboljem interesu, sportski direktor akademije tad - pogledajte gdje sad radi i to je dovoljno. U Juventusu.

Jedino sto ja njemu zamjeram sad kad se odselio puno mi pljuje po državi i sistemu , ništa mu ne valja. Znamo Jbga da nismo Njemačka.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”