Mislim da je dobra vijest da neće doći do produženja sa Galićem. Pozdravljam. Prvenstveno iz razloga što mislim da Odinaku treba maksimalno isforsirati. Djeluje mi da se stabilizovao u zadnje vrijeme i ne izgleda loše uopšte a valjda je to to, ili jesi ili nisi. Ne možeš dvije sezone biti zamjena. Ne bi bilo loše umjesto Galića dovesti Haznadara iz Stupčanice. Jedan od najboljih igrača Prve federalne lige a već je bio u našem OP i zna šta je Željezničar.Lokomotifa je napisao/la: ↑16 maj 2025, 11:00Po meni je ovo pet pozicija koje moramo pojačati i mislim da je Ćorić na ove pozicije mislio (ako ovo odradimo u prelaznom roku kako treba, možemo se nadati dobrim rezultatima):
1. Desni bek - evo kažu Galić odlazi, mora doći desni bek koji zna igrati s obje noge, centrirati i biti dobar u markiranju;
2. Lijevi bek - sve OK Radinović i Marković, ali mora doći bolji igrač da bismo adekvatno pokrili ovu poziciju;
3. Stoper - uz Karamarka fali jedan brz stoper desna noga koji zna odigrati pas do sredine terena, to je ono što Cavnić i Šukilović realno nemaju;
4. Zadnji vezni - moguće da Jaber odlazi, Huso Karjašević nije rješenje za prvih 11, Radovac je prespor i nezainteresovan u zadnje vrijeme, ovdje mora doći radilica, koji vrši pressing, zna odigrati pas na krila i prema naprijed;
5. Napadač - opet tvrdim da je Krpić još uvijek materijal za Želju, ali on nije za cijelu utakmicu, on je za zadnjih 25-30 minuta da svojom energijom unese život i u tom smislu može biti iskoristiv naredne sezone.
Ako na ovih pet pozicija dovedemo pojačanja, a ne prinove, biće extra. Fokus treba biti na brzini, fizičkoj spremi i tehnici. Prošlo je vrijeme sidraša i stopera koji samo nabijaju i izbijaju lopte. Danas se fudbal igra sa svih 11 igrača. Šošić, Boljević, Cvetanoski, Brazilci, mislim da mogu dati ruke i sljedeće sezone, samo ako je voljni momenat prisutan.
Na ovo tvoje bih samo dodato još jedno krilo i to po mogućnosti ljevaka da dobijemo na širini. Lično bih uzeo onog malog Jelavića iz Širokog. Dobro igra ove sezone a sad je i protiv kona bio odličan.
Mi imamo vrlo kratak roster inače i neće biti dovoljno samo nadomjestiti ove što odu već će se morati to i proširiti. Iako ima mišljenja da mi ne trebamo uzimati igrače iz ekipa koje ispadaju lično se ne slažem sa tim. Treba uzeti mlađe igrače sa potencijalom čak i iz federalne lige da se proširi roster ali isto tako dovesti 4-5 iskusnih i dokazanih profeisionalaca da se napravi stabilan odnost između iskustva i mladosti. Bojim se da je to jedini naćin.
Kad kažem dokazane iskusne profesionalce mislim na igrače iz premier lige prvenstveno jer ovi avanturisti poput Mirčevskog nas neće nidokle dovesti.