Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

relativizam
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la relativizam » 07 mar 2025, 13:58

MarcoBorriello je napisao/la:
07 mar 2025, 13:53
Prvi garant za dugoročni mir je da se uhapse oni koji su počinili državni udar.
I ovog direktora Sipe što kao zna kakva je odluka ali neće reći a zapravo čeka da vidi ko je blizi pobjedi

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 07 mar 2025, 13:58

napoleon72 je napisao/la:
07 mar 2025, 13:50
sljivo je napisao/la:
07 mar 2025, 13:20
Prvi garant za mir je gašenje huškaških medija i zabranjivanje političkim botovima da kontra pričom prikupljau političke poene. Drugi garant je razgovor. Oružje nije garant ničega.
100%. Posebno blokirat i banovat sredovjecne harpije i babuskare koje bi u normalnim uslovima plele carape i cuvale unuke, al eto u demokratskom svijetu imaju mogucnost da preko fejsbuka kojeg su im djeca napravila, daju svoje strucno misljenje na svaku temu. Cim vidim da je komentar ostavila neka Slavica/Hanifa, odmah znam da joj je zadnjih 10 profilnih njen selfie sa raznim frameovima, na naslovnoj slika unuka ili nekih kerova. Al zato paljba po portalima o politici, nauci, sportu, tehnologiji, automoto temama... najezim se dok pisem o tom.
:rol: a jes zivota mi hahahaha
1946-1987

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 07 mar 2025, 14:00

CAGarfia je napisao/la:
07 mar 2025, 13:57
sljivo je napisao/la:
07 mar 2025, 13:56
Ne moze se uhapsiti bez odluke suda i bez dodatnih prava koje ima optuzeni tipa zalbe, pravo na odbranu i slicno. Sve drugo je krsenje ustava i zakona i bas ona prica koja dodiku i ostalim treba.
Ne kontaju to ljudi, a pogotovo simpatizeri državotvorne stranke.
Ne kontate vas dvojica,državni udar je kakve odluke, zalbe itd.
Oo sve piše ovdje :damn:

Samo ponavljajte matricu naših nesposobnih politicara, nije ni čudo što smo glupa nacija

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 07 mar 2025, 14:01

Surreal je napisao/la:
07 mar 2025, 13:34
slika

Senči, došlo je tvojih pet minuta, mogu misliti kakav shitshow sprema.
Ide petak, idi s njim, idi s njim :opaopa: joj al ga senci sad silji, ne moze docekat pola 7 ili 7 kad vec pocinje
1946-1987

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 mar 2025, 14:06

sljivo je napisao/la:
Ne moze se uhapsiti bez odluke suda i bez dodatnih prava koje ima optuzeni tipa zalbe, pravo na odbranu i slicno. Sve drugo je krsenje ustava i zakona i bas ona prica koja dodiku i ostalim treba.
po naredbi Tužilaštva se može uhapsiti bilo ko. Naravno o daljem zadržavanju i daljem postupku odlučuju sud. Ali za hapšenje i privođenje dovoljna je naredba tužioca.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 07 mar 2025, 14:06

Sad da je Bakir bio na vlasti. Naguzio bi se davno i predao Dodiku nesto da se ovaj povuce.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 07 mar 2025, 14:07

relativizam je napisao/la:
07 mar 2025, 14:00
CAGarfia je napisao/la:
sljivo je napisao/la:

Samo ponavljajte matricu naših nesposobnih politicara, nije ni čudo što smo glupa nacija
Erdogan je u Turskoj onu noc cekao odluke suda, zalbe, pravo na odbrane i slicno :urnebes: :urnebes: :urnebes:

To se samo probudis ujutro i vidis, tj. ne vidis 500 uhapsenih. Sta kako, nek se istrazuje narednih 10 mjeseci. Ali drzava mirna, narod miran.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 mar 2025, 14:11

Ovo nije turska, nije erdogan, nije tenk vec zakon koji moze izglasati svaki entitet i koji moze ustavni sud da obori. Niko nista nije zauzeo niti je ko puco niti je ko kreno. Vjerujem da ako ovo trojka odradi kako treba zeleni su zavrsili karijeu pa vjerovatno odatle ide veca histerija nego sto je ova drzavna.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 mar 2025, 14:12

GG3 je napisao/la:
07 mar 2025, 14:06
Sad da je Bakir bio na vlasti. Naguzio bi se davno i predao Dodiku nesto da se ovaj povuce.
+1

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 mar 2025, 14:16

Ovo kako se sada odvijaju stvari je i jedini nacin kako da se ovo rijesi. Ukoliko se ovo uspije rjesiti preko drzavnih institucija, bice velika stvar za drzavu i jacanje pozicije, poslije toga tesko da ce doci do neke ozbiljnije price o otcjepljenu i slicno. Mada vise vjerujem da u pozadini vec traju dugo konsultacije izmedju velikih sila i zavrsice se onako kako se oni to dogovore, kao i uvijek.

Doslo je vrijeme velikih promjena u svijetu, tako da moguce da i nas zakaci to sve, nadam se pozitivno, nesto slicno kao u slucaju kad su Rusi pustili Armence i Nagorno Karabah niz vodu prije godinu-dvije.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 mar 2025, 14:20

Ocekujem izjavu Isaka u fazonu : nosenje namjestaja,Vojkovici,motke,iz Bosne mozes iznijet zemlje samo sto ostane na cipelama itd :bih:

Zato veceras Hadzifejz u ekstazi,zadnjih 10 dana sve mu ide na ruku,od gostiju ocekujem Konakovica,Ramu,Heleza i mozda Vaskovica :kafa:

Jos kad stane udarat sakom od saku da mu se kaze povjerljiva informacija,gost ga zaobidje ,a on se zacrveni od muke..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 mar 2025, 14:22

senci ga je vec bacio desetak puta na onaj snimak rat dame i gospodo

ide veceras prica kako se u subotu vec ukazuju linije i puca se

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 mar 2025, 14:25

Cudi me da se niko od nasih nije oglasio od jutros

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 07 mar 2025, 14:26

:salut:
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 07 mar 2025, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 07 mar 2025, 14:29

ErosViverosViv je napisao/la:
07 mar 2025, 14:07
relativizam je napisao/la:
07 mar 2025, 14:00
CAGarfia je napisao/la:

Erdogan je u Turskoj onu noc cekao odluke suda, zalbe, pravo na odbrane i slicno :urnebes: :urnebes: :urnebes:

To se samo probudis ujutro i vidis, tj. ne vidis 500 uhapsenih. Sta kako, nek se istrazuje narednih 10 mjeseci. Ali drzava mirna, narod miran.
:thumbup:
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 07 mar 2025, 14:36, ukupno mijenjano 2 puta.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 mar 2025, 14:29

Prije, a i od samog početka krize koju je izazvao predsjednik RSa o čemu sam upozoravao javnost godinama, tvrdim da država ima odgovor na sve što bi Dodik poduzeo. Kampanja dezinformacija u Federaciji BiH usmjerena je ka izazivaju reakcije mimo ovlaštenih državnih organa. Na to računa Milorad Dodik i njegovi nalogodavci iz Beograda i Moskve. Kao što rekoh svaka upotreba sile protiv države iz temelja mijenja situaciju, jer takava aktivnost zahtijeva adekvatan odgovor nadležnih državnih organa. Ništa mimo odgovora državnih organa ili EUFORa (ako se pokrenu) nije legalan odgovor na krizu. Stoga apelujem na javnost na maksimalnu suzdržanost, a medije na provjeru svih informacija. Bosna i Hercegovina će iz ovoga svega izaći jača i kompaktnija, usmjerena ka euroatlanskim integracijama, koji neće zaustaviti ruski model separatizma.
Odličan komentar Nedžada Ahatovića.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 mar 2025, 14:32

VensanKasel je napisao/la:
07 mar 2025, 09:17
soko je napisao/la:
07 mar 2025, 05:59
alemsa je napisao/la:
07 mar 2025, 05:48

Pa malo te i lozim burazeru jebga, zapalis se odma. Ne podrzavam to za Gazu niti to na TV. Rekao sam da republikanci generalno imaju family values, a Trump je persona za sebe.

Da te ozbiljno pitam 3 pitanja, da li podrzavas ovaj executive order sto sam te vec pitao, da li si podrzavao defunding of police, i jesi'l podrzavao Black lives matter ili Blue lives matter?

Da vidim jesi'l skroz zglajzo
Ovo si ti za magu.
Ne lozis ti meni, meni je cudno da tako slijepo pratis Trumpa. Samo fake news i cnn spominjes.
Ja podrzavam skolovanje, obrazovanje. Ja sam radio jedno vrijeme za DOD, valjda znas sta je to.
Te gluposti tipa black lives i blue lives me ne zanimaju.
Policija, vatrogasci su placeni od mog poreza i ti ljudi trebaju biti vise placeni, i trebaju da imaju djaba osiguranje. Bolje treninge, opremu i da njihova familija ima djaba osiguranje i platu u slucaju da poginu na poslu. A republikanci govore blue lives matter a ovamo tax is theft, pa jarane ne ide to.
Ma buraz fura te Alem , a i ostale .

Je li moguće da nikako ne skontate ? Nije mu prvi put da ovako radi :D
Znam nase raje da gura bas ovo sto alem pise. Tako da nikad ne znas. Al vidim sad je Alem odgovorio normalno, znaci ima za njega nade :kafa:
Imam rodicu voli trumpa ko brata svog, kcerka joj se udala za nekog lika iz Iowe. Ono tesko bijelo smece, zive u nekoj vukojebi.ni. Da vidis kako rodica i muz lizu tim amerima dupe. Jos ta kcerka promjenila ime.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 mar 2025, 14:36

Službenici SIPA_Policija u Regionalnoj kancelariji u Banjoj Luci počeli su se vraćati na posao, saznaje IstragaB. Veći dio njih jutros je napustio prostorije SIPA/e nakon upozorenja MUP-a RS da napuste kancelarije. Jedini koji je sve vrijeme ostao u zgradi SIPA-e u Banjoj Luci je dežurni operativni Amir Alibegović. Njemu se kasnije pridružio i vozač Jovo, a nakon toga su počeli dolaziti i drugi službenici SIPA-e.
:rol:

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 07 mar 2025, 14:41

I ova SIPA vrlo ozbiljna državna agencija, kao i bh institucije. Veći bi otpor call centar pružio.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 07 mar 2025, 14:47

Virtu4l je napisao/la:
07 mar 2025, 13:22
avenija je napisao/la:
07 mar 2025, 12:52
Bude li Vukoja trojkin glasao danas protiv na ustavnom sudu treba za tobom i svim trojkinim botovima izdati potjernicu kao i za Konakovićem Fortom Niksicem za izdaju države.

E tu sam te čekao.

Da se nije glasalo za Vukoju, Ustavni sud ne bi bio funkcionalan i ne bi imao kvorum, čime bi Dodiku bio otvoren put da radi šta god želi.

Zaista nekad niste svjesni šta pišete. Nekad, eto samo nekad razmisli prije nego što nešto izvališ. Muka mi je više čitati kako iz dana u dan zabijaš autogolove.
Tebi sam odgovorio jer koliko god te izglasavali kantom foruma itd ja mislim da si ipak razuman i upućen koliko toliko iako pisu da su iz druge države. Jedino mi nije normalno da si postao otvoreni bot sendvičar vladajućih. Ali da ne duljimo mogao je drugi kandidat se izglasati od prvog saradnika HDZ i Čovića tj Vukoje..Kada je trojka davala im sve mogla je bar tu ustupak tražiti. A svi znamo da Čović neće napustiti Dodika tako da Ustavni sud sigurno otežano radi.

Ponovit ću jos jednom i to je to, nacionalno jedinstvo, krizni štab u 24/7 zasjedanju, zaboraviti na razlike ovih dana i djelovanje svih stranaka zajedno i odgovaranje kao jedno je ono što nam treba a ne čekanje SDA da napanali trojku ili obrnuto. Država je u pitanju
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.