FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
77
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 156

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 30 apr 2025, 08:40

bhsport je napisao/la:
30 apr 2025, 08:32
zeljovolimte je napisao/la:
29 apr 2025, 23:44
A sta je mamba slagao?

Pljuje trenera jer:
Pod njegovim vodstvom imamo najveci poraz od rata do sad
Navija za Siroki u finalu da se Zeljo ne plasira u Evropu
Blamaza u derbijima generalno, ne samo protiv Sarajeva
Najvaznija utakmica izgubljena 3:0 (nadamo se da nije namjerno).
Očito si bio u pelenama kada smo zijanili derbi 0-5, ili kada je Zmaj od Bosne dobio sa 9-1.
Ne sjecas se ni sedmice Litexa ni 6 komada Macabija.
Ovo sto se potencira jeste poraz od kada je krenula zajednička liga.
Sto se trenera tice nakon odlične tekme protiv Borca, izgubio je u derbiju sve sto je mogao stavljajuci ponovo 5 dizelaša koje je odmarao za derbi. Tu je izgubio dosta kreibiliteta kojeg je imao.
Pod pritiskom je rezultatan i to se vidjelo na proljece a ocito mu nedostaje i pomocnik koji je imao veliku ulogu u timu.
On ako misli ostati mora nabaviti muda.
Poredis Macabi (Medunjanin u primeu karijeree igrao) ili ono stanje u klubz kad je Litex(isto ovako, svako se pitao u klubu dok ga nisu sveli na prosjacki stap) bio ili Zmaj od Bosne(jos rat traje) , sa ovim
Zrinskim ili Sirokim? Bas objektivno.

Mora nabaviti jos znanja i muda. Nista protiv njega licno, ali ljudi moji ne mozete ocekivati da neko aplaudira nakon 5:0..

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 30 apr 2025, 08:51

Pablo11 je napisao/la:
30 apr 2025, 01:32
RatoborniMrmot je napisao/la:
30 apr 2025, 01:29
Pablo11 je napisao/la:
30 apr 2025, 01:25

Ma slazem se s tobom, i ja cu sljedece sezone onda pisati kako je ovo lose, i kako trebamo ganjati titulu i top3.
Opet recenica, ovaj put slozena, napredujes moram priznati :mrgreen:
Hvala hvala. Daj nam Adzema i sablju nismo se odavno brukali. :bih:
U kojim smo se utakmicama obrukali sa adzemom ili edisom?

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 30 apr 2025, 08:55

Treba povući neki radikalan potez a na koji nismo navikli zadnjih godina, a to je da neki trener dobije više vremena od maksimalno 1 sezone.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 apr 2025, 09:05

19vendetta87 je napisao/la:
29 apr 2025, 11:02
Mamba21 je napisao/la:
29 apr 2025, 09:47
Denis je alibi trener.
Neće taj nikad imati muda da stavi Lauševića, Foču, Šabića..
A koji je to trener gurao mlade i neiskusne igrace? Pa "mudonja" Mulalic je 2022.do zadnjeg kola drzao Stilica, Kosorica, Bekrica, Galica, Cocalica i ostale u prvoj postavi, iako smo vec puno ranije ostali bez sanse za Evropu
Ne spominji kuhara.
Tomo mu je ostavio komociju na tabeli a on gurao svoje jarane da igraju.
Sjeti se Vučenovica, pa njemu mali Beća donese pobjedu nad Velezom i zatim se čeka par mjeseci da opet dobije.
On više ni Igman trenirati ne moze.
@zeljovolimte ne poredim ja nista nego demantujem tvoju tvrdnju iza rata.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 apr 2025, 09:08

zeljovolimte je napisao/la:
30 apr 2025, 08:51
Pablo11 je napisao/la:
30 apr 2025, 01:32
RatoborniMrmot je napisao/la:
30 apr 2025, 01:29

Opet recenica, ovaj put slozena, napredujes moram priznati :mrgreen:
Hvala hvala. Daj nam Adzema i sablju nismo se odavno brukali. :bih:
U kojim smo se utakmicama obrukali sa adzemom ili edisom?
Pitanje u kojoj nismo a ja cu ti reci najbolniju, prva nakon Ivicine smrti, jajara je cuvao igrace za duel sa Borcem. To proljece smp bili 10 tekmi bez pobjede.
Daleko mu kuca bila, trener za FBiH.
Adzem je vec nesto drugo, njega su Misimovic i co doveli do ludila, dovodeci mu igrace i komandujuci ko mora igrati.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 30 apr 2025, 09:17

Ja sam uvijek za kontinuitet, zato podrška Denisu da ostane i sljedeću sezonu, ali ta podrška nije bezuslovna. Majstore, trener si Želje, nema kalkuliranja, svaku tekmu moraš ići na pobjedu, a ponekad moraš i igrače poslati na mjesto gdje pripadaju, ako krenu da se mangupišu. Ja imam dojam da često bira sastav konformistički, radi mira u svlačionici, ali po meni jedino mjerilo treba biti spremnost da se pogine na terenu i neka trenutna forma. Pa mali Madžid zabio 10 golova u 12 utakmica, po tome ima najveće pravo da se šetka, ali ne, on je Željino dijete, zna šta znači taj dres i izgara svaku tekmu. Taj pristup kad bi imali svih 11 igrača mi bi bili top ekipa.

Ja nikad, pa ni prošle sezone nisam prihvatao Želju koji slavi bod kući protiv bilo koga, iako su bila teška vremena. Tako nismo igrali ni kad su nam glavne uzdanice bili Beće, Gasali i Drlje.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 apr 2025, 09:45

E cuj u kojim smo se utakmicama obrukali sa Adzemom. Traume imam, nikad se necu oporaviti.
On je bio nas najveci potencijal, ocekivao sam da ce postati dobar trener, ali nije mu se dalo. U Bihacu ga hvale, Jedinstvo dobro igra i tamo dobro radi. Kako bi se ovdje snasao niko ne zna, ali kad budemo bez trenera on to mjesto zasluzuje puno vise od bilo kojeg trenera u ligi i ja se nadam da ce nam ponovo donijeti neki novi trofej, a da cemo ga ovaj put znati bolje cijeniti.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 30 apr 2025, 10:34

Treba nam trener ala Ranieri
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 30 apr 2025, 10:48

Pa ne treba nama genije nama treba brat od genija ludak neko ko nema sta da izgubi zbunjen neki covjek to nama treba i ako moze malo da se razumije u fudbal :rol:

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 30 apr 2025, 11:03

MrkiMedo je napisao/la:
30 apr 2025, 09:45
E cuj u kojim smo se utakmicama obrukali sa Adzemom. Traume imam, nikad se necu oporaviti.
On je bio nas najveci potencijal, ocekivao sam da ce postati dobar trener, ali nije mu se dalo. U Bihacu ga hvale, Jedinstvo dobro igra i tamo dobro radi. Kako bi se ovdje snasao niko ne zna, ali kad budemo bez trenera on to mjesto zasluzuje puno vise od bilo kojeg trenera u ligi i ja se nadam da ce nam ponovo donijeti neki novi trofej, a da cemo ga ovaj put znati bolje cijeniti.
E cuj novi trofej. Bas smo zaostali ko ljudi, ne zasluzujemo mi nista bolje.
Fk Željezničar.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 30 apr 2025, 11:25

dubioza144 je napisao/la:
30 apr 2025, 10:48
Pa ne treba nama genije nama treba brat od genija ludak neko ko nema sta da izgubi zbunjen neki covjek to nama treba i ako moze malo da se razumije u fudbal :rol:

Pa svih 10 hiljada članova i bolesnika ovih smo poludili radi Želje znači svi možemo biti treneri, dovoljno je da budemo luđaci i da nemamo šta izgubiti hahahaha.

Edis je imao Miru Stevanovića i Lendrića u životnoj formi pa smo se mučili svaku utakmicu. Sva taktika mu je bila nabij je Stevanoviću. Isto to je radio sa Santosom. Na kraju smo grohnuli i nismo otišli u Europu sa sasvim solidnom ekipom.
U drugom mandatu također ne bi izborio Europu vezao je 3-4 poraza kada je stigao Bašić.
Grupa iznad svakog pojedinca.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 30 apr 2025, 11:39

Rastjerat škart i čim dođe sledeći sličan odmah otjerat.

Dođe 'trener' i odmah mu treba 10 igrača po 'njegovom ukusu', ko biva on stručnjak aman-zaman.
A u stvari talovi sa menadžerima i sl.

Ma mrš u pm.

MRŠ!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 30 apr 2025, 11:51

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 30 apr 2025, 11:58

Ima dosta igrača u Gošku i Posušju kojima ističe ugovor, bit će pojačanja na Grbavici!!!!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 30 apr 2025, 12:01

Riquelme1921 je napisao/la:
30 apr 2025, 11:25

Pa svih 10 hiljada članova i bolesnika ovih smo poludili radi Želje znači svi možemo biti treneri, dovoljno je da budemo luđaci i da nemamo šta izgubiti hahahaha.

Edis je imao Miru Stevanovića i Lendrića u životnoj formi pa smo se mučili svaku utakmicu. Sva taktika mu je bila nabij je Stevanoviću. Isto to je radio sa Santosom. Na kraju smo grohnuli i nismo otišli u Europu sa sasvim solidnom ekipom.
U drugom mandatu također ne bi izborio Europu vezao je 3-4 poraza kada je stigao Bašić.
Zato se sa Denisom ne mucimo igramo leprsav fudbal nema gdje ne puše :mrgreen: a kad zagusti vise nego sto jest nabij na Krpica nek skoci a nek ovi utrcavaju iza odbrane

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 30 apr 2025, 12:45

30 apr 2025, 12:01
30 apr 2025, 11:25

Zato se sa Denisom ne mucimo igramo leprsav fudbal nema gdje ne puše :mrgreen: a kad zagusti vise nego sto jest nabij na Krpica nek skoci a nek ovi utrcavaju iza odbrane
Ne znam je li ti lepršavo ali te sezone sa Stevanovićem i Lendrićem u životnoj formi smo dali 36 golova u sezoni, isto kao i Olimpik, Travnik, Vitez..U drugom dijelu sa Mulalićem smo zabili 42 u sezoni.
Ove smo zabili 45 a ostalo je još 5 utakmica..Pa eto, procjeni.

bolkonskiandrej
Kontakt:

Post Postao/la bolkonskiandrej » 30 apr 2025, 13:02

Pozz. novi sam na forumu, ali ovakvo stanje u klubu me primoralo nakon godina napravim profil. Po meni jedna od kljucnih stavki, koja je mozda neprimjetna to je kondicioni trener. Covjek jednostavno po meni ne zna uklopiti i periodizirati trenig. Igraci za derbi koji su igrali protiv Borca jednostavno su bili istroseni, nema sumperkomenzacije, nema pojedinacnog pristupa igracima sa aspekta odmora i treninga, vjerovatno nema ni nutricioniste koji bi pripremio igrace na nacin da bi im napunio glikogen i obezbjedio odmor. Jednostavno sve je s brda s dola, mozda zvuci smjesno ali jednostavno je tako. Igraci nemaju profesionalnog pristupa oporavku, pripremanju i odabiranju prehrambenih namjernica, puse sise, hodaju , cugaju. Nije mi kasno kako navijaci ne polome igrace kad ih vide u 3 ujutro pjane vide, a utakmica za 3 dana. Jednostavno cisti amaterizam bez ikakvog pokusaja profesinalnog pristupa u igri koja ih hrani i klubu koji ih hrani. Pozz

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 30 apr 2025, 13:39

30 apr 2025, 11:51
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Komičar, za koga ćeš navijat?
Torpedo ili Široki?

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 30 apr 2025, 13:48

AjkulaCekicarka je napisao/la:
30 apr 2025, 13:39
Torpedo ili Široki?
Navijat ću da Željo ide u Europu.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 30 apr 2025, 14:13

30 apr 2025, 13:48
AjkulaCekicarka je napisao/la:
30 apr 2025, 13:39
Torpedo ili Široki?
Navijat ću da Željo ide u Europu.
Biće ako Bog da.
Sezona uspješna, samo da Sarajevo kup osvoji.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Sarajevskigigant1921, tiagofaria25 i 48 gostiju.