FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
96
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 203

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2025, 19:07

invincible1921 je napisao/la:
21 apr 2025, 19:00
Ako cemo o igracima i ocekivanjima, realno dangubic jedan od vecih promasaja zadnjih godina..a nije da ih nije bilo

Najgore je to što smo vidjeli da zna igrati, da je školovan igrač i da radi neke stvari na terenu koji se ne viđaju baš često u našem fudbalu. Dupli pas, trka u prazan prostor, kontrola lopte, onako baš pismen igrač, ali nedorečen. Recimo pratio sam njegovo kretanje protiv Zrinjskog i nema gdje ga nije bilo, klasična box to box igra.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 21 apr 2025, 19:10

Rekoše da će Cvetanovski bit nosioc igre?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 apr 2025, 19:13

Virtu4l je napisao/la:
21 apr 2025, 19:07
Ako cemo o igracima i ocekivanjima, realno dangubic jedan od vecih promasaja zadnjih godina..a nije da ih nije bilo

Najgore je to što smo vidjeli da zna igrati, da je školovan igrač i da radi neke stvari na terenu koji se ne viđaju baš često u našem fudbalu. Dupli pas, trka u prazan prostor, kontrola lopte, onako baš pismen igrač, ali nedorečen. Recimo pratio sam njegovo kretanje protiv Zrinjskog i nema gdje ga nije bilo, klasična box to box igra.
Da da upravo tako, ja ne mislim da je los igrac, cak sta vise...al s obzirom na reklamu i renome ocekivo sam da makar bude jedna od jacih karika tima i glavna opcija u napadu...5ili6 golova (ako se ne varam) u sezoni je zaista premalo
=\_1921_/=

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 21 apr 2025, 19:13

Virtu4l je napisao/la:
21 apr 2025, 18:45
Levin je napisao/la:
21 apr 2025, 18:15
Meni samo ostaje da se nadam da će Grupa, u novom sazivu, odlučiti da uđe i potpuno preuzme Skupštinu i stane u kraj svim ovim podmetanjima i urušavanjima Kluba. Jedino Grupa ima dovoljno veliku lopatu da sastruže sve ove koji rade protiv Kluba dok se investitor ne nađe.

Sveti JUG!

Ovo je veoma opasno razmišljanje. Ne može navijačka grupa voditi i određivati procese u bilo kojem klubu, a posebno ne u našem.

Navijači mogu biti korektor, upozoravati na određene procese i imati svoj stav, ali nikada ne smiju odlučivati.
Potpuno se slažem sa tobom ali mi trenutno nemamo bolju alternativu. Klub godinama luda, nikakva strategija i nikakva vizija. Mijenjamo odbore, trenere, igrače... Da ne govorim o konstantnim sukobima raznih interesnih frakcija. U samo četiri godine smo otišli od politike ekstremne štednje i uništavanja sportskog segmenta do povratka na dug od 6.9 miliona. Uz to, posljednjih godina je jedino Grupa pokazala stabilnost i kontinuitet koja nam je prijeko potreban. Od raznih akcija pa do sponzorstva kluba (naravno nisu sami iznijeli finansijski teret i svi su to podržali ali organizaciono su to iznijeli u čast sviju nas).

Neko mora ovome stati u kraj. Također, ovo nisu neka prošla prošla vremena i tu, u toj grupi, ima jako mnogo pametnih i obrazovanih momaka. Šteta je što često samo vidimo i komentarišemo bakljade a ne obraćamo pažnju na njihov stvarni rad i doprinos klubu.

Ovdje se često potencira da članovi te skupštine trebaju davati novac klubu za svoja mjesta. Ne bi to bile male pare, slažem se, ali đaba i te pare ako donosiš kriminalne odluke koje klub mogu samo zaviti u crno.

Ne slažemo se u mnogo stvari ali jedno je sigurno da volimo Željezničar i zbog toga te poštujem i ovo je samo moje mišljenje jer ne vidim alternativu ni u Amaru, ni u Misimoviću, ni u Badžaku ni u Ćubeli. Neko mora ovome stati u kraj.
Wasko je napisao/la:
21 apr 2025, 18:43
Ne kontam sta ste uspanicili. Napisano samo kolike plate imaju. Boze sacuvaj
Kao što ti rekoh, nikakv problem. Hajde ti samo meni odgovori na ono što sam te pitao iznad.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 21 apr 2025, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 21 apr 2025, 19:18

Virtu4l je napisao/la:
Levin je napisao/la:
Meni samo ostaje da se nadam da će Grupa, u novom sazivu, odlučiti da uđe i potpuno preuzme Skupštinu i stane u kraj svim ovim podmetanjima i urušavanjima Kluba. Jedino Grupa ima dovoljno veliku lopatu da sastruže sve ove koji rade protiv Kluba dok se investitor ne nađe.

Sveti JUG!

Ovo je veoma opasno razmišljanje. Ne može navijačka grupa voditi i određivati procese u bilo kojem klubu, a posebno ne u našem.

Navijači mogu biti korektor, upozoravati na određene procese i imati svoj stav, ali nikada ne smiju odlučivati.
Počinjem se brinuti za svoje mentalno zdravlje. Možeš misliti opet se slažem sa tobom. Ako bilo koja navijačka grupa bude uticala na neke procese to je pogrešan put. Prvo što bih zabranio do daljeg da poslije utakmice igrači idu ka navijačkoj zoni bilo da je u pitanju pobjeda ili poraz. Samo u krugu šesnaesterca pozdraviti na minut navijače i odlazak u svlačionicu. Naročito poslije poraza.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2025, 19:23

Levin je napisao/la:
21 apr 2025, 19:13
Ne slažemo se u mnogo stvari ali jedno je sigurno da volimo Željezničar i zbog toga te poštujem i ovo je samo moje mišljenje jer ne vidim alternativu ni u Amaru, ni u Misimoviću, ni u Badžaku ni u Ćubeli. Neko mora ovome stati u kraj.

Nema tu nikakvih alternativa, uprave će se redati kao na traci, stalno će neko odlaziti - novi će dolaziti i to je to, dok se jednom ne "ubode" sa pravim ljudima. Zato sam mnogo nade polagao u Almira Gredića koji ima sve što je potrebno da ponovo uspješno vodi klub, sad je još iskusniji, pametniji, proširio je krug poznanstava, ali jbg, Amar Osim je njegov teret.

Nama trebaju i Badžak i Ćubela, ljudi koji su spašavali kad je bila frka, kao i Senad Misimović. Klub na ovako staklenim nogama bez njih ne može funkcionisati.
Voli te tvoje Sarajevo.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 21 apr 2025, 19:25

Virtu4l je napisao/la:
21 apr 2025, 19:07

on da igra u istom tom zrinjskom il kod pitara bi na kraju sezone imao 20 golova, jer igraju sistem koji njemu odgovara bukvalno niko ne zna mu podvaliti dupli pas koje radi svaku tekmu, on je tip napadaca kojem treba dupli pas, il brza lopta u prostor a ne sirenje odbrane i balon preko krila

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2025, 19:27

Valter je napisao/la:
21 apr 2025, 19:18
Počinjem se brinuti za svoje mentalno zdravlje. Možeš misliti opet se slažem sa tobom. Ako bilo koja navijačka grupa bude uticala na neke procese to je pogrešan put. Prvo što bih zabranio do daljeg da poslije utakmice igrači idu ka navijačkoj zoni bilo da je u pitanju pobjeda ili poraz. Samo u krugu šesnaesterca pozdraviti na minut navijače i odlazak u svlačionicu. Naročito poslije poraza.

Kralju, sa mnom ti se najlakše složiti, meni je Željo na prvom mjestu, ali nikada neću dozvoliti da se najveći koje smo ikada imali pljuju, blate i da se prema njima ponaša džukački.

Ne voliš Amara Osima, ok, tvoje pravo, ali cijeni ono što je uradio za ovaj klub, cijeni njegovo prezime, pa mu tek onda zamjeraj ono što mu imaš zamjeriti. ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 21 apr 2025, 19:33

Interesantno je da svaki koji ode od nas,poludi kod tog nekog drugog.
Dangubica ja ne bih pustio tek tako,vec bi gradio igru prema,njemu.
U srijedu ocekujem Focu u prvoj. Ne ocekujem niti bod,jer vidis ko sudi,samo se paziti masakra sa kartonima.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 21 apr 2025, 19:38

Virtu4l je napisao/la:
21 apr 2025, 19:23
Levin je napisao/la:

Nema tu nikakvih alternativa, uprave će se redati kao na traci, stalno će neko odlaziti - novi će dolaziti i to je to, dok se jednom ne "ubode" sa pravim ljudima. Zato sam mnogo nade polagao u Almira Gredića koji ima sve što je potrebno da ponovo uspješno vodi klub, sad je još iskusniji, pametniji, proširio je krug poznanstava, ali jbg, Amar Osim je njegov teret.

Nama trebaju i Badžak i Ćubela, ljudi koji su spašavali kad je bila frka, kao i Senad Misimović. Klub na ovako staklenim nogama bez njih ne može funkcionisati.
Ma drug oni se posvađaju kad ih staviš u istu rečenicu i počnu jedan drugom podmetari a kamoli kad su na istom mjestu. Ovdje ne govorim o Ćubeli, mislim da njega to ne zanima ni najmanje i da je ovo njemu samo biznis.

Željezničar je mnogo veći od sviju njih zajedno i sve njih će da nadživi ali, na žalost, svi oni, usljed ličnih interesa i ega to zaborave.

Zatobtreba neki korektivni faktor. Pod hitno.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 apr 2025, 19:38

TefalTava je napisao/la:
21 apr 2025, 17:50
zasto naseg halida genjca alihodzica ne prozivate godinama se metilja po klubu i uzima pare za sta, al jah nas je i hoce nekima platiti malu sa mlijekom :kafa: :kafa: pa se ne pljuje :urnebes:
Znas i sam da Genjca cuvaju samo zbog licence kad nije bilo Omera i Curica on je jedini bio sa licencom. Ja ga ne mogu ocima radi njega su se pozicije izmisljale samo da bude u klubu sto je i danas slucaj tu je samo zbog licence i sto uleti zakrpit kad treba bez dodatnih para.
mosa lošmi stićko tit-ula!

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 21 apr 2025, 19:39

Gledaj ti u nas stručnog štaba

Joldic
Guso
Alihodzic

Sve otpad do otpada, sve u hljeb do hljeba sve krimos do krimosa

Poserem se na lažne legende

Isto vazi i za Bekrica i za Stilica

JADNICI BIJEDNI!
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 21 apr 2025, 19:41

Virtu4l je napisao/la:
21 apr 2025, 19:27
Valter je napisao/la:
21 apr 2025, 19:18

Kralju, sa mnom ti se najlakše složiti, meni je Željo na prvom mjestu, ali nikada neću dozvoliti da se najveći koje smo ikada imali pljuju, blate i da se prema njima ponaša džukački.

Ne voliš Amara Osima, ok, tvoje pravo, ali cijeni ono što je uradio za ovaj klub, cijeni njegovo prezime, pa mu tek onda zamjeraj ono što mu imaš zamjeriti. ;)
Neces nigdje naci da sam napisao da ne volim Amara ili da sam minimizirao njegove ranije role u klubu. Ali ako se poslije njegove ere svako malo i malo spominje kao neki konačni spasitelj e tada ponekad odreagujem.
Zadnja izmjena: Valter, dana/u 21 apr 2025, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 21 apr 2025, 19:42

zeljovolimte je napisao/la:
21 apr 2025, 14:43
Inace smo svi maloumni.

Nakon sto ti se ispune sve zamisli, dodju igraci na vrijeme, pripreme Turska, ti opet uspijes da budes cetvrti. Uz to da oboris rekord, najveci poraz od ksd igramo ovu ligu i ispadnes u polufinalu kupa. Ne uspijes niti jednog mladog igraca da priblizis prvom timu. Taktika i igra horuk i bezigre i mi nezadovoljni. I nemas pobjede protvi top5 ekipa..

Uprava pored petljanja u sportski dio i silnih sponzora uspijeva da skoro dva miliona u minusu posluje..

Stvarno, zasto smo nezadovoljni?
razumijem nezadovoljstvo. ali iznad 4. mjesta nismo mogli. da pitare nisu udarali po usima, razlika izmedju nas bi bila veca od ova 3 boda. i za to "sigurno" 4. mjesto mozemo zahvaliti drugim, sto su gori od nas.

sto se finansija tice, nista novo. vec preko deceniju smo u minusu i isti samo produbljujemo. svaka uprava frizira izvjestaje da bi prikazala sto manji minus. medjutim, dodje trenutak kad vise nema guranja pod tepih. sve izadje na vidjelo.

meni su najgori botovi, koji uljepsavaju sliku, kao i oni koji sve crnjace, dajuci lazne info iz kluba. na kraju ne znas ni sta je istina. nadam se, mada mi je to fuj, da to cine zbog vlastitog ili, indirektno, necijeg interesa. ako to nije u pitanju, onda su to bolesne osobe i nek sebi potraze strucnu pomoc.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 21 apr 2025, 20:01

1921boy je napisao/la:
21 apr 2025, 18:01
Sve priče o produživanju, o podršci padaju ako se ne uzmu bar 2-3 boda u naredne dvije utakmice, a kako je to najmanje izgledan scenarijo, Ćorić je od ponedjeljka na birou.
s obzirom s kim igramo te dvije tekme, nema logike da one budu presudne po pitanju iskazane podrske, pa da se odluka promjeni. borac, i bez ove sudacke postavke, ni kad smo najjaci bili nije bio lagan zalogaj. derbi na kosevu, ne treba ni pominjati. pogotovo gledajuci zadnja 2 derbija.

ako izgubimo obje i promjene odluku, te otpuste denisa nakon danasnje podrske, onda, fakat, ne znamo kud gonimo. ali, to nece biti nikakvo iznenadjenje, preko deceniju mi ne znamo kud gonimo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2025, 20:04

Valter je napisao/la:
21 apr 2025, 19:41
Neces nigdje naci da sam napisao da ne volim Amara ili da sam minimizirao njegove ranije role u klubu. Ali ako se poslije njegove ere svako malo i malo spominje kao neki konačni spasitelj e tada ponekad odreagujem.

Nisam mislio konkretno na tebe već generalno, jer meni se uglavnom zamjera to da sam "Amarovac".
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 21 apr 2025, 20:06

Podrška navijača Denisu zavisi najviše od toga hoće li javno reći koji igrači su ga sabotirali. Ako to ne objavi mislim da slijedeći ponedjeljak neće dočekati kao trener Željezničara

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 21 apr 2025, 20:07

Levin je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Sveti JUG!

Potpuno se slažem sa tobom ali mi trenutno nemamo bolju alternativu. Klub godinama luda, nikakva strategija i nikakva vizija. Mijenjamo odbore, trenere, igrače... Da ne govorim o konstantnim sukobima raznih interesnih frakcija. U samo četiri godine smo otišli od politike ekstremne štednje i uništavanja sportskog segmenta do povratka na dug od 6.9 miliona. Uz to, posljednjih godina je jedino Grupa pokazala stabilnost i kontinuitet koja nam je prijeko potreban. Od raznih akcija pa do sponzorstva kluba (naravno nisu sami iznijeli finansijski teret i svi su to podržali ali organizaciono su to iznijeli u čast sviju nas).

Neko mora ovome stati u kraj. Također, ovo nisu neka prošla prošla vremena i tu, u toj grupi, ima jako mnogo pametnih i obrazovanih momaka. Šteta je što često samo vidimo i komentarišemo bakljade a ne obraćamo pažnju na njihov stvarni rad i doprinos klubu.

Ovdje se često potencira da članovi te skupštine trebaju davati novac klubu za svoja mjesta. Ne bi to bile male pare, slažem se, ali đaba i te pare ako donosiš kriminalne odluke koje klub mogu samo zaviti u crno.

Wasko je napisao/la:
21 apr 2025, 18:43
Ne kontam sta ste uspanicili. Napisano samo kolike plate imaju. Boze sacuvaj
Kao što ti rekoh, nikakv problem. Hajde ti samo meni odgovori na ono što sam te pitao iznad.
Dovoljno se pitaju da svi ti sto nesto pokusavaju nestanu odjednom ili po forumima pisu jer ne mogu uzivo apsolutno nista.
Fk Željezničar.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 21 apr 2025, 20:08

opet vi o ponedjeljku :D Sef je tu i narodne sezone,tako da mozete ga samo ćuć,ćuć :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2025, 20:12

b00t je napisao/la:
21 apr 2025, 20:08
opet vi o ponedjeljku :D Sef je tu i narodne sezone,tako da mozete ga samo ćuć,ćuć :D

Ponedjeljak će preživjeti pa makar primio još pet komada. S tim da sumnjam da je naredna sezona baš toliko sigurna, ima on mnogo neprijatelja u našim redovima, nego trenutno ne smiju zbog navijača.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic i 20 gostiju.