FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Aaaa kako je lijepo cuti da se samo i spominjemo sa Manchester Cityijem

Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
Kako majku mu na desnom beku najbezbolnije , za našu formaciju bekovi najvažniji i sad tu gurati dijete koje nije ni bek a plus Beganovic super igrač
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
Aaaa tebe? Cuj prvi? Pa ovaj kretenko je odavno na listi gnjavatora, dam ti jos par tips, dobro je za well-being. Samo kad ih drugi ne bi citirali, ne bih ih morao citati vjerujPendulum je napisao/la: ↑11 feb 2025, 17:19Nemoj se šta ljutiti ali ideš na listu gnjavatora. Prvi s naše teme.Lucas je napisao/la: ↑11 feb 2025, 17:16Evo čitam, Ishak Belfodil, bivši napadač Intera i Werdera, potpisao za IMT. I kazu, ne moze se dobar igrac (barem za nase uslove), naci u zimskom prelaznom roku.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 16:25
Ne bi ako bi pobijedili na kraju kao i Dinamo.
Inače ocaj Samid Akani prestrašan igrač , završit će u ligama 5 a igra u Bjelovaru nevjerovatno
PS. Belfodil 33 godine, bez Kluba od Jula 2024. Stranac.
-
- Kontakt:
Sa loptom nije bilo ok kao ni ostatak ekipe osim Pavicica i Solde koji uz Zekica izgleda kao vrhunski stoper.keli je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:33Slazem se sa 95% tvojih postova ali gdje je on najbolji bio protiv Sloge. Uz Turkeša mozda i najtanji. Nikad ga nema gdje treba da bude.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 16:23Mehmedovic je najviše pretrčao protiv Sloge bilo ga je fkt svugdje. Uživo ko je gledao meč došao je do istog zaključka. Možda i nas najbolji igrač na tom meču. Ja ga ne gotivim pretjerano ali treba biti pošten.
Međutim geometrijski je bio odličan, bio je na dobrim mjestima za drugu loptu i vratio je u posjed jedno 10 puta. Samim tim mi je bio dobar. Imao je kretanje kako treba , mislim vidi se da mu Zekic to pokazuje, uprati ne znam na snimku , poslije duge lopte gdje ide Mehmedovic , otprilike negdje u radijusu od 10 metara od stopera na kojeg ide lopta sto je faktički taj neki krug gdje ta lopta može pasti. To je savršeno radio i uzeo je bas dosta drugih posjeda koji su nam omogućili kontinuirani napad i na kraju i golove, npr treći gol ti je očit primjer toga Mehmedovic uzima drugu loptu , Kupresak je dira 1/1 izlazi Guli. Drugi gol dobro markiranje cijelog veznog reda pogotovo Mehmedovica ostavlja Kyeremeha u situaciji da se može oduzeti lopta, kontra gol.
S loptom nije valjalo ali nije niko skoro valjao s loptom. Mi igramo na reposjed i brzu završnicu. Mislim sad smo igrali inače bi trebali igrati na kontinuirani napad i na reposjed ali nismo još dovoljno dobri za to.
Kyeremehu ističe ugovor na kraju sezone.
Radi li se na produženju? Korektan, zahvalan igrač i fizički besprijekorno spreman. Šteta bi bila pustiti ga tek tako.
Radi li se na produženju? Korektan, zahvalan igrač i fizički besprijekorno spreman. Šteta bi bila pustiti ga tek tako.
-
- Kontakt:
Ako Kyeremeh ostane stranac, ne znam dokle je to zvanicno doslo, nesto se svasta pisalo ovdje, onda ga ja ne bih ostavio.
Zauzima dragocjeno mjesto stranca a mozemo naci boljeg sigurno.
Ja ti garantujem da bi to dijete napravilo vise sansi i asistencija od Beganovica, bas zato sto su bekovi najvažniji grehota je koristiti beka koji je dobar samo defanzivno, a igras s pet nazad.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:46Kako majku mu na desnom beku najbezbolnije , za našu formaciju bekovi najvažniji i sad tu gurati dijete koje nije ni bek a plus Beganovic super igrač
Svakako je manja razlika u kvalitetu izmedju Hamzic/Beganovic, nego Soldo/Djuric i ovo mislim na period kada svi vezni budu u pogonu, tada ce manje mjesta biti za Krdzalica i Mehmedovica.
Kunem se nema tezih ljudi od navijaca Sarajeva. Na planeti cijeloj. Sta je ovo ovako kralj te jbo.
- FKS -
-
- Kontakt:
Dobre analize radis duska ali malo mi previse ocekujemo od naseg Sarajeva.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:55Sa loptom nije bilo ok kao ni ostatak ekipe osim Pavicica i Solde koji uz Zekica izgleda kao vrhunski stoper.keli je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:33Slazem se sa 95% tvojih postova ali gdje je on najbolji bio protiv Sloge. Uz Turkeša mozda i najtanji. Nikad ga nema gdje treba da bude.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 16:23
Mehmedovic je najviše pretrčao protiv Sloge bilo ga je fkt svugdje. Uživo ko je gledao meč došao je do istog zaključka. Možda i nas najbolji igrač na tom meču. Ja ga ne gotivim pretjerano ali treba biti pošten.
Međutim geometrijski je bio odličan, bio je na dobrim mjestima za drugu loptu i vratio je u posjed jedno 10 puta. Samim tim mi je bio dobar. Imao je kretanje kako treba , mislim vidi se da mu Zekic to pokazuje, uprati ne znam na snimku , poslije duge lopte gdje ide Mehmedovic , otprilike negdje u radijusu od 10 metara od stopera na kojeg ide lopta sto je faktički taj neki krug gdje ta lopta može pasti. To je savršeno radio i uzeo je bas dosta drugih posjeda koji su nam omogućili kontinuirani napad i na kraju i golove, npr treći gol ti je očit primjer toga Mehmedovic uzima drugu loptu , Kupresak je dira 1/1 izlazi Guli. Drugi gol dobro markiranje cijelog veznog reda pogotovo Mehmedovica ostavlja Kyeremeha u situaciji da se može oduzeti lopta, kontra gol.
S loptom nije valjalo ali nije niko skoro valjao s loptom. Mi igramo na reposjed i brzu završnicu. Mislim sad smo igrali inače bi trebali igrati na kontinuirani napad i na reposjed ali nismo još dovoljno dobri za to.
Svi zelimo da igraju bez greske, postavljanje, kretnja, svaki dodir da je tacno dodavanje, da trce bez greske; malo moramo spustiti loptu na zemlju i sagledati realno gdje smo mi i sta smo.
Evo upravo gledam PSG, kako igraci iz tima koji je prvi u ligi koja je milionima godina od nas, kako i lose odigraju. Lose prime loptu, lose osutaju prema golu, lose se krecu, sudare se u sredini. Gresaka ima svuda.
Pa pogledati i Brest, ekipu koja bi nama i svakoj ekipi u ligi dala 10 golova za poluvrijeme, kako grijese u primanju lopte, u dodavanju, kretnji, pomjeranju…
Moramo malo smanjiti ocekivanja (niposto ne kazem da ih ne bismo trebali imati) od igraca koji rade za vrlo malo novca kad poredis sa bilo kojom ligom van BiH.
P.S. Peljto odlican veceras, samo onaj jedan korner nije svirao u prvom, ali to je kriv pomocni, sto nije vidio.
- luckystrike
- Kontakt:
Ovo je realno bilo toliko nerezonski da sam ja prasnuo u smijehmnon46 je napisao/la: ↑11 feb 2025, 17:58Malo mu fali, trčimo kontru u prvom poluvremenu 3 na 3. On, Guli i Turkeš. Samo odjednom pobježe u korner, zabi glavu u zemlju i centrira je u kontra aut.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑11 feb 2025, 17:48Mehmedovicu malo fali da bude dobar. Vidi se kad povuce loptu da to ima smisla, al nekako se kasno oslobadja lopte, mora malo brze razmisljati.luckystrike je napisao/la: ↑11 feb 2025, 15:38Mehmedović je na posljednjoj utakmici pokazao neke znake života. Mada bi meni Krdžalić bio prva opcija.
U odbrani se eventualno može kombinovati s Mujkićem i Đurićem a uskoro i eventualno s Kapetanovićem.
Sto se tice u21, steta bi bilo da na sredini trosimo igraca, jer tu smo najjaci. Bolje nekog beka izmisliti, ili treceg stopera.
Bilo kako bilo, Vico ce morati puno znoja proliti, da zaustavi Zoranovu mašineriju.

Gulisha bio na povratnoj u idealnoj poziciji, ali...
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑10 feb 2025, 15:18Navodno u srijedu potpisuje još jedan napadač.
Dosta ozbiljniji od Butića.

Ja svu mahalu obiđo' niko ni mukaet. Ako se pričalo uopće sa Dugandžićem, mislim da će prije u Petrolul kod Mutua jer je jedino kod njega igrao dobar fudbal a traže napadača ili će se vratiti u Osijek jer je danas propala posudba njihove prve želje Raresa Burnete a Dugandžić im je navodno plan B.visokohz je napisao/la: ↑11 feb 2025, 20:32SamoDaKazeem je napisao/la: ↑10 feb 2025, 15:18Navodno u srijedu potpisuje još jedan napadač.
Dosta ozbiljniji od Butića.![]()
![]()
![]()
Čista laž, mi smo završili prelazni rok.hazarder je napisao/la: ↑11 feb 2025, 20:40Ja svu mahalu obiđo' niko ni mukaet. Ako se pričalo uopće sa Dugandžićem, mislim da će prije u Petrolul kod Mutua jer je jedino kod njega igrao dobar fudbal a traže napadača ili će se vratiti u Osijek jer je danas propala posudba njihove prve želje Raresa Burnete a Dugandžić im je navodno plan B.visokohz je napisao/la: ↑11 feb 2025, 20:32SamoDaKazeem je napisao/la: ↑10 feb 2025, 15:18Navodno u srijedu potpisuje još jedan napadač.
Dosta ozbiljniji od Butića.![]()
![]()
![]()
-
- Kontakt:
Ne očekujem ja ništa vise nego ovo sto se sad dešava, uvjeren sam da smo prvi put u eri Mirvica( koja je osim po finansijskom smislu po svemu drugom katastrofalna) na dobrom putu. Treba još vremena da neke ideje zazive, ali ja prvi put u zadnjih 10 pa i 20 godina vidim obrise moderne ekipe. Vidim igrače sa ulogama, vidim taktiku, vidim rukopis trenera. Naravno da zna on promašiti i da nije bezgrešan ali maksimalno eksplostise sve dobre strane svakog igrača. Primijetit ćete promjenu role Pavicicu gdje sad konstantno pomjera zone djelovanja pa igra u sve tri trećine, duže drži loptu, smiruje, diktira tempo , polako ostaje najbitniji igrač. Da ne pišem za svakog pojedinačno ali dosta se na svima vidi napredak. Zekic ih čini boljim. Treba samo nastaviti raditi, doći će i porazi i svašta nešto ali Zekic ako ostane mi ćemo početi osvajati trofeje kontinuirano, uprkos Vici i Vicinim.pjankesarajevo je napisao/la: ↑11 feb 2025, 20:14Dobre analize radis duska ali malo mi previse ocekujemo od naseg Sarajeva.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:55Sa loptom nije bilo ok kao ni ostatak ekipe osim Pavicica i Solde koji uz Zekica izgleda kao vrhunski stoper.
Svi zelimo da igraju bez greske, postavljanje, kretnja, svaki dodir da je tacno dodavanje, da trce bez greske; malo moramo spustiti loptu na zemlju i sagledati realno gdje smo mi i sta smo.
Evo upravo gledam PSG, kako igraci iz tima koji je prvi u ligi koja je milionima godina od nas, kako i lose odigraju. Lose prime loptu, lose osutaju prema golu, lose se krecu, sudare se u sredini. Gresaka ima svuda.
Pa pogledati i Brest, ekipu koja bi nama i svakoj ekipi u ligi dala 10 golova za poluvrijeme, kako grijese u primanju lopte, u dodavanju, kretnji, pomjeranju…
Moramo malo smanjiti ocekivanja (niposto ne kazem da ih ne bismo trebali imati) od igraca koji rade za vrlo malo novca kad poredis sa bilo kojom ligom van BiH.
P.S. Peljto odlican veceras, samo onaj jedan korner nije svirao u prvom, ali to je kriv pomocni, sto nije vidio.
Nije svirao čist penal, dobro je pa ima VAR.pjankesarajevo je napisao/la: ↑11 feb 2025, 20:14P.S. Peljto odlican veceras, samo onaj jedan korner nije svirao u prvom, ali to je kriv pomocni, sto nije vidio.
-
- Kontakt:
E cuj treba bremena za prilagodbu. Kako mislis da se prilagodi na prvi tim a ne trenira sa njima.Maroon99 je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:33Iz usta naseg igraca, odradio samo par treninga sa prvim timom. Ne kazem da je do kvaliteta mozda jednostavno treba vremena za prilagodbujurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 16:39To je već druga priča to se dobija kontinuitetom i samopouzdanjem. Je li ti fkt misliš da Mehmedovic ne zna lopte igrati, zna Jbga kao i svi koji su u kadru, nego imao je momak težak period, izasao iz njeg, mlad je, normalan je , nije neradnik. Ne kažem da je neki vanserijski talenat ali sigurno ima prostora da bude bolji i da nam da ruke.TarpiTarpi je napisao/la: ↑11 feb 2025, 16:31
Pa on igra na poziciji gdje treba šta i napraviti a ne samo trčati, šta je god pokušao prema naprijed propalo je.
Dobro je imamo dosta mladih.
Ps. Ne znam što ne bi Đurić igrao za prvi tim pogotovo trenirao sa prvim timom. Mislim da je kup preskočio jer je bio u zapisniku u Zvijezdi09 protiv Zvijezde iz Gradačca. Mislim dobio je dečko broj 15 zadužio , ima ga u commetu , sve kako treba. Ne znam šta je plan ali sigurno je opcija dobra za u21 i ne bi se tolike pare davale da se zaganja. Samo mi reci Maroon99 odakle ta info da ne trenira (mislim ne kažem da nije tacna samo nema logike)
Ps. Info je bio prvi dan nakon povratka sa priprema
To je sigurno suplja.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, Google Adsense [Bot], Hajdeee, Haksss, insimadop, JavierBosnia, rimljanin90, ristagrad, TETRAPAK, USB, Vanja8 i 63 gosta.