FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Osim komplet odbrane fali nama itekako i stručni štab
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Obzirom na bliske veze sa Stupčanicom. Ko bi mogao put Željezničara ove sezone?
Tarik Haznadar recimo?!
Tarik Haznadar recimo?!
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ma fali nama svasta nesto.
Problem je sto raja hoce da nam fali i trener a ovaj sto ga imamo je tamam za nase trenutne ciljeve.
Kad budemo u ostalim dijelovima bolji onda ce nam trebat i bolji trener ili da se ovaj znacajno poboljša.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- dubioza144
- Kontakt:
U sezonu novu skupa cemo jaci bit cemo prvi i kupa osvajaci 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Imamo mi sasvim solidnog trenera, ali mi hocemo, sto bi nas narod rekao "hljeba preko pogace".
Sutra da dovedemo Ancelotija koji je slobodan, mi bi mu za 5 kola nasli mane i tjerali ga.
Nije se rodio ko bi nama ugodio. Nevjerovatno, al tako je.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Samo se nadam da ćemo Celje izbjeći, najgora moguća ekipa koja nas može zadesiti. Sigurno imaju plan da napadnu titulu pa će se još dodatno pojačati preko ljeta. Najbolja opcija po udaljenosti, ali po igračkim i ostalim parametrima, daleko najgora po nas. Ima još par ekipa koje su jake, ne pretjerano opasne da kažeš da su babaroge i da se ne može igrati sa njima. Valjda i nas sreća malo pogleda.
Ima do toga još, sigurno da će utjecati i naše stanje, hoćemo li promijeniti trenera, hoćemo li koga prodati, ko će napustiti ekipu, ko će pojačati ekipu i još puno faktora. Ukoliko klima u klubu bude dobra siguran sam da idemo u drugo pretkolo.
Ima do toga još, sigurno da će utjecati i naše stanje, hoćemo li promijeniti trenera, hoćemo li koga prodati, ko će napustiti ekipu, ko će pojačati ekipu i još puno faktora. Ukoliko klima u klubu bude dobra siguran sam da idemo u drugo pretkolo.
Bas nikako da naucimo skolu.let3 je napisao/la: ↑15 maj 2025, 22:37Imamo mi sasvim solidnog trenera, ali mi hocemo, sto bi nas narod rekao "hljeba preko pogace".
Sutra da dovedemo Ancelotija koji je slobodan, mi bi mu za 5 kola nasli mane i tjerali ga.
Nije se rodio ko bi nama ugodio. Nevjerovatno, al tako je.
Meni je nevjerovatno krivo sto u ove tolike susne godine sto se tice titula mi nismo nigdje napredovali. Pa da smo od 0 sve krenuli do sad bi bili jak klub. Al nasa podapinjanja (valjda sam dobro napisao) i sveznajući mentalitet nas bas handre.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
- gegenpressing
- Kontakt:
Drug,jel ti treba crtati,on ima neke svoje varijante.NerminFatic je napisao/la: ↑15 maj 2025, 18:44Ama ko su ovi likovi sto izranjaju i kao sve znaju, ode Denis, sta ce on, nije dorastao, sta je ovo?![]()
Pa i ovaj neki irfo, dajte ljudi razgulite ili nas postedite te spike. Covjek nije lud da ide nakon tako relativno dobre sezone, pa ko se ne bi oprrobao u Evropi, nebitno kakav je kadar. Nadam se da vas za sedmicu-dvije nece vise biti s tom pricom kad klub obznani da nastavlja s Coricem.
Da nije tako davno bi pao dogovor o produženju!
Nije mi jasno da padate na njegovu demagogiju i plavi DNK.
A iza leđa nam pregovara.
Kao što smo mi mjesec dana ranije,dok je bio u Posušju,postigli interni dogovor.
Brohra ribo se...
Ko nama dovodi pojačanja?
Uprava? Denis? Rahimić? Jug?
Možemo se lagati koliko hoćemo, ali u ovu ekipu koja ganja historijsko treće mjesto, uloženo je finih para.
Dva prelazna roka 18 igrača.
Trograncic, Mirčevski, Đorić, Vukoja, Vini, Simoni, Odinaka, Mahmić, Karjašević, Dangubić, Šukilović, Lagumdžija, Laušević, Marković, Cevtanovski, Karamarko, Abdulahović, Šošić?
Ko je tražio ove igrače?
Ko je odobrio njihove transfere?
Pita li se šta Denis ili se iznenadi kad vidi novog igrača na treningu?
Uprava? Denis? Rahimić? Jug?
Možemo se lagati koliko hoćemo, ali u ovu ekipu koja ganja historijsko treće mjesto, uloženo je finih para.
Dva prelazna roka 18 igrača.
Trograncic, Mirčevski, Đorić, Vukoja, Vini, Simoni, Odinaka, Mahmić, Karjašević, Dangubić, Šukilović, Lagumdžija, Laušević, Marković, Cevtanovski, Karamarko, Abdulahović, Šošić?
Ko je tražio ove igrače?
Ko je odobrio njihove transfere?
Pita li se šta Denis ili se iznenadi kad vidi novog igrača na treningu?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Rumeni Joldic Alihodzic Guso su ti uvjek na klupi.Pitaj njih ja pojma nemam.Neko je zaduzen.
Ko god da bude trener i SD za narednu sezonu ta odluka se mora donijeti u naredne dvije sedmice. Mislim da ne bi bilo dobro ući u prelazni rok bez SD i trenera.
Samo se nadam da razlog ovog odgađanja nije razilaženje u UO jer nam, u ovom trenutku, ne trebaju nikakve podjele u klubu.
Postoji jedan američki poslovni princip : "Disagree and commit". Ovo je u biti je menadžersko načelo prema kojem je pojedincima dopušteno da izraze neslaganje dok se odluka donosi, ali nakon što je odluka donesena, svi se moraju obavezati na njezinu provedbu. Ovaj pristup sprečava tzv. „zamku konsenzusa“, u kojoj nedostatak jednoglasnosti dovodi do neaktivnosti.
U redu je izraziti neslaganje sa nećim ali ako postoji jasna volja većine i oni koji se ne slažu moraju učiniti sve da se odluke provedu za dobrobit kolektiva.
Samo se nadam da razlog ovog odgađanja nije razilaženje u UO jer nam, u ovom trenutku, ne trebaju nikakve podjele u klubu.
Postoji jedan američki poslovni princip : "Disagree and commit". Ovo je u biti je menadžersko načelo prema kojem je pojedincima dopušteno da izraze neslaganje dok se odluka donosi, ali nakon što je odluka donesena, svi se moraju obavezati na njezinu provedbu. Ovaj pristup sprečava tzv. „zamku konsenzusa“, u kojoj nedostatak jednoglasnosti dovodi do neaktivnosti.
U redu je izraziti neslaganje sa nećim ali ako postoji jasna volja većine i oni koji se ne slažu moraju učiniti sve da se odluke provedu za dobrobit kolektiva.
Kakav dogovor o produženju kad ga još niko iz kluba nije zvao na sastanak? Ili ga možda on treba inicirati?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne vidim problem. Naravno da će imati neke varijante. Kako ide ona : Ko igra za raju...gegenpressing je napisao/la: ↑15 maj 2025, 23:10Drug,jel ti treba crtati,on ima neke svoje varijante.NerminFatic je napisao/la: ↑15 maj 2025, 18:44Ama ko su ovi likovi sto izranjaju i kao sve znaju, ode Denis, sta ce on, nije dorastao, sta je ovo?![]()
Pa i ovaj neki irfo, dajte ljudi razgulite ili nas postedite te spike. Covjek nije lud da ide nakon tako relativno dobre sezone, pa ko se ne bi oprrobao u Evropi, nebitno kakav je kadar. Nadam se da vas za sedmicu-dvije nece vise biti s tom pricom kad klub obznani da nastavlja s Coricem.
Da nije tako davno bi pao dogovor o produženju!
Nije mi jasno da padate na njegovu demagogiju i plavi DNK.
A iza leđa nam pregovara.
Kao što smo mi mjesec dana ranije,dok je bio u Posušju,postigli interni dogovor.
Ovo je po meni jedna dobra promocija kluba i marketing ostalo zayebi. Nema tu ljutnje ipak je ovo posao. Nadam se da je i klub počeo razgovore za potencijalnim zamjenama ukoliko isti odluči da prihvati neku drugu ponudu.
- NerminFatic
- Kontakt:
Pa kad ce ga zvati, jufke neki dan se borili za trofej Kupa BiH na osnovu cega se pravi poredak na tabeli?

Mislim da treba sačekati prije nego se krene upirati prstom u bilo kojem smjeru.
Potpis Garčevića je pokazatelj da je klub malo zbio redove i da informacije manje cure. To da nisu razgovarali i da ne razgovaraju je po meni šuplja. Svi skupa su bili na finalu Omladinskog kupa u Zenici. To što nema formalnog dogovora može opet značiti da postoji neki drugi dogovor.
- svrakino1921
- Kontakt:

U Dvorani ‘Goran Čengić’ u Novom Sarajevu otvorena kuglana
Za Dan Općine Novo Sarajevo zvanično je otvorena kuglana u Sportskoj dvorani “Goran Čengić”, na Bulevaru Ivice Osima 23.
Direktor Javnog preduzeća ONSA d.o.o. Anel Tahirbegović kaže da je kuglana smještena u suterenu Dvorane ‘Goran Čengić’, a nudi prostor za kuglanje koji je dostupan svim građanima. Nadaju se organizaciji takmičenja i drugih događaja. Cijene karata, radno vrijeme kuglane kao i druge informacije dostupne su na stranici tog javnog preduzeća za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, kao i na društvenim mrežama.
Predsjednik Kuglaškog kluba ‘Željezničar’ Sarajevo Amir Pilav kaže da je otvorenje nove kuglane značajno za taj klub, ali i općenito za tu vrstu sporta u Bosni i Hercegovini.
“Dugo smo čekali realizaciju ovog projekta. Kuglaški klub ‘Željezničar’ je došao tamo gdje i pripada, nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni ostvariti povratak u Premijer ligu BiH u kuglanju”, kazao je. Nada se da će se tu, za dvije do tri godine, igrati evropska pa i svjetska takmičenja u kuglanju. On kaže da na području Sarajeva postoji i kuglana na Zetri, dok je kuglana u Vogošći u fazi renoviranja.
Načelnica Općine Novo Sarajevo Benjamina Karić kaže da je zvanično otvorenje kuglane prilika za ljubitelje kuglanja, ali i one koji se tek žele oprobati u tom sportu.
Kuglana je otvorena u okviru Dana Općine Novo Sarajevo, bogat program obilježavanja traje već nekoliko dana, a bit će završen sutra svečanom sjednicom Općinskog vijeća te koncertom na Vilsonovom šetalištu.
- dubioza144
- Kontakt:
Mi ovu polusezonu igramo lose bez smislene akcije bez fizicke spreme, bez prilagodjavanju ekipe protivniku, Zrinjski te nabije, Siroki te oduci od fudbala, Sarajevo te tukne, spasavas se u 90 protiv ekipa koje su ispale odigras jedno poluvrijeme dobro drugo ni ne izadjes na teren, sad kad si osiguro evropu ne isprobavas druge varijante ne guras igrace koji bi mogli bit okosnica tima, igraju igraci koji idu na ljeto, ovi mladji ni ne dobijaju prilike.. i onda evo posle svega toga vidis koliko si los bez ikakve ideje bez ista, eto dobije podrsku trener dobije pojacanja kakva zeli a nadamo se da to nije Kamenar, Suta, Gogic i ostali koje je trenirao da ne nabaca igrace iz ekipa koje su ispale i igraci koji ne igraju ni u tim ekipama, odradis jos jedne pripreme i ponovo gradis ekipu jer ove sad sezone nisi pripremio teren i napravio okosnicu ekipe, udjes narednu sezonu gdje je svaka utakmica derbi ako u 5 kola ne osvoji ni 6 bodova sta cemo tad, a sam trener govori kako ima inf da ce sve ekipe ispod nas bit jace naredne sezone da ide liga 10 i bit ce puno teze, ovo sto je on uradio ove sezone mogao je bilo koji trener i Adzem i Mulalic i Basic sa ekipom koja nije jeftina i u sezoni koja je mozda i najlosija godinama unazad, hocetel ga podrzat onda opet posle priprema posle dovodjenja pojacanja koja trazi ako u 5 kola osvoji 3 boda i bude prikovan za dno, il cemo opet trazit kako se ono kaze Željine vojnike da vade sezonu?
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
NerminFatic je napisao/la: ↑16 maj 2025, 08:58Pa kad ce ga zvati, jufke neki dan se borili za trofej Kupa BiH na osnovu cega se pravi poredak na tabeli?A o poretku i plasmanu u Evropu se pravi i konacna analiza, uspjesna ili neuspjesna sezona. Takav razgovor se mora pripremiti. Nema sumnje da ce to biti naredne sedmice. Samo lakapo, ljudi.
Ma naravno, nego evo to se pripisuje kao njegova krivica pa čisto da razjasnimo neke stvari.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Evo smo i favoriti na Pecari, 2,30 kvota na nas. 

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Po meni je ovo pet pozicija koje moramo pojačati i mislim da je Ćorić na ove pozicije mislio (ako ovo odradimo u prelaznom roku kako treba, možemo se nadati dobrim rezultatima):
1. Desni bek - evo kažu Galić odlazi, mora doći desni bek koji zna igrati s obje noge, centrirati i biti dobar u markiranju;
2. Lijevi bek - sve OK Radinović i Marković, ali mora doći bolji igrač da bismo adekvatno pokrili ovu poziciju;
3. Stoper - uz Karamarka fali jedan brz stoper desna noga koji zna odigrati pas do sredine terena, to je ono što Cavnić i Šukilović realno nemaju;
4. Zadnji vezni - moguće da Jaber odlazi, Huso Karjašević nije rješenje za prvih 11, Radovac je prespor i nezainteresovan u zadnje vrijeme, ovdje mora doći radilica, koji vrši pressing, zna odigrati pas na krila i prema naprijed;
5. Napadač - opet tvrdim da je Krpić još uvijek materijal za Želju, ali on nije za cijelu utakmicu, on je za zadnjih 25-30 minuta da svojom energijom unese život i u tom smislu može biti iskoristiv naredne sezone.
Ako na ovih pet pozicija dovedemo pojačanja, a ne prinove, biće extra. Fokus treba biti na brzini, fizičkoj spremi i tehnici. Prošlo je vrijeme sidraša i stopera koji samo nabijaju i izbijaju lopte. Danas se fudbal igra sa svih 11 igrača. Šošić, Boljević, Cvetanoski, Brazilci, mislim da mogu dati ruke i sljedeće sezone, samo ako je voljni momenat prisutan.
1. Desni bek - evo kažu Galić odlazi, mora doći desni bek koji zna igrati s obje noge, centrirati i biti dobar u markiranju;
2. Lijevi bek - sve OK Radinović i Marković, ali mora doći bolji igrač da bismo adekvatno pokrili ovu poziciju;
3. Stoper - uz Karamarka fali jedan brz stoper desna noga koji zna odigrati pas do sredine terena, to je ono što Cavnić i Šukilović realno nemaju;
4. Zadnji vezni - moguće da Jaber odlazi, Huso Karjašević nije rješenje za prvih 11, Radovac je prespor i nezainteresovan u zadnje vrijeme, ovdje mora doći radilica, koji vrši pressing, zna odigrati pas na krila i prema naprijed;
5. Napadač - opet tvrdim da je Krpić još uvijek materijal za Želju, ali on nije za cijelu utakmicu, on je za zadnjih 25-30 minuta da svojom energijom unese život i u tom smislu može biti iskoristiv naredne sezone.
Ako na ovih pet pozicija dovedemo pojačanja, a ne prinove, biće extra. Fokus treba biti na brzini, fizičkoj spremi i tehnici. Prošlo je vrijeme sidraša i stopera koji samo nabijaju i izbijaju lopte. Danas se fudbal igra sa svih 11 igrača. Šošić, Boljević, Cvetanoski, Brazilci, mislim da mogu dati ruke i sljedeće sezone, samo ako je voljni momenat prisutan.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."