FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

Bordo10
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bordo10 » 13 mar 2025, 15:27

Joj joj, sto nisam neki mudonja da taman sad postavim dinamit i srusim i istok i zapad, ljudi **** vas Kosevo i atletska i ta prica.
13 miliona **** maraka, je dovoljno za odradit jednu top tribinu recimo istok sa 5000 mjesta, i mozda jug sa 3000, onda nekad opet jos 15 miliona odradit istok sa 5000 i sjever sa jos tri i imas stadion kakav treba da imamo.
16000 mjesta, kasnije sminkat, otvorit prostore fan shop kafane i vozdra.

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 13 mar 2025, 15:35

Bordo10 je napisao/la:
13 mar 2025, 15:27
Joj joj, sto nisam neki mudonja da taman sad postavim dinamit i srusim i istok i zapad, ljudi **** vas Kosevo i atletska i ta prica.
13 miliona **** maraka, je dovoljno za odradit jednu top tribinu recimo istok sa 5000 mjesta, i mozda jug sa 3000, onda nekad opet jos 15 miliona odradit istok sa 5000 i sjever sa jos tri i imas stadion kakav treba da imamo.
16000 mjesta, kasnije sminkat, otvorit prostore fan shop kafane i vozdra.
Rijec struke :salut:

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 13 mar 2025, 15:36

Ni u ludilu nije realna opcija da mi bilo sta pravimo.Upravljacka struktura kluba razmislja isključivo na biznis principu.Otprilike kao Nijaz Hastor koji je eto bolnicu napravio otvorio.Bolnica sve super ,al po ugovorima radnika koji su na godinu dana,i svim uređajima koji su na renti,a svaki je,može se vidjeti namjera da u slučaju negativnog poslovanja zgrada ASA bolnice ide na prodaju...vratit ce uloženo i jos neki milion biti dobar.

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 13 mar 2025, 15:37

**** i centru za sport i opcini centar majku usta. A kvazi centru ua sport pogotovo, **** oni nas i za borac. To su te igre garant

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 13 mar 2025, 15:38

ŠTA_JE je napisao/la:
13 mar 2025, 15:20
Mirvicu bolan kupi zemlju i zapocnii ga!
Kako da ne

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 13 mar 2025, 15:51

luckystrike je napisao/la:
13 mar 2025, 14:39
iznerviralo me ovo opasno! ne mogu još i u građevinarstvo... znam da imamo tri direktora u Klubu i ovakav odnos prema samom i njegovim navijačima mi je dno dna!
Opet nisam mogao a da ne nazovem prijateljicu inače prof. arhitekture. Kaže žena da je svaka tribina stadiona Koševo potpuno konstruktivno odvojena. U građevini se generalno na svakih 20-30 m radi tzv. dilatacija, razdvajaju se građevinski dijelovi baš radi sprječavanja pucanja i sl.

S tim u vezi, nema logike da je zatvoren cijeli stadion ako su samo na Istoku "primjećena oštećenja koja predstavljaju sigurnosni rizik za njeno korištenje".

Također, žena koju uzimam za stručnu kaže da vidljiva oštećenja nužno ne moraju predstavljati opasnost. Koševo jeste staro i pukotine nisu neočekivane, ali je to ipak Olimpijski stadion građen najbolje i najozbiljnije.

I u konačnici, gospođa tvrdi da je odgovorno lice u ovom slučaju JU CRS odnosno direktor istog bukvalno samo trebao pozvati bilo kog statičara da uradi procjenu stanja konstrukcije i da izda ili potvrdu koja je neophodna MUP-u ili da sačini prijedlog za sanaciju. To je uopćena procedura i puka formalnost.

Bojim da je ovdje u pitanju jednostavno nemar odgovornih za upravljanje stadionom a to su Opština Centar odnosno JU CSR. Posao tj. ne vršenje istog, od jednog dana i malo para usrao se u ćejf par hiljada zaljubljenika bordo boje, bacio ljagu na sam olimpijski simbol grada i naroda a zlonamjernim otvorio i neke mogućnosti.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 13 mar 2025, 16:00

Sabrija sudi u subotu :lol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 mar 2025, 16:39

13 mar 2025, 15:51
iznerviralo me ovo opasno! ne mogu još i u građevinarstvo... znam da imamo tri direktora u Klubu i ovakav odnos prema samom i njegovim navijačima mi je dno dna!
Opet nisam mogao a da ne nazovem prijateljicu inače prof. arhitekture. Kaže žena da je svaka tribina stadiona Koševo potpuno konstruktivno odvojena. U građevini se generalno na svakih 20-30 m radi tzv. dilatacija, razdvajaju se građevinski dijelovi baš radi sprječavanja pucanja i sl.

S tim u vezi, nema logike da je zatvoren cijeli stadion ako su samo na Istoku "primjećena oštećenja koja predstavljaju sigurnosni rizik za njeno korištenje".

Također, žena koju uzimam za stručnu kaže da vidljiva oštećenja nužno ne moraju predstavljati opasnost. Koševo jeste staro i pukotine nisu neočekivane, ali je to ipak Olimpijski stadion građen najbolje i najozbiljnije.

I u konačnici, gospođa tvrdi da je odgovorno lice u ovom slučaju JU CRS odnosno direktor istog bukvalno samo trebao pozvati bilo kog statičara da uradi procjenu stanja konstrukcije i da izda ili potvrdu koja je neophodna MUP-u ili da sačini prijedlog za sanaciju. To je uopćena procedura i puka formalnost.

Bojim da je ovdje u pitanju jednostavno nemar odgovornih za upravljanje stadionom a to su Opština Centar odnosno JU CSR. Posao tj. ne vršenje istog, od jednog dana i malo para usrao se u ćejf par hiljada zaljubljenika bordo boje, bacio ljagu na sam olimpijski simbol grada i naroda a zlonamjernim otvorio i neke mogućnosti.
Ja opet mislim da je ovo sve uradjeno da se ubrza procedura oko rekonstrukcije istocne tribine .

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 mar 2025, 16:48

FKSzuti je napisao/la:
13 mar 2025, 16:00
Sabrija sudi u subotu :lol:
Kakvi smo s njim? :think:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2025, 16:51

prosli put smo preventivno popljuvali ali bi ok (iako je cirkus u najavi bio) . :mrgreen: neka bude ponovo tako

nas fudbal je dobar, nase sudije su dobre znaju. Jos da se uvjeti poboljsaju.. ali eto malo macku teleca glava
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 13 mar 2025, 16:58

Evropa u Zenici ove godine.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 13 mar 2025, 17:06

Merlinov koncert može a par hiljada na utakmicu Sarajeva je rizik,ma daj sve u pm

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 13 mar 2025, 17:16

HyperOS je napisao/la:
13 mar 2025, 16:58
Nadam se da ce klub a nece javno prozvati komunjaru

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 mar 2025, 17:27

HyperOS je napisao/la:
Bolje da je na Grbavici igramo, ako već ne može Koševo. Kakva Zenica kakvi bakrači? :crazy: :sick:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 13 mar 2025, 17:29

EastMadness je napisao/la:
13 mar 2025, 17:16
HyperOS je napisao/la:
Nadam se da ce klub a nece javno prozvati komunjaru
Nema veze on sa komunjarom, jer da je komunjara imali bi gradski stadion koji je funkcionalan i savremen, miješaš kruške i jabuke, ali to je nevažna tema, ono što je važno sad jeste da 30 godina nemara oko stadiona dolazi na naplatu. Koševo više nije funkcionalno i treba osmislit riješenje. Da smo normalan grad imali bi zajednički stadion dva najveća kluba u državi, kad mogu Milan i Inter, Roma i Lazio... ali ne, oni grade jednu tribinu za jedan klub. Milionski gradovi, a jedan stadion, mi sa 300 000 ljudi mislimo da smo pametniji, pa daj dva...

Riješenje je da dobijemo stadion i slobodu da napravimo fudbalski stadion ili krenuti u izgradnju, ništa treće, a treće bi bilo najednostavnije jeste da Željo i Sarajevo igraju na jednom stadionu, koji bi bio nacionalni.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 13 mar 2025, 17:36

Danas ti niko neće preuzeti nikakav rizik, ako postoji i promil šanse da se ugrozi sigurnost ljudi niko neće ulaziti u tu opasnost.
Nadstrešnica u Novom Sadu je svima škola, odgovorni ljudi za takve situacije se skoro po automatizmu ograđuju od bilo kakave odgovornosti, jednostavnim riješenjem "ZABRANA".
Primjer ti je i Širokača ovde, ljudi su izdali riješenje o evakuaciji i da nije sigurno za živote ljudi i zaboli ih neka stvar šta če se dalje dešavati.
Ja mislim da ne postoji trenutno toliko lud građ. inspektor da izda dozvolu za korištenje onakve tribine i u onakvom stanju, možda ko Fadil za zeničku zaobilaznicu pronađu nekog ludaka pa to odobri.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 mar 2025, 17:45

Nista se po ovom pitanju nece raditi.Istok Maksimira napukao evo 5 godina nisu nista uradili jer kako ces naparaviti tribinu koja se raspada?Ako jedan Dinamo,jedan Zagreb,jedna drzava iz EU nisu nista uradili ne sumnjam hoce li ublehe komunisticke.Okej istok ali zasto zapad i sjever??To mi ne ide u glavu i vjerujem da ce nam pustiti protiv Borca barem 2 tribine a istok ne ocekujem u skorije vrijeme.
Sta nam ublehe uradise...Bilo je razni ali ni pod jednom vlasti se nije desilo da ti zabrane podrsku navijaca radi ovoga
Fuj do cega su doveli najveci stadion u drzavi da se ne moze odrzati utakmica yebene mtel lige,da se Konjic i Gabela procjenjuju boljim.

Mirvicu vrijeme je,nadji lokaciju i da lagano pocnemo.Mi smo narod od inata koji reaguje samo kada se fata zadnja slamka spasa i ubjedjen sam da bi se bordo nacija probudila da se to uradi.Bolje i za 5-6 godina nego nikada.Da smo odma po dolasku Tana poceli sa izgradnjom do korone bi imali Alianz Arenu.

Citav zivot muku mucimo s ovim sra.njem.Sramota za klub ove velicine.Nadam se da ovo nece utjecati na ekipu i da ce nastaviti sa dobrom igrom,i kad nismo tu mi smo uz vas!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 13 mar 2025, 17:52

Pendulum je napisao/la:
13 mar 2025, 17:27
HyperOS je napisao/la:
Bolje da je na Grbavici igramo, ako već ne može Koševo. Kakva Zenica kakvi bakrači? :crazy: :sick:
To se nikada nece desiti, nije niko lud.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 mar 2025, 18:07

Nikad mi na zelenu granu, mora nas šta bilo handriti. :puke:

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 13 mar 2025, 18:17

bordobijeli je napisao/la:
13 mar 2025, 16:39

Ja opet mislim da je ovo sve uradjeno da se ubrza procedura oko rekonstrukcije istocne tribine .
Ja bih zaista volio da je to uzrok ove situacije. Međutim, ponovit ću što sam već napisao onda "nema logike da je zatvoren cijeli stadion".

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”