Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Politika je odraz svijesti naroda, rad zajednickih institucija je odraz svijesti naroda. Jedna od takvih je obrazovanje. Jacina sistema je jacina najslabije karike u lancu. Ako politicari bez diploma, ako pozicije bez diploma, ili razno razni alternativci i anarhisti raznih vrsta obezvrijede tu instituciju nista bolje od ovog odnosa necemo ni dobiti. Tako ce da generacije da propadaju.
Imam slicno iskustvo. Prije 10tak godina sam mijenjao poznanika u jednoj srednjoj skoli, nizeg ranga, jedan tehnicki predmet. Pola godine. I uporedo sam radio u struci. To mi je najtezi profesionalni period otkad radim. Ne bih to vise radio za milion. Kazem, takav sam karakter, neko bi. Vidio sam kako to funkcionise i koliko i sta ljudi imaju da rade. Bukvalno instalacije su virile sa zidova, vrata polufunkcionalna, kompjuteri, stolovi i ostalo da ne spominjem. Djeca nisu normalna, mozda i jesu, ali ih skola apsolutno ne interesuje. Ne zelite znati kakve osnovne stvari djeca nisu znala. Onda mene ne iznenadjuje bilo kakva odluka i mjera u obrazovanju, kad bi ga i ukinuli reko bih sta su cekali do sad. I ako takvi dolaze na biro rada, nije ni cudo sto je minimalac 6 stoja ili pola ih ganja njemacku da peru guzice. Mozda generalizujem iz jednog uzorka, ali sve ostalo iskustvo koje imam u tom segmentu drustva ili bransi isto mi govori.Sage je napisao/la: ↑30 mar 2025, 22:13Ja sam završio engleski i poslije saobraćaj. I predavao sam u školi, od 2001 do 2005, u osnovnim/srednjim, zvali me da iz te firme gdje sam radio da dolazim u škole, falilo tih nastavnika/profesora engleskog, neka polaganja ako ne predaje profesor, koliko se sjećam. I tad sam vidio, nemar odgoja prema djeci od strane roditelja u smislu da se edukuju i da nauku/knjigu stave u prvi plan. I rekao sam sebi, nikad više u prosvjetu, radije konobar.
Ja sam tad radio u jednoj firmi, i radio u drugoj na edukaciji nekih inžinjera, i plus u školi. I treći srednje, ne znaju lične zamjenice.sljivo je napisao/la: ↑30 mar 2025, 22:28Imam slicno iskustvo. Prije 10tak godina sam mijenjao poznanika u jednoj srednjoj skoli, nizeg ranga, jedan tehnicki predmet. Pola godine. I uporedo sam radio u struci. To mi je najtezi profesionalni period otkad radim. Ne bih to vise radio za milion. Kazem, takav sam karakter, neko bi. Vidio sam kako to funkcionise i koliko i sta ljudi imaju da rade. Bukvalno instalacije su virile sa zidova, vrata polufunkcionalna, kompjuteri, stolovi i ostalo da ne spominjem. Djeca nisu normalna, mozda i jesu, ali ih skola apsolutno ne interesuje. Ne zelite znati kakve osnovne stvari djeca nisu znala. Onda mene ne iznenadjuje bilo kakva odluka i mjera u obrazovanju, kad bi ga i ukinuli reko bih sta su cekali do sad. I ako takvi dolaze na biro rada, nije ni cudo sto je minimalac 6 stoja ili pola ih ganja njemacku da peru guzice. Mozda generalizujem iz jednog uzorka, ali sve ostalo iskustvo koje imam u tom segmentu drustva ili bransi isto mi govori.Sage je napisao/la: ↑30 mar 2025, 22:13Ja sam završio engleski i poslije saobraćaj. I predavao sam u školi, od 2001 do 2005, u osnovnim/srednjim, zvali me da iz te firme gdje sam radio da dolazim u škole, falilo tih nastavnika/profesora engleskog, neka polaganja ako ne predaje profesor, koliko se sjećam. I tad sam vidio, nemar odgoja prema djeci od strane roditelja u smislu da se edukuju i da nauku/knjigu stave u prvi plan. I rekao sam sebi, nikad više u prosvjetu, radije konobar.
Djeca u 6 osnovne umiru od straha radi matematike/fizike/bosanskog. Vjeruj da sam provodio pola časova objašnjavajući im tu materiju.
I onda kažu šta fali 15 minuta il kolko ovo sad što je bila frka? Pa ne fali druže al ofulo si kod kuće sa odgojom/edukacijom i ne radiš trenutno sa djecom. Djeca hoće svoje i treba im to. Osnovna škola je odgojno obrazovna ustanova dok je srednja obrazovna. I onda se roditelji vade nije ga neko tamo naučio. Ma nisi ga ti naučio, učitelji/nastavnici pokazuju, dijete uči, nisi mu od 3 godine stavljo olovku u ruke pa nek šara i slično. I to se manifestuje sve poslije. Mi balkanci imamo taj sindrom "neko će drugi"... ja kad sam čuo svršavanja roditelja na ove moderne ustanove tipa produženih boravaka, montesorija i slično, kažu tamo urade zadaću i miran si. Care nisi miran do groba sa djecom.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- VensanKasel
- Kontakt:
@akisarajevo92 u Đuriću došle nove Fante , ima i Pepsi kineski i još nekih američkih pića čini mi se

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
A sta ocekujes od djece, a i od roditelja kad im sistem kaze da je potpuno nebitno hoce li raditi 45 minuta ili pola sata?
Dajte malo objektivno sagledajte. Ta poruka je strasna.
Dajte malo objektivno sagledajte. Ta poruka je strasna.
-
- Kontakt:
Brate je li moguce ovo,ili je neka zezancija,ccc ta islamska zajednica puna im usta Vjere a malo praksei poslanikovog sunneta s.aw.s,sta bi on rekao da vidi pregrade u dzamiji,da nam se Allah smiluje kakvi smo postali.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Obici cu uskoro, nisam odavnoVensanKasel je napisao/la: ↑30 mar 2025, 22:47@akisarajevo92 u Đuriću došle nove Fante , ima i Pepsi kineski i još nekih američkih pića čini mi se
![]()
Don't believe the hype.
Jel realno to, da nije kakav photoshop? Gdje ce u dzamiji biti pregradeImamkarbarum je napisao/la: ↑30 mar 2025, 23:34Brate je li moguce ovo,ili je neka zezancija,ccc ta islamska zajednica puna im usta Vjere a malo praksei poslanikovog sunneta s.aw.s,sta bi on rekao da vidi pregrade u dzamiji,da nam se Allah smiluje kakvi smo postali.

-
- Kontakt:
A ne realno je nisam u prvi mah vidio Baketa da sjedi zbog toga je konopac i pregrada e moj Allahu smiluj nam sealemsa je napisao/la: ↑30 mar 2025, 23:43Jel realno to, da nije kakav photoshop? Gdje ce u dzamiji biti pregradeImamkarbarum je napisao/la: ↑30 mar 2025, 23:34Brate je li moguce ovo,ili je neka zezancija,ccc ta islamska zajednica puna im usta Vjere a malo praksei poslanikovog sunneta s.aw.s,sta bi on rekao da vidi pregrade u dzamiji,da nam se Allah smiluje kakvi smo postali.![]()
To je uvijek bio slucaj na bajramima, takav protokol
U begovoj je sa ovom spagom, valjda radi vlasti koja dolazi na bajram da bi se osigurala sigurnost, bio sam ko dijete u begovoj na bajramu, kad su dolazili alija, haris s.... i ovako je bilo
Ma smijesan razlog realno, u Islamu se svi jednaki, Muhamed a.s. klanjo sa najvecim siromasima, robovima itd., ovako izgleda kao da su oni iznad. Hajde u svakodnevnici i razumijem ali u dzamiji, zaista nigdje veze.
Ma pusti se ti sta pise u knjigama, to nikad nije bilo u praksi, i niti ce. I imaju stvari koje se moraju mijenjati zavisno od situacije.
Jednakiji od jednakih. Odavno skrnave Islam, odvratno sta rade. Bilo je i poruka za Bajram pred izbore glasajte za jedinstvo i snagu svojevremeno dok je nekim strankama bio moto u jedinstvu je snaga. Divna hutba. ABd ceka ih po zaslugama na onom svijetu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Na hutbama se ne priča o glasanju za ove ili za one 5 godina što ja pamtim. Pogotovo na hutbama u TK, za ostale ne znam. Šta više, u posljednje vrijeme upravo najviše i prozivaju te koje ti pominješ.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.