plisek je napisao/la: ↑19 maj 2025, 10:39
plisek je napisao/la: ↑18 maj 2025, 23:21
Ne znam sta svi “spustaju loptu” jer je nama kraj sezone i evropa sigurna? Treba ih pobit sve ba, sa stokom ne ide normalno. Kad pogine jedan Halkic ili Kazlagic, odtali ce se umirit. Ne ide drugacije, kad padne mrtva glava nesto ce se promijenit, dotad nista. Da je sabrija izgorio u autu u tunelu kad su ga velezovci zapalili, nista se ovo danas ne bi desavalo. Znale bi sudije da ih vreba neko iza coska. Treba ko u dobra stara vremena oko 2000te, nadjes ga pred tekmu, zaprijetis fino da ce mu neko bit slomljen i on sudi fino. U zemlji kriminala nista drugo ne prolazi, manite se mi se institucija i policije. Poziv na nasilje nad krimosima iz saveza!
Samo da se nadovezem na bracu gore sto kaze da ne vidi rjesenje iz ovog; pasa moj kad ti je najgore i kad mislis da nemas gdje dalje vrijeme je za drasticne poteze, kako u fudbalu tako i u zivotu. Od institucija i Mirvica to ne ocekuj, samo mi mozemo povuci takav potez. Kad nas budu klali protiv radnika sad za vikend, od starta tekme skandirat dobit cete batine i onda ako stvarno krenu klat, uletit na teren i ubit ga dobro onako. Nije meni stari pogino u ratu da bi sad dolazili cetnici da mi se pisaju usta u sred grada koji smo branili. Ja cu prvi uletit na teren i zaletit se ako treba, al ako znam da ce nas jos 20 uletit. Dosta je bilo ba, niste nas pokorili 92e necete ni danas smrde cetnicke!
Odgovaram na tvoj post jer si jako u pravu sa shvatanjem situacije ali se ne slazem sa nacinom na koji to popraviti.
Imam dosta godina "iskustva" a rodjen sam podno pivare, pa znam o cemu pricam.Primitivni i glupi mozgovi samo postuju jedno - silu. Sve ostalo oni vide kao slabost. Dakle milion posto si u pravu. Price "ako imas dokaze odnesi ih na sud" su debilske. Generalno od price ("suplje") nema koristi. Mozes ti citati Ayn Rand, Eckhart Tolle-a i Abrahama i pokusati im objasniti smisao zivota, ali to ne koristi jer ljigavci to ne shvataju.
1.
Za ostale forumase : od izdavanja "obavijesti",zalbi i ostalih javnih sranja i nastupa takodje nema koristi jer "kadija je tuzi kadija ti sudi". To vazi i za navijacke grupe i za nas klub. Ono sto pomaze je da se potrosi vrijeme i stalno prave video prikazi sa kradjama i lopovlucima i da se to svuda objavljuje, kao i statistike nakon tih utakmica. Zato lopovi nedaju da se snimci utakmica sire okolo, jer su poklopili tv prava. Javni pritisak moze biti puno efikasniji nego trojica gazija sa palicama. Jer neupuceni cuju kako se mi nesto zalimo i da bi nas podrzali trebaju da nam vjeruju na rijec. Umjesto toga postavi video pa nek sami zakljuce. To je puno jace i efikasnije pa cak i za osobe koje nas previse i ne vole. I u Hrvatskoj se sve vise prica o pljackanju naseg kluba. Nije puno ali pomalo. Treba puno vise pogotovo u drzavama liga 5.
2.
Najgore za pojedince a i klub bi bilo ulasci na teren. Tu bi samo sebi noge potsjekli. Nista dok se utakmica ne zavrsi. Sve po zakonu. Samo naivni i glupani nalete da tu divlju foru. To je najgora varijanta. Ako je to jedino sto se moze, bolje je nista ne raditi. To je kao da sa nozem opljackas benzinsku pumpu za 100km umjesto da naucis probijanje sigurnosnih sastava interneta i uzmes milione.
Na carsiji ti znas da ako ozbiljno zeznes, mozes ti mozda pobjeci ali nisi nikad siguran plus imas ti i familiju. Zato se postovala hijerarhija. Svasta se moze desiti u zivotu. Ima kojekakvih nesretnih slucajeva za pojedince i njihove najmilije. Treba dobro sjesti i razmisliti sve detalje. Nije lako ali je itekako moguce (nekome pokazato da se kriminal ne isplati). Kada nekog jednom tragedija zadesi, ni tom lopovu vise nije do lopovluka. Pogotovo ako se to desi nekoliko puta raznim osobama.
Primjer:
Za Sabrinu koja nas je pokrala 10 puta vise od Vicka, nista joj se nije desilo vec je sretno parama koje je maznula od nas kupovala nekretnine oko Sarajeva, setala se okolo i osjecala sigurno. Sve sudije koje su nas pokrale su i dalje zivi i zdravi kao i njihovi najblizi. Naravno da se pljacka nastavlja, uz osmjeh. Zasto da prekinu ? Jer su merhametli ili jer vole pravdu ?
Sa politicarima je teze jer ih stiti i sistem a i tjelohranitelji, ali rjesenje je isto samo 10 puta teze realizovati.
Ovo je moje iskustvo. Znam da je "stari" sistem ali tako je bilo prije rata. Da pojasnim nisam za nasilje protiv nevinih - cisto prijateljska diskusija.