FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

Hansestadt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hansestadt » 20 maj 2025, 15:06

Kako se moze da uprati, isti ljudi su bili u klubu kad su potpisali sa njim kao i sada kad je dobio otkaz. Kad je dosao vecina navijaca je bila za tu opciju, i pokazalo da jeste tako, igramo Evropu. Tako se nadam da imaju neku viziju, kvalitetne opcije, vjerovatno nebi postupili ovako. Biti ce interesantno pratiti kakva ce se imena vrtiti. Po mom misljejnu, poznavanje domace lige je bas bitno u nasem slucaju.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 maj 2025, 15:16

Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 14:56
Riquelme1921 je napisao/la:
20 maj 2025, 14:27
Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 11:37

a i prije su ismijavani Bogicevic i ostali,mozemo mi pricati sta hocemo o Bogicevicu ovo ono,al covjek je osvajao titule sa Zeljom.
Mada ovo sam samo naveo za Bogicevica jer ce uvijek skociti par osoba koji ce se sjetiti samo njegovih partija u zadnjem mandatu i to na kraju tog mandata.
Jesi li razmišljao možda da Bogičević nije popljuvan zbog katastrofalnih nastupa?
Možda je zbog tužbe Želje preko sindikata.
Možda jer je najavio da ako ne prođe tužba ovdje da će ići do Sportskog arbitražnog suda u Lozani.
Možda jer je tako javno pljunuo na klub.
Možda zbog davljenja Kosorića.
Možda zbog presova po prostorijama FK Sarajeva.
Možda zbog starta nad Zolotićem.
Možda..
Ma to sam samo naveo kao primjer.
Bogicevic,Mulalic,Adzem,Osim,Bekric pa onda redom omladinci.
Ovi gore pobrojani svi su ostavili velik trag u Zelji dal kao igraci ili kao treneri,a svi su popljuvani,evo Adzem je zadnji trofej donio na Grbavicu a ovde se pise kako nije uracunljiv itd itd...
Ne trebaju mi odgovori nego treba da se zapitamo jel moguce da niko ne valja a da smo samo mi dobri.
Nije znaci bitno prezime,nego da smo mi malo mjesto a prebrzo trosimo Zeljovce.
Jer mi ako necemo da se prodamo,onda moramo svi zajedno raditi poboljsanju i napretku Zelje a ne dijeliti se u torove i pljuvati nase ljude,nego svi zajedno puhati u jednu rupu.
Evo iskreno misljenje, da li nam treba biti trener koji lajva na tiktoku? Zar mi nismo Zeljo koji je kao gospodski klub, kao mi treba da se borimo za trofeje bez marke u dzepu. To kad je Adzem osvojio trofej je skroz drugi Adzem ali i skroz druga ekipa. Ne mogu vjerovati da neko od tih imena ljudima padne na pamet cisto jer su ostavili neki trag u proslosti.
Fk Željezničar.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 20 maj 2025, 15:26

Levin je napisao/la:
20 maj 2025, 15:03
Može li se neko sjetiti trenera koji je imao ovoliku podršku navijača i medija nakon što mu je uručen otkaz. :kafa:
Denis ima x nekakvih mana i nije problem sto Zeljo želi boljeg trenera.
Meni licno nije jasan tajming odkaza. Imao je katastrofu u Mostaru ostavili ga, lose odradjeno polufinale kupa ostavili ga, derbi gdje ganjamo trece mjesto a mi hladovina teska kao i 2 derbija prije toga ostavili ga. Frajer ponudio ostavku ostavili ga na klupi.
Das mu odkaz posle poraza koji nam apsolutno nista nije znacio, utakmicu gdje smo dobili presmijesan penal npr i to par kola prije kraja.
Jesmo li to nezadovoljni pozicijom a znamo koliko nam u svakom smislu bjeze prve 3 ekipe?
Je li to sad ganjamo trenera koji ce napast titulu, nekako mi je to logicno ako je ovome odkaz zbog losih derbi utakmica.
Imamo li realno kapacitet za titulu u ovom trenutku ?
Nekako je najmanji problem Denis k'o Denis.
Sto se mene licno tice postavili su visok standard ovim djelom, hajde da vidimo sta ce nam priredit.
Evo kraj utorka a zamjene nema. Znaci Joldic i Hare silni.
Nista mi vala ne vuce na pametan i smisljen potez.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 20 maj 2025, 15:30

Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 14:56
Riquelme1921 je napisao/la:
20 maj 2025, 14:27
Ejnur je napisao/la:
20 maj 2025, 11:37

a i prije su ismijavani Bogicevic i ostali,mozemo mi pricati sta hocemo o Bogicevicu ovo ono,al covjek je osvajao titule sa Zeljom.
Mada ovo sam samo naveo za Bogicevica jer ce uvijek skociti par osoba koji ce se sjetiti samo njegovih partija u zadnjem mandatu i to na kraju tog mandata.
Jesi li razmišljao možda da Bogičević nije popljuvan zbog katastrofalnih nastupa?
Možda je zbog tužbe Želje preko sindikata.
Možda jer je najavio da ako ne prođe tužba ovdje da će ići do Sportskog arbitražnog suda u Lozani.
Možda jer je tako javno pljunuo na klub.
Možda zbog davljenja Kosorića.
Možda zbog presova po prostorijama FK Sarajeva.
Možda zbog starta nad Zolotićem.
Možda..
Ma to sam samo naveo kao primjer.
Bogicevic,Mulalic,Adzem,Osim,Bekric pa onda redom omladinci.
Ovi gore pobrojani svi su ostavili velik trag u Zelji dal kao igraci ili kao treneri,a svi su popljuvani,evo Adzem je zadnji trofej donio na Grbavicu a ovde se pise kako nije uracunljiv itd itd...
Ne trebaju mi odgovori nego treba da se zapitamo jel moguce da niko ne valja a da smo samo mi dobri.
Nije znaci bitno prezime,nego da smo mi malo mjesto a prebrzo trosimo Zeljovce.
Jer mi ako necemo da se prodamo,onda moramo svi zajedno raditi poboljsanju i napretku Zelje a ne dijeliti se u torove i pljuvati nase ljude,nego svi zajedno puhati u jednu rupu.
Za Edisa i Adžema se slažem.
Nikada ništa loše nisam čuo za njih.
Za Edisa sam pisao njegove izjave nakon utakmice čisto iz šale ali njega stvarno volim.
Adžem je dobar čovjek kojeg eto život poslije nas nešto i nije mazio ali oni definintivno vole Željezničar.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2025, 16:00

Što se mene tiče, bez obzira na sve moguće i nemoguće opcije i mišljenja, ja bih volio vidjeti samo jedno ime na klupi Željezničara :

Ovaj put ugovor na pet godina pa makar ispali.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 20 maj 2025, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 maj 2025, 16:03

Evo ga vole Zelju.I treba da vole Zelju ali valjda treba i da znaju nesto.Imam ja 11 havera svi vole Zelju mogli bi odma uletio u prvih 11.Non stop vracanje u krug.Bivsi treneri bivši igraci.Ako odu Djapke Muftic i Šosić mrtva borba za opstanak.

JuzniVjetar1979
Kontakt:

Post Postao/la JuzniVjetar1979 » 20 maj 2025, 16:15

Moja teorija, ne mora biti tačna, samo za razmišljanja. Previše slučajnosti.
Idemo redom:
1. Gubimo polufinale kupa u Širokom 3:0. Čudna utakmica u kojoj igramo bez Boljevića i u kojoj Lagumdžija prvi put počinje od prve minute.
2. Uzvratna utakmica polufinala Kupa, iz igre izlazi Šukilović koji nije povrijeđen, ulazi Cavnić koji na kraju završi u špicu, a na klupi Laušević.
3. Taj isti ugašeni Laušević počinje u Mostaru. Petica nam po ušima. Denis izjavljuje da neki ne zaslužuju dres Želje.
4. Protiv Borca izvodimo 11 ratnika, Denis jasno pokazuje ko ne zaslužuje dres Želje. Dobijamo Borca i sudije.
5. Sljedeće kolo je derbi i umjesto da krenemo sa 11 ratnika, Denis izvodi "dizel ekipu" koja prije sedam dana nije zaslužila da nosi Željin dres.
6. Izlazimo u Širokom s novom formacijom, špiceve nam igraju Šošić i Cvetanoski, a dva napadača nam ostaju na klupi. Za 352 formaciju svaki laik zna da trebaju brzi stoperi, mi počinjemo sa Cavnićem.

Pitanje za sve nas: Da smo mi ušli u finale Kupa ili da smo dobili u derbiju, da li bi Sarajevo i Široki imali prostora da štimaju razmjenu Kup za bodove? Sarajevu Kup, nama Evropa, Širokom opstanak, vuk sit, ovce na broju.

Nabrojao sam 6 slučajnosti, predviđam sedmu, ako se ona ispostavi kao činjenica onda je ova teorija tačna, a do sada je bila izvjesna.

7. Denis Čorić novi šef stručnog štab NK Široki Brijeg.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 20 maj 2025, 16:17

Neko poredi Drinu i Šukilovića.
Mora nam biti jasno da i Šukilović i Mahmić igraju samo zato jer su U21. Iole ozbiljan trener neće računati na njih u sljedećoj sezoni. Najvjerovatnije da će se Šukilović prodati (makar za 100.000 KM) a sa Mahmićem raskinuti, na zahtjev igrača. Pored ove dvojice ide i Cavnić 99%, tako da ostajemo na Karamarku (prodo bih ga ako ikako može), Karjaševiću (najbolje je odigrao na dvije utakmice kad je bio stoper) i Šemdinu (ovog bih što više forsirao u nekim prijateljskim i sl.). Znači trebaju nam 3 stopera i to da su sva trojica bolji od Karamarka. Volio bih da Graovac bude jedan od njih, i onaj mali iz Radnika (ako ispadne radnik).
Nadam se da nam je ovaj Garčević iz TZ dobar, jer opet nam slijedi belaj sa U21 (ako se kojim slučajem ne dozovu Šabić ili Fočo, mada teško).
Nadam se dobrom treneru (ne ovaj iz Konjica- Peternac), te da ćemnoi ubosti sa bržim igračima u prelaznom roku.

VTŽ

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 20 maj 2025, 16:21

JuzniVjetar1979 je napisao/la:
20 maj 2025, 16:15
Denis Čorić novi šef stručnog štab NK Široki Brijeg.
Klafuric je bolji trener od Corica, nisu ni u Sirokom budale.

JuzniVjetar1979
Kontakt:

Post Postao/la JuzniVjetar1979 » 20 maj 2025, 16:23

Bumbaclat je napisao/la:
20 maj 2025, 16:21
Šta ako ne produži? Uostalom, pred nama je.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 20 maj 2025, 16:30

20 maj 2025, 16:23
Bumbaclat je napisao/la:
20 maj 2025, 16:21
Šta ako ne produži? Uostalom, pred nama je.
Klafuricu tek za godinu dana istice ugovor.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 maj 2025, 16:30

Moja teorija, ne mora biti tačna, samo za razmišljanja. Previše slučajnosti.
Idemo redom:
1. Gubimo polufinale kupa u Širokom 3:0. Čudna utakmica u kojoj igramo bez Boljevića i u kojoj Lagumdžija prvi put počinje od prve minute.
2. Uzvratna utakmica polufinala Kupa, iz igre izlazi Šukilović koji nije povrijeđen, ulazi Cavnić koji na kraju završi u špicu, a na klupi Laušević.
3. Taj isti ugašeni Laušević počinje u Mostaru. Petica nam po ušima. Denis izjavljuje da neki ne zaslužuju dres Želje.
4. Protiv Borca izvodimo 11 ratnika, Denis jasno pokazuje ko ne zaslužuje dres Želje. Dobijamo Borca i sudije.
5. Sljedeće kolo je derbi i umjesto da krenemo sa 11 ratnika, Denis izvodi "dizel ekipu" koja prije sedam dana nije zaslužila da nosi Željin dres.
6. Izlazimo u Širokom s novom formacijom, špiceve nam igraju Šošić i Cvetanoski, a dva napadača nam ostaju na klupi. Za 352 formaciju svaki laik zna da trebaju brzi stoperi, mi počinjemo sa Cavnićem.

Pitanje za sve nas: Da smo mi ušli u finale Kupa ili da smo dobili u derbiju, da li bi Sarajevo i Široki imali prostora da štimaju razmjenu Kup za bodove? Sarajevu Kup, nama Evropa, Širokom opstanak, vuk sit, ovce na broju.

Nabrojao sam 6 slučajnosti, predviđam sedmu, ako se ona ispostavi kao činjenica onda je ova teorija tačna, a do sada je bila izvjesna.

7. Denis Čorić novi šef stručnog štab NK Široki Brijeg.
1. Boljevic bio ozlijeđen prvu utakmicu polufinala, i naredne dvije utakmice u ligi nije igrao
2. Sukilovic izasao jer je imao par kikseva
3. Lausevic poceo u Mostar jer Krpic ne moze igrati 3 utakmice u 7 dana, usao je na poluvremenu
4. Krpic i Boljevic pauzirali protiv Borca jer su imali po 2 zuta, nije bilo potrebe da se rizikuje karton i da propusti derbi, nikakav bojkot nije u pitanju
5. Odgvor iznad ti je odgovor i ovdje
6. Izgubili bi u Sirokom bez obzira na formaciju, penal ti je sve rekao
7. Klafuric u januaru potpisao ugovor na godinu i po, nece Coric sigurno u Siroki
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2025, 16:42

bablaz1 je napisao/la:
20 maj 2025, 16:17
Neko poredi Drinu i Šukilovića.
Mora nam biti jasno da i Šukilović i Mahmić igraju samo zato jer su U21. Iole ozbiljan trener neće računati na njih u sljedećoj sezoni. Najvjerovatnije da će se Šukilović prodati (makar za 100.000 KM) a sa Mahmićem raskinuti, na zahtjev igrača. Pored ove dvojice ide i Cavnić 99%, tako da ostajemo na Karamarku (prodo bih ga ako ikako može), Karjaševiću (najbolje je odigrao na dvije utakmice kad je bio stoper) i Šemdinu (ovog bih što više forsirao u nekim prijateljskim i sl.). Znači trebaju nam 3 stopera i to da su sva trojica bolji od Karamarka. Volio bih da Graovac bude jedan od njih, i onaj mali iz Radnika (ako ispadne radnik).
Nadam se da nam je ovaj Garčević iz TZ dobar, jer opet nam slijedi belaj sa U21 (ako se kojim slučajem ne dozovu Šabić ili Fočo, mada teško).
Nadam se dobrom treneru (ne ovaj iz Konjica- Peternac), te da ćemnoi ubosti sa bržim igračima u prelaznom roku.

VTŽ
Ako se to desi od nas nema nista narednu sezonu
Oper raspad sistema, ne znamo tim i trenera zadrzati godinu bas bas neozbiljno
Ne mozes sve igrace mijenjati nikako znaci
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 20 maj 2025, 16:52

Nije Čorić otišao radi rezultata, već što je menadžerski trener. Naš klub nije poligon za razne menadžere, zato smo odstranili i Bekrića, pa je zato i ovaj platio ceh. Politika konzistentna od strane UO. Zimus je stopiran svaki njegov transfer, i na kraju mu je zabranjeno mu da dovodi igrače, pa je već u februaru nakon prvog kola zimskog dijela dao ostavku.

Dogovor je bio da će ipak ostati do kraja. Tako da je ovaj otkaz odlučen u februaru, a sad se dogodio jer dogovoreno novo rješenje i jer će to novo rješenje imati vremena da upozna igrače i napravi križaljku za ljeto.

Ćorić je ok momak, trener koji može puno da napreduje i ima dobar potencijal, i da nema menadžera s kojim neradimo ostao bi još.
Prilikom potpisa i dogovora saradnje, nije bio iskren, jer je rekao da nema menadžera.

Zato novo trenersko ime je neko ko nije pod utjecajem menadžerskih lobija.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 maj 2025, 16:55

slika
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 maj 2025, 17:02

irfo je napisao/la:
20 maj 2025, 16:55
slika

Ado je veliki čovjek i veliki stručnjak
I ono najbitnije - sa njim smo osvojili naš zadnji trofej

Možemo mi pričat i ovo i ono al trofej je trofej

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 maj 2025, 17:06

slika

slika

slika

Da nismo tad osvojili kup sad bi Pitari bili najtrofejniji

Hole82
Kontakt:

Post Postao/la Hole82 » 20 maj 2025, 17:06

Levin je napisao/la:
Može li se neko sjetiti trenera koji je imao ovoliku podršku navijača i medija nakon što mu je uručen otkaz. :kafa:

Moze li se neko sjetiti vise sabana u jednoj skupstini od ove trenutn? Pa 1% da si se dao pomoci Zelji koliko palamudis po forumima bilo bi bolje klubu, sabane jedan ograniceni...

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 maj 2025, 17:08

Hole82 je napisao/la:
20 maj 2025, 17:06
Levin je napisao/la:

Moze li se neko sjetiti vise sabana u jednoj skupstini od ove trenutn? Pa 1% da si se dao pomoci Zelji koliko palamudis po forumima bilo bi bolje klubu, sabane jedan ograniceni...
Izvini ali mislim da si pogriješio adresu. Prošetaj.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 maj 2025, 17:18

Kako saznajemo, primarni razlog razlaza sa Ćorićem nisu ostvareni rezultati nego nekoliko faktora koji se tiču kvaliteta rada i međuljudskih odnosa unutar svlačionice.

Konkretno, prema informacijama do kojih smo došli, glavna zamjerka je na manjak rada što se ogleda kroz praksu da su igrači Željezničara tokom sedmice uobičajeno imali dva slobodna dana. Također, zamjerka su i loši odnosi unutar stručnog štaba i igrača, a simptomatično je bilo i to da je Ćorić nakon utakmice s Radnikom u Bijeljini hvalio igrače dok je ubrzo nakon toga poslije utakmice sa Zrinjskim rekao da neki ne zaslužuju Željin dres.
Na kraju ispade istina ono na sta smo ukazivali ovdje danima.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, kontra, Proximic i 38 gostiju.