Ne znam momci možda ja griješim ali evo kad gledate ove lige petice, ne vidim ni jednog igrača da se nešto gura, tuče, nema toga. Zna se ako si korpulentan tvoje je da pokupiš loptu, zagradiš se, daš na stranu ili krozbsredini u čekaš ubačaj ili dupli kroz sredinu.
Evo Sortil, Dobik, Wood, Rategi, i da ne nabrajam sad svi ti centralni napadači koje ne krasi brzina i neka igra sa loptom, igraju fudbal i učestvuju u igri. Ja kod njega to nisam vidio da se hvali na sva usta, kažem 6 od 10.
Igra Guašvilija više zavisi od Lulića i vamo dal Kuprešaka ili Mujkića nego od drugog napadača, jer so on iz dubine razigrava i koristi brzinu, a kad bi od napadača dobivao lopte tu brzinu i ne bi mogao eksploatisati zbog kraćeg prostora koji mu se otvara.
Da ne bude zablude, misli da imamo jako dobru i uravnotezenu ekipu, sa Kupresakom i Unušićem sa novim ulogama i da smo sa Borcem i Zrinjom tu negdje po kvaliteti.
Zrinski ima solidnu orednost, Borac ima sudije, mada ova politička situacija i ovi najavljeni izbori u FSKS mogu neke stvari i da promjene.
Ipak mislim da će mo ostati treći a da bi možda mogli biti blagi favoriti za osvajanje kupa ako prođemo Zrinskog.