ristagrad je napisao/la: ↑16 mar 2025, 19:54
nemam problem priznati da je fks zestoko pokraden ove sezone i da bi, da je sve posteno bilo, sada, u najmanju ruku bili bodovno poravnati sa zrinjskim, ako ne i ispred njih. u svemu tome, drago mi je sto u nasim medjusobnim utakmicama nema sudijskih mrlja, pa makar s te strane ne moram citati nebuloze.
opet kazem, dajes ebi prostor da "sutra" pilas naopako kad drugi budu negodovali.
Apsoluno netačno, ja prvi pišem da su debelo oštećeni u minimalno tri utakmice gdje su izgubili 5-6 bodova, bar je to lako provjeriti. Ono s čim se ne slažem je to da su oštećeni u apsolutno svakoj utakmici kao što to oni predstavljaju.
E sad pazi ove naše situacije danas. Evo već se pravi atmosfera kao da nas je Petrović masakrirao, ali ne mogu a da ne uočim mnogo nelogičnosti.
Prva situacija, Petrović odmah pokazuje na penal, VAR soba ga poziva i on ostaje pri odluci. Druga situacija, Petrović ne vidi penal, VAR soba ga poziva i on mijenja odluku. Zašto ga nije odmah svirao ako je bio na zadatku? Bio je blizu.
Dalje, imao je "osnovu" da poništi golove Radovca i Boljevića, za prvi gol su mogli izmisliti prekršaj Radovca u napadu, a za drugi su mogli izmisliti ofsajd. Ponavljam, ako su bili na zadatku to im ne bi predstavljalo nikakav problem, radili su i gore stvari posljednjih sezona.
Prvi penal može biti diskutabilan, ali treba pogledati lijevo koljeno Radovca koje udara protivnika u butinu, protivnika koji se perfektno namjestio i isprovocirao penal. O drugom penalu ne treba trošiti riječi, glupost Markovića u jednoj bezopasnoj situaciji. Mada vidim da se to pravda time da je lopta već bila izašla i da je ovaj nije mogao stići - kao da je to bitno.
Da pojednostavim, da su sudije htjele da mi ne pobijedimo ovu utakmicu, imali su mnogo materijala da bude takav ishod.
Mi ne smijemo ući u kolotečinu mantre o sudijama i suđenju, moramo biti realni, a ne kao ovi sa Kobilje Glave.