FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kulenović kod Marjana kaže da je mogao birati klub kod nas ali je želio vani.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Amar Beganovic BEK koji pretrci najvise od svih nasih igraca na 57 utakmica ima 3 gola i 11 asistencija, ima li iko od bekova u ligi bolji statistiku ? Pa sta vi ljudi gledate pa mlatite gluposti tako, kakav Hamzic i bek , decko je vezni igrac ono ga je Zeka eksperimentisao na pripremama.Pena je napisao/la: ↑11 feb 2025, 19:30Ja ti garantujem da bi to dijete napravilo vise sansi i asistencija od Beganovica, bas zato sto su bekovi najvažniji grehota je koristiti beka koji je dobar samo defanzivno, a igras s pet nazad.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:46Kako majku mu na desnom beku najbezbolnije , za našu formaciju bekovi najvažniji i sad tu gurati dijete koje nije ni bek a plus Beganovic super igrač
Svakako je manja razlika u kvalitetu izmedju Hamzic/Beganovic, nego Soldo/Djuric i ovo mislim na period kada svi vezni budu u pogonu, tada ce manje mjesta biti za Krdzalica i Mehmedovica.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Previše se ponižava Beganović, podcjenjuje se njegov kvalitet itekako. Itekako zahvalan bek, a ovdje se priča o njemu kao o običnom polovnjaku.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Neznanje, nista drugo. Mene bi bilo stid napisati nesto protiv tog momka. Maksimalno skolovan momak, Mura ga je bas izgradila u ozbiljnog beka. Zuji na sve strane, sezonu odigrao bez povrede, sve utakmice.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:42Previše se ponižava Beganović, podcjenjuje se njegov kvalitet itekako. Itekako zahvalan bek, a ovdje se priča o njemu kao o običnom polovnjaku.
Zadnja izmjena: ErosViverosViv, dana/u 11 feb 2025, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
100% se slazemo u ovome sto si napisao. Pavicic je nas Pedri.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 21:01Ne očekujem ja ništa vise nego ovo sto se sad dešava, uvjeren sam da smo prvi put u eri Mirvica( koja je osim po finansijskom smislu po svemu drugom katastrofalna) na dobrom putu. Treba još vremena da neke ideje zazive, ali ja prvi put u zadnjih 10 pa i 20 godina vidim obrise moderne ekipe. Vidim igrače sa ulogama, vidim taktiku, vidim rukopis trenera. Naravno da zna on promašiti i da nije bezgrešan ali maksimalno eksplostise sve dobre strane svakog igrača. Primijetit ćete promjenu role Pavicicu gdje sad konstantno pomjera zone djelovanja pa igra u sve tri trećine, duže drži loptu, smiruje, diktira tempo , polako ostaje najbitniji igrač. Da ne pišem za svakog pojedinačno ali dosta se na svima vidi napredak. Zekic ih čini boljim. Treba samo nastaviti raditi, doći će i porazi i svašta nešto ali Zekic ako ostane mi ćemo početi osvajati trofeje kontinuirano, uprkos Vici i Vicinim.pjankesarajevo je napisao/la: ↑11 feb 2025, 20:14Dobre analize radis duska ali malo mi previse ocekujemo od naseg Sarajeva.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:55
Sa loptom nije bilo ok kao ni ostatak ekipe osim Pavicica i Solde koji uz Zekica izgleda kao vrhunski stoper.
Međutim geometrijski je bio odličan, bio je na dobrim mjestima za drugu loptu i vratio je u posjed jedno 10 puta. Samim tim mi je bio dobar. Imao je kretanje kako treba , mislim vidi se da mu Zekic to pokazuje, uprati ne znam na snimku , poslije duge lopte gdje ide Mehmedovic , otprilike negdje u radijusu od 10 metara od stopera na kojeg ide lopta sto je faktički taj neki krug gdje ta lopta može pasti. To je savršeno radio i uzeo je bas dosta drugih posjeda koji su nam omogućili kontinuirani napad i na kraju i golove, npr treći gol ti je očit primjer toga Mehmedovic uzima drugu loptu , Kupresak je dira 1/1 izlazi Guli. Drugi gol dobro markiranje cijelog veznog reda pogotovo Mehmedovica ostavlja Kyeremeha u situaciji da se može oduzeti lopta, kontra gol.
S loptom nije valjalo ali nije niko skoro valjao s loptom. Mi igramo na reposjed i brzu završnicu. Mislim sad smo igrali inače bi trebali igrati na kontinuirani napad i na reposjed ali nismo još dovoljno dobri za to.
Svi zelimo da igraju bez greske, postavljanje, kretnja, svaki dodir da je tacno dodavanje, da trce bez greske; malo moramo spustiti loptu na zemlju i sagledati realno gdje smo mi i sta smo.
Evo upravo gledam PSG, kako igraci iz tima koji je prvi u ligi koja je milionima godina od nas, kako i lose odigraju. Lose prime loptu, lose osutaju prema golu, lose se krecu, sudare se u sredini. Gresaka ima svuda.
Pa pogledati i Brest, ekipu koja bi nama i svakoj ekipi u ligi dala 10 golova za poluvrijeme, kako grijese u primanju lopte, u dodavanju, kretnji, pomjeranju…
Moramo malo smanjiti ocekivanja (niposto ne kazem da ih ne bismo trebali imati) od igraca koji rade za vrlo malo novca kad poredis sa bilo kojom ligom van BiH.
P.S. Peljto odlican veceras, samo onaj jedan korner nije svirao u prvom, ali to je kriv pomocni, sto nije vidio.
Zekic ako ne najbolji onda medju prva 3 najbolja trenera FK Sarajevo ikada.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
+1ErosViverosViv je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:46Neznanje, nista drugo. Mene bi bilo stid napisati nesto protiv tog momka. Maksimalno skolovan momak, Mura ga je bas izgradila u ozbiljnog beka. Zuji na sve strane, sezonu momak odigrao bez povrede, sve utakmice.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:42Previše se ponižava Beganović, podcjenjuje se njegov kvalitet itekako. Itekako zahvalan bek, a ovdje se priča o njemu kao o običnom polovnjaku.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Da li postoji mogucnost da se djordjevic oporavi do derbija? On nam je postao prednji motor ekipe, bas kaskamo tu.
- MokraKifla
- Kontakt:
Rogic=Ederson
Ma ljudi pišu ni sami ne znaju šta. Koga bi oni umjesto Beganovića? TAA? Pa Beganović da je malo precizniji ne bi kod nas igrao nego u Engleskoj.ErosViverosViv je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:46Neznanje, nista drugo. Mene bi bilo stid napisati nesto protiv tog momka. Maksimalno skolovan momak, Mura ga je bas izgradila u ozbiljnog beka. Zuji na sve strane, sezonu odigrao bez povrede, sve utakmice.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:42Previše se ponižava Beganović, podcjenjuje se njegov kvalitet itekako. Itekako zahvalan bek, a ovdje se priča o njemu kao o običnom polovnjaku.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
-
- Kontakt:
Govorilo se u kuloarima da nece da ga izlazu naporu u Kupu protiv Sloge da bi bio spreman protiv Borca. Znaci 100 % spreman protiv Zelje.ErosViverosViv je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:51Da li postoji mogucnost da se djordjevic oporavi do derbija? On nam je postao prednji motor ekipe, bas kaskamo tu.
E sad, koliko je to tacno, vjerovatno cemo cuti u zdravstvenom biltenu naredne sedmice.
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Ja se nadam iskreno da je to kako ti kazes , to je momak koji se isprofilisao u odlicnog igraca , i realno ne znam ima li u ligi i blizu igraca njegovih kvaliteta kako od centarsuteva do trke i svegapjankesarajevo je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:58Govorilo se u kuloarima da nece da ga izlazu naporu u Kupu protiv Sloge da bi bio spreman protiv Borca. Znaci 100 % spreman protiv Zelje.ErosViverosViv je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:51Da li postoji mogucnost da se djordjevic oporavi do derbija? On nam je postao prednji motor ekipe, bas kaskamo tu.
E sad, koliko je to tacno, vjerovatno cemo cuti u zdravstvenom biltenu naredne sedmice.
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
-
- Kontakt:
Ako sve bude teklo po planu Djordjevic je tu za derbi.Koliko minuta ne znam,ima jos 10 dana do te utakmice.
Novi igraci su registrovani.Drago mi je sto su Beganovic i Lulic upisali minute protiv Sloge
Stanje dobro za sada
Novi igraci su registrovani.Drago mi je sto su Beganovic i Lulic upisali minute protiv Sloge
Stanje dobro za sada
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Sacekaj legendo da uradi nešto konkretno, trenutno nije blizu ni Marinoviću, a kamoli da ga svrstavaš u vrh, gdje su legende poput Mehe Brozovića, Srbe Markuševića, Boška Antića, Husrefa........pjankesarajevo je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:47100% se slazemo u ovome sto si napisao. Pavicic je nas Pedri.jurisicduska je napisao/la: ↑11 feb 2025, 21:01Ne očekujem ja ništa vise nego ovo sto se sad dešava, uvjeren sam da smo prvi put u eri Mirvica( koja je osim po finansijskom smislu po svemu drugom katastrofalna) na dobrom putu. Treba još vremena da neke ideje zazive, ali ja prvi put u zadnjih 10 pa i 20 godina vidim obrise moderne ekipe. Vidim igrače sa ulogama, vidim taktiku, vidim rukopis trenera. Naravno da zna on promašiti i da nije bezgrešan ali maksimalno eksplostise sve dobre strane svakog igrača. Primijetit ćete promjenu role Pavicicu gdje sad konstantno pomjera zone djelovanja pa igra u sve tri trećine, duže drži loptu, smiruje, diktira tempo , polako ostaje najbitniji igrač. Da ne pišem za svakog pojedinačno ali dosta se na svima vidi napredak. Zekic ih čini boljim. Treba samo nastaviti raditi, doći će i porazi i svašta nešto ali Zekic ako ostane mi ćemo početi osvajati trofeje kontinuirano, uprkos Vici i Vicinim.pjankesarajevo je napisao/la: ↑11 feb 2025, 20:14
Dobre analize radis duska ali malo mi previse ocekujemo od naseg Sarajeva.
Svi zelimo da igraju bez greske, postavljanje, kretnja, svaki dodir da je tacno dodavanje, da trce bez greske; malo moramo spustiti loptu na zemlju i sagledati realno gdje smo mi i sta smo.
Evo upravo gledam PSG, kako igraci iz tima koji je prvi u ligi koja je milionima godina od nas, kako i lose odigraju. Lose prime loptu, lose osutaju prema golu, lose se krecu, sudare se u sredini. Gresaka ima svuda.
Pa pogledati i Brest, ekipu koja bi nama i svakoj ekipi u ligi dala 10 golova za poluvrijeme, kako grijese u primanju lopte, u dodavanju, kretnji, pomjeranju…
Moramo malo smanjiti ocekivanja (niposto ne kazem da ih ne bismo trebali imati) od igraca koji rade za vrlo malo novca kad poredis sa bilo kojom ligom van BiH.
P.S. Peljto odlican veceras, samo onaj jedan korner nije svirao u prvom, ali to je kriv pomocni, sto nije vidio.
Zekic ako ne najbolji onda medju prva 3 najbolja trenera FK Sarajevo ikada.
Valjalo bi jednu prijateljsku odigrat protiv nizeligasa, da probamo ove nove, da vidimo bi li Gruzijac bio za poluvremena na derbiju
Najžalosnije od svega što će Zekić vjerovatno otići od nas a da neće uzet ni jednu titulu, direktno zbog struktura saveza.
Što je još žalosno, da imamo eksponat koji će oboriti sve rekorde lige po izlaznom transferu a neće vjerovatno s nama ništa osvojit.
U Evropi možda i napravimo iskorak mada jako teško ako ne izađemo s prvog mjesta.
Dao Bog da ja sve promašim, bio bi najsretniji na svijetu ali kako se stvari odvijaju jako teško..na nama je da istrpimo ovo sve.
Što je još žalosno, da imamo eksponat koji će oboriti sve rekorde lige po izlaznom transferu a neće vjerovatno s nama ništa osvojit.
U Evropi možda i napravimo iskorak mada jako teško ako ne izađemo s prvog mjesta.
Dao Bog da ja sve promašim, bio bi najsretniji na svijetu ali kako se stvari odvijaju jako teško..na nama je da istrpimo ovo sve.
MNON
Ma ne vrijedi govoriti. Ja sam odustao objašnjavajući ljudima da griješe. Neka ode odmah večeras, mi nećemo propasti, ali majku mu ne treba tražiti problem tamo gdje ga nema. Sasvim dobar igrač za naše lige.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 feb 2025, 22:42Previše se ponižava Beganović, podcjenjuje se njegov kvalitet itekako. Itekako zahvalan bek, a ovdje se priča o njemu kao o običnom polovnjaku.
Ovo mi se ne sviđa.

- nedimmmm1337
- Kontakt:
Oporavljeni Djordjevic ja mislim da ce biti naše daleko najvece pojacanje
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
-
- Kontakt:
Ako je istina i ima logike . Na toj poziciji igrat ce Krdzalic i Mehmedovic koje su zaštićeno godiste jos tu u vezi ima Pavicic,Bubanja Lulic ,dok se oporavi Djordjevic tako da vjerovatno nema puno minuta za Mustafica . Opet kazem ako je istina a nebi se zacudio.
Trenutno korisnika/ca: 061657451, amypitar, Benjolos, Burberry46, JavierBosnia, rimljanin90, ubipara, Velo6 i 59 gostiju.