Postao/la OsmanhodzicBuco » 22 feb 2025, 18:48
Mehmedovic je odigrao dobru utakmicu. Nema on to samopouzdanje da zabije na derbiju, to je nemoguce. Bolji od Mustafica za koplje.
Mujkic je odradio svoje minute maksimalno. Sto se mene tice dao bi mu priliku da bude starter.
Gulisa je sam sebi pravio prilike, nije mu niko servirao gol sanse, pa da ga pljujemo sto je sebican bio pomalo.
Rogic ima dobre reflekse, i on mi se dopao.
Sto se tice utakmice. Sramota je da nismo iskoristili cinjenicu da je Zeljo igrao sa tri ofanzivna igraca na sredini. Nakon ulaska Jabera, sredinu su cinili jos Radovac i Madzid, dakle u defanzivi promaha. Stoperi ostali na vjetrometini. To se moralo iskoristiti.
Samo da se malo stalo na loptu, a ne totalna otvorenost 90 minuta. Da je bila imalo ozbiljnija ekipa od Zelje mogli smo debakl dozivjeti.
Misljenja sam da nam je ova utakmica pokazala da nismo zreli za titule, i to kompletna ekipa na celu sa Zekicem. Sve mi je to nekako izgledalo kao da je mozak iskljucen, i da se sve radilo srcem.
Rijetko ko odradi derbi mudro, bezobrazno i hladne glave. Godinama unazad prosipamo bodove protiv duplo losijeg tima.
Zekicu fali malo pokvarenosti da bi to bilo to.