NBA 2024-2025 Regular season
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2024-2025 Regular season
Ma ocekivano,Nuggetsi se muce protiv top ekipa.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Shai potvrdio MVP
Shai truba, treba se dokazat u PO
sudije prelomile utakmicu
na -5 i 9 minuta do kraja umjesto 2 slobodna + novi napad i iskljucujuci 6. faul vaznom igracu ovi odose na +8 nakon kontre i tehnicke.
na -5 i 9 minuta do kraja umjesto 2 slobodna + novi napad i iskljucujuci 6. faul vaznom igracu ovi odose na +8 nakon kontre i tehnicke.
TheGoldenGOAT
Ima li pravo traziti CH na ovo?
Pa kako ce traziti kad nista nije svirano?
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Sinoć baš RJ ovo spominje, imate 33 utakmice u 17 dana što je brutalno, ali to je produkt onih odgođenih utakmica kada su bili požari. Jednostavno ih nemaš gdje ubaciti, pa onda ovako gust raspored ćete imati.L-Train je napisao/la: ↑09 mar 2025, 19:04Nema sumnje,Boston ima 10 izuzetno upotrebljivih igraca,bar njih 8 su two way igraci.Na kraju dana zato i jesu sampioni,s druge strane Lakersi nemaju taj luksuz oni do kraja moraju igrati jako a sad su se nasli u ozbiljnim problemima.Imaju jako tezak raspored ispred sebe,ocekuje ih cak 3 b2b utakmice a nece biti LeBrona bar u narednih 5,6 utakmica,Rui sigurno i duze,a za Heysa nema potvrde kad se vraca.U sljedecih 10 utakmica bilo bi ok kada bi bili na 5-5 to bi im vjerovatno uticalo na poredak,al bolje i to nego jos neke povrede.
Luka je i gore rostere vukao sa sobom, valjda može uhvatiti zalet sad dok LeBrona nema, mada bi bolje bilo da dočeka odmoran i kondicijski spreman PO ali eto šta je tu je.
Mora se neko i od ovih role igrača priključiti, konkretno Vanderbilt da nije igrač manje u napadu (sinoć u 3 situacije prima loptu ispod koša i neće ni da je položi iz nekog razloga, o trici da ne pričam), Gabe da uhvati neki ritam a nije jedna dobra - dvije loše i obrnuto, Goodwin da ne dobija pomračenje uma na pojedine momente (onaj pas koji je poslao na drugu stranu terena, pa 10s poslije u kontri sam na koš ide i fula polaganje

Svakako smatram da ne možete plaho ove sezone u PO, zapad je baš baš prejak i nema na oko ovako nijednog protivnika da kažeš da se može proći lagano metlom ili džentlmenskom metlom. Po meni je vama druga runda vrhunac, što je sasvim solidan rezultat s ovim rosterom, sve preko toga je ogroman plus. Na ljeto krenuti po nekog centra i popuniti roster. Naravno, da Luka dočeka što spremniji sezonu, to je možda i najbitnije.
A što se nas tiče, ne vjerujem da će biti ikakvih problema do finala konferencije, jednostavno nema kvaliteta i konstante na istoku dovoljne da nas može ugroziti. Knicksi već počinju da osjete Thibsove retardacije po povredama, a uz to ni petorke sa Townsom na petici ne briljiraju defanzivno, tu je i Hart koji je skoro pa neupotrebljiv u napadu gdje ekipe stavljaju centre da ga čuvaju, još imamo definitivno njihov broj ove sezone, nisu mogli ni da učine utakmicama zanimljivim. Bucksi mogu u nekom ludom scenariju uzeti dvije utakmice ali bi to morale biti teške minute Lillarda i Giannisa, ovo ostalo je ništa svakako.
Za potencijalnu seriju protiv Cavsa ćemo vidjeti, ja i dalje smatram da smo favoriti u toj seriji ali ispod 6 utakmica ne bih očekivao. Dobar nam je matchup uopšteno bio s njima kroz regularnu sezonu, u svakoj smo vodili 20+ razlike, samo eto naša stara boljka da se tokom velikog vodstva opustimo i izgubimo. Hunter im je baš dobro pojačanje jer imaju tijelo da bace na Jayse na krilima što do sada nisu imali mimo Strusa, ali isto tako očekujem velike probleme kod njih na preuzimanjima sa Mitchellom i Garlandom, jer njih dvojica ne mogu ni stolicu braniti, ovaj prvi ima i historiju očajnih igara u PO, a Garland zaboravi igrati košarku protiv nas

Po meni, finale sa OKC je (ukoliko svi kod nas budu zdravi) očekivano, ali bi to bilo 50-50 serija koja može otići na bilo koju stranu. Nama je najvažnije da Porzingisa sačuvamo, ostali manje-više nemaju problema kroz čitavu karijeru sa povredama pogotovo Jayson i Jaylen. I da, upravo to što kažeš, naše najveće oružje je što svih 8 igrača u potencijalnoj PO rotaciji igra na obje strane terena (White, Holiday, Jayson, Jaylen, Porzingis, Horford, Pritchard), pa i Hauser kojeg mnoge ekipe targetuju u odbrani jer misle da je loš defanzivac (možda što je bijelac, šta ja znam

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Cavsi ispod radara do prstena.
Underrated ekipa.
Underrated ekipa.
-
- Kontakt:
Ništa oni još nisu dokazali u Playoffu. Za mene i dalje Boston favorit u tom matchupu.
OKC pokazuje slabosti,vrati im DEN milo za drago i to kako im vrati.
-
- Kontakt:
Denver odlicna utakmica i to bez Gordona
Jokara razbio.
Dobice ih Denver u PO kucu stavljam.
Jokara razbio.
Dobice ih Denver u PO kucu stavljam.
Giddey MVP.
Na što su spali moji Bullsi, bit će bolje. Ovaj Buzelis ima potencijal.
Na što su spali moji Bullsi, bit će bolje. Ovaj Buzelis ima potencijal.
Dobro neko napisa nedavno.TripleThreat je napisao/la: ↑11 mar 2025, 00:07Ništa oni još nisu dokazali u Playoffu. Za mene i dalje Boston favorit u tom matchupu.

Shai dnp I opet primili 127 poena?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.