FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
77
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 156

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2025, 19:22

Smiju li reci picke da nije bio penal protiv Sirokog
**** im leda i wwin sve
Po treneru odmah da skrenu paznju
Coric je samo kolateralna steta
Ovako mi nikad necemo vise biti konkuretni
Ne treba niko ici na utakmice dok se ne promijeni statut kluba i dok se ne smanji slupstina na 10 ljudi
Samo preko tv gledati, kad zagusti tek tad svi napustaju brod koji tone i mi cemo se tad vratiti
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 20 maj 2025, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 20 maj 2025, 19:25

Pablo11 je napisao/la:
20 maj 2025, 19:07
Raonffa je napisao/la:
20 maj 2025, 18:58
Pablo11 je napisao/la:
20 maj 2025, 18:44

Ide pressica sa facom ako pobjedimo.
Neka, to je prilika za izravnu komunikaciju sa navijačima. Ado zapravo postavlja nove standarde u fudbalu :mrgreen:
Saljem lava ako osvojimo kup. :bih:
Kakva si ti **** od navijaca, **** pitare, prekuco si igricu, glodaru glodarski .
Pablo11 je napisao/la:
19 maj 2025, 11:43

Ne brini se necemo psihicki nestabilne osobe. :bih:
Primjer balije iz udzbenika i onda se cudimo sto tapkamo u mjestu. Dje necemo kad smo ovakvi nakaradni.

Ti si profil debila koji ce navijati da ga popusimo nebil' rek'o jesam vam reko. Pravi glodar. Ide pljuvanje nakon prvog kiksa dok se Coricu pusio **** do kraja. A nije jedini kojem se pusio ****.

Balija je cudo

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 20 maj 2025, 19:34

Ko god da bude trener treba mu nogu dati istog trena ako kaže ambicija nam je izboriti opstanak u teškoj Ligi 10 sljedeće sezone.

Zbog tog pi*kastog pristupa smo se i doveli ovdje gdje jesmo.

Ciljevi trebaju biti visoki, pa ćemo se sabrati na kraju sezone. Na visoke ciljeve i igrači djeluju tako da vjeruju u sebe i u klub za koji igraju.

A ako ti je cilj 4. mjesto ili opstanak onda igraj i vodi Slogu, Laktaše i Posušje. Željo nije za tebe. I to nije stvar budžeta i stanja u klubu, već stvar filozofije što bi Ivan Osim rekao.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 20 maj 2025, 19:36

Sta je problem reci da je Ado psihicki nestabilan pa jeste li gledali vi tik tokove i lajvove iz Dubaia? Ta osoba treba da bude trener? Trener Jedinstva iz Bihaca???
Nas je, hvala mu za sve ali zbog njega smo bili najveci luzeri na svijetu i zbog Zrinje i 3-3 se nikada nismo oporavili…

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 20 maj 2025, 19:38

Krunoslav Rendulić
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 maj 2025, 19:40

Oni ti ga puse Adzemeeeeeeeeeeeeeee!
mosa lošmi stićko tit-ula!

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 20 maj 2025, 19:44

Lynx je napisao/la:
20 maj 2025, 19:38
Krunoslav Rendulić
eh ovo mozda i ne bi bilo loše, al mislim da se on nece vise vracat u našu ligu

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 20 maj 2025, 19:48

Lokomotifa je napisao/la:
20 maj 2025, 19:34
Ko god da bude trener treba mu nogu dati istog trena ako kaže ambicija nam je izboriti opstanak u teškoj Ligi 10 sljedeće sezone.

Ciljevi trebaju biti visoki, pa ćemo se sabrati na kraju sezone. Na visoke ciljeve i igrači djeluju tako da vjeruju u sebe i u klub za koji igraju.

A ako ti je cilj 4. mjesto ili opstanak onda igraj i vodi Slogu, Laktaše i Posušje. Željo nije za tebe. I to nije stvar budžeta i stanja u klubu, već stvar filozofije što bi Ivan Osim rekao.
Pa za sta cemo se boriti nego za cetvrto mjesto ko god dosao. Pa hajmo biti realni prema sebi, mi nismo faktor za prva 2 mjesta. Mi mozemo jedino nekome pomrsiti racune da ne osvoji titulu, a mi godinama necemo doci do tog nivoa. Evo ako ti je lakse trener moze reci na pocetku sezone da napada titulu i isto tako ti moze odmah reci da je nece osvojiti, pogotovo sljedece sezone. Nemojmo se zavaravati vise, nemamo kvalitet za vrh i kraj price. Sami smo sebe ugasili losim poslovanjem i tjeranjem sve i svakog iz kluba. Ugasili smo se u onih nekoliko godina satro otplacivanja dugova, ugasili smo se mijenjanjem trenera. Da nije publike na stadionu ne bismo bili ni cetvrti.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2025, 19:51

Azzuri je napisao/la:
20 maj 2025, 19:36
Sta je problem reci da je Ado psihicki nestabilan pa jeste li gledali vi tik tokove i lajvove iz Dubaia? Ta osoba treba da bude trener? Trener Jedinstva iz Bihaca???
Nas je, hvala mu za sve ali zbog njega smo bili najveci luzeri na svijetu i zbog Zrinje i 3-3 se nikada nismo oporavili…
Nije to ni problem
Desilo se i sta ces
Realno ja pamtim neke lijepe trenutke pod Adzemom
Medjutim taj lik trenira klub koji je 7 na tabeli u drugoj ligi
Dobio je nogu iz Goska…
Nije ovo 2017 godina i on da je neki mag radio bi ako nista u Slobodi, Gosku, Igmanu, a ne u drugoligasu
Ne znam skeptican sam totalno
Svejedno da dodje Klopp mi cemo njega otjerati kad tad
Mi samo tjeramo i nista ne znamo drugo
Dzabe ti sve kad nemas para
Nama Krpic glavni napadac, a pitari hladno pola miliona iskesirase za Mlinarica
Daleko smo mi od ozbiljnog
Sljedece godine ako peti budemo dobro je, jer ovo vise nigdke ne vodi
Zeljo je kao titanik, samo sto mi nismo udarili u ledeni brijeg, nego donace izadjixe kradu saraf po saraf
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 20 maj 2025, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 20 maj 2025, 19:55

Cuj Adzem, isto dijete koje ode od roditelja i za 10 godina se vrati opet kod roditelja

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2025, 19:59

Joldic vodi protiv Veleza i Radnika :rol:
Znaci gubimo utakmice i nemamo krivca
Tako meni to izgleda
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 20 maj 2025, 20:03

U teškom smo mi kurcu opet, ali ću samo reći, batina je iz raja izašla. 🙂
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 maj 2025, 20:06

Dobro je vise sa tim podcjenjivanjem, ismijavanjem Adzema :thumbdown: nije fer apsolutno :thumbdown:

I kakve veze ima sto je trenirao Bihac ili Gosk ? Covjek je zeljovac od glave do pete, vojnik ovog kluba.

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 20 maj 2025, 20:16

NekoSaDaleka je napisao/la:
20 maj 2025, 19:01
Pojedinci jeste sretni i zadovoljni?

slika

slika
Presretni i prezadovoljni.
Sarajevski Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 maj 2025, 20:16

Nek nama Rahimic dovede Vedada Ibisevica ili Ervina Zukanovica i njima treba staza kao prvi trener, a sad i Europa svakako
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 20 maj 2025, 20:20

let3 je napisao/la:
20 maj 2025, 20:06
Dobro je vise sa tim podcjenjivanjem, ismijavanjem Adzema :thumbdown: nije fer apsolutno :thumbdown:

I kakve veze ima sto je trenirao Bihac ili Gosk ? Covjek je zeljovac od glave do pete, vojnik ovog kluba.
I JA SAM ŽELJOVAC! Pa hocu li ja bit trener? Hocu u kurcu! Jel trebam bit trener? Trebam, al isto tako u kurcu! Frajer sa GOŠKom nije skupio ni 0,9b po utakmici, nije dobar u glavu, ko god jr gledao videe koje je objavljivao zna! To bi bila bruka za renome kluba, psihijatrijski slučaj trener da bude… Šta pojedinci mislite!? Da je bitnije da je “naš” od znanja i kvaliteta!? Jest, ali u kurcu! “Željovci” nas sahraniše, ali je bitno da nije tuðin. Adžem je bio dobar trener u tom mandatu, sa dobrom ekipom, 8 godina je prošo od tad, 8 GODINA!! Hoćemo li ikad prema naprijed krenut.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 20 maj 2025, 20:21

Orvel je napisao/la:
20 maj 2025, 19:48
Lokomotifa je napisao/la:
20 maj 2025, 19:34

Pa za sta cemo se boriti nego za cetvrto mjesto ko god dosao. Pa hajmo biti realni prema sebi, mi nismo faktor za prva 2 mjesta. Mi mozemo jedino nekome pomrsiti racune da ne osvoji titulu, a mi godinama necemo doci do tog nivoa. Evo ako ti je lakse trener moze reci na pocetku sezone da napada titulu i isto tako ti moze odmah reci da je nece osvojiti, pogotovo sljedece sezone. Nemojmo se zavaravati vise, nemamo kvalitet za vrh i kraj price. Sami smo sebe ugasili losim poslovanjem i tjeranjem sve i svakog iz kluba. Ugasili smo se u onih nekoliko godina satro otplacivanja dugova, ugasili smo se mijenjanjem trenera. Da nije publike na stadionu ne bismo bili ni cetvrti.
Ne slažem se, sve znam, dugovi, skupština, uprava, stanje u klubu, ali druže bilo je prije situacija da su plate kasnile po 9 mjeseci, nisu se stanarine plaćale, igrači su bili istjerivani iz stanova, nisu imali rezervne garniture dresova, pa smo opet osvajali titule i borili se za sami vrh.

Ako neko kaže da, ali mi smo stagnirali, drugi su napredovali, samo ću reći da je i tada naša liga bila baš zayebana i nije bilo lako nikog dobiti, posebno na strani, samo se sjetite Slavije, Modriče, Čelika, Širokog, tada su to bile ozbiljne ekipe bez obzira šta ko mislio.

Mislim da smo kao navijači današnjeg Željezničara ušli u ozbiljan defetizam, počeli smo se navikavati na prosječnost, i onda igrači i stručni štab djeluju na takve podražaje i kažu ma hajde dobar je i bod u Posušju, dobro je što smo izgubili od pitara samo 2-1, moglo je biti 5-1. To je užasno u šta smo se pretvorili.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 20 maj 2025, 20:23

slika

Zanimljiva prepiska na TikToku, još prije utakmice protiv Širokog, na isjecku iz Mimine emisije.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 20 maj 2025, 20:24

Orvel je napisao/la:
20 maj 2025, 18:44
Ne pitam se i ne trebam se pitati ali za mene Adzem nije korak naprijed. S tim da ce novi trener, ko god bio, imati 5 puta veci pritisak nego Coric. Prvo iz razloga sto idemo u Eueopu gdje nismo nosioci i vrlo lako se moze desiti da odmah ispadnemo sto znaci da ce ga se odmah uzeti na zub.

A onda imas i tu situaciju da si zavrsio sezonu cetvrti i valja to ponoviti sljedece goeine u ligi 10 koja je dosta teza, da ne govorim da se ne nadamo necemu vise od cetvrtog mjesta.

Nikad kontinuitet necemo uhvatiti i nazalost, sad je vec jasno, mi smo Hajduk sa dosta manjim brojem navijaca, ali to je ta filozofija.
Logika nalaze da sledecu sezonu ulazimo sa vecim ciljem od 4 mjesta koje nam sad izgleda ne pase. U upravi misle da smo trebali bolje pa smijenili trenera. Znaci imperativ su sami postavili.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 maj 2025, 20:29

tiagofaria25 je napisao/la:
20 maj 2025, 20:20
let3 je napisao/la:
20 maj 2025, 20:06

I JA SAM ŽELJOVAC! Pa hocu li ja bit trener? Hocu u kurcu! Jel trebam bit trener? Trebam, al isto tako u kurcu! Frajer sa GOŠKom nije skupio ni 0,9b po utakmici, nije dobar u glavu, ko god jr gledao videe koje je objavljivao zna! To bi bila bruka za renome kluba, psihijatrijski slučaj trener da bude… Šta pojedinci mislite!? Da je bitnije da je “naš” od znanja i kvaliteta!? Jest, ali u kurcu! “Željovci” nas sahraniše, ali je bitno da nije tuðin. Adžem je bio dobar trener u tom mandatu, sa dobrom ekipom, 8 godina je prošo od tad, 8 GODINA!! Hoćemo li ikad prema naprijed krenut.
Prvo i ne znamo hoce li Adzem biti trener. Nista nikome ne vjerujem dok ne bude zvanicno.

Drugo, pa smeta mi ovo ismijavanje jednog dokazanog zeljovca kakav je Adzem. Smeta mi to :thumbdown: Pravimo od covjeka nekog kretena i budalu :thumbdown: nije u redu.
Svak ima krizu u zivotu, sto moramo odmah ismijavati i mahalati. Sad je dobar, covjek radi svoj posao. Sta se ocekivalo ? da dere sve redom se raspalim Goskom ? jel to.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, keli, mavi, nedimmmm1337 i 71 gost.