Zavrsit ce to amidza dika
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
- Lokomotifa
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Boljević nam je svojim fakinlukom direktno donio 9 bodova ove sezone, dva puta protiv Radnika i jednom protiv Veleža u Mostaru, možda je bilo još situacija ali ovo su one kojih se sjećam. Bio je i gol protiv Sarajeva na Koševu ali tad smo osvojili bod.
Bilo je situacija kad je bio i loš i pomalo lijen, ali svaka ekipa mora imati jednog takvog igrača koji će kad najviše treba napraviti razliku. U tome je sva suština. Kapa do poda legendo.
+ što je i Mufta donio bodova toliko da ih se ne može sabrati.
Bilo je situacija kad je bio i loš i pomalo lijen, ali svaka ekipa mora imati jednog takvog igrača koji će kad najviše treba napraviti razliku. U tome je sva suština. Kapa do poda legendo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
Muftic, Sabic, Boljevic

- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Kakav bolan Siroki, nema 1% sanse da osvoje
-
- Kontakt:
Odlican igrac, strasan njuh za go rijetko ko bi danas ispratio onu loptu isto kao i na grbavici u 90tojLokomotifa je napisao/la: ↑16 mar 2025, 22:19Boljević nam je svojim fakinlukom direktno donio 9 bodova ove sezone, dva puta protiv Radnika i jednom protiv Veleža u Mostaru, možda je bilo još situacija ali ovo su one kojih se sjećam. Bio je i gol protiv Sarajeva na Koševu ali tad smo osvojili bod.
-
- Kontakt:
De bolan sauliši se malo, kakvo završavanje, sarajevo žudi za kupom, a kup osvajamo MI
- gegenpressing
- Kontakt:
Nadam se da će pojedinci shvatiti neke stvari nakon večeras.Mi moramo stati iza kluba,samim tim i iza igrača i SŠ.
Ide 3.dio gdje se ide u kost za svaki bod,primjer Sloboda večeras.
Nismo slijepi,vidimo svi mi da tu ima puno grešaka,neki su van forme,ali ne treba ih pljuvati,nego podržati da se vrate na svoj nivo.O pehovima oko povreda i kartona da ne govorim.
Svako od nas drukčije gleda utakmicu,i jedno je gledati na TV-u a drugo na licu mjesta.
Meni danas Edi baš dobar,a Marković mi je poslije Kvesića najbolji lijevi bek.
Saberite se ljudi i ne nasjedajte na ove "botine"
Klasa radnička!
Ide 3.dio gdje se ide u kost za svaki bod,primjer Sloboda večeras.
Nismo slijepi,vidimo svi mi da tu ima puno grešaka,neki su van forme,ali ne treba ih pljuvati,nego podržati da se vrate na svoj nivo.O pehovima oko povreda i kartona da ne govorim.
Svako od nas drukčije gleda utakmicu,i jedno je gledati na TV-u a drugo na licu mjesta.
Meni danas Edi baš dobar,a Marković mi je poslije Kvesića najbolji lijevi bek.
Saberite se ljudi i ne nasjedajte na ove "botine"
Klasa radnička!
Brohra ribo se...
Za podizanje kvaliteta i da budemo sljedeće sezone bolji nego ove potrebno je oba beka, stoper i napadac
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Vidjet cemo mozda ova dva brazilca budu dva od ta tri igraca
I oni su mladi 23 i 22 godine
Imamo bas mladih igraca
Muftic (23)
Vinicus (23)
Sosic (22)
Lagumdzija (22)
Sukilovic (22)
Simoni (22)
Jaber (21)
Mahmic (21)
Odinaka (21)
Lausevic (19)
Sabic (19)
Semdin (19)
Kolic (18)
Babaluk (18)
Duskaj (18)
Foco (17)
Trapara (17)
Ima tu jos nekih juniora koji bi mogli isplivati uz pravilan rad
Od ovoga mozemo napraviti jako dobru podlogu za buducnost
Mislim da je ulazak u sljedecu sezonu neka pozitivna prekretnica u ovim teskim periodima koji su sada iza nas
Bice mnogo toga pozitivnog samo moramo biti strpljibi i podrzati kao sto gegen gore kaze
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
nije ni tebi lahko u zovotuVirtu4l je napisao/la: ↑16 mar 2025, 21:21ristagrad je napisao/la: ↑16 mar 2025, 19:54
nemam problem priznati da je fks zestoko pokraden ove sezone i da bi, da je sve posteno bilo, sada, u najmanju ruku bili bodovno poravnati sa zrinjskim, ako ne i ispred njih. u svemu tome, drago mi je sto u nasim medjusobnim utakmicama nema sudijskih mrlja, pa makar s te strane ne moram citati nebuloze.
opet kazem, dajes ebi prostor da "sutra" pilas naopako kad drugi budu negodovali.
Apsoluno netačno, ja prvi pišem da su debelo oštećeni u minimalno tri utakmice gdje su izgubili 5-6 bodova, bar je to lako provjeriti. Ono s čim se ne slažem je to da su oštećeni u apsolutno svakoj utakmici kao što to oni predstavljaju.
E sad pazi ove naše situacije danas. Evo već se pravi atmosfera kao da nas je Petrović masakrirao, ali ne mogu a da ne uočim mnogo nelogičnosti.
Prva situacija, Petrović odmah pokazuje na penal, VAR soba ga poziva i on ostaje pri odluci. Druga situacija, Petrović ne vidi penal, VAR soba ga poziva i on mijenja odluku. Zašto ga nije odmah svirao ako je bio na zadatku? Bio je blizu.
Dalje, imao je "osnovu" da poništi golove Radovca i Boljevića, za prvi gol su mogli izmisliti prekršaj Radovca u napadu, a za drugi su mogli izmisliti ofsajd. Ponavljam, ako su bili na zadatku to im ne bi predstavljalo nikakav problem, radili su i gore stvari posljednjih sezona.
Prvi penal može biti diskutabilan, ali treba pogledati lijevo koljeno Radovca koje udara protivnika u butinu, protivnika koji se perfektno namjestio i isprovocirao penal. O drugom penalu ne treba trošiti riječi, glupost Markovića u jednoj bezopasnoj situaciji. Mada vidim da se to pravda time da je lopta već bila izašla i da je ovaj nije mogao stići - kao da je to bitno.
Da pojednostavim, da su sudije htjele da mi ne pobijedimo ovu utakmicu, imali su mnogo materijala da bude takav ishod.![]()
Mi ne smijemo ući u kolotečinu mantre o sudijama i suđenju, moramo biti realni, a ne kao ovi sa Kobilje Glave.
Brate, vidim da ovo potenciraš uvijek, ovaj tip postaNoDi80 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 22:59Vidjet cemo mozda ova dva brazilca budu dva od ta tri igraca
Imamo bas mladih igraca
Muftic (23)
Vinicus (23)
Sosic (22)
Lagumdzija (22)
Sukilovic (22)
Simoni (22)
Jaber (21)
Mahmic (21)
Odinaka (21)
Lausevic (19)
Sabic (19)
Semdin (19)
Kolic (18)
Babaluk (18)
Duskaj (18)
Foco (17)
Trapara (17)
Mislim da je ulazak u sljedecu sezonu neka pozitivna prekretnica u ovim teskim periodima koji su sada iza nas
Bice mnogo toga pozitivnog samo moramo biti strpljibi i podrzati kao sto gegen gore kaze
Ali ako ćemo redom ići i ako nam je cilj da iduće sezone budemo bolji nego ove, a pretpostavljam da to jeste svakome cilj onda Mahmić nema mjesta u Želji, raskid ugovora, Šukilović može biti rotacijski stoper
Kolić, Sabic i to sto nabrajaš su baš baš daleko od rotacije a kamo li od ozbiljnog fudbala
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
- Kontakt:
Prati li neko Kobasevica u Stupcanici?
Nismo svjesni koliko je ova pobjeda bitna za ekipu

63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Kolic ima 1 asistenciju ove sezone, Sabic danas opet asistirao za pobjedu, Mahmic na nivou danasGIBRA je napisao/la: ↑16 mar 2025, 23:26Brate, vidim da ovo potenciraš uvijek, ovaj tip postaNoDi80 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 22:59Vidjet cemo mozda ova dva brazilca budu dva od ta tri igraca
Imamo bas mladih igraca
Muftic (23)
Vinicus (23)
Sosic (22)
Lagumdzija (22)
Sukilovic (22)
Simoni (22)
Jaber (21)
Mahmic (21)
Odinaka (21)
Lausevic (19)
Sabic (19)
Semdin (19)
Kolic (18)
Babaluk (18)
Duskaj (18)
Foco (17)
Trapara (17)
Ali ako ćemo redom ići i ako nam je cilj da iduće sezone budemo bolji nego ove, a pretpostavljam da to jeste svakome cilj onda Mahmić nema mjesta u Želji, raskid ugovora, Šukilović može biti rotacijski stoper
Kolić, Sabic i to sto nabrajaš su baš baš daleko od rotacije a kamo li od ozbiljnog fudbala
Sve u21 igraci i prije bih zamjenio i doveo bolje umjesto Mircevskog, Cavnica nego nekog od ovih mladjih
Prodati mlade to da, ali niposto raskidati ugovore ili pustati dzabe
Zeljeznicar ima najvise mladih igraca u ligi i kupu koji SU zabili ili asistirali
Svi su skoro zabili ili asistirali
Sad je period kad oni stasaju
Evo primjer Sosic (22) i Lausevic (19)
Zajedno imaju 12 utakmica, 12 golova i 2 asistencije
Nije to malo
Treba pohvaliti i tri uzastopne pobjede Svrake sa juniorima
Kadeti takodjer pobjedili Radnik 4:1
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 16 mar 2025, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Zasto bi? Momak nije nas igrac vise, a glat je mogao biti u rotaciji u ovoj konkurenciji stopera.
-
- Kontakt:
Prvi penal cirkus,zabio se u Radovca,a drugi ima materijala ali je i on nigdje veze,čovjeku pobjegla već lopta,i spetljao se za Markovića.Ali meni je poenta svega zalizana prodana duša Peljto,što je u Var jedva dočekao da zove da glavnog sudiju i to 2 puta.Ljiga od čovjeka!zeljovolimte je napisao/la: ↑16 mar 2025, 19:38I prvi i drugi smijesni penali. Drugi lopta je van granica vec, nikakve namjere nigdje nista..
- Bersaga
- Kontakt:
Lele lele brajko, kakva ljepota, ne može slađe
Pokušali su, namjerno/nenamjerno, nisu uspjeli. Prvi penal smijurija, zašto se nije glavni sudija pozvao da vidi tu situaciju? Drugi isto tako, rang penala što se dosudi samo Borcu. U prvom poluvremenu kad Šošić izlazi jedan na jedan, pomoćni diže zastavicu a igrač Radnika igrao glavom. Isto tako kod gola Boljevića neke provjere a igrač Radnika igrao glavom. Helem nejse, i Petrović i Peljto i Hulahopka i bojudaosinebu i ostali dušmani nek nam se napuše dobro.
Podsjetila me ova utakmica na onu isto protiv Radnika na Grbavici kad smo okrenuli 0:2 u onom blatu. Prevažna tri boda za relaksiraniji nastavak prvenstva. Kako se Boljević čuvao za ovaj sprint na kraju
Šošić ozbiljno pojačanje, prejak je na lopti i ima osjećaj za gol. Eto i te pauze, vraćaju se Cvetanoski i Šukilović, Karjašević je dobio treći žuti tako da će se taman oporaviti poslije Posušja. Lagumdžija k'o Diaby iz Arsenala birvaktile, valjda će i on i Galić biti spremni za nastavak. Vakat je da se riješi to sa Brazilcima i Cavnićem, da vidimo na djelu malo i tu sambu. Respekt za Radnik i obezbjeđene iftare
Odmoriti se koji dan i ozbiljno se spremiti za treći krug i kup. Iskoristiti uvodnih nekoliko kola i uvezati dobre rezultate pred ova tri derbija. Za utorak priželjkujem Široki Brijeg i da se uzvratna igra na Grbavici

Pokušali su, namjerno/nenamjerno, nisu uspjeli. Prvi penal smijurija, zašto se nije glavni sudija pozvao da vidi tu situaciju? Drugi isto tako, rang penala što se dosudi samo Borcu. U prvom poluvremenu kad Šošić izlazi jedan na jedan, pomoćni diže zastavicu a igrač Radnika igrao glavom. Isto tako kod gola Boljevića neke provjere a igrač Radnika igrao glavom. Helem nejse, i Petrović i Peljto i Hulahopka i bojudaosinebu i ostali dušmani nek nam se napuše dobro.
Podsjetila me ova utakmica na onu isto protiv Radnika na Grbavici kad smo okrenuli 0:2 u onom blatu. Prevažna tri boda za relaksiraniji nastavak prvenstva. Kako se Boljević čuvao za ovaj sprint na kraju

Šošić ozbiljno pojačanje, prejak je na lopti i ima osjećaj za gol. Eto i te pauze, vraćaju se Cvetanoski i Šukilović, Karjašević je dobio treći žuti tako da će se taman oporaviti poslije Posušja. Lagumdžija k'o Diaby iz Arsenala birvaktile, valjda će i on i Galić biti spremni za nastavak. Vakat je da se riješi to sa Brazilcima i Cavnićem, da vidimo na djelu malo i tu sambu. Respekt za Radnik i obezbjeđene iftare

Odmoriti se koji dan i ozbiljno se spremiti za treći krug i kup. Iskoristiti uvodnih nekoliko kola i uvezati dobre rezultate pred ova tri derbija. Za utorak priželjkujem Široki Brijeg i da se uzvratna igra na Grbavici

Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Posušje, Igman i Gošk odlične utakmice za hvatanje priključka sa konama, moramo tu kapitalizirati
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
- Kontakt:
upravo radi toga pitam, nas bivsi omladinac, vidim standardan u stupcanici koji su prvi na tabeli ubjedljivo, uz to zasticeno godiste. pa reko da vidim ima li materijala.QUARTERBACK je napisao/la: ↑16 mar 2025, 23:41Zasto bi? Momak nije nas igrac vise, a glat je mogao biti u rotaciji u ovoj konkurenciji stopera.