Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vanja8
Kontakt:

Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Post Postao/la Vanja8 » 22 mar 2025, 10:01

Samo jednu stvar bih potencirao, mislim, necu ulaziti u neke domene analize, ali ovo me je zaista odusevilo...

Kao napisa neki rumunski sportsi analiticar, ovako napredan ultra-presing u prvih 40 minuta do sada nisam vidio ni kod jedne repke... :bow: :bow:
Gledam, 38 minut, Dzeko i Demirovic jure njihove stopere, koji nemaju vremena poslati upotrebljivu loptu, kao da je utakmica tek pocela...

Onako igrati, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika je sinoc bilo fascinantno...

Svaka cast momcima, ja da sam na Demirovicevom mjestu, mene bi sinoc tri puta ozivljavali nakon tekme... :urnebes:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 mar 2025, 10:03

demirović je naš camavinga, bez lopte zvjer, daš mu loptu prepadne se :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 mar 2025, 10:07

bordobijeli je napisao/la:
22 mar 2025, 09:09
dzemil je napisao/la:
22 mar 2025, 06:37
Super je ova pobjeda i sve to, ali realno mi nemamo nikave igre ni potencije za naprijed. Dati go je postala misaona imenica. Evo sad, vjerjem da većina otrežnjenih navijača 'strepi' pred moćni Kipar, baš iz tog razloga. Momci se bore, ginu, ali to nije dovoljno i neće uvijek biti dovoljno.
Mi nemamo pas igru, lopta se često amaterski napucava i ispucava.... na hajr ako Bog da s Kiprom.

Pobjeda nad Kiprom sada i sa ovim sastavom je skoro nivoa pobjede nad Rumunijom.
Mnogo reprezentacija nema kvalitet i igru pa plasiraju se na EP i SP . Nemamo poseban kvalitet to je jasno al ako bude borbe ,timski duha ,dobre taktike sve se moze nadoknadti a onda i malo srece treba. Slovenija , Slovacka i slicne ekipe igraju posljednje kvalifikacije i prvenstva jako dobro a nema ni tu neke igre i ljepote . Naravno ne mozemo igrati s top reprezentacijama pokazala je to i liga nacija al u ovoj grupi imamo dobre šanse.
za baraž da, austrija će ovo lijevom uzeti, oni još od vremena hercoga, polstera i vastića nisu bili ovako jaki, sad su još jači. satrali su srbiju neki dan ali nije lopta htjela u go a samardžić im zabi slučajan evrogol, skinuo paučinu

ako austrija uzme rumuniju nama se otvara sve za baraž. rumuni imaju osiguran baraž preko lige nacija, kad to imaš onda se teško boriti nizašta. na kraju će biti ili mi ili kipar.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 22 mar 2025, 10:09

I za Rumune ste tvrdili da ce nas sa dvije lijeve.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 22 mar 2025, 10:15

jestamaji je napisao/la:
22 mar 2025, 10:07
bordobijeli je napisao/la:
22 mar 2025, 09:09
dzemil je napisao/la:
22 mar 2025, 06:37
Super je ova pobjeda i sve to, ali realno mi nemamo nikave igre ni potencije za naprijed. Dati go je postala misaona imenica. Evo sad, vjerjem da većina otrežnjenih navijača 'strepi' pred moćni Kipar, baš iz tog razloga. Momci se bore, ginu, ali to nije dovoljno i neće uvijek biti dovoljno.
Mi nemamo pas igru, lopta se često amaterski napucava i ispucava.... na hajr ako Bog da s Kiprom.

Pobjeda nad Kiprom sada i sa ovim sastavom je skoro nivoa pobjede nad Rumunijom.
Mnogo reprezentacija nema kvalitet i igru pa plasiraju se na EP i SP . Nemamo poseban kvalitet to je jasno al ako bude borbe ,timski duha ,dobre taktike sve se moze nadoknadti a onda i malo srece treba. Slovenija , Slovacka i slicne ekipe igraju posljednje kvalifikacije i prvenstva jako dobro a nema ni tu neke igre i ljepote . Naravno ne mozemo igrati s top reprezentacijama pokazala je to i liga nacija al u ovoj grupi imamo dobre šanse.
za baraž da, austrija će ovo lijevom uzeti, oni još od vremena hercoga, polstera i vastića nisu bili ovako jaki, sad su još jači. satrali su srbiju neki dan ali nije lopta htjela u go a samardžić im zabi slučajan evrogol, skinuo paučinu

ako austrija uzme rumuniju nama se otvara sve za baraž. rumuni imaju osiguran baraž preko lige nacija, kad to imaš onda se teško boriti nizašta. na kraju će biti ili mi ili kipar.
Mi cemo protiv Austrije imati 2 puta ”domaci” teren, Janelta (nadam se) plus 6 mjeseci da se dobro analiziraju, dva puta x nije nemoguca misija. Naravno nimalo lahko nece biti.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 mar 2025, 10:17

Drum je napisao/la:
22 mar 2025, 10:09
I za Rumune ste tvrdili da ce nas sa dvije lijeve.
Ma treba razumijeti ljude, izgubila se vjera u repku, izgubio se pobjednicki mentalitet i zato rijetko ko vjeruje da ova reprezentacija nesto moze, a moze itekako...
Mi smo napravili smjenu generacija i sasvim je normalno da su nas i rezultati i igra zaobisli sto je ubilo volju kod dosta navijaca...

Evo i mnogo uredjenija i kvalitetnija Belgija ima istih problema sa smjenom generacija i treba vremena da se sve to uklopi...

Da ce nas Austrijanci uzeti lijevom, sigurno nece , jer se danas ni Andora vise ne uzima tako...

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 22 mar 2025, 10:39

Kipar može biti neugodna ekipa, naročito nama jer nemamo toga igrača koji na suhi kvalitet može nešto napraviti. Opet se nadam trčanju 90 minuta, maksimalnom zalaganju i sa takvim stavom možemo očekivati neki rezultat. Nemojmo zaboraviti da nas je Kipar demolirao kada smo imali neuporedivo bolje igrače
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 22 mar 2025, 10:42

Sve je to ok, nego kada ćemo pričati o penalu koji nam nije dosuđen. Da li je ovo kompenzacija za ofsajd protiv Nigerije?

Dvije minuta nakon incidenta, govori komentator, "najbolje da zaboravimo na ovo" whahahaha, koji kralj. Nakon što 11 godina govorimo o ofsajdu protiv Nigerije, za 2 minute da zaboravimo na penal protiv Rumuna. eto kakvi smo mi ljudi. hahahaha
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2025, 10:48

denimen99 je napisao/la:
22 mar 2025, 10:42
Sve je to ok, nego kada ćemo pričati o penalu koji nam nije dosuđen. Da li je ovo kompenzacija za ofsajd protiv Nigerije?

Dvije minuta nakon incidenta, govori komentator, "najbolje da zaboravimo na ovo" whahahaha, koji kralj. Nakon što 11 godina govorimo o ofsajdu protiv Nigerije, za 2 minute da zaboravimo na penal protiv Rumuna. eto kakvi smo mi ljudi. hahahaha
Pa Bgm i rumuni su mogli crveni dobiti Dzeku nogom u glavu i dzon golmana u butinu van 16 metara.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 22 mar 2025, 10:49

Ma sve nam ide na ruku tj.na nogu,od zrijeba,rasporeda tekmi pa sad i ovaj trijumf.
Ašićare da bi ove kvale mogle biti nase.

Samo kad bi imali jos par bas kvalitetnih igraca prije svega ta desetka nam treba.
Ne znam o cemu se radi pa nema Krunica?

Gojkovic kao ne moze ni na klupu?
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 mar 2025, 10:53

denimen99 je napisao/la:
Var intervenisao, sudija gledao snimak i donio odluku.
Tema o eventualnon penalu apsolvorana tog trenutka.
Tema o eventualnoj kazni nad igracu koji je Dzeki slomio nos apsolvirana istog trenutka kada je igra krenula poslije petominutne pauze u kojoj je var takodjer mogao dati sud.

Vecerasnji duel nema nikakve veze sa onim duelom protiv Nigerije.

Svaka diskusija na ovu temu je suvisna.

Nema se sta prati na ruke niti ima kvalitetne zayebancije pa imamo zatrpanu temu glupostima.

Dokaz da se ne znamo ponasati nakon bza nas bitnog rezultata.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 22 mar 2025, 10:58

Treba nekako javiti Vici da nije sinoc igrao Borac :rol:
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 mar 2025, 11:00

Daj vise taj ponedjeljak :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 22 mar 2025, 11:01

denimen99 je napisao/la:

po pravila FIFE ono nije penal tako da nema sta da se vise prica o tome, VAR je tu da se ovakve odluke potvrde I finish.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 22 mar 2025, 11:01

TrofejiSuTu je napisao/la:
22 mar 2025, 10:58
Treba nekako javiti Vici da nije sinoc igrao Borac :rol:
Pare su bitne jaro moj

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2025, 11:08

Ako protiv Kipra budemo na 99% mi ne cemo pobjediti . Ova ekipa mora igrati 100% da moze bilo koga dobiti . Ovo je odlicno u Rumuniji al pravu sliku cemo vidjeti protiv Cipra ,tu moramo napadati , kreirati to je pravi izazov da pokazemo koliko mozemo .

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 22 mar 2025, 11:09

Do gola smo bili mnogo bolja ekipa, imali inicijativu i puno kvalitetnije izgledali. Poslije smo prirodno malo povukli ručnu, nismo rizikovali. Svjesni smo bili da nam je i bod velik ko kuća. Ali ipak, često se mogao vidjeti taj visoki presing i kod vodstva, a to se prije nije dešavalo. Znači da smo se mentalno ipak malo poboljšali. Drugo poluvrijeme postojala je samo jedna ekipa na terenu kada je u pitanju napad. Nije to ništa nelogično obzirom da smo vodili i da nam je samopouzdanje u minusu, a nije bilo ni Edina da to malo smiri kao što se i ovdje već pisalo.

Smatram da poimenično definitivno imamo bolje igrače od Rumuna, ali su oni bolja ekipa, dobro uigrani i zbog toga trenutno za nijansu kvalitetniji. Ni to nije ništa neobično ako se osvrnemo i kompariramo njihove i naše rezultate u posljednje 2 godine. A naročito uzimajući u obzir da mi imamo 15-ak novih igrača u odnosu na naš posljednji međusobni duel. Mi smo izašli sa 5 igrača koji imaju 23. godine i manje, uz jedno dijete od 19 godina, a njihov najmlađi ima 25. Zbog toga se naravno primjeti da smo baš neuigrani i neiskusni, a kamo li da imamo nekakve automatizme. Treba još vremena, sigurno još 10-ak utakmica da mi dođemo do tog našeg najvećeg nivoa, ali uz uslov da ova ekipa ostane na okupu sa nekim manjim korekcijama (napr. Janelt, Gazibeg kad se vrati, Huseinbašić, Hadžikadunić itd.)

Svi su se zaista trudili. Najveću oscilaciju je imao Dedić. Prvih pola sata skoro svi napadi preko njegove strane. On je često sa lijeve strane ulazio u sredinu i baš me nervirao jer je u 2-3 situacije kod takvog ulaska imao mogućnost da doda loptu u prostor Demiroviću ili prebaci na desnu stranu, ali je svaki put odigrao nazad. U drugom poluvremenu nisam primjetio da uopšte igra.

Iz igre se branimo dosta kvalitetno. Prekidi su katastrofa. Često nam pada nam lopta u peterac što se ne smije desiti. Rumuni su i imali najbolje prilike iz prekida. Moramo na tome puno raditi. Također, tranzicija u igri po osvojenoj lopti je katastrofa. Mislim da smo jednom uspjeli istrčat iole kvalitetnu kontru. Ali sve to pripisujem neuigranosti i neiskustvu. Dosta tih naših manjkavosti smo prekrili velikom željom i trkom.

Elem, drago mi je da je postojala ta velika borba i želja. Baš su izgarali na terenu. Ali ipak nam treba još mnogo utakmica da se to sve posloži, da imamo automatizme i da igrač slijepo zna gdje mu je saigrač.

Raspored utakmica kao iz snova. Ako riješimo Kipar, nakon 4 kola ćemo imati 12 bodova, imaju i te prijateljske, tako da se do Austrije možemo još dosta bolje uigrati. :bih: :bih:

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 22 mar 2025, 11:29

edvaE2 je napisao/la:
22 mar 2025, 11:09
Do gola smo bili mnogo bolja ekipa, imali inicijativu i puno kvalitetnije izgledali. Poslije smo prirodno malo povukli ručnu, nismo rizikovali. Svjesni smo bili da nam je i bod velik ko kuća. Ali ipak, često se mogao vidjeti taj visoki presing i kod vodstva, a to se prije nije dešavalo. Znači da smo se mentalno ipak malo poboljšali. Drugo poluvrijeme postojala je samo jedna ekipa na terenu kada je u pitanju napad. Nije to ništa nelogično obzirom da smo vodili i da nam je samopouzdanje u minusu, a nije bilo ni Edina da to malo smiri kao što se i ovdje već pisalo.

Smatram da poimenično definitivno imamo bolje igrače od Rumuna, ali su oni bolja ekipa, dobro uigrani i zbog toga trenutno za nijansu kvalitetniji. Ni to nije ništa neobično ako se osvrnemo i kompariramo njihove i naše rezultate u posljednje 2 godine. A naročito uzimajući u obzir da mi imamo 15-ak novih igrača u odnosu na naš posljednji međusobni duel. Mi smo izašli sa 5 igrača koji imaju 23. godine i manje, uz jedno dijete od 19 godina, a njihov najmlađi ima 25. Zbog toga se naravno primjeti da smo baš neuigrani i neiskusni, a kamo li da imamo nekakve automatizme. Treba još vremena, sigurno još 10-ak utakmica da mi dođemo do tog našeg najvećeg nivoa, ali uz uslov da ova ekipa ostane na okupu sa nekim manjim korekcijama (napr. Janelt, Gazibeg kad se vrati, Huseinbašić, Hadžikadunić itd.)

Svi su se zaista trudili. Najveću oscilaciju je imao Dedić. Prvih pola sata skoro svi napadi preko njegove strane. On je često sa lijeve strane ulazio u sredinu i baš me nervirao jer je u 2-3 situacije kod takvog ulaska imao mogućnost da doda loptu u prostor Demiroviću ili prebaci na desnu stranu, ali je svaki put odigrao nazad. U drugom poluvremenu nisam primjetio da uopšte igra.

Iz igre se branimo dosta kvalitetno. Prekidi su katastrofa. Često nam pada nam lopta u peterac što se ne smije desiti. Rumuni su i imali najbolje prilike iz prekida. Moramo na tome puno raditi. Također, tranzicija u igri po osvojenoj lopti je katastrofa. Mislim da smo jednom uspjeli istrčat iole kvalitetnu kontru. Ali sve to pripisujem neuigranosti i neiskustvu. Dosta tih naših manjkavosti smo prekrili velikom željom i trkom.

Elem, drago mi je da je postojala ta velika borba i želja. Baš su izgarali na terenu. Ali ipak nam treba još mnogo utakmica da se to sve posloži, da imamo automatizme i da igrač slijepo zna gdje mu je saigrač.

Raspored utakmica kao iz snova. Ako riješimo Kipar, nakon 4 kola ćemo imati 12 bodova, imaju i te prijateljske, tako da se do Austrije možemo još dosta bolje uigrati. :bih: :bih:
Možda je u neku ruku bilo i bolje da je Dedić igrao lijevo zbog većine napada po toj strani. Treba dodati još i prijateljske utakmice koje itekako mogu poslužiti da se provjere neki igrači, neki koji možda i nisu trenutno na spisku. Drago mi je da su ti protivnici relativno našeg nivoa ili ispod, da se možemo još uigrati i integrirati neke druge igrače.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2025, 11:30

denimen99 je napisao/la:
22 mar 2025, 09:19
Sada je samo pitanje hocemo li moći dobiti vize kod Trumpa da idemo na svjetsko.. ili da se samo zadovoljimo utakmicama u Kandi ili Meksiku. Sve ostalo smo riješili, što se mene tiče
Ako dobijemo vizu onda je bitno da se ne igra u Vegasu :D ..iz poznatih razloga
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.