Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- relativizam
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
alem je malo zglajzno,jel mu halalimo
kaze svjetski mir a odvaja dio ukrajine,kaze svjetski mir a juce covjek rece bit ce grenland nas ovako ili onako,kaze svjetski mir necemo rat sa rusijom ali ako nam date minerale protiv rusije smo
wtf
kaze svjetski mir a odvaja dio ukrajine,kaze svjetski mir a juce covjek rece bit ce grenland nas ovako ili onako,kaze svjetski mir necemo rat sa rusijom ali ako nam date minerale protiv rusije smo
wtf
Jos hoce da sva pomoc Amerike sto je bila do sada da se tretira kao Kreditrelativizam je napisao/la: ↑05 mar 2025, 15:17alem je malo zglajzno,jel mu halalimo
wtf
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Jarane ja zivim u Americi 27 godina. Radio sam u Avio industriji 20 godina. Komercijalni i military, iz prve ruke znam malo vise kad pocne produkcija i kad imamo fundinge za nove projekte al necu previse o tome. I to sto sam stavio sliku bas to pokazuje.BaiMai je napisao/la: ↑05 mar 2025, 14:53Nemoj tako, nije poceo novi rat, mozda na to misli. A to sto je pod njegovim mandatom na bliskom istoku toliko bombi baceno je nebitno, jer **** bliski istok. Tamo se jel ratuje uvijek, prica o naciji koja je na istrebljenu, genocidu i otimacini nastala i dan danas to isto radi samo eto ljepse upakovano.soko je napisao/la: ↑05 mar 2025, 14:44Ja sam stavio fakte sta je Amerika uradila ne Rusija. I ja ne branim Ameriku sto se tice napdanja i kradje jer je ova zemlja tako stvorena.
Ko je oborio rekord bacanja bombi u jednoj godini, odgovor je Trump.
Ti tvrdis da nije bilo ratova za vrijeme njegovog mandata.
Znaci lazes
Ameri ce uci da kopaju minerale, kroz privatni sektor, to kopanje ce trajati minmum 10 godina (blize 20 ali eto), Rusi ne smiju pipnuti ove jer to bi bio udar na Ameriku. To im je garancija.
Sto se tice teritorije nema teoretske sanse da ce Ukrajina (vojno) vratiti okupiranu teritoriju. Jebga
Sto se tice teritorije nema teoretske sanse da ce Ukrajina (vojno) vratiti okupiranu teritoriju. Jebga
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 05 mar 2025, 15:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Poljoprivrednici tuže administraciju zbog blokiranja sredstava
Trumpova administracija blokirala je sredstva predviđena za klimatske mjere u vrijednosti od 369 milijardi dolara tokom sljedećih deset godina.
Mala poljoprivredna gazdinstva mogu biti posebno ranjiva, budući da obično imaju niže prihode i ograničeniji pristup kreditima.
I prije uvođenja carina, kroz tešku krizu prolaze američki poljoprivrednici, ne samo zbog katastrofalne epidemije ptičje gripe, već i zbog gubitka ogromnih sredstava koja su trebali dobiti iz fonda Ministarstva poljoprivrede (USDA).
Međutim, Trumpova administracija blokirala je sredstva predviđena za klimatske mjere, a riječ je o 369 milijardi dolara namijenjenih američkim poljoprivrednicima u slijedećih deset godina.
Inače, kroz Zakon o smanjenju inflacije (IRA) bilo je dogovoreno financiranje 30.715 ugovora u svih 50 država, u visini od 2,3 milijarde dolara za američke farmere, rančere i šumare, izvještava Sustainableagriculture.
Uskraćivanje sredstava IRA-e znači raskid gotovo 31.000 ugovora s poljoprivrednicima koji podržavaju financijsku i ekološku održivost njihovih farmi.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Najveća greška Ukrajine je to što su batalili nuklearni arsenal sporazumkm iz 1994. godine. Pretrpili su veleizdaju i od jednih i od drugih šup.aka.
- VensanKasel
- Kontakt:
sljivo je napisao/la: ↑05 mar 2025, 12:27Jedini krivac za sve ove zaokrete na svjetskoj politickoj ili drustvenoj sceni su masovni mediji, a to je kulminiralo eksplodiranjem koristenja smart telefona. Dozvolilo se da obican glupan i neznalica ima pravo da uredjuje drustvo o kojem pojma nema. Dozvolilo se na nacin da su mediji radi vece zarade dozvolili da vijestima vlada histerija, panika, ljudi iz sjene, neistina, skandal, da su institucije kompromitirane, i dozvolili su da ljudi koji su prosjecno gledano neupuceni i glupi formiraju pritisak javnosti koji do politicke vlasti dovodi ljude ala trump, orban, dodik, vucic koji u svojem politickom djelovanju obecavaju da ce se rijesiti tih nepostojecih histerija, panika, ljudi iz sjene, i ono najvaznije postojecih institucija koje su citav svijet drzale u uredjenim i odredjenom jedinstvu. Dozvolilo se da sportisti imaju plate od stotinu miliona, da su kriminalci, lopovi ala fadil uzori u svijetu.
Ono sto mi je otvorilo oci da se to desava, jer sam konkretno djelovo u tome kroz razgovore i akcije, a to su i prije ljudi znali, ima ih koji su o tome pisali i prije 30, 40 godina, je doba korone kad su mediji uz armiju glupana i zavjerasa, krojili odgovor drustva na jedan konkretan problem koji smo imali. To se sad samo prenijelo i na politicko ekonomsku scenu.
Tako i ova glupaca sto fadilu daje uporedbe koje nemaju veze s mozgom, takvi prije 30, 40 godina ne bi se ni pitali kad da kokoskama u cumezu naspu vode. Takvi sam formiraju rijec naroda po kojoj se svijet ravna.

Tako je , nema se šta dodati .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- JayCatwright
- Kontakt:
Meni samo nije jasno kako se da ljudima raspravljati s likom koji svoju nepismenost opravdava četrnaestom stranicom goooglea
Trumpov cilj je da ima svoju drzavu, trumpistan. Pisao sam to ovdje prije pola godine i vise. Lik je doveo Muska da mogu pokrasti sto vise i da naprave svoje dole na gazi.GG3 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 15:15Trump u prvom Mandatu je bio kao Medvjed koji uleti u trgovinu sa porculanom, porazbija nesto Prepane se i izadje. Trump u drugom mandatu je opasan lik = Narcist! Vidio je kakvu je gresku napravio u prvom mandatu, sad je okupio oko sebe najlojalnije i radikalnije od njega samog (Musk, Vance). Njega ne zanima Amerika, ni Europa ni Ukrajina ni Rusija, njega zanima samo njegova dobit, dobit njegovi Oligarha i slava.
On i njegov zet davno govore kako je Gaza, "prime land" fini hoteli napraviti i eto trump dodje na vlast.
Lik je bukvalno share onaj video sto je neko napravio trump gaza. Koji ozbiljan covjek moze tako nesto staviti.
On je verzija Dodika i onog Brajlovica, restoran ili hoteli. Biznismen
Tipicno, kad se nema argumenata ide grammar policeJayCatwright je napisao/la: ↑05 mar 2025, 16:01Meni samo nije jasno kako se da ljudima raspravljati s likom koji svoju nepismenost opravdava četrnaestom stranicom goooglea

Potpuno razumijem kad neko u kontra tvojim argumentima povuče priču o gramatici jer ljudi ne mogu da vjeruju kakvim spinovima, nerazumjevanjem se služiš da bi svoje opravdo, ne samo u nekoj stvari u kojoj vjerovatno i jesi nekad u pravu, ali u svakoj, bukvalno svakoj. Ti si pri zdravom razumu napisao da je Biden i Obama počeli ratove tako što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, i pri tome osto živ a da ti se ništa u mozgu nije pohebalo. Ja ne mogu da vjerujem da ti je to logika ili bilo kome, još naginjete tome da optužite i Nato i Ukrajinu za to. Ja ne mogu i odbijam vjerovati da takva zaluđenost postoji.
Definitivno, sto posto si u pravu.OldTownDistrict je napisao/la: ↑05 mar 2025, 14:04Dodao bih i IZ
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Zbog cega IZ? Ako ne uðes mjesecno jednom u dzamiju nemoj odgovarati.
Gdje sam rekao da su Biden i Obama zapoceli ratove? Ja ne mogu kontrolisati tvoje licno tumacenje burazeru. Gdje sam krivio Ukrajinu ? Lol. Pa ne slazem se u svemu, evo ne slazem se sa tarifama, jer smatram i da te firme/drzave otvore firme po Americi, imat ce koristi mozda 100k (nebitno) ljudi, ali na skali prosjecnog gradjanina ce mu produkt biti skuplji, a prosjecni gradjanin zeli sto jeftiniju cijenu produtka (logicno). Isto kao sto su ti demokrate recimo "protiv" korporacija, a pogledaj da velika vecina korporacija podrzava demokrate, zasto? Pa zato sto recimo ako dignu (banalni primjer), minimalnu satnicu na $15, kome ide to u korist McDonald's-u, ili @sljivi koji drzi cevabdzinicu? Pa McDonald's-u, jer ce McDonald's samo uvesti vise elektronike (da narucujes preko telefona, ili u samom objektu elektronski) a @sljivo mora platiti radnika/konobara, i mozda @sljivo zbog tog zatvori i McDonald's unistava i konkurenciju.sljivo je napisao/la: ↑05 mar 2025, 16:51Potpuno razumijem kad neko u kontra tvojim argumentima povuče priču o gramatici jer ljudi ne mogu da vjeruju kakvim spinovima, nerazumjevanjem se služiš da bi svoje opravdo, ne samo u nekoj stvari u kojoj vjerovatno i jesi nekad u pravu, ali u svakoj, bukvalno svakoj. Ti si pri zdravom razumu napisao da je Biden i Obama počeli ratove tako što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, i pri tome osto živ a da ti se ništa u mozgu nije pohebalo. Ja ne mogu da vjerujem da ti je to logika ili bilo kome, još naginjete tome da optužite i Nato i Ukrajinu za to. Ja ne mogu i odbijam vjerovati da takva zaluđenost postoji.
Jedan od primjera.
Reis Kavazović, zajedno s nekoliko visokih dužnosnika Islamske zajednice, aplaudirao je Dodiku prilikom otvaranja džamije Arnaudije – čovjeku koji je nebrojeno puta negirao genocid.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Zato jer su isprani mozgovi pro-liberalnim forumima i Redditom i misle da se i dalje u džamijama i na hutbama priča o tome kako treba glasati za SDA, kako je samo SDA spas naroda i kako sad treba krenuti na Banja Luku i izvršiti teroristički napad.
U vremenu i zemlji (barem polovici nje) gdje svešteno lice izvršava određeni vjerski obred zbog otvaranja javnog preduzeća i to svaki put. Gdje SPC poziva konstantno na neprijateljstvo, rat, huškanje, gdje se ispred te iste ustanove na Božić puštaju BMK i slične izvođaće... izgleda da je najveći problem IZ, jer su tako oni čuli.
Da IZ, odnosno pojedini iz iste (koji predstavljaju istu) itekako ima milion greški, to svakako, ali da su najveći problem ove zemlje ili ovog naroda može izjaviti samo neko ko nema pojma o istoj.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Reis ima svoje mane, ali sad kao sto se šuška da hoce Grabusa na toj poziciji odmah se naježim. Neka njega da nam neb IZ otisla full liberalizam
Ma efendije imaju razlicite politicke pravce, a po mom skromnom misljenju imaju pravu da pricaju o politici na hutbama, islam je takva vjera da ju je tesko odvojiti od politike.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 17:16Zato jer su isprani mozgovi pro-liberalnim forumima i Redditom i misle da se i dalje u džamijama i na hutbama priča o tome kako treba glasati za SDA, kako je samo SDA spas naroda i kako sad treba krenuti na Banja Luku i izvršiti teroristički napad.
U vremenu i zemlji (barem polovici nje) gdje svešteno lice izvršava određeni vjerski obred zbog otvaranja javnog preduzeća i to svaki put. Gdje SPC poziva konstantno na neprijateljstvo, rat, huškanje, gdje se ispred te iste ustanove na Božić puštaju BMK i slične izvođaće... izgleda da je najveći problem IZ, jer su tako oni čuli.
Da IZ, odnosno pojedini iz iste (koji predstavljaju istu) itekako ima milion greški, to svakako, ali da su najveći problem ove zemlje ili ovog naroda može izjaviti samo neko ko nema pojma o istoj.
Nemam ja nista protiv tvog misljenja, imas pravo na njega, ali imam nesta protiv kad pricas nesta, sto jednostavno nije tako, nesta za sta ti ljudi postave dokaze, cinjenice, a ti opet po svom.alemsa je napisao/la: ↑05 mar 2025, 15:04Pa bombardovala je i Rusija po Siriji, pa jel se vodilo da je u ratu, posebno ove skale? Ili skale Izraela -Gaze, poredis kruske i jabuke. No, dobro mislite sta hocete, vidjet cemo sta ce biti, medije vas pojednice drzi u tome kao mali kad si navijao da Jerry zaj.ebe macku, a ono stetu pravi po kuci, smrdi, mjesto da navijas da mu macka glavu otkine, citav svijet obrnuto, power of the media.
Ovo je javni forum, ako vam je sladje da jedan drugom govorite "jest, tako je" onda forum gubi smisao.
Ja sam prvi koji cu priznat ako nesta pogrijesim, ako sam nesta pogresno shvatio ili ako sam jednostavno bio u zajebu, a ti mi se iskreno cinis kao lik koji bi me ubjedjivao a je mlijeko crno, eto iskreno. A nisi ti ne pismen niti glup, vec si jednostavno ignorantan.
GGMU
Aleme, to si onim postom sa godinama i predsjednicima i sugeriso, jer nikakve ti poente post ne bi imao da to nisi htio reci.
Ne mogu se vise s tobom raspravljati, u pravu si sve, sve je to dobro, sve si upucen, sve ti ima smisla i ide na dobro, samo naprijed. A skontaces za 5, 10, 20 godina sta je rezultst svega, ko i oni koronasi sto su shvatili (ili nisu), s kojim sam se dvije godine raspravljo, da jos nisu cipovani, i da one politike koje su im bile kompatibilne u toj zavjeraskoj prici sad isti ljude trpaju u torove, izoliraju se, da njihove korporacije maskismalno izrabljuju ljude i daju AI toliku moc radi profita, krse uredjenja, prava i obaveze za koje smo se ko covjecanstvo borili i izborili.
Licemjerje ljudi jer ne zele da prepoznaju kad si u krivu i zaustave se, pohlepa jer zele nesto sto ne zasluzuju, i glupost jer ne razumiju i ne vide posljedice svog djelovanja su tri stvari zbog koji covjecanstvo pocinje da trpi i ide ka losijim odnosima i time i uredjenju zbog koga ce mnogi platiti kvalitetom zivota ili samim zivotima.
Ne mogu se vise s tobom raspravljati, u pravu si sve, sve je to dobro, sve si upucen, sve ti ima smisla i ide na dobro, samo naprijed. A skontaces za 5, 10, 20 godina sta je rezultst svega, ko i oni koronasi sto su shvatili (ili nisu), s kojim sam se dvije godine raspravljo, da jos nisu cipovani, i da one politike koje su im bile kompatibilne u toj zavjeraskoj prici sad isti ljude trpaju u torove, izoliraju se, da njihove korporacije maskismalno izrabljuju ljude i daju AI toliku moc radi profita, krse uredjenja, prava i obaveze za koje smo se ko covjecanstvo borili i izborili.
Licemjerje ljudi jer ne zele da prepoznaju kad si u krivu i zaustave se, pohlepa jer zele nesto sto ne zasluzuju, i glupost jer ne razumiju i ne vide posljedice svog djelovanja su tri stvari zbog koji covjecanstvo pocinje da trpi i ide ka losijim odnosima i time i uredjenju zbog koga ce mnogi platiti kvalitetom zivota ili samim zivotima.
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave, VensanKasel i 9 gostiju.