Moralni pobjednik u narodnom rječniku znači da smo qrčina. I ako ćeš iskreno zaboli me k jel vi dajete Guliašviliju pare na ruke ili kako već zaebavate državu, meni je važno da vi imate igrača kakav je Guliašvili. Isto tako hoću i da moj klub ima takve igrače i iskreno ne zanima me hoćemo li biti pošteni ili ne, eto sad smo ko pošteni i šta nam je to donijelo? Da gledam one centaršute Galića i stokilaša Markovića? Yebo te to poštenje, živimo u Bosni i Hercegovini.ErosViverosViv je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:50ti si jedan od rijetkih normalnih sa gurbetske teme. Možeš li mi pojasniti šta znači biti moralni pobjednik u wwin ligi i na šta se tačno taj epitet odnosi?Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 12:10Za 10 godina će imati 5 trofeja više od nas ali ne igra se fudbal za to. Mi smo moralni pobjednici, šteta za to nema trofej.
Za zalijepili se za racunovodju sedvicara pod Durmitorom, on to akumulira pa nešto dugorocno nešto kratkoročno, pa kroz dividende rashode prihode nabere Sarajevu 70m duga .Shategabri je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:53Prema finansijskom izvještaju, sve transparentno.
I sve uredno plaćeno.
Ko misli drugačije, fino nek zove poreznu, nek traži ulazak Sipe, nešto.
Ili ćete nam vi određivati šta će pisati u finansijskom izvještaju?
Da li bi odgovaralo da stoji za plate 10 miliona?
Koliko su ponavljali rijec MITOMANIJA bez da znaju znacenje iste, tako su i postali upravo to. Kad upoznam nekog i kaze mi da navija za sarajevo, dobro se zapitam sta mogu ocekivati od tog poznanika u buducnosti, rijetko ko je normalan al da ne ulazimo u dubinu problema.nastrojeni21 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:39Problem je kad u Banja Luci ili Mostaru zvizde himni al nije problem neplacanje poreza, problem je kad Vico omalovazava drzavu al nije problem kad to Mirvic radi. Problem je kad Skripari ne izadju iz busa al nije problem kad oni sami to isto urade. Pitarski mentaliter je gadna stvar.
Hvala na odgovoru, nisam znao da si sarkastičan. Slažem se s tvojim mišljenjem.Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:54Moralni pobjednik u narodnom rječniku znači da smo qrčina. I ako ćeš iskreno zaboli me k jel vi dajete Guliašviliju pare na ruke ili kako već zaebavate državu, meni je važno da vi imate igrača kakav je Guliašvili. Isto tako hoću i da moj klub ima takve igrače i iskreno ne zanima me hoćemo li biti pošteni ili ne, eto sad smo ko pošteni i šta nam je to donijelo? Da gledam one centaršute Galića i stokilaša Markovića? Yebo te to poštenje, živimo u Bosni i Hercegovini.ErosViverosViv je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:50ti si jedan od rijetkih normalnih sa gurbetske teme. Možeš li mi pojasniti šta znači biti moralni pobjednik u wwin ligi i na šta se tačno taj epitet odnosi?Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 12:10Za 10 godina će imati 5 trofeja više od nas ali ne igra se fudbal za to. Mi smo moralni pobjednici, šteta za to nema trofej.
Moj post na koji si odgovorio je bio sarkastičan.
Izvještaj je relevantan kad se posluje u minusu, ako se ne daj Bože zaradi, sve postaje irelevantno i kradeš državu odmah.
Najviše novca klub sa stadionu Pod Bijelim brijegom potrošio je na plaće i ostala lična primanja. Za tu stavku izdvojili su 7.309.842 KM. Zanimljvo, to je više nego što su Sarajevo i Borac zajedno prikazali da su potrošili na istu stavku. Bordo tim je objavio da je za plaće i ostala lična primanja izdvojio 3.984.939 KM, a Borac 2.463.093 KM.
Stoga se postavlja pitanje da li su finansijski izvještaji zaista stvarni odraz stanja koliko klubovi troše?
Vala red bi bio da sklonis tog kriminalca sa avatara. Dosta si ga isticao
Ima li odgovora ?jurisicduska je napisao/la: ↑09 maj 2025, 14:57O kakvim rashodima pričaš ? Plata je rashod također, ostali rashodi mogu biti bonusi na tu platu. Bonus na platu je oporeziv kao i sama Plata. Ista pravila vaze. U prevodu na ovaj iznos ostali rashodi je placen porez. Mislim hajd se malo smiri s tim čuj ovog intelektualca bezveze mi da te vrijeđam. Normalno ti iznosim argumente da je na ova 3.3 miliona ostalih rashoda sto su vjerovatno bonusi isplaćen porez kao i na onu stavku naknada za plate.Tempero je napisao/la: ↑09 maj 2025, 14:53cuj ovog intelektualcajurisicduska je napisao/la: ↑09 maj 2025, 14:51A molim vas sto ste zanemaruje stavka ostali rashodi u kojima Sarajevo ima 3.3 miliona a Željezničar 90 k a tu mogu biti bonusi na platu najnormalnije recimo.
Ili sto ne gledamo finansijski imovinu gdje željezničar ima 300 hiljada a Sarajevo 6.5 miliona
Za nepismene : * Finansijska imovina predstavlja imovinu koja ima novčanu vrednost i koja se može lako pretvoriti u gotovinu ili koristi se za ostvarivanje budućih novčanih tokova.
Stvarno je izvještaj Sarajeva pokazatelj o veoma stabilnom klubu a izvještaj Željezničara je pokazatelj da ako ne prodaju Jabbeea za 2-3 miliona eura da će morati stavit sve pod hipoteku Ko imalo se razumije i u jednu stavku.
kakve veze imaju rashodi sa izbjegavanjem placanja poreza?
U prevodu platili smo porez i za to. Dakle nasi ukupni troškovi za Plate vjerovatno zbog stimulativnih ugovora i rata koje dobijaju svaka 3 mjeseca sto se racuna Ko ostali rashod jer je bonus smo potrošili 3.3 miliona. Treba napomenuti da smo i prošle godine na toj stavci imali 5.5 miliona u šta je također uračunat porez.
Pa što vi ne plaćate nego godinama prosjačite i tražite otpis,gori ste od svihnastrojeni21 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:39Problem je kad u Banja Luci ili Mostaru zvizde himni al nije problem neplacanje poreza, problem je kad Vico omalovazava drzavu al nije problem kad to Mirvic radi. Problem je kad Skripari ne izadju iz busa al nije problem kad oni sami to isto urade. Pitarski mentaliter je gadna stvar.
Druze Švrakino ovo gore nego u komunizmu? Mozda zato jos uvijek drže petokraku?svrakino1921 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 14:41Kada se gledaju pojedinačne stavke Velež je najmanje zaradio od članarina - 71.451, a najviše iz budžeta - 4.282.057 KM
Ovo je jace i od Pitara
Cuj zaradili iz budžeta 4.282.057 KM
Kakve budale ovo pišu
Šta je ovo ovako
Jaoooo
Baš tako, kada su rashodi veći onda je dobar izvještaj, kada su prihodi veći onda je izvještaj lažan.mnon46 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 16:13Izvještaj je relevantan kad se posluje u minusu, ako se ne daj Bože zaradi, sve postaje irelevantno i kradeš državu odmah.
Ja ne vjerujem da još uvijek on piše i pokušava ispasti pametan. Pa na svakoj temi na koju je kročio, ljudi su mu rekli da je idiot, počevši od njegove matične, ako mu je zapravo ona matična a ne ova![]()
Zato su i prvaci drzave a ne ko zeljo, em duguje istoj em moraju navijati za gradskog rivala.DamirT je napisao/la: ↑09 maj 2025, 16:22Najviše novca klub sa stadionu Pod Bijelim brijegom potrošio je na plaće i ostala lična primanja. Za tu stavku izdvojili su 7.309.842 KM. Zanimljvo, to je više nego što su Sarajevo i Borac zajedno prikazali da su potrošili na istu stavku. Bordo tim je objavio da je za plaće i ostala lična primanja izdvojio 3.984.939 KM, a Borac 2.463.093 KM.
Stoga se postavlja pitanje da li su finansijski izvještaji zaista stvarni odraz stanja koliko klubovi troše?
Trenutno korisnika/ca: 7republictz i 9 gostiju.