Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

galia95
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la galia95 » 21 feb 2025, 23:52

svrakino1921 je napisao/la:
21 feb 2025, 22:44
Aziz Bekir Vojičić Tifa :mrgreen: :urnebes: :bih:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 21 feb 2025, 23:54

Na yt kanalu od FIBA-e piše Bosnia and Herzegovina - Serbia malo je ljude prebacilo

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 21 feb 2025, 23:57

Ne mogu se sjetiti da je bilo koja reprezentacija imala ovakav odnos i sinergiju sa navijačima osim one fudbalske u vrijeme Ćire i Papeta do SP.
Bravo momci,selektore i svi ostali.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 feb 2025, 00:10

StevieG8 je napisao/la:
21 feb 2025, 23:43
Kad prije Alibegovic dodje do 30 godina :crazy:
I ja sam mislio da mu je 27 godina
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2025, 00:11

Tek smo poceli ,idemo dalje!

@ onaj sto je izgubio opkladu >makni tog cupu i stavi Adisa Beciragica!!

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 22 feb 2025, 00:14

Svaka čast momcima. Baš lijep osjećaj kad nešto funkcioniše kako treba u BiH. Oni su primjer da patriotizam u kombinaciji sa solidnim kvalitetom može napraviti čuda. Da je Džeko Krajišnik kao Musa, gdje bi nam bio kraj?
bošnjanin

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 22 feb 2025, 00:16

19vendetta87 je napisao/la:
22 feb 2025, 00:10
StevieG8 je napisao/la:
Ima baby face i rekao bih da ne moze ni bradu pustit. Ja sam mislio da je ispod 25. :eh:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 22 feb 2025, 00:20

19vendetta87 je napisao/la:
22 feb 2025, 00:10
StevieG8 je napisao/la:
Kako vrijeme leti ... ko da neki dan bi kad je prvi put zaigr'o ... onako bucmast jedva da je znao pravilno trcat' ... a sad k'o soko sinji ... :salut:

Plasirat' se na Evropsko a pritom izbacit' Hrvatsku s istog, po prvi put, je priceless ... :guz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 22 feb 2025, 00:23

vedranbadjun je napisao/la:
22 feb 2025, 00:14
Svaka čast momcima. Baš lijep osjećaj kad nešto funkcioniše kako treba u BiH. Oni su primjer da patriotizam u kombinaciji sa solidnim kvalitetom može napraviti čuda. Da je Džeko Krajišnik kao Musa, gdje bi nam bio kraj?
Musa da igra 4 reprezentativne karijere ne može imati Džekin impact.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 22 feb 2025, 00:37

Kada bi Garzi do prvenstva bila skinuta titula naturalizovanog igrača,uz Nurkića i Sulejmanovića mogli bi se i mi nešto pitati na tom prvenstvu. I kad su već jednom kad ne treba dali nam Kipar, neka isto ponove i u žrijebu za EP.
BosnaE

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2025, 00:40

newton_heath_lyr je napisao/la:
22 feb 2025, 00:37
Kada bi Garzi do prvenstva bila skinuta titula naturalizovanog igrača,uz Nurkića i Sulejmanovića mogli bi se i mi nešto pitati na tom prvenstvu. I kad su već jednom kad ne treba dali nam Kipar, neka isto ponove i u žrijebu za EP.
Sulejmanovic se vise ne pita ;)

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 22 feb 2025, 01:00

Kako su nam H i S lica u UO dočekali plasman? Nadam se da je Milošu, Batiniću i ostalima bilo jako teško večeras.

Mejdan je broj jedan kad je u pitanju košarka, nema dileme!
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 22 feb 2025, 01:49

let3 je napisao/la:
21 feb 2025, 23:33
MostarNeretva je napisao/la:
21 feb 2025, 23:25
Moram priznati ne pratim nasu repku u kosarci previse al ovome treneru skidam kapu.

Imam osjecaj jedan od rijetkig primjera gdje smo prevazisli nase potencijale. Znaci motivacija, kolektiv, disciplina i mentalitet su bili na mjestu.
Istina :thumbup:

Al sad se postavlja pitanje - zasto to nemamo i u fudbalskoj selekciji ? vec godinama.
Zato što su fudbaleri najgluplji sportisti na svijetu ubjedljivo , jednostavno .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 feb 2025, 01:53

Usudio bih se reci da je Alibegovic najvazniji igrac ove reprezentacije, iako su svi oni koji su dio rotacije nestvarno vazni. Najbolji nije, ali u ovom nasem sistemu je nenormalno vazan i preporodio je nasu igru otkako mu je skinuta zvjezdica i otkako je Adis shvatio da on mora igrati. Ubijedjen sam da bismo i pretkvalifikacije za OI rutinski uzeli da je od samog starta shvatio da on mora pocinjati na 4 i da mora igrati 25+ minuta, taman obojica nba igraca igrali manje od njega. Zasto je najbitniji? Zato sto smo pokazali da i bez Muse mozemo odigrati dobro, da i bez klasicnog playa tj. Amerikanca mozemo odigrati dobro, da i bez Nurkica mozemo odigrati dobro, da i bez kapitena Halilovica mozemo odigrati dobro, da ce uvijek neko izmedju Atica, Gegica, Lazica, Vrapca, Kamenjasa krpiti te pozicije, ali njegovu niko ne moze pokrpiti. Sulejmanovic je drugaciji i staromodniji tip krilnog centra. Svakako da bi nam i on dobro dosao, ali ovakav Alibegovic je suho zlato. Ko bi rekao da ce momak koji je na koledzu imao lose brojke i koji je dolazio na okupljanja reprezentacije s 15 kg viska i na njima izgledao poput nekog A1-ligasa igrati kosarku koja je na nivou Eurolige. Ja ga se sjecam kad je jednom dosao na okupljanje s nekim repicima, dobio par minuta na kraju utakmice i ispalio par cigli. Tad sam bio ubijedjen da su on i Enis Memic ko preslikani, kad ono...

Pokretljiv, inteligentan, igra brzo, ne forsira, ali se i ne boji uzeti otvorene suteve, zna napasti licem, zna napasti ledjima i zavrsavati poluhorogom/up&underom/fadeawayom ili dati kvalitetan povratni pas nekom na distancu. Totalno je rasteretio Kamenjasa i ucinio ga boljim igracem, tj. dopustio mu da i on neometano radi ono u cemu je najbolji.

Ovoj reprezentaciji fali da se Amerikanac potpuno integrise i srodi s ekipom, da Musa bude racionalan i pametan, da Atic i Lazic budu na 35+ posto s distance, da Vrabac radi samo ono u cemu je vrhunski (odbrana, presing i skok), da se pogadjaju slobodna bacanja u solidnim procentima, da se svi maksimalno zalazu i ginu jedan za drugog i - na kraju - da Nurkic kad dodje ne poremeti sve i ne pocne glumiti igracinu forsiranjem trojki i pokusavanjem da rijesi utrajanja. Sve ove stvari su sasvim realne i nekako nadohvat ruke. Ako bi se skoro sve poslozile i poklopile - vjerovao bih da mozemo dobiti bilo koga u Evropi.

Btw, ovaj Penava itekako ima mjesto u ovoj reprezentaciji, pogotovo kad se igraju kvalifikacije s krnjavim sastavima. Moze pomoci na vise nacina i treba mu dati do znanja da pripada tu i da je bitan. Imam utisak da bi ga to osokolilo i da bi mozda napravio dodatni iskorak i u klupskoj karijeri. Nemamo nista od toga ako ce ga Adis drzati na klupi po 40 minuta, a jedina je cetvorka koja iole moze zamijeniti Alibegovica i biti koristan i poenterski, i na skoku i u mnogim drugim segmentima.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 22 feb 2025, 01:57

Hoćemo malo statistike? Ovo večeras je najveća pobjeda reprezentacije u smislu koš razlike u njenoj historiji. Sada su naše tri najveće pobjede nad Kiprom :D Ovo je jubilarna deseta utakmica gdje smo prešli stotku. Ovo je bila 12. utakmica u Tuzli i sada smo na 7-5 :D

A je li smijemo sada o Eurobasketu? :D Pošto su mi prije 3 mjeseca rekli da je prerano.
Znamo učesnike, u suštini sve. Island će proći naspram Mađarske, a Bugarska će ispasti u onoj kao gustoj grupi. Sve drugo je teorija.
To bi trebalo biti ovako ljudi:
POT 1: Srbija, Njemačka, Francuska, Španija
POT 2: Litvanija, Latvija, Slovenija, Grčka
POT 3: Italija, Crna Gora, Poljska, Češka
POT 4: Finska, Gruzija, Turska, Izrael
POT 5: Belgija, BiH, Estonija, Švedska
POT 6: Velika Britanija, Island, Portugal, Kipar

Moje mišljenje je da iz POT 6 niko neće biti problem, ne moramo da žudimo za Kiprom, osim što je bolje da su nam oni domaćini, nego da moramo u Katovice, Tampere ili Rigu. Navijači, Finska bi bila najbolja.

Iz prva dva POT ćemo teško s bilo kim, realno. Pojake su ovo repke kada su s najjačim sastavima. Ali, ja čvrsto vjerujem da svakome iz POT 3 možemo nauditi, ali baš svakome. Iz POT 4 je možda najbitnije izbjeći Finsku, domaćinstva radi.

Moja želja: Njemačka, Latvija, Crna Gora, Gruzija, BiH, Island.
Alternativno može i Poljska kao domaćin, jer su tanki :D

U svakom slučaju, nabiti ove iz POT 6 i iskoristiti slabost barem jedne od ovih iz POT 3 ili POT 4. :D

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 22 feb 2025, 04:48

scholsey je napisao/la:
21 feb 2025, 21:59
Ovo smeće Hezonja je jedna od većih ubleha koje je košarka vidjela.

Dalje. :bih: :bih:
Što smeće? Korektan momak. Prisjeti se kako je Musu tražio da se pozdravi sa njim u Skenderiji.

Ne bih rekao ni da je ubleha. Večeras se to vidjelo, momak preuzeo svu odgovornost na sebe i dostavio je u većem dijelu...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 22 feb 2025, 05:06

NoDi80 je napisao/la:
21 feb 2025, 22:17
InatSilniBosanski je napisao/la:
21 feb 2025, 22:14
Tako je momci, ovo je sportska nepravda vec i meni je zao sto Hrvati ne idu, pustite ove ercegovce sto hajcaju, njih Hrvati najvise ne vole.

Najvise mi je zao Hezonje jel je pokazao da je momcina, a i paklen je igrac. Kako god sad gledati sebe i aBd zdravi otici na prvenstvo.
**** ga realno izabro Hrvatsku, a rodjen u BiH
Meni ga nije zao ni malo da je Lebron James
Hezonja je rođen u Dubrovniku.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 22 feb 2025, 05:21

Blackwargreymon je napisao/la:
21 feb 2025, 22:23
Kad pogledaš koliko je košarkaška repka uspješnija od fudbalske, a preraspodjela finansija za jednu i drugu dijametralno razlicita. Vazda neka prosidba, kad se treba ici na prvenstvo, nemaju para za prevoz Bgt... Zavrnuti fudbalercicima pipu i preusmjeriti sredstva KSBiH.
Ja ovo godinama već govorim.

Hajd i finansije i sve, nego i euforija naroda. Gdje se večeras mimo Mejdana po ulicama narod radovao uspjehu košarkaša kao što je to bio u vakat slučaj za nogometne uspjehe?

A košarkaši su to itekako zaslužili!

Tatatatira12
Kontakt:

Post Postao/la Tatatatira12 » 22 feb 2025, 06:16

TripleThreat je napisao/la:
22 feb 2025, 05:21
Blackwargreymon je napisao/la:
21 feb 2025, 22:23
Kad pogledaš koliko je košarkaška repka uspješnija od fudbalske, a preraspodjela finansija za jednu i drugu dijametralno razlicita. Vazda neka prosidba, kad se treba ici na prvenstvo, nemaju para za prevoz Bgt... Zavrnuti fudbalercicima pipu i preusmjeriti sredstva KSBiH.
Ja ovo godinama već govorim.

Hajd i finansije i sve, nego i euforija naroda. Gdje se večeras mimo Mejdana po ulicama narod radovao uspjehu košarkaša kao što je to bio u vakat slučaj za nogometne uspjehe?

A košarkaši su to itekako zaslužili!
Za finansije nemaš šta prebacivati i nije to stvar države, fudbalska reprezentacije se finansira putem UEFE i mislim manjim dijelom FIFE i to je toliki izvor novca da država nema potrebe pomagati. Pa koliko je samo terena napravljeno od tog novca, pa raznorazni fondovi pomoći za konkretne aktivnosti. Nažalost u cijeloj košarci je veliki javašluk, imaš FIBU sa nekim svojim takmičenjima koje niko ne prati, privatnu Euroligu i na to dodaj NBA koji je uvijek priča za sebe. Treba svakako jačati domaći savez i domaću klupsku košarku, ali je generalno katastrofa situacija u košarci.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 22 feb 2025, 06:32

Velika tragedija nakon utakmice sinoc, tuga i zalost
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.