FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

bvsic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bvsic » 27 feb 2025, 23:26

macahz je napisao/la:
27 feb 2025, 23:18
Iskreno meni Butić na Grbavici izgledao izgubljeno. Realno kod odbijene lopte loše uhvatio volej. Po meni ništa nije pokazao vrijedno dovljenja pogotovo kod izreke da je to što je trener tražio.
Nije jer mu je posao da radi "nevidljivo"
Ti mislis da bi Guli mogao raditi ono sto je radio da je igrao s Turkesom kojeg ne treba niko cuvati jer se pogubi iz nekog razloga.
Nisu oni Butica ozbiljno shvatili, zato im je pusiona i bila. Covjek se bez problema sa 2-3 njihova stopera gura i ne mogu mu nista. To im je propust jer nisu ocekivali tako da igra i onda moras cuvati njega a Gulija zaboravis i on ti pretrci odbranu citavu

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 27 feb 2025, 23:26

macahz je napisao/la:
Iskreno meni Butić na Grbavici izgledao izgubljeno. Realno kod odbijene lopte loše uhvatio volej. Po meni ništa nije pokazao vrijedno dovljenja pogotovo kod izreke da je to što je trener tražio.
Protiv Zrinje je bila ok asistencija, neka ocjena za ove dvije tekme 6 od 10.
Pisao sam neki dan da to nije nikakav ronaldo ali sta smo sve gledali u proslosti, on nam je dosao kao pravo osvjezenje i naravno da je mnooogo korisniji od turkesa. A i nije bas da se nije pokazao. Valjalo se hrvati sa Jakovljevicem, mnogo prljavog posla je odradio.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 feb 2025, 23:35

macahz je napisao/la:
Raduje me dobra igra Mujkića, treba ga dozirati da ne pregori i ovaj Unušić mi se sviđa na štoperu, to su mi prava osvježenja do sada.
I što se tiće igre, mora se igrati ofanzivno kroz sredini, a da bekovi izlaze visoko, jer kad samo bekovi igraju, bez presinga kroz sredinu nekako mi izgledaju zarobljeno na strani i lako se eliminišu. To je upravo rađeno ove dvije tekme protiv Zrinskog i prvo poluvrijeme. Kako je krenula lopta korz sredinu i presing, prije svega ulaskog Mustafića ali prije toga i Krđalića rasteretili su se bekovi i krenulo se igrati onako kako očekujemo.
Pa do ro mi igraca procijenimo nakon jedne tekme,lik imao par treninga sa ekipom. Za Gulija smo pricali svasta,trebalo je momku vremena,hvala Bogu pa sam i tad kad su govorili da je pranje para i prevara igrac rekao da je odlican,cak i na Velezovoj temi pisao da smo mi debili,barem vecina,mi odma znamo ko je los jer smo mjesav8na Murinja,Klopa i Pepa i uglavnom uvijek smo fulali.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 27 feb 2025, 23:41

macahz je napisao/la:
27 feb 2025, 22:39
A i Mehmedović je solidan igrač, da je dao go u derbiju ovdje bi se o njemu hvalospjevi pisali.
Da su babi muda...

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 27 feb 2025, 23:42

Ne znam momci možda ja griješim ali evo kad gledate ove lige petice, ne vidim ni jednog igrača da se nešto gura, tuče, nema toga. Zna se ako si korpulentan tvoje je da pokupiš loptu, zagradiš se, daš na stranu ili krozbsredini u čekaš ubačaj ili dupli kroz sredinu.
Evo Sortil, Dobik, Wood, Rategi, i da ne nabrajam sad svi ti centralni napadači koje ne krasi brzina i neka igra sa loptom, igraju fudbal i učestvuju u igri. Ja kod njega to nisam vidio da se hvali na sva usta, kažem 6 od 10.
Igra Guašvilija više zavisi od Lulića i vamo dal Kuprešaka ili Mujkića nego od drugog napadača, jer so on iz dubine razigrava i koristi brzinu, a kad bi od napadača dobivao lopte tu brzinu i ne bi mogao eksploatisati zbog kraćeg prostora koji mu se otvara.
Da ne bude zablude, misli da imamo jako dobru i uravnotezenu ekipu, sa Kupresakom i Unušićem sa novim ulogama i da smo sa Borcem i Zrinjom tu negdje po kvaliteti.
Zrinski ima solidnu orednost, Borac ima sudije, mada ova politička situacija i ovi najavljeni izbori u FSKS mogu neke stvari i da promjene.
Ipak mislim da će mo ostati treći a da bi možda mogli biti blagi favoriti za osvajanje kupa ako prođemo Zrinskog.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 27 feb 2025, 23:50

macahz je napisao/la:
27 feb 2025, 23:42
Ne znam momci možda ja griješim ali evo kad gledate ove lige petice, ne vidim ni jednog igrača da se nešto gura, tuče, nema toga. Zna se ako si korpulentan tvoje je da pokupiš loptu, zagradiš se, daš na stranu ili krozbsredini u čekaš ubačaj ili dupli kroz sredinu.
Evo Sortil, Dobik, Wood, Rategi, i da ne nabrajam sad svi ti centralni napadači koje ne krasi brzina i neka igra sa loptom, igraju fudbal i učestvuju u igri. Ja kod njega to nisam vidio da se hvali na sva usta, kažem 6 od 10.
Igra Guašvilija više zavisi od Lulića i vamo dal Kuprešaka ili Mujkića nego od drugog napadača, jer so on iz dubine razigrava i koristi brzinu, a kad bi od napadača dobivao lopte tu brzinu i ne bi mogao eksploatisati zbog kraćeg prostora koji mu se otvara.
Da ne bude zablude, misli da imamo jako dobru i uravnotezenu ekipu, sa Kupresakom i Unušićem sa novim ulogama i da smo sa Borcem i Zrinjom tu negdje po kvaliteti.
Zrinski ima solidnu orednost, Borac ima sudije, mada ova politička situacija i ovi najavljeni izbori u FSKS mogu neke stvari i da promjene.
Ipak mislim da će mo ostati treći a da bi možda mogli biti blagi favoriti za osvajanje kupa ako prođemo Zrinskog.
upravo je to frajer radio ove dvije utakmice i radio je odlicno. Cak je svojim gradjenjem i distribucijom lopti na stranu mnogo pomogao gulishi i odvlacio igrace od njega. Ja ne znam sta si ti gledao.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 27 feb 2025, 23:51

macahz je napisao/la:
Zna se ako si korpulentan tvoje je da pokupiš loptu, zagradiš se, daš na stranu ili krozbsredini u čekaš ubačaj ili dupli kroz sredinu.
Pa tacno je to i radio protiv zrinjskog.
Protiv kona je imao drugu ulogu, pritisak na zadnju liniju koja je tanka s nogom. Perfektno je i to radio samo steta sto nije usla nijedna

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 28 feb 2025, 00:11

ErosViverosViv je napisao/la:
27 feb 2025, 23:50
macahz je napisao/la:
upravo je to frajer radio ove dvije utakmice i radio je odlicno. Cak je svojim gradjenjem i distribucijom lopti na stranu mnogo pomogao gulishi i odvlacio igrace od njega. Ja ne znam sta si ti gledao.
A Turkeš (iz nekog razloga) ništa od ovog "ne zna" ili barem nama nije do sad pokazao da zna.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 28 feb 2025, 00:14

jurisicduska je napisao/la:
27 feb 2025, 20:33
Bordo10 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:24
mosarajvosa83 je napisao/la:
27 feb 2025, 13:25

To je samo tvoje misljenje i nista vise od toga. Sto se tice Zekica on je bio jedna od mojih zelja mada ih tu ima par. Zekic je jedan od najboljih trenera koji su bili u HNL nema se sta lopta spustat to su cinjenice. Pruhe Zekica sam prizeljkivao Sopica,Carevica i Kovacevia,sve zavisi sta zelis.
Nije niti ga dozivljavaju tako, recimo meni Hrvati kazu, sa kojima se puno vise druzim nego ti, (vjerovatno), zbog prirode posla, da je to trener za od treceg do osmog mjesta. Ali nepotrebna rasprava,on treba da ostane kod nas i ja to zelim, al samo polako.
Pa u Hrvatskoj postoje 3 ekipe koje ja da treniram završile bi u prve 3. Zekic je osvajao trofeje gdje je mogao osvojiti. To je isto Ko da u našoj ligi vodi Velež i mi pričamo da je trener od trećeg mjesta. Kakva glupost.
Da, ali da je kvalitet kakvim ga predstavljate vodio bi jednu od te tri, jer Hrvati uvijek svojima rado daju sansu, ja kazem da treba sa njim potpisat ugovor na pet godina i dati mu ovlasti, ali pricati bolji od Jakirovica i slicno nema smisla, jer recimo ono sta je Jakirovic prosle sezone uzeo sa Dinamom, (skoro izgubljeno prvenstvo i kup uzeti u Rijekinom dvoristu), nesto je sto je vrhunac trenerskog umijeca na nasim prostorima, plus da ne govorim da Zrinjski i dalje plovi na temeljima koje je on postavio, sa puno manje mogucnosti, nego je svaki nas trener imao, ukljucujuci Zekica. On je u Zrinjskom mogao sanjati i Pavicica i Renana, i Lulica.
Dakle, slazem se da je sto se Sarajeva tice Zekic mozda najbolji do sada, ali isto tako mu treba dati vremena da to i dokaze.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 28 feb 2025, 00:15

Pendulum je napisao/la:
28 feb 2025, 00:11
ErosViverosViv je napisao/la:
27 feb 2025, 23:50
macahz je napisao/la:
A Turkeš (iz nekog razloga) ništa od ovog "ne zna" ili barem nama nije do sad pokazao da zna.
Sa svakom njegovom utakmicom mi sve više mi se cini da je ovo prvo
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 feb 2025, 00:36

macahz je napisao/la:
E hajde onda daj mi samo jednu utakmicu koju je Turkes odigrao bolje nego Butic prve dvije.Jednu.
Butic izgubljen na grbavici bi bila najbolja Turkesova utakmica do sada u nasem dresu.Toliko o tome sto kazes da je prvi bezveze a drugi predobar.
Da napomenem ja prvi sam kritikovao dovodjenje Butica ali kad je neko dobar ja realno kazem.Butic je poslije Guliashvilija i Renata nas najbolji igrac na derbiju,a protiv Zrinjskog bez jedne greske odigrao i naravno kod nas cim neko uhvati zalet povrijedi se.

Ako igras sa 2 napaca ne mora jedan zabiti 3 komada a drugi 2 da bi dobili dobru ocjenu.Nije to uopste cilj ove formacije.Karlo je 2 utakmice sto je odigrao maksimalno ispostovao svoj zadatak i ulogu te izdominirao.Zekic je zadovoljan.Eh sad da li su njega protivnici podcjenili/bio im nepoznanica ili nesto trece ne znam.Svakako ce sads vjerovatno pauzirati pa da vidimo i tog gruzijca

Turkes blage veze nema sta igra i totalna fula.Dobio je pripreme i nista novo.Za njega mi je recimo bilo jako drago kada je dosao medjutim ova liga nema pravila,u 90% slucajeva pokaze se bolje igrac od kojeg niko nista ne ocekuje.Pa yebemu onaj Cmiljanic je barem trcao
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 28 feb 2025, 00:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 feb 2025, 00:38

nedimmmm1337 je napisao/la:
27 feb 2025, 22:36
Jel neko primjetio da Rockova uopste nema ni na klupi , mozda je i otpisan ili ima nesto sto sam propustio ?
Ima laksu povredu, Mujkic je isto propustio trening, ne znam jel viroza ili se pozalio na nesto
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 28 feb 2025, 02:31

Bordo10 je napisao/la:
28 feb 2025, 00:14
Bordo10 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:24

Nije niti ga dozivljavaju tako, recimo meni Hrvati kazu, sa kojima se puno vise druzim nego ti, (vjerovatno), zbog prirode posla, da je to trener za od treceg do osmog mjesta. Ali nepotrebna rasprava,on treba da ostane kod nas i ja to zelim, al samo polako.
Pa u Hrvatskoj postoje 3 ekipe koje ja da treniram završile bi u prve 3. Zekic je osvajao trofeje gdje je mogao osvojiti. To je isto Ko da u našoj ligi vodi Velež i mi pričamo da je trener od trećeg mjesta. Kakva glupost.
Da, ali da je kvalitet kakvim ga predstavljate vodio bi jednu od te tri, jer Hrvati uvijek svojima rado daju sansu, ja kazem da treba sa njim potpisat ugovor na pet godina i dati mu ovlasti, ali pricati bolji od Jakirovica i slicno nema smisla, jer recimo ono sta je Jakirovic prosle sezone uzeo sa Dinamom, (skoro izgubljeno prvenstvo i kup uzeti u Rijekinom dvoristu), nesto je sto je vrhunac trenerskog umijeca na nasim prostorima, plus da ne govorim da Zrinjski i dalje plovi na temeljima koje je on postavio, sa puno manje mogucnosti, nego je svaki nas trener imao, ukljucujuci Zekica. On je u Zrinjskom mogao sanjati i Pavicica i Renana, i Lulica.
Dakle, slazem se da je sto se Sarajeva tice Zekic mozda najbolji do sada, ali isto tako mu treba dati vremena da to i dokaze.
Onaj pjankesarajevo je neki dan napisao, da je Zekić najbolji trener Sarajeva ikada :facepalm:

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 28 feb 2025, 08:24

Lucas je napisao/la:
28 feb 2025, 02:31
Bordo10 je napisao/la:
28 feb 2025, 00:14

Onaj pjankesarajevo je neki dan napisao, da je Zekić najbolji trener Sarajeva ikada :facepalm:
Od rata pa vamo hladno najbolji trener, skoro rece slično i Škoro...a i neki od igraca s kojim sam pricao su mi potvrdili slicno
On s Koševa smije da ide samo ako dobije neku bijesnu ponudu, nikako mi ne smijemo biti jedan od razlog.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 28 feb 2025, 08:38

Zekić karakterom sigurno jeste jedan od najboljih koji nas je vodio.
Što se tiče znanja, to će pokazati vrijeme, u većini utakmica smo dominantni, za sad samo jedna gdje je sve promašeno, a to je prva Zrinjski na Koševu, mada tu se i Zrinjski pitao, iskreno u onom trenutku su bili kvalitetnija ekipa, sad smo tu negdje bara bara.
Zekićeva otežavajuća okolnost je vrijeme kad je sjeo na našu klupu.
Totalno u nevakat.
MNON

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 28 feb 2025, 08:43

opet vi sudite ko je kakav a sto utkamica do kraja sezone,
polahko na kraju cemo sve svesti
neka se trude da pokazu da su pojacanja i da vrijede

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 28 feb 2025, 08:45

Noke995 je napisao/la:
28 feb 2025, 08:38
Zekić karakterom sigurno jeste jedan od najboljih koji nas je vodio.
Što se tiče znanja, to će pokazati vrijeme, u većini utakmica smo dominantni, za sad samo jedna gdje je sve promašeno, a to je prva Zrinjski na Koševu, mada tu se i Zrinjski pitao, iskreno u onom trenutku su bili kvalitetnija ekipa, sad smo tu negdje bara bara.
Zekićeva otežavajuća okolnost je vrijeme kad je sjeo na našu klupu.
Totalno u nevakat.
Nikad dva dobra sastaviti.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 28 feb 2025, 09:36

NajvecaRadosti je napisao/la:
28 feb 2025, 00:36
macahz je napisao/la:
E hajde onda daj mi samo jednu utakmicu koju je Turkes odigrao bolje nego Butic prve dvije.Jednu.
Butic izgubljen na grbavici bi bila najbolja Turkesova utakmica do sada u nasem dresu.Toliko o tome sto kazes da je prvi bezveze a drugi predobar.
Da napomenem ja prvi sam kritikovao dovodjenje Butica ali kad je neko dobar ja realno kazem.Butic je poslije Guliashvilija i Renata nas najbolji igrac na derbiju,a protiv Zrinjskog bez jedne greske odigrao i naravno kod nas cim neko uhvati zalet povrijedi se.

Ako igras sa 2 napaca ne mora jedan zabiti 3 komada a drugi 2 da bi dobili dobru ocjenu.Nije to uopste cilj ove formacije.Karlo je 2 utakmice sto je odigrao maksimalno ispostovao svoj zadatak i ulogu te izdominirao.Zekic je zadovoljan.Eh sad da li su njega protivnici podcjenili/bio im nepoznanica ili nesto trece ne znam.Svakako ce sads vjerovatno pauzirati pa da vidimo i tog gruzijca

Turkes blage veze nema sta igra i totalna fula.Dobio je pripreme i nista novo.Za njega mi je recimo bilo jako drago kada je dosao medjutim ova liga nema pravila,u 90% slucajeva pokaze se bolje igrac od kojeg niko nista ne ocekuje.Pa yebemu onaj Cmiljanic je barem trcao
Butic po meni nije onaj klasicni golgeter igrac, vise ovo kao radilica i igrac koji svojim kretnjama, borbenoscu, odlaganjem/zagradjivanjem lopte otvara prostor drugim igracima. Takvi ne daju puno golova, njihov doprinost je drugaciji. Generalno nema puno takvih napadaca u modernom fudbalu, meni on lici na one napadace iz tipicnih engleskih ekipa tipa burnley, bolton (slicno kao onaj wood, ili nekada onaj kevin davies ili james beattie) Barem u ove dvije utakmice, koliko se moze suditi na osnovu toga

Turkes je opet igrac suprotnih karakteristika, nije neko ko ce sebi sansu stvoriti, nije nesto ni jak na lopti. Ima on dobre kretnje u 16 i oko, ali njemu izgleda ovaj sistem ne odgovara. Izgleda mi kao neko ko treba 10-ku iza sebe, da mu daje lopte.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 28 feb 2025, 09:59

Puna podrska Zekicu i svemusto radi.

Iznevjerujem kad cujem da ga ovi „pitari“ na socijalnim mrezama tjeraju jer je odigrao nerijeseno 2 tekme.

Covjek 1 poraz ima u 20 utakmica i ne valja nekom krezubom kokuzu koji je jedva kupio neki telefon pa da i on nesto kaze.

Ljudi moji, sabur. Govorili smo odavno da nam je trener da ostane sve cemo dat. Evo to je taj, pa dokazao covjek za 8 mjeseci 1 (solvima: JEDNU) utakmicu izgubio!!!

Jedva cekam da vidim gruzijca vrijeme je da zaigra makar drugo poluvrijeme protiv Sirokog.

I ici cemo opet sve isto nazad, mozda Paskalev umjesto Solde. Sredina sve isto vraca se Pavicic, Lulic na klupu. Mehmedovic ce igrati prvu postavu zbog U21 i eto sanse da psuju seljaci.
Gore ce staviti Turkes Guli, ne vjerujem u eksperiment Kyeremeh Guli opet.

Sam vam je rekao da od sada nema puno promjena u sastavu a ovo sto sam nabrojao su 2 promjene zbog kartona i ozljede plus rotacija jer se Lulic nije pokazao.

Unusica i Kupresaka ce ostaviti u prvoj.

Zakucani u prvoj ce uvijek biti Beganovic, Guli, Bubanja, Pavicic i Gojkovic.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 28 feb 2025, 10:22

NajvecaRadosti je napisao/la:
28 feb 2025, 00:36
macahz je napisao/la:
Protiv Radnika u Bijeljini, početkom decembra prošle godine :)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Dave, keli, OsmanhodzicBuco, Pena, senad82, Sinfoc1986, skoJaa i 48 gostiju.