Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:54
ErosViverosViv je napisao/la: ↑09 maj 2025, 15:50
Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 maj 2025, 12:10
Za 10 godina će imati 5 trofeja više od nas ali ne igra se fudbal za to. Mi smo moralni pobjednici, šteta za to nema trofej.
ti si jedan od rijetkih normalnih sa gurbetske teme. Možeš li mi pojasniti šta znači biti moralni pobjednik u wwin ligi i na šta se tačno taj epitet odnosi?
Moralni pobjednik u narodnom rječniku znači da smo qrčina. I ako ćeš iskreno zaboli me k jel vi dajete Guliašviliju pare na ruke ili kako već zaebavate državu, meni je važno da vi imate igrača kakav je Guliašvili. Isto tako hoću i da moj klub ima takve igrače i iskreno ne zanima me hoćemo li biti pošteni ili ne, eto sad smo ko pošteni i šta nam je to donijelo? Da gledam one centaršute Galića i stokilaša Markovića? Yebo te to poštenje, živimo u Bosni i Hercegovini.
Moj post na koji si odgovorio je bio sarkastičan.
Hvala na odgovoru, nisam znao da si sarkastičan. Slažem se s tvojim mišljenjem.
Nas dijeli taj jedan finansijski i rezultatski stepenik koji nas drži iznad vas, pod rezultatski ne mislim samo na tabelu nego na sve dugoročno u klubu i budućnost oba kluba. Međutim, stepenik iznad nas su borac i svinje, klubovi koji su preuzeli savez i čvrsto drže titulu najkriminalnijih sportskih kolektiva na tlu evrope.
Skoro sam na našoj temi pisao o tome, kako ti želiš imati gulishu u ekipi pod svaku cijenu, nebitno kako, tako i ja želim da pokrijemo čitav savez i da uzmemo titule, kako god, ilegalno ili ne, želim da moj klub osvaja titule i igra grupe lige prvaka. Svakako će bošnje i ovo sa borcem i svinjama zaboraviti za 10 godina i samo će se pričati o broju titula.
Godinama sam bio isključivo za regularnost lige, da se svima sudi isto pa makar Sarajevo ispalo u treću ligu, ali da bude pošteno. Ove godine sam promijenio mišljenje jer mi je ostalo još malo snage da pratim ovu ligu, ovo što se dešava u našoj državi, ovako se nije kralo ni prije 70 godina gdje utakmice nijedna kamera nije pratila, ne možeš nikome iz vana objasniti situaciju u našoj ligi i šta se sve radi. Tako da, ja sam za da se protiv borca i svinja naštima sudija i da im podijeli 3 crvena u prvih 5 minuta, jebbo više to čekanje pravde kao što ti kažeš, dok dočekamo pravdu svi ćemo pomrijeti a klubovi se koprcati oko trećeg i četvrtog mjesta.
Nadam se da si me razumio.
ps. E zato i imam ovog gospodina na avataru