Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la soko » 03 feb 2025, 18:13

Shategabri je napisao/la:
03 feb 2025, 15:04
soko je napisao/la:
03 feb 2025, 14:01
Shategabri je napisao/la:
03 feb 2025, 09:30

Tipični hillbilly iz neke Minnesote.

Ispunjava se.
Pa dje ti nadje minesotu.
Proizvoljno lupio :mrgreen:

Eto nek bude Nebraska :D

Poenta je sorte kakva je ova hablećina, a ne odakle je.

To je ono, možeš se ti roditi na Sebilju, ako si papak - papak si.
Juznije dole😁
Alabama, Misisipi, Arkanzas
Nego dobar je taj film, to nekako pokazuje sliku Amerike. Tamo 80-90 godina su smanjili zanatlije ovdje po Americi. Korporacije i politika napravili da imas takve ljude gdje mnogobrojni poslovi mozes majmuna staviti da radi.
Da samo vidis varioca ovdje, ko da se ptica pokenj.ala.
Lik vari stainless cijevi, reko wtf kaze naucio u garazi. Al to je problem kad boljeg ne mozes naci

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 03 feb 2025, 18:20

Centre forward je napisao/la:
03 feb 2025, 17:55
relativizam je napisao/la:
03 feb 2025, 17:47
Pendulum je napisao/la:
03 feb 2025, 17:36

Ja od sutra prestajem.
Ma ko hoce prestati lahko je
Ja evo prestao preko 15ak puta
Ja čim pomislim na prestanak, hvata me anksioznost. Pušim od trećeg gimnazije, uz jedan prekid od 3 mjeseca čini mi se kad sam im'o neki baš belaj sa plućima, neku upalu.

Iako mi je to jedini porok, čini mi se da je najgori. Možda da je kocka opasnija "po okolinu". Ako neko ima neki metod da se sa nje malo skrene pažnja, platio bi mu vrlo rado za tu informaciju.
Sve je u glavi brate. Ja prestao kad mi je jedanput dijete imalo bronhitis i visoku temperaturu. I došlo iz svoje sobe, leglo mi na noge, a ja u tom momentu pušim. I kako sam povukao , pa ispuhnuo onaj dim, tako se dijete zakašlja i poče ono mahati da rastjera dim. Znaš šta sam uradio brate? Zguzvao fino onu kutiju, bacio je i nikad je više nisam zapalio.
Doduše, sad pomalo dudlam vape. Ali samo tobacco bez onih smekova, voćnih okusa i sl :D

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 03 feb 2025, 18:24

Kajzer10 je napisao/la:
03 feb 2025, 16:02
RollingPaper je napisao/la:
03 feb 2025, 15:52
Kajzer10 je napisao/la:
03 feb 2025, 15:01
Isto prorusko smece. Osudjuju jer im se uklapa u pricu, ne jer im je stalo do nekog. Ne valja im Izrael, a dobri im Trump, Musk i Rusi. De saberi dva i dva.
Prorusko smece a vecina novinara Hrvati :urnebes:

Kritikovali su trampa bezbroj puta nemoj me tjerat da ti trazim clanke ali tebi je bitno da okreces na jednu stranu uvijek. Vjerovatno zalis za senilnim Bajdenom.
Mozda u kontekstu rijetkih trenutaka kad nije virio iz Putinovog anusa.
Eto svejedno, taj clanak o Usaidu im je smece. Samo kompletne i nezahvalne budale tu traze sta pozitivno.

Nije bitan ni Usaid. Bitno je da idiot za politiku vodi najmocniju drzavu svijeta i ponasa se ko deriste. Ja sam znao da ce biti lose, ali me debelo iznenadio.
Eto on je idiot a Bajden je prosperitetni politicar, za vrijeme njegovog mandata svi zivi ratovi su poceli, al on je bolji izbor jel? Vidi se da nikad u zivotu nisi nista citao osim zvanicnog narativa. Pretpostavljam da sve sto procitas na N1, klixu itd; za tebe je apsolutna istina. Vjerovatno si i 4 vakcine primio :D

Cuj ponasa se kao deriste, eto Makron se ponasa kao gospodin, pa ne odustaje od kolonizacije Afrike al bitno je da lijepo prica kao i obična marioneta Bajden.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 feb 2025, 18:30

Sad procita od budzeta TK-a koji iznosi 800 miliona,66% ide uhljebima,ostalo ako se sta uradi :crazy:

Gdje SDA zavladala nema napredka narednih 10 godina.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 03 feb 2025, 18:34

Trenutno je Trump predsjednik USA, i republikanci kontrolišu sve nivoe vlasti + imaju većinu na vrhovnom sudu.
Njihov FOX je već dugo najgledaniji u Americi.
"Nezavisni" mediji ala Joe Rogan, koji ima najslušaniji podcast u državi, podržava Trumpa.
Najbogatiji čovjek na svijetu, Musk, mu je desna ruka, i kontroliše jednu od najvećih socijalnih mreža.
Na inaguraciji u prvom redu sjedi Zuck koji kontroliše druge dvije socijalne mreže i Bezos koji pored Amazona drži i Washington post

a ovi njegovi pušku.rci i dalje pišu o nekom deep stateu i borbi protiv elite, medija i mainstream narativa :rol: :bow:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 feb 2025, 18:35

03 feb 2025, 18:24
Kajzer10 je napisao/la:
03 feb 2025, 15:52

Prorusko smece a vecina novinara Hrvati :urnebes:

Kritikovali su trampa bezbroj puta nemoj me tjerat da ti trazim clanke ali tebi je bitno da okreces na jednu stranu uvijek. Vjerovatno zalis za senilnim Bajdenom.
Eto svejedno, taj clanak o Usaidu im je smece. Samo kompletne i nezahvalne budale tu traze sta pozitivno.

Nije bitan ni Usaid. Bitno je da idiot za politiku vodi najmocniju drzavu svijeta i ponasa se ko deriste. Ja sam znao da ce biti lose, ali me debelo iznenadio.
Eto on je idiot a Bajden je prosperitetni politicar, za vrijeme njegovog mandata svi zivi ratovi su poceli, al on je bolji izbor jel? Vidi se da nikad u zivotu nisi nista citao osim zvanicnog narativa. Pretpostavljam da sve sto procitas na N1, klixu itd; za tebe je apsolutna istina. Vjerovatno si i 4 vakcine primio :D

Cuj ponasa se kao deriste, eto Makron se ponasa kao gospodin, pa ne odustaje od kolonizacije Afrike al bitno je da lijepo prica kao i obična marioneta Bajden.
Ja citam samo twitter, otkako su vratili slobodu govora.

Ne bi sa cenzurom cuo da je Biden poslao Hamasu 50 miliona u kondomima i ovi napravili bombe.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 feb 2025, 18:40

Jabroni je napisao/la:
03 feb 2025, 18:34
Trenutno je Trump predsjednik USA, i republikanci kontrolišu sve nivoe vlasti + imaju većinu na vrhovnom sudu.
Njihov FOX je već dugo najgledaniji u Americi.
"Nezavisni" mediji ala Joe Rogan, koji ima najslušaniji podcast u državi, podržava Trumpa.
Najbogatiji čovjek na svijetu, Musk, mu je desna ruka, i kontroliše jednu od najvećih socijalnih mreža.
Na inaguraciji u prvom redu sjedi Zuck koji kontroliše druge dvije socijalne mreže i Bezos koji pored Amazona drži i Washington post

a ovi njegovi pušku.rci i dalje pišu o nekom deep stateu i borbi protiv elite, medija i mainstream narativa :rol: :bow:
Nabroja sve jake/sposobne ljude i ljude s parama. Bit ce znaci za svakog :kafa:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 feb 2025, 18:43

Kajzer10 je napisao/la:
03 feb 2025, 18:35
Kajzer10 je napisao/la:

Ne bi sa cenzurom cuo da je Biden poslao Hamasu 50 miliona u kondomima i ovi napravili bombe.
Poslali za Gazu u Mozambiku ovi skontali da je rijec o Gazi u Palestini, biseri :crazy:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 feb 2025, 18:44

Da ali je poslao te pare u kondomima u Gazu, koja je na kraju ispala Gaza iz Mozambika tj. neka druga Gaza.
Ali je Trump cuo da su poslali u Gazu i izmislio pricu da je Hamas od toga napravio bombe. Lik je bukvalno izmislio pricu.

I ako je on idiot, okupio oko sebe jos vece. Milijardera Muska koji pored svih para ne zna sta hoce od zivota pa je dosao na ideju da lijeci komplekse kroz politiku.

On ne zapocinje ratove, samo vrsi isporuku Rusiji.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 feb 2025, 18:47

tuzlak1987 je napisao/la:
03 feb 2025, 18:44
Da ali je poslao te pare u kondomima u Gazu, koja je na kraju ispala Gaza iz Mozambika tj. neka druga Gaza.
Ali je Trump cuo da su poslali u Gazu i izmislio pricu da je Hamas od toga napravio bombe. Lik je bukvalno izmislio pricu.

I ako je on idiot, okupio oko sebe jos vece. Milijardera Muska koji pored svih para ne zna sta hoce od zivota pa je dosao na ideju da lijeci komplekse kroz politiku.

Demokrate bili na vlasti 12 od zadnjih 16 godina. Us.rali i sefa i stanicu, lik tek sjeo i odma kmecanje. :kafa:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 feb 2025, 18:51

alemsa je napisao/la:
03 feb 2025, 18:47

Demokrate bili na vlasti 12 od zadnjih 16 godina. Us.rali i sefa i stanicu, lik tek sjeo i odma kmecanje. :kafa:
Nisu ni oni dobri. Zadnji dobar je bio Reagan. Trump se lozi na Reagana, samo sto ovaj nije isporucivao vec preuzeo komplet planetu kao sto treba da radi svjetski policajac.

Trump ne vidi dalje od nosa. Meksiko, Panama, Kanada, Aljaska, Venecuela. Pokucati ce mu Rusi i Kinezi kad tad na vrata kao sto su Japanci na Pearl Harbour.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 feb 2025, 18:58

03 feb 2025, 18:51
alemsa je napisao/la:
03 feb 2025, 18:47

Nisu ni oni dobri. Zadnji dobar je bio Reagan. Trump se lozi na Reagana, samo sto ovaj nije isporucivao vec preuzeo komplet planetu kao sto treba da radi svjetski policajac.

Trump ne vidi dalje od nosa. Meksiko, Panama, Kanada, Aljaska, Venecuela. Pokucati ce mu Rusi i Kinezi kad tad na vrata kao sto su Japanci na Pearl Harbour.
Po cemu mislis da je zadnji dobar Regan bio a Obama nije?
Obama sto se tice ekonomije odlican bio.
Uzeo Ameriku koju je Bush upropastio.
Od preko 10% nezaposlenosti, gasa koji je bio $4 po galonu. Ljudi izgubili na stock, 401k preko 50% dok je Bush bio.
Za vrijeme Obame inflacije bila i po ispod 2%, kad je otisao gas bio oko 2 dolara, nezaposelonst 4%.
Bas sad gledao 10% godisnji profit sam imao na 401k pod Obamom

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 feb 2025, 19:07

rio_Ferdy88 je napisao/la:
03 feb 2025, 18:43
Kajzer10 je napisao/la:
03 feb 2025, 18:35

Poslali za Gazu u Mozambiku ovi skontali da je rijec o Gazi u Palestini, biseri :crazy:
Sva problematika je u tome sto je on to tako skontao. Jer je poglup.

S druge strane, Musk tu laz ciljano plasira kao istinu. I milion drugih. Jel zino, slago. Jako opasan lik, a pritom gadan, pokvaren i zao do srzi. Da hoce krepati.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 feb 2025, 19:30

Dva jako napacena i iskompleksirana lika vode ameriku, jedan politicki, drugi uticajem i novcem. To nece na dobro jer svijet nikad nije funkcionisao sa takvim ljudima, nigdje i nikad, jeste kratko, ali poslije toga ili ubrzo tač. Mozda prosjecni stanovnik amerike ili svijeta to nece vidjeti ali ce se ucinci pokazati, poraz amerike nije samo dolar ili berza, poraz je gubitak uticaja u svijetu, koji su gradili decenijama sa bilionima dolara. Mozes napravit giga mega qrc ako tome nemas kome prodati, ili napravit ces qrc ako ti neko nece dat sirovine ili ako nemas jeftinu radnu snagu koja ce taj proizvod svest na razumljivu cijenu. Mozda cu i ja propast u bih, za njima dvojicom, al nema veze, ja imam puno manje za izgubit, u odnosu na 300 mil amera koji su navikli da imaju i da se pitaju imaju puno.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 feb 2025, 19:37

Polako Trump will fix it :kafa:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 feb 2025, 19:43

Drago ce mi biti za tebe, a i za nas, i nadam se da ce opet neki razum i dogovor prevladati u pitanjima koja se ticu svih nas, i nadam se da je sve blef zarad bolje pozicije. Al ako bude krenulo naopako nemoj da kazes necija zaostavstina ili mu neko podvalio.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 03 feb 2025, 19:46

harry_90 je napisao/la:
03 feb 2025, 18:30
Sad procita od budzeta TK-a koji iznosi 800 miliona,66% ide uhljebima,ostalo ako se sta uradi :crazy:

Gdje SDA zavladala nema napredka narednih 10 godina.
Problem nije SDA,problem je narod,ti prvi vjerovatno vise bi ispijao kafe,nego npr organizovao proteste kao u srbiji. A vjerovatno si učestvovao u protestima 2014 i razbijao i pravio sranje bez ikakvog cilja,kao i većina nas. Mi smo kao narod sami sebi najviše krivi i dok mi ne promijenimo nešto,od ove države nema ništa. Na žalost mišljenja sam da ćemo ostati prcija uvijek,zbog našeg slabog karaktera. A da se dignemo svi zajedno protiv ovih lopova,gdje bi nam bio kraj,Al neka bolje pit “pivu”/kafu i pisat po forumu. Ništa Licno protiv tebe,nego eto tvoj mi je komentar zapao za oko. Ti si 100% upravu,ali sami smo sebi krivi.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 feb 2025, 19:53

sljivo je napisao/la:
03 feb 2025, 19:43
Drago ce mi biti za tebe, a i za nas, i nadam se da ce opet neki razum i dogovor prevladati u pitanjima koja se ticu svih nas, i nadam se da je sve blef zarad bolje pozicije. Al ako bude krenulo naopako nemoj da kazes necija zaostavstina ili mu neko podvalio.
Ne ide na dobro. Elon se puno toga pita, evo Trump je govorio da ce tarif za Kinu biti 60%. Al nemere sad jer Elonove firme dosta stvari proizvode u Kini pa je sad 10%. Sigurno ce pasti na nulu.
Al nek su oni nabacili Meksama i Kanadi 25%. Ovi sad uzvracuju sa 25%. Sad ce americka auto industrija na nadrlja, ovi ce poceti kupovat koreanska i japanska auta. Ove americke GM, Ford ce laganini davati ljudima otkaze, oslabila prodaja. Sve med i mlijeko
Jos ove glavne IT companije su uz njih, a kad gleda ko su CEO, CTOs vecina indijci znaci sva ta industrija/proizvodnja leti tamo

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 feb 2025, 19:57

Ne možeš uvesti ovakve tarife najvažnijim trgovinskim partnerima.

Jedan primjer, od ukupnog uvoza sirove nafte, iz Kanade uvoze msm 60 %.

SAD jesu najveći proizvođači, ali u isto vrijeme i najveći potrošači pomenute nafte.

Svaka ekonomija živi od slobodnog i brzog protoka dobara, kapitala i usluga.

Potaknuti nešto domaće tako što opteretiš ključne partnere, neće ići na način koji je zamislio.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 feb 2025, 20:04

jos je rano za prognoze jer se ne zna kako ce se sve odvijati u narednom periodu i ekonomski ucinci dolaze kasnije, i sto je najgore, kad dodju, odnosno kad se pokazu onda je kasno, ne mozes resetovati, nego se shebes maksimalno koliko je moguce kroz jednu takvu politiku

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW, kraljttbvb i 8 gostiju.