Logicno bi bilo dobit na godisnjem nivou po radniku, ako je manje od 6500 KM - moze subvencija. Mada su meni nelogicni skroz ova 4 razreda za isplatu subvencija - ko je imao 619 KM subvencija 300 KM, a za samo malo vecu platu tipa 650 KM tu samo 130 KM. Nidje veze granicemeho-medo je napisao/la: ↑03 feb 2025, 14:30Bojkotovati sve je nigdje veze.
Zasto da bojkotujem pekara iz ulice kad covjek godinama nije digao cijenu, ako je i digao to je bilo minimalno da isprati rast inflacije?
Ono sto treba je sistemski bojkot odredjenih proiozvoda i to je to.
Nego je li kome jasno ovo u vezi dogovora vlade i ESV?
Plate iznad 1000 imaju pravo povecati do 450 KM neoporezivo.
Plate od 619 KM do 1000 KM iz novembra- refundacija sredstava prema tabeli. 800-1000- 45 KM po radniku. 700-800 90 KM po radniku, 620-700 130 KM po radniku i 620 ili nize 300 KM po radniku.
Ono sto nije jasno jeste uslov refundacije, kada se kaze dobit po radniku 6500 KM, da li se misli na dobit na mjesecnom nivou?
Recimo firma ima 5 uposlenika, 6500 puta 12 mjeseci puta 5 radnika = 390 hiljada
Da li ovo znaci ako je dobit firme visa od 390 hiljada ta firma nema pravo na refundaciju?
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- RollingPaper
- Kontakt:
Nikad ne bih kopirao nesto sa kurira. Clanak je sa portala Logicno.Kajzer10 je napisao/la: ↑03 feb 2025, 14:46Bukvalno mi se prisralo od ovog sranja. Jel to sa kurira?RollingPaper je napisao/la: ↑03 feb 2025, 14:44Tokom proteklog vikenda, administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa poslala je na administrativni odmor više desetina zaposlenika Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Među njima su i dvojica visokih dužnosnika zaduženih za sigurnosne operacije, koji su odbili predati povjerljive dokumente Odjeljenju za vladinu efikasnost (DOGE). Elon Musk, šef DOGE-a, nije štedio riječi: “USAID je kriminalna organizacija. Vrijeme je da umre.”
Ova akcija dio je šireg plana Trumpove administracije da preispita i zamrzne cjelokupnu američku vanjsku pomoć, u skladu s politikom “Amerika na prvom mjestu”. Matt Hopson, šef kabineta USAID-a, podnio je ostavku, a izvori iz Kongresa navode da je to direktna posljedica ovih događaja.
USAID je dugo godina bio ključni igrač u Bosni i Hercegovini, ali njegova uloga nije uvijek bila čista. Prema dostupnim činjenicama, agencija je financirala brojne kontroverzne projekte koji su, umjesto da promiču stabilnost, stvarali podjele i sukobe u društvu. Veliki broj tzv. “petokolonaša” – pojedinaca i organizacija koji rade protiv nacionalnih interesa – primao je novac i podršku od USAID-a.
Mainstream mediji u BiH, koji su također bili dio ovog financijskog kruga, digli su se na noge. Bez USAID-ove potpore, njihova propaganda više nije osigurana. Je li ovo prilika za BiH da postane zdravije društvo, slobodno od vanjskih manipulacija?
Elon Musk, osim što je tehno-vizionar, pokazao se i kao oštar kritičar korupcije i neefikasnosti u vladinim strukturama. Njegova izjava da je USAID “kriminalna organizacija” možda zvuči ekstremno, ali ima li trunke istine? Ako uzmemo u obzir brojne kontroverzne projekte koje je agencija financirala, posebno u zemljama poput BiH, čini se da Muskova tvrdnja nije bez osnova.
Inace portal koji osudjuje redovno Izraelov genocid u Gazi.
Tebi je vjerovatno N1 i klix vrhunac novinarstva.
Isto prorusko smece. Osudjuju jer im se uklapa u pricu, ne jer im je stalo do nekog. Ne valja im Izrael, a dobri im Trump, Musk i Rusi. De saberi dva i dva.
- Shategabri
- Kontakt:
Proizvoljno lupiosoko je napisao/la: ↑03 feb 2025, 14:01Pa dje ti nadje minesotu.Shategabri je napisao/la: ↑03 feb 2025, 09:30Tipični hillbilly iz neke Minnesote.relativizam je napisao/la: ↑03 feb 2025, 08:26gdje su forumasi sto su se borili za trumpa
ne izgleda kao da je najpametniji,zglajzno je on
Ispunjava se.

Eto nek bude Nebraska

Poenta je sorte kakva je ova hablećina, a ne odakle je.
To je ono, možeš se ti roditi na Sebilju, ako si papak - papak si.
Koševo Zapad
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kakvom mjesecnom niovu, pa ni kladionice nemaju toliku dobit, pa da po radniku zaradi 6500 KM mjesecno. Ovdje se misli na godisnji nivo.meho-medo je napisao/la: ↑03 feb 2025, 14:30Nego je li kome jasno ovo u vezi dogovora vlade i ESV?
Ono sto nije jasno jeste uslov refundacije, kada se kaze dobit po radniku 6500 KM, da li se misli na dobit na mjesecnom nivou?
Recimo firma ima 5 uposlenika, 6500 puta 12 mjeseci puta 5 radnika = 390 hiljada
Da li ovo znaci ako je dobit firme visa od 390 hiljada ta firma nema pravo na refundaciju?
Ako ti firma ima 5 uposlenika (kako si ti naveo), onda vlasnik ne smije imati vecu dobit od 32 500 KM da bi imao pravo na ovu refundaciju troskova.
Zavrsni racun za prethodnu godinu se radi u januaru i februaru i mora se predati do pocetka marta.
Godišnji izvještaj sa podacima o isplaćenim plaćama i drugim ličnim primanjima u 2024. godini poslodavac/isplatilac podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Porezne uprave Federacije BiH prema svom sjedištu do 28.2.2025. godine.
Trebao si napisati "dabogda remote rostiljao citav zivot"JayCatwright je napisao/la: ↑03 feb 2025, 14:43e čuj glupana bojkot nije uspio, dabogda paštetu roštiljao čitav zivot

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- RollingPaper
- Kontakt:
Prorusko smece a vecina novinara Hrvati

Kritikovali su trampa bezbroj puta nemoj me tjerat da ti trazim clanke ali tebi je bitno da okreces na jednu stranu uvijek. Vjerovatno zalis za senilnim Bajdenom.
Mozda u kontekstu rijetkih trenutaka kad nije virio iz Putinovog anusa.RollingPaper je napisao/la: ↑03 feb 2025, 15:52Prorusko smece a vecina novinara Hrvati![]()
Kritikovali su trampa bezbroj puta nemoj me tjerat da ti trazim clanke ali tebi je bitno da okreces na jednu stranu uvijek. Vjerovatno zalis za senilnim Bajdenom.
Eto svejedno, taj clanak o Usaidu im je smece. Samo kompletne i nezahvalne budale tu traze sta pozitivno.
Nije bitan ni Usaid. Bitno je da idiot za politiku vodi najmocniju drzavu svijeta i ponasa se ko deriste. Ja sam znao da ce biti lose, ali me debelo iznenadio.
- Marsal
- Kontakt:
Poskupile i cigare od danas 

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ne brini, neće ni ove ostale ostati na staroj cijeni

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
U ove cifre prije bojkota i nakon bojkota samo debil moze povjerovati.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa kad je ubačeno sve u cifre. Svaka faktura šta je išla na taj dan. Jednostavno, nema nikakvih podataka osim konačnog broja.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- feniksptica
- Kontakt:
Je l ikad išta dobro donijelo zaključavanje cijena??
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ko je isplacivao radniku do novembra 2024. platu 1000 KM sada mu moze za iste pare ispaltiti 1450.
Ko je imao po radniku profit do 6500 KM godisnje ima refundaciju.
U biti ko je bio posten nagradjen. Ko nije imao stvarno refundira mu se.
Ko je varao cuna mu tj. Imao velik profit, a malo davao.

Ako sam shvatio, radnik koji je u novembru 2024 imao platu 1000 KM neto ( sa doprinosima je kostao poslodavca 1730ak KM) ce sada ovom uredbom moci imati 1450 KM (tj 1000 KM+450KM) a poslodavca ce to kostati 1730+450=2180 KM. Po starom, na platu 1450KM, poslodavac bi dao 1.732*1450=2510 KM. Realno, ovo se ne cini losetuzlak1987 je napisao/la: ↑03 feb 2025, 16:49Ko je isplacivao radniku do novembra 2024. platu 1000 KM sada mu moze za iste pare ispaltiti 1450.![]()

- RollingPaper
- Kontakt:
Ponasa se Trump ko deriste jao jao. Makron kolonijalista je gospodin po tebi vjerovatno.Kajzer10 je napisao/la: ↑03 feb 2025, 16:02Mozda u kontekstu rijetkih trenutaka kad nije virio iz Putinovog anusa.RollingPaper je napisao/la: ↑03 feb 2025, 15:52Prorusko smece a vecina novinara Hrvati![]()
Eto svejedno, taj clanak o Usaidu im je smece. Samo kompletne i nezahvalne budale tu traze sta pozitivno.
Nije bitan ni Usaid. Bitno je da idiot za politiku vodi najmocniju drzavu svijeta i ponasa se ko deriste. Ja sam znao da ce biti lose, ali me debelo iznenadio.
- Marsal
- Kontakt:
Prestajem pušit od danas. Da vidim jesam li karakter.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ja od sutra prestajem.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
- relativizam
- Kontakt:
- Centre forward
- Kontakt:
Ja čim pomislim na prestanak, hvata me anksioznost. Pušim od trećeg gimnazije, uz jedan prekid od 3 mjeseca čini mi se kad sam im'o neki baš belaj sa plućima, neku upalu.
Iako mi je to jedini porok, čini mi se da je najgori. Možda da je kocka opasnija "po okolinu". Ako neko ima neki metod da se sa nje malo skrene pažnja, platio bi mu vrlo rado za tu informaciju.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.