FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 10 feb 2025, 10:48

obrijanopile je napisao/la:
10 feb 2025, 06:02
Iskreno i nisam nesto previše zadovoljan vidjenim. Mislim, dobar je rezultat, ali sam razočaran načinom igre. Prvo, katastrofalno iznošenje lopte kada kene od golmana, tj. To kod nas ne postoji, bolje su je iznosili igrači Sloge nego naši. Tolika panika, ne pokretljivost da je to za nevjerovatni. Kada damo gol, svaki put , sli bas svaki, nama protivnik napravi terapanu da mi se izgubimo i onda protivnik ima 100% šansu za gol. Opt su loši centarsutevi sa strane, pa ne mogu vjerovati da igrač se namjesti i nikoga oko njega, a on prebaci sve igrače i lopta ode u aut, moguće da su još noge teške, ali... Nemogućnost smirivanja situacije, načinom da se "stane na lootu" kod nas je misaona imenica, to se izbija u nebesa, glavama se igra nerezonsi i iz toga dobiva protivnik šansu i iz takve gluposti primamo golove. Moguće da tu ima jos umora, ali ima i neke psihe. Uglavnom, ne možemo igrati Rodić nabije Guliju i to je to, prošlo sad da li ce drugi put? Slaba pokretljivost igrača kod iznošenja lopte od golmana prema naprijed bas zbog te nepokretljivosti, to mora puno bolje. I ozbiljno treba porediti na smirivanju kasa je lopta u zraku. Ja nisam očaran igrom, ali sam zadovoljan pobjedom. Da li je ovo igra koja ce nam donijeti rezultat, nije.
Bgm juce smo drzali loptu jako dobro posebno drugo poluvrijeme, Pavičić sw posebno isticao mirnocom na lopti . U odnosu na prvi dio prvensta ovo je bila jedna od sigurnijih igara i pobjeda . Bilo je par kikseva prvo poluvrijeme losi reakcija i postavljanja al u sustini dosta dobra utakmica s naše strane.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 10 feb 2025, 10:50

mirzatele je napisao/la:
10 feb 2025, 10:35
boki86 je napisao/la:
10 feb 2025, 09:01
Jedino je Turkes bio tanak sinoc, brate nece ni da zaganja, pritisne igraca, i kada potrci, izgleda ko bambi. Ima solidne kretnje i ondje je trebao zabiti, ali hajde valjda bude bolje.
Nemoj tako, kaže Galileo da će on biti bolji od Merse iz primea. A "neokretnog, sporog i tromog Hamze" mu je drago što smo se riješili :urnebes:
Ma ne moze u Zekicevom sistemu igrati takav igrac, mozda je on dobar za nesto drugo, ali ovo juce 9 ih baš grize i ginu, radi se konstantan pritisak, nije on taj koji to moze.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 10 feb 2025, 11:01

mirzatele je napisao/la:
boki86 je napisao/la:
Jedino je Turkes bio tanak sinoc, brate nece ni da zaganja, pritisne igraca, i kada potrci, izgleda ko bambi. Ima solidne kretnje i ondje je trebao zabiti, ali hajde valjda bude bolje.
Nemoj tako, kaže Galileo da će on biti bolji od Merse iz primea. A "neokretnog, sporog i tromog Hamze" mu je drago što smo se riješili :urnebes:
Ti si zadnji koji nekog treba prozivat za pogresnu procjenu
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 feb 2025, 11:13

napoleon72 je napisao/la:
10 feb 2025, 11:01
mirzatele je napisao/la:
boki86 je napisao/la:
Ja dok sam žalio Catakovica i pisao ovdje kako je to greška, vi ste svrsavali na Renana i ismijavali Hamzu. A za ovog Karla će vrijeme pokazati jesam li pogriješio a siguran sam da nisam

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 10 feb 2025, 11:18

mirzatele je napisao/la:
10 feb 2025, 11:13
mirzatele je napisao/la:

Ja dok sam žalio Catakovica i pisao ovdje kako je to greška, vi ste svrsavali na Renana i ismijavali Hamzu. A za ovog Karla će vrijeme pokazati jesam li pogriješio a siguran sam da nisam
Ti sad molis Boga da Karlo bude los samo kako bi mogao prdit ovdje "e jesam vam reko".

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 feb 2025, 11:25

A ne, bit će dobar igrač koji 8 godina (ne)igra po italijanskim niželigašima i vrati se u Belupo iz kojeg ga otjeraju nakon 10 utakmica. Očekujem da nadmaši Benku

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 10 feb 2025, 11:41

mirzatele je napisao/la:
10 feb 2025, 11:13
mirzatele je napisao/la:

Nije ni Catakovic bio nista bolji kad je tek dosao. U 870 minuta u prvoj sezoni imao omjer 5G 4A, Turkes sad u 540 minuta ima 4G 1A. Hamza je proradio doslovno u svojoj zadnjoj polusezoni ovdje, u sistemu 352 kod Rozmana. Do tad bio vrlo los.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 10 feb 2025, 11:47

Mislim da pretjerujete, nije vala Turkes jucer bio toliko los, po meni sasvim solidno odigrao momak, čak se počeo i hrvati sa stoperima i par lopti fino spustio nakon ispucavanja Rogića. Bit će on još bolji sigurno kad zabije 2 3 gola pa digne samopouzdanje u zavranici.
Svakako Zekić ne traži od špica da primarno daje golove već nešto skroz drugo

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 10 feb 2025, 12:06

mirzatele je napisao/la:
10 feb 2025, 11:25
A ne, bit će dobar igrač koji 8 godina (ne)igra po italijanskim niželigašima i vrati se u Belupo iz kojeg ga otjeraju nakon 10 utakmica. Očekujem da nadmaši Benku
Provjeri opet da li je igro ili nije. I talijanski nizeligasi su kao amateri? Seria B amaterska liga?

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 10 feb 2025, 12:22

obrijanopile je napisao/la:
10 feb 2025, 06:02
Iskreno i nisam nesto previše zadovoljan vidjenim. Mislim, dobar je rezultat, ali sam razočaran načinom igre. Prvo, katastrofalno iznošenje lopte kada kene od golmana, tj. To kod nas ne postoji, bolje su je iznosili igrači Sloge nego naši. Tolika panika, ne pokretljivost da je to za nevjerovatni. Kada damo gol, svaki put , sli bas svaki, nama protivnik napravi terapanu da mi se izgubimo i onda protivnik ima 100% šansu za gol. Opt su loši centarsutevi sa strane, pa ne mogu vjerovati da igrač se namjesti i nikoga oko njega, a on prebaci sve igrače i lopta ode u aut, moguće da su još noge teške, ali... Nemogućnost smirivanja situacije, načinom da se "stane na lootu" kod nas je misaona imenica, to se izbija u nebesa, glavama se igra nerezonsi i iz toga dobiva protivnik šansu i iz takve gluposti primamo golove. Moguće da tu ima jos umora, ali ima i neke psihe. Uglavnom, ne možemo igrati Rodić nabije Guliju i to je to, prošlo sad da li ce drugi put? Slaba pokretljivost igrača kod iznošenja lopte od golmana prema naprijed bas zbog te nepokretljivosti, to mora puno bolje. I ozbiljno treba porediti na smirivanju kasa je lopta u zraku. Ja nisam očaran igrom, ali sam zadovoljan pobjedom. Da li je ovo igra koja ce nam donijeti rezultat, nije.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 10 feb 2025, 12:25

MokraKifla je napisao/la:
09 feb 2025, 23:26
Sjeca li se iko da li je ijedan Bugar prije igrao za nas? Nesto sada razmisljam o ovom Paskalevu i kontam jel bio ijedan prije njeg.
slika

slika

Zamalo je ovaj majstor zaigrao.. :D
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 feb 2025, 12:51

Neznam dalije iko primjetio od NOVAJLIJA je jedino Gojkovic igrao.. Krdzalic je drugi igrac koji nije imao nastupa al nazalost radi povrede..

Rogic je ok golman za pl bh al nakav kiks ozbiljan golman sa 27 godina nebi smio se dozvolit, i smatram i dalje da trebamo dovest novog bas kvalitetnog golmana. Dobro je reagovao na sansu 1 na 1 i fino je uhvatio par centar suteva

Turkes je ok igrac al stil koji mi igramo njemu nepase jer on nije brz nit je tip igraca da moze vrsit presing 60-70 minuta a ova formacija to zahtjeva

Takodje sloga je imala 5-6 novih igraca plus jedan nasilno zamjenjen pred sami pocetak utakmice.. i pored toga sto im nije isao tok utakmice kako treba imali su 2-3 dobre situacije.

Razlika izmedju rozmanovog vodjenja i zekica je ocita i vidljiva, samo kad covjek pogleda utakmicu sloboda FK SARAJEVO u kupu prosle godine i ovo juce svece mu bit jasno..

Zekic da nista nije uradio dovoljno je samo da im je zabranio veacanje lopte golmanu i stoperima

STA AE DESAVA SA SERBEDZICOM, nisam nigdje mogo nac da je raskinuo ugovor

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 10 feb 2025, 12:58

Sve je ovo namjesteno,od izvlacenja u kupu,odgode itd pa hajd sad budi pametan.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 feb 2025, 12:59

keli je napisao/la:
10 feb 2025, 12:06
mirzatele je napisao/la:
Provjeri opet da li je igro ili nije. I talijanski nizeligasi su kao amateri? Seria B amaterska liga?
100 utakmica 14 golova, strašna statistika :urnebes:

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 10 feb 2025, 13:02

mirzatele je napisao/la:
10 feb 2025, 12:59
keli je napisao/la:
10 feb 2025, 12:06
mirzatele je napisao/la:
100 utakmica 14 golova, strašna statistika :urnebes:
Pa i Tatar se nije nesto naigrao po HNLu pa je ovde dosao i bio jedan od kljucnih igraca , treba momku dati priliku ...
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 10 feb 2025, 13:13

Ne znam kako ljudi ne razumiju da je nama potreban spic jedan koji se moze da kolje sa stoperima citavu utakmicu, koji smeta stalno, koji se moze zagradit i spustit loptu, jos ako zna glavom zabit perfektno.
Ne treba nama Guli u spicu da dribla i zabija vec igrac koji ce da rastereti Gulija i kojeg moraju dvojica da cuvaju. Slucaj kao vidic iz sloge, drugo sto ga je pojeo Gojkovic jucer ali prethodne utakmice on nas je ubio.

Tako da mislim Butic ce se perfektno uklopiti u ovo, ima gradju i ostale predispozicije da nam odgovara, ali opet nikad ne znas.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 10 feb 2025, 13:22

bvsic je napisao/la:
10 feb 2025, 13:13
Ne znam kako ljudi ne razumiju da je nama potreban spic jedan koji se moze da kolje sa stoperima citavu utakmicu, koji smeta stalno, koji se moze zagradit i spustit loptu, jos ako zna glavom zabit perfektno.
Ne treba nama Guli u spicu da dribla i zabija vec igrac koji ce da rastereti Gulija i kojeg moraju dvojica da cuvaju. Slucaj kao vidic iz sloge, drugo sto ga je pojeo Gojkovic jucer ali prethodne utakmice on nas je ubio.

Tako da mislim Butic ce se perfektno uklopiti u ovo, ima gradju i ostale predispozicije da nam odgovara, ali opet nikad ne znas.

Treba vidica i dovest, sutra bi on pjeske put Sarajeva
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 10 feb 2025, 13:24

Rule_hz je napisao/la:
10 feb 2025, 13:22
bvsic je napisao/la:

sta ce ti?

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 10 feb 2025, 13:26

ErosViverosViv je napisao/la:
10 feb 2025, 13:24
Rule_hz je napisao/la:
bvsic je napisao/la:

sta ce ti?

Da nosi 3 stopera protivnicke ekipe na sebi
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 10 feb 2025, 13:30

ErosViverosViv je napisao/la:
10 feb 2025, 13:24
Rule_hz je napisao/la:
bvsic je napisao/la:

sta ce ti?
Zato što decko svakoj ekipi pravi problem ...
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, HordeSaSjevera, keli, plisek, Rajvosa4ever, Vutra i 20 gostiju.