Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la sljivo » 30 mar 2025, 22:15

Politika je odraz svijesti naroda, rad zajednickih institucija je odraz svijesti naroda. Jedna od takvih je obrazovanje. Jacina sistema je jacina najslabije karike u lancu. Ako politicari bez diploma, ako pozicije bez diploma, ili razno razni alternativci i anarhisti raznih vrsta obezvrijede tu instituciju nista bolje od ovog odnosa necemo ni dobiti. Tako ce da generacije da propadaju.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 mar 2025, 22:28

Sage je napisao/la:
30 mar 2025, 22:13
Ja sam završio engleski i poslije saobraćaj. I predavao sam u školi, od 2001 do 2005, u osnovnim/srednjim, zvali me da iz te firme gdje sam radio da dolazim u škole, falilo tih nastavnika/profesora engleskog, neka polaganja ako ne predaje profesor, koliko se sjećam. I tad sam vidio, nemar odgoja prema djeci od strane roditelja u smislu da se edukuju i da nauku/knjigu stave u prvi plan. I rekao sam sebi, nikad više u prosvjetu, radije konobar.
Imam slicno iskustvo. Prije 10tak godina sam mijenjao poznanika u jednoj srednjoj skoli, nizeg ranga, jedan tehnicki predmet. Pola godine. I uporedo sam radio u struci. To mi je najtezi profesionalni period otkad radim. Ne bih to vise radio za milion. Kazem, takav sam karakter, neko bi. Vidio sam kako to funkcionise i koliko i sta ljudi imaju da rade. Bukvalno instalacije su virile sa zidova, vrata polufunkcionalna, kompjuteri, stolovi i ostalo da ne spominjem. Djeca nisu normalna, mozda i jesu, ali ih skola apsolutno ne interesuje. Ne zelite znati kakve osnovne stvari djeca nisu znala. Onda mene ne iznenadjuje bilo kakva odluka i mjera u obrazovanju, kad bi ga i ukinuli reko bih sta su cekali do sad. I ako takvi dolaze na biro rada, nije ni cudo sto je minimalac 6 stoja ili pola ih ganja njemacku da peru guzice. Mozda generalizujem iz jednog uzorka, ali sve ostalo iskustvo koje imam u tom segmentu drustva ili bransi isto mi govori.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 30 mar 2025, 22:30

alemsa je napisao/la:
30 mar 2025, 20:58
Mogli je napisao/la:
30 mar 2025, 15:16

slika
Gledas li Houston, March madness, ako dobijemo idemo u
polufinale :kafa:
Zar navijas i za te? Kontam nemas nikakvu poveznicu. Nisi isao na koledz. :yawn:

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 30 mar 2025, 22:40

sljivo je napisao/la:
30 mar 2025, 22:28
Sage je napisao/la:
30 mar 2025, 22:13
Ja sam završio engleski i poslije saobraćaj. I predavao sam u školi, od 2001 do 2005, u osnovnim/srednjim, zvali me da iz te firme gdje sam radio da dolazim u škole, falilo tih nastavnika/profesora engleskog, neka polaganja ako ne predaje profesor, koliko se sjećam. I tad sam vidio, nemar odgoja prema djeci od strane roditelja u smislu da se edukuju i da nauku/knjigu stave u prvi plan. I rekao sam sebi, nikad više u prosvjetu, radije konobar.
Imam slicno iskustvo. Prije 10tak godina sam mijenjao poznanika u jednoj srednjoj skoli, nizeg ranga, jedan tehnicki predmet. Pola godine. I uporedo sam radio u struci. To mi je najtezi profesionalni period otkad radim. Ne bih to vise radio za milion. Kazem, takav sam karakter, neko bi. Vidio sam kako to funkcionise i koliko i sta ljudi imaju da rade. Bukvalno instalacije su virile sa zidova, vrata polufunkcionalna, kompjuteri, stolovi i ostalo da ne spominjem. Djeca nisu normalna, mozda i jesu, ali ih skola apsolutno ne interesuje. Ne zelite znati kakve osnovne stvari djeca nisu znala. Onda mene ne iznenadjuje bilo kakva odluka i mjera u obrazovanju, kad bi ga i ukinuli reko bih sta su cekali do sad. I ako takvi dolaze na biro rada, nije ni cudo sto je minimalac 6 stoja ili pola ih ganja njemacku da peru guzice. Mozda generalizujem iz jednog uzorka, ali sve ostalo iskustvo koje imam u tom segmentu drustva ili bransi isto mi govori.
Ja sam tad radio u jednoj firmi, i radio u drugoj na edukaciji nekih inžinjera, i plus u školi. I treći srednje, ne znaju lične zamjenice.
Djeca u 6 osnovne umiru od straha radi matematike/fizike/bosanskog. Vjeruj da sam provodio pola časova objašnjavajući im tu materiju.

I onda kažu šta fali 15 minuta il kolko ovo sad što je bila frka? Pa ne fali druže al ofulo si kod kuće sa odgojom/edukacijom i ne radiš trenutno sa djecom. Djeca hoće svoje i treba im to. Osnovna škola je odgojno obrazovna ustanova dok je srednja obrazovna. I onda se roditelji vade nije ga neko tamo naučio. Ma nisi ga ti naučio, učitelji/nastavnici pokazuju, dijete uči, nisi mu od 3 godine stavljo olovku u ruke pa nek šara i slično. I to se manifestuje sve poslije. Mi balkanci imamo taj sindrom "neko će drugi"... ja kad sam čuo svršavanja roditelja na ove moderne ustanove tipa produženih boravaka, montesorija i slično, kažu tamo urade zadaću i miran si. Care nisi miran do groba sa djecom.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 mar 2025, 22:47

@akisarajevo92 u Đuriću došle nove Fante , ima i Pepsi kineski i još nekih američkih pića čini mi se

slika
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 30 mar 2025, 23:18

slika

slika

Gdje će obična sirotinja i narod među begove, sultane, Age

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 mar 2025, 23:21

A sta ocekujes od djece, a i od roditelja kad im sistem kaze da je potpuno nebitno hoce li raditi 45 minuta ili pola sata?

Dajte malo objektivno sagledajte. Ta poruka je strasna.

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 30 mar 2025, 23:34

Celtic je napisao/la:
30 mar 2025, 23:18
slika

slika

Brate je li moguce ovo,ili je neka zezancija,ccc ta islamska zajednica puna im usta Vjere a malo praksei poslanikovog sunneta s.aw.s,sta bi on rekao da vidi pregrade u dzamiji,da nam se Allah smiluje kakvi smo postali.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 mar 2025, 23:40

VensanKasel je napisao/la:
30 mar 2025, 22:47
@akisarajevo92 u Đuriću došle nove Fante , ima i Pepsi kineski i još nekih američkih pića čini mi se

slika
Obici cu uskoro, nisam odavno
Don't believe the hype.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 mar 2025, 23:43

Imamkarbarum je napisao/la:
30 mar 2025, 23:34
Celtic je napisao/la:
slika

slika

Brate je li moguce ovo,ili je neka zezancija,ccc ta islamska zajednica puna im usta Vjere a malo praksei poslanikovog sunneta s.aw.s,sta bi on rekao da vidi pregrade u dzamiji,da nam se Allah smiluje kakvi smo postali.
Jel realno to, da nije kakav photoshop? Gdje ce u dzamiji biti pregrade :think:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 mar 2025, 23:45

Mogli je napisao/la:
30 mar 2025, 22:30

Zar navijas i za te? Kontam nemas nikakvu poveznicu. Nisi isao na koledz. :yawn:
Predstavljaju Houston :kafa: prosli smo u polufinale, sad s Duke

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 30 mar 2025, 23:48

alemsa je napisao/la:
30 mar 2025, 23:43
Imamkarbarum je napisao/la:
30 mar 2025, 23:34
Celtic je napisao/la:
slika

slika

Jel realno to, da nije kakav photoshop? Gdje ce u dzamiji biti pregrade :think:
A ne realno je nisam u prvi mah vidio Baketa da sjedi zbog toga je konopac i pregrada e moj Allahu smiluj nam se

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 mar 2025, 23:54

To je uvijek bio slucaj na bajramima, takav protokol

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 mar 2025, 23:56

sljivo je napisao/la:
30 mar 2025, 23:54
Kad su u pitanju politicari ili inace? Nisam to nikad vidio, a bio sam i u Bosni na bajramima.

Ako je zbog politicara tj. sigurnosti, nece ta kanapa sprijeciti da mu neko naudi.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 mar 2025, 00:01

alemsa je napisao/la:
30 mar 2025, 23:56
sljivo je napisao/la:
30 mar 2025, 23:54
Kad su u pitanju politicari ili inace? Nisam to nikad vidio, a bio sam i u Bosni na bajramima.

Ako je zbog politicara tj. sigurnosti, nece te kanapa sprijeciti da mu neko naudi.
U begovoj je sa ovom spagom, valjda radi vlasti koja dolazi na bajram da bi se osigurala sigurnost, bio sam ko dijete u begovoj na bajramu, kad su dolazili alija, haris s.... i ovako je bilo

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 31 mar 2025, 00:08

Celtic je napisao/la:
slika

slika

:crazy: a daj, nije valjda
1946-1987

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 mar 2025, 00:13

sljivo je napisao/la:
31 mar 2025, 00:01

U begovoj je sa ovom spagom, valjda radi vlasti koja dolazi na bajram da bi se osigurala sigurnost, bio sam ko dijete u begovoj na bajramu, kad su dolazili alija, haris s.... i ovako je bilo
Ma smijesan razlog realno, u Islamu se svi jednaki, Muhamed a.s. klanjo sa najvecim siromasima, robovima itd., ovako izgleda kao da su oni iznad. Hajde u svakodnevnici i razumijem ali u dzamiji, zaista nigdje veze.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 mar 2025, 00:21

Ma pusti se ti sta pise u knjigama, to nikad nije bilo u praksi, i niti ce. I imaju stvari koje se moraju mijenjati zavisno od situacije.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 mar 2025, 01:15

Jednakiji od jednakih. Odavno skrnave Islam, odvratno sta rade. Bilo je i poruka za Bajram pred izbore glasajte za jedinstvo i snagu svojevremeno dok je nekim strankama bio moto u jedinstvu je snaga. Divna hutba. ABd ceka ih po zaslugama na onom svijetu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 31 mar 2025, 02:31

Na hutbama se ne priča o glasanju za ove ili za one 5 godina što ja pamtim. Pogotovo na hutbama u TK, za ostale ne znam. Šta više, u posljednje vrijeme upravo najviše i prozivaju te koje ti pominješ.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.