Premijer liga BiH - aktuelno

relativizam
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la relativizam » 09 maj 2025, 15:52

Ovo je akumulirani i najavio ,kao i sve do sad :guz:
slika

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 maj 2025, 15:53

Prema finansijskom izvještaju, sve transparentno.
I sve uredno plaćeno.
Ko misli drugačije, fino nek zove poreznu, nek traži ulazak Sipe, nešto.

Ili ćete nam vi određivati šta će pisati u finansijskom izvještaju?
Da li bi odgovaralo da stoji za plate 10 miliona?
Koševo Zapad

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 09 maj 2025, 15:54

ErosViverosViv je napisao/la:
09 maj 2025, 15:50
Riquelme1921 je napisao/la:
09 maj 2025, 12:10
Za 10 godina će imati 5 trofeja više od nas ali ne igra se fudbal za to. Mi smo moralni pobjednici, šteta za to nema trofej.
ti si jedan od rijetkih normalnih sa gurbetske teme. Možeš li mi pojasniti šta znači biti moralni pobjednik u wwin ligi i na šta se tačno taj epitet odnosi?
Moralni pobjednik u narodnom rječniku znači da smo qrčina. I ako ćeš iskreno zaboli me k jel vi dajete Guliašviliju pare na ruke ili kako već zaebavate državu, meni je važno da vi imate igrača kakav je Guliašvili. Isto tako hoću i da moj klub ima takve igrače i iskreno ne zanima me hoćemo li biti pošteni ili ne, eto sad smo ko pošteni i šta nam je to donijelo? Da gledam one centaršute Galića i stokilaša Markovića? Yebo te to poštenje, živimo u Bosni i Hercegovini.
Moj post na koji si odgovorio je bio sarkastičan.
Grupa iznad svakog pojedinca.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 09 maj 2025, 15:57

Shategabri je napisao/la:
09 maj 2025, 15:53
Prema finansijskom izvještaju, sve transparentno.
I sve uredno plaćeno.
Ko misli drugačije, fino nek zove poreznu, nek traži ulazak Sipe, nešto.

Ili ćete nam vi određivati šta će pisati u finansijskom izvještaju?
Da li bi odgovaralo da stoji za plate 10 miliona?
Za zalijepili se za racunovodju sedvicara pod Durmitorom, on to akumulira pa nešto dugorocno nešto kratkoročno, pa kroz dividende rashode prihode nabere Sarajevu 70m duga .

Pa im sad ništa nje jasno ,vidiš da ga sad svi trpaju kako stignu

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 09 maj 2025, 16:02

nastrojeni21 je napisao/la:
09 maj 2025, 15:39
Problem je kad u Banja Luci ili Mostaru zvizde himni al nije problem neplacanje poreza, problem je kad Vico omalovazava drzavu al nije problem kad to Mirvic radi. Problem je kad Skripari ne izadju iz busa al nije problem kad oni sami to isto urade. Pitarski mentaliter je gadna stvar.
Koliko su ponavljali rijec MITOMANIJA bez da znaju znacenje iste, tako su i postali upravo to. Kad upoznam nekog i kaze mi da navija za sarajevo, dobro se zapitam sta mogu ocekivati od tog poznanika u buducnosti, rijetko ko je normalan al da ne ulazimo u dubinu problema.

Ove godine su nas rastavili na terenu, pogotovo na Grbavici i imaju puno jaci sastav koji je isto tako puno vise placen. Akademija im puno organizovanije radi od naseg omladinskog pogona. Bore se za mjesta u savezu kako bi sebi napravili sto bolju poziciju u ligi. Sve je to istina i nas problem sto to ne radimo. A PROBLEM OVIH DALABU JE STO SE NESTO PRAVDAJU NA OCIGLEDNE STVARI. Ne znam zasto konstantno imaju potrebu izvrnuti istinu i pisati ovako glupa pravdanja al haj.

A i medju nama ima onih koji su nerealni do bola.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 09 maj 2025, 16:02

09 maj 2025, 15:54
09 maj 2025, 15:50
09 maj 2025, 12:10
Za 10 godina će imati 5 trofeja više od nas ali ne igra se fudbal za to. Mi smo moralni pobjednici, šteta za to nema trofej.
ti si jedan od rijetkih normalnih sa gurbetske teme. Možeš li mi pojasniti šta znači biti moralni pobjednik u wwin ligi i na šta se tačno taj epitet odnosi?
Moralni pobjednik u narodnom rječniku znači da smo qrčina. I ako ćeš iskreno zaboli me k jel vi dajete Guliašviliju pare na ruke ili kako već zaebavate državu, meni je važno da vi imate igrača kakav je Guliašvili. Isto tako hoću i da moj klub ima takve igrače i iskreno ne zanima me hoćemo li biti pošteni ili ne, eto sad smo ko pošteni i šta nam je to donijelo? Da gledam one centaršute Galića i stokilaša Markovića? Yebo te to poštenje, živimo u Bosni i Hercegovini.
Moj post na koji si odgovorio je bio sarkastičan.
Hvala na odgovoru, nisam znao da si sarkastičan. Slažem se s tvojim mišljenjem.
Nas dijeli taj jedan finansijski i rezultatski stepenik koji nas drži iznad vas, pod rezultatski ne mislim samo na tabelu nego na sve dugoročno u klubu i budućnost oba kluba. Međutim, stepenik iznad nas su borac i svinje, klubovi koji su preuzeli savez i čvrsto drže titulu najkriminalnijih sportskih kolektiva na tlu evrope.
Skoro sam na našoj temi pisao o tome, kako ti želiš imati gulishu u ekipi pod svaku cijenu, nebitno kako, tako i ja želim da pokrijemo čitav savez i da uzmemo titule, kako god, ilegalno ili ne, želim da moj klub osvaja titule i igra grupe lige prvaka. Svakako će bošnje i ovo sa borcem i svinjama zaboraviti za 10 godina i samo će se pričati o broju titula.

Godinama sam bio isključivo za regularnost lige, da se svima sudi isto pa makar Sarajevo ispalo u treću ligu, ali da bude pošteno. Ove godine sam promijenio mišljenje jer mi je ostalo još malo snage da pratim ovu ligu, ovo što se dešava u našoj državi, ovako se nije kralo ni prije 70 godina gdje utakmice nijedna kamera nije pratila, ne možeš nikome iz vana objasniti situaciju u našoj ligi i šta se sve radi. Tako da, ja sam za da se protiv borca i svinja naštima sudija i da im podijeli 3 crvena u prvih 5 minuta, jebbo više to čekanje pravde kao što ti kažeš, dok dočekamo pravdu svi ćemo pomrijeti a klubovi se koprcati oko trećeg i četvrtog mjesta.

Nadam se da si me razumio.

ps. E zato i imam ovog gospodina na avataru :salut:
Zadnja izmjena: ErosViverosViv, dana/u 09 maj 2025, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 maj 2025, 16:07

Igrači su im preplaćeni a nemogu nam primirisati. :D

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 09 maj 2025, 16:13

relativizam je napisao/la:
09 maj 2025, 15:52
slika
Izvještaj je relevantan kad se posluje u minusu, ako se ne daj Bože zaradi, sve postaje irelevantno i kradeš državu odmah.
Ja ne vjerujem da još uvijek on piše i pokušava ispasti pametan. Pa na svakoj temi na koju je kročio, ljudi su mu rekli da je idiot, počevši od njegove matične, ako mu je zapravo ona matična a ne ova 😁
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Yokohama
Kontakt:

Post Postao/la Yokohama » 09 maj 2025, 16:19

FK Željezničar je ove sezone sam svojom zaslugom uspio dobiti zahvalnicu za učešće u WWIN ligi BiH.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 maj 2025, 16:22

Najviše novca klub sa stadionu Pod Bijelim brijegom potrošio je na plaće i ostala lična primanja. Za tu stavku izdvojili su 7.309.842 KM. Zanimljvo, to je više nego što su Sarajevo i Borac zajedno prikazali da su potrošili na istu stavku. Bordo tim je objavio da je za plaće i ostala lična primanja izdvojio 3.984.939 KM, a Borac 2.463.093 KM.

Stoga se postavlja pitanje da li su finansijski izvještaji zaista stvarni odraz stanja koliko klubovi troše?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2025, 16:22

09 maj 2025, 16:02

ps. E zato i imam ovog gospodina na avataru :salut:
Vala red bi bio da sklonis tog kriminalca sa avatara. Dosta si ga isticao :mrgreen:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 09 maj 2025, 16:27

jurisicduska je napisao/la:
09 maj 2025, 14:57
Tempero je napisao/la:
09 maj 2025, 14:53
jurisicduska je napisao/la:
09 maj 2025, 14:51
A molim vas sto ste zanemaruje stavka ostali rashodi u kojima Sarajevo ima 3.3 miliona a Željezničar 90 k a tu mogu biti bonusi na platu najnormalnije recimo.

Ili sto ne gledamo finansijski imovinu gdje željezničar ima 300 hiljada a Sarajevo 6.5 miliona

Za nepismene : * Finansijska imovina predstavlja imovinu koja ima novčanu vrednost i koja se može lako pretvoriti u gotovinu ili koristi se za ostvarivanje budućih novčanih tokova.

Stvarno je izvještaj Sarajeva pokazatelj o veoma stabilnom klubu a izvještaj Željezničara je pokazatelj da ako ne prodaju Jabbeea za 2-3 miliona eura da će morati stavit sve pod hipoteku Ko imalo se razumije i u jednu stavku.
cuj ovog intelektualca 😂

kakve veze imaju rashodi sa izbjegavanjem placanja poreza?
O kakvim rashodima pričaš ? Plata je rashod također, ostali rashodi mogu biti bonusi na tu platu. Bonus na platu je oporeziv kao i sama Plata. Ista pravila vaze. U prevodu na ovaj iznos ostali rashodi je placen porez. Mislim hajd se malo smiri s tim čuj ovog intelektualca bezveze mi da te vrijeđam. Normalno ti iznosim argumente da je na ova 3.3 miliona ostalih rashoda sto su vjerovatno bonusi isplaćen porez kao i na onu stavku naknada za plate.

U prevodu platili smo porez i za to. Dakle nasi ukupni troškovi za Plate vjerovatno zbog stimulativnih ugovora i rata koje dobijaju svaka 3 mjeseca sto se racuna Ko ostali rashod jer je bonus smo potrošili 3.3 miliona. Treba napomenuti da smo i prošle godine na toj stavci imali 5.5 miliona u šta je također uračunat porez.
Ima li odgovora ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 09 maj 2025, 16:31

nastrojeni21 je napisao/la:
09 maj 2025, 15:39
Problem je kad u Banja Luci ili Mostaru zvizde himni al nije problem neplacanje poreza, problem je kad Vico omalovazava drzavu al nije problem kad to Mirvic radi. Problem je kad Skripari ne izadju iz busa al nije problem kad oni sami to isto urade. Pitarski mentaliter je gadna stvar.
Pa što vi ne plaćate nego godinama prosjačite i tražite otpis,gori ste od svih

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 09 maj 2025, 16:33

Zamolio bih da mi neko (od teoretičara zavjere po mogućnosti) objasni kako to funkcioniše s platama u koverti kao i plaćanjima putem servisa Payoneer.

Sve i da igrači dobijaju plate u kovertama, a većina su stranci, kako oni dalje prenose taj novac? Sumnjam da troše sve na život u Sarajevu - BiH. Iznos veći od 10 hiljada Eura si dužan prijaviti carinskom organu. Prijava carinskom organu zahtjeva informaciju o porijeklu i namjeni. Neprijavljivanje je rizično i sa sobom nosi drakonske kazne kao i mogućnost konfiskacije. Moguće je da novac prenose po nekoliko puta i sa nekoliko osoba, ali šta i kako dalje? Da ubaciš pare u platni promet tj. da ih položiš na banku, da kupiš nekretninu ili novo auto, opet ti je potreban dokaz o porijeklu imovine.

Što se tiče Payoneer-a, razumijem da možeš držati sredstva na računu i plaćati tom karticom pa čak i podizati gotovinu na pojedinim bankomatima, ali u Bosni i Hercegovini i to je rijetko moguće. Kada bi sa tog računa prebacio sredstva na devizni račun u lokalnoj banci, u zakonskoj si obavezi da prijaviš dohodak i platiš porez. Sve i da pokušaš izbjeći isto, banke u BiH su dužne da čim se pređe prag od 30 hiljada KM, da proslijede informaciju PU i Finansijsko-objevštajnom sektoru SIPA-e. Vjerovatno je isto i u zemljama regiona ako ne i restriktivnije u EU.

Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti i radnje koje se provode u skladu s istim su baš rigorozni i na manjim iznosima.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 maj 2025, 16:37

svrakino1921 je napisao/la:
09 maj 2025, 14:41
Kada se gledaju pojedinačne stavke Velež je najmanje zaradio od članarina - 71.451, a najviše iz budžeta - 4.282.057 KM

😭🤣😂🤣🤣😭😭😭😭😭😂🤣🤣😭😭

Ovo je jace i od Pitara

Cuj zaradili iz budžeta 4.282.057 KM

Kakve budale ovo pišu
Šta je ovo ovako

Jaoooo
Druze Švrakino ovo gore nego u komunizmu? Mozda zato jos uvijek drže petokraku? :mrgreen:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 09 maj 2025, 16:57

Ono kad ti navijaci kluba koji duguje drzavi bog zna koliko, govori kako mi varamo tu istu drzavu a porezni dug 0 😂😂😂😂

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 maj 2025, 17:00

mnon46 je napisao/la:
09 maj 2025, 16:13
relativizam je napisao/la:
09 maj 2025, 15:52
slika
Izvještaj je relevantan kad se posluje u minusu, ako se ne daj Bože zaradi, sve postaje irelevantno i kradeš državu odmah.
Ja ne vjerujem da još uvijek on piše i pokušava ispasti pametan. Pa na svakoj temi na koju je kročio, ljudi su mu rekli da je idiot, počevši od njegove matične, ako mu je zapravo ona matična a ne ova 😁
Baš tako, kada su rashodi veći onda je dobar izvještaj, kada su prihodi veći onda je izvještaj lažan. :rol: treba se virto odlučiti kako da čitamo te izvještaje. Hoće da opravda njihove balerine koje zarađuju veće plate od naših igrača a ne mogu meda. :tokralju:

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 09 maj 2025, 17:01

DamirT je napisao/la:
09 maj 2025, 16:22
Najviše novca klub sa stadionu Pod Bijelim brijegom potrošio je na plaće i ostala lična primanja. Za tu stavku izdvojili su 7.309.842 KM. Zanimljvo, to je više nego što su Sarajevo i Borac zajedno prikazali da su potrošili na istu stavku. Bordo tim je objavio da je za plaće i ostala lična primanja izdvojio 3.984.939 KM, a Borac 2.463.093 KM.

Stoga se postavlja pitanje da li su finansijski izvještaji zaista stvarni odraz stanja koliko klubovi troše?
Zato su i prvaci drzave a ne ko zeljo, em duguje istoj em moraju navijati za gradskog rivala.

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 09 maj 2025, 17:06

Željezničar bi trebao da preuzme placanje plate Turkeša bar za ovaj mjesec. Korisniji im je igrac nego Dangubic.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 09 maj 2025, 17:15

Nece se Zuli advokat sam platiti. :bih:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz i 9 gostiju.