FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- belosevic23
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sve se slazem osim za Butica, prosjecan HNL ili Premijer liga igrac, nista specijalno, nicim me nije kupioluckystrike je napisao/la: ↑27 maj 2025, 17:08Rano ste braćo krenuli s rosterom za iduću sezonu, nije ni ova još završila
Međutim, da i ja dam svoj doprinos na tu temu, pa redom, po broju ugovora u protkolu![]()
- Lovre Rogić - Mislim da neće dobiti novi ugovor, kad već nije do sad, a također mišljenja sam i da ne treba. Koliko sam upoznat i kako sam već pisao na njegovo mjesto trebao bi doći Marko Marić.
- Emil Rockov - Sumnjam da će se njegov ugovor koji važi još 2 sezone raskidati, nema smisla nikakvog, dok s druge strane sumnjam da će doći ikakva ponuda za njegove usluge. Možda je moguće da nešto sam isposluje, ako mu je cilj da igra, pa da mu Klub dadne čiste papire.
- Sanin Mušija - Nisam upoznat s njegovim kvalitetama, ali kako za svojih 19 godina ima već 60 nastupa u seniorskoj konkurenciji u 1. ligi, vjerujem da je dobar te mislim da bi idealno bilo za njega kada bi našao Klub u Premijer ligi da odradi sezonu na posudbi (npr. Posušje - ako im već odlazi Galić a oni izbore opstanak).
- Faris Mehić - Dobio je novi ugovor nedavno pa vjerujem da se smatra hot prospect-om i da će kao naš treći golman koji izlazi iz juniora sezonu provesti na dvojnoj registraciji skupljajući iskustvo u seniorskom nogometu.
- Renato Gojković - Volio bih da se oporavi prije zimske pauze, da se može koliko-toliko ocjeniti stanje te eventualno ponuditi novi ugovor koji ističe na kraju sezone. Iskreno se nadam da će se vratiti jak kao što je bio i da će u drugom dijelu kao i u sezoni nakon biti naš stub odbrane.
- Martin Paskalev - Rezonski igrač, taktički potkovan tehnički solidan, vjerujem u vremenu pred nama može samo dodatno napredovati.
- Vinko Soldo - Hvala i doviđenja. Realno za svoje iskustvo i kvalitet koji sigurno posjeduje nije u posljednje vrijeme bio na najboljem nivou, pa ako se već zasitio, sretno.
- Nermin Mujkić - Vrlo vjerovatno igrač prve postave prije nego rotacijski, s obzirom na polivalentnost (stoper - bek) ali i godine (U21).
- Besim Serbečić - Istek ugovora. Hvala i sretno.
- Nikola Đurić - Pompezno najavljivan a nismo još ništa vidjeli od njega. Možda će na posudbu a možda bude dio šireg rostera kroz neku dvojnu registraciju.
- Filip Jović - Igrač prve postave od kojeg očekujem da bude još bolji, akoBogda.
- Elvir Duraković - Istek ugovora. Hvala i doviđenja.
- Tarik Kapetanović - Vjerovatno u kadru a s obzirom na pokazano poslije povrede prije kao back-up nego rotacija. Možda bi mu više odgovarala neka posudba.
- Mihael Kuprešak - Igrač prvih 11, koji je 'eskplodirao' u drugom dijelu ove sezone te se dobro pokazao i na beku i na krilu. Biće interesantno vidjeti gdje će prevashodno biti korišten.
- Amar Beganović - Prva opcija na desnom beku, a može u slučaju nužde odgovoriti i na stoperskoj poziciji.
- Bruno Unušić - Vrijedi isto kao za Rockova. Mislim da njemu treba još pure za FKS.
- Vladan Bubanja - Ako dođe dobra ponuda - što da ne. Mislim da će njegovu poziciju moći pokriti Jatta i Mamas.
- Aleksandar Đorđević - Misterija.
- Marko Matanović - Prema pisanju medija neće se vraćati s posudbe, pretpostavljam da će Kisvarda preuzeti njegov ugovor, idealno bi bilo da nešto i prebace na račun odštete.
- Muamer Hamzić - Mlad, perspektivan, polivalentan. Vjerujem da će ponovo biti na dvojnoj registraciji.
- Ivan Borna Jelić Balta - Istek ugovora. Hvala, ćao.
- Haris Ališah - On ima ugovor s nama do kraja 2026. godine. Nisam upoznat s njegovim kvalitetama a i slabo se spominje, pa pretpostavljam da će tražiti način kako da ga razduže.
- Anes Krdžalić - Rotacijski igrač kroz U21.
- Momodou Jatta - Rising star. Rotacijski igrač koji bi vrlo brzo mogao prerasti u igrača prvog tima.
- Edin Julardžija - Njegov ugovor s nama važi do kraja iduće sezone, ali mislim da se na njega ne računa. Ja bih opet volio da Zekić proba Julardžiju. Mislim da Edin ima solidnu tehniku, rezonsko kretanje i može trčati za dvojicu.
- Mirza Mustafić - Hvala na svemu, sretno!
- Eldar Mehmedović - Lično bih volio da mu vidim leđa, iako mu zaista želim svako dobro, te sam se nadao da će u pravcu Veleža u sklopu deal-a za Mlinarića. Međutim, iz izvora bliskog Klubu sam saznao nedavno da je omiljeni član tima i da se ne razmišlja o njegovom odlasku.
- Bakir Nurković - Još uvijek naš igrač na posudbi u Igmanu, kojem ugovor ističe s krajem ovog mjeseca i vjerujem da će sreću potražiti negdje drugo.
- Kenan Vrban - Još jedan hot prospect, pretpostavljam da će iduću sezonu provesti na dvojnoj registraciji skupljanjem seniorskog staža uz povremene prilike kod nas.
- Karlo Lulić - Postoji opcija otkupa, a ja iskreno nisam načisto, mislim da on može igrati bolje a opet možda se može i naći bolji igrač.
- Domagoj Pavičić - Kod njeg koliko znam ne postoji opcija otkupa, ali nije nemoguće poslati ponudu što bih vrlo vjerovatno i uradio da se pitam.
- Adalberto Peñaranda - Ugovor s FKS mu važi do kraja iduće sezone. Sumnjam da se na njega računa te se iskreno nadam da će Klub što bolje proći prilikom njegovog razrješavanja.
- Giorgi Guliashvili - Jučer sam prenio Zekićevu izjavu u vezi rostera a naročito Giorgija, iz koje se da nazrijeti mogućnost njegovog ostanka. Ipak, mislim da je izglednije da se proda te se nadam da će to biti novi - daleko najveći izlazni transfer s naših prostora.
- Francis Kyeremeh - Ugovor mu je nedavno produžen za još jednu godinu, pa vjerujem da ostaje, mada bih ja prihvatio i dobru ponudu ako bi slučajno došla.
- Kevin Viveros - Najizglednije je ako već i nije realizovan njegov otkup od strane trenutnog kluba gdje je na posudbi.
- Renan Oliveira - Renanova posudba važi do kraja kalendarske godine, a ugovor do kraja sezone. S obzirom da nije redovan u trenutnom klubu navodno postoji šansa da se vrati već sad. Nisam zaista pametan šta je najbolje za nas u njegovom slučaju.
- Aldin Turkeš - S obzirom na ugovor od još dvije godine osim ako ne dođe neka ponuda, nema sumnje da će Aldin biti dio ovog tima i iduće sezone. Nadam se da može nastaviti u uzlaznoj putanji.
- Karlo Butić - Isto tako. Mislim da ima kvaliteta samo mu treba kontinuiteta.
- Andreja Ristić - Također ima ugovor na još dvije godine. Odlična sezona u 1. ligi FBiH, valjalo bi mu naći posudbu u Premijer ligi da se još malo kali, s obzirom da će teško do minuta pored prije navedenih.
- Harun Pločo - Naš igrač koji koliko ja znam ima ugovor s FKS do kraja godine. Ovu sezonu je proveo u Radniku iz Hadžića i mislim da će sreću tražiti negdje drugo možda već tokom ljeta.
- Vasilios Gordeziani - Nadam se da mu je bilo lijepo ovdje te mu želim sreću dalje.
Suma sumarum, lista odlazećih bi bila:
Od novih igrača za sada je potvrđen samo Rafail Mamas - zadnji vezi iz Ael Limasol. Očekuju se napadač Mlinarić (Velež) i vjerovatno golman Marić (Zrinjski). Ostalo (Meijers, Cimirot, Begović, veznjak iz La Lige 2 i sl.) je u domenu špekulacija.
Tako bi po mom mišljenju siguran roster za iduću sezonu bio:
Uh... mislim da mi je ovo najduži post u "karijeri"![]()
- luckystrike
- Kontakt:
Drago mi je prije svega da si izdvojio vrijeme za ovu disertacijubelosevic23 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 23:34Sve se slazem osim za Butica, prosjecan HNL ili Premijer liga igrac, nista specijalno, nicim me nije kupio

Mene je dojmio na debiju izuzetnom borbom protiv želje na Grbavici. Osim toga zbog nekih povreda nije puno ni počinjao pa je teško donijeti konačni sud.
Opet mislim da ima dobru - jaku ljevicu, zna proigrati - Guliju je namjestio dva gola protiv Igmana i zrinjskog. Također, jako dobro se gradi i solidan je u skoku. Vjerujem da u full spremi i kontinuitetu može pokazati i više. Na kraju krajeva, tu je pod ugovorom još dvije godine i vjerovatno ćemo ga gledati neko vrijeme htjeli - ne htjeli.
Ma skolovan igrac vidis u 5 min igre da zna s loptom. Kad ocekujes da se lopta odbije od njeg ko od zid on je na prvu proslijedi u prostor krilu (protiv radnika kapetanovicu cini mi se). Na derbiju sam se klao sa citavom odbranom i jaci bio.luckystrike je napisao/la: ↑28 maj 2025, 00:04Drago mi je prije svega da si izdvojio vrijeme za ovu disertacijubelosevic23 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 23:34Sve se slazem osim za Butica, prosjecan HNL ili Premijer liga igrac, nista specijalno, nicim me nije kupio
Mene je dojmio na debiju izuzetnom borbom protiv želje na Grbavici. Osim toga zbog nekih povreda nije puno ni počinjao pa je teško donijeti konačni sud.
Opet mislim da ima dobru - jaku ljevicu, zna proigrati - Guliju je namjestio dva gola protiv Igmana i zrinjskog. Također, jako dobro se gradi i solidan je u skoku. Vjerujem da u full spremi i kontinuitetu može pokazati i više. Na kraju krajeva, tu je pod ugovorom još dvije godine i vjerovatno ćemo ga gledati neko vrijeme htjeli - ne htjeli.
Ocekujem dosta od njeg kada prodje pripreme, rijeko koji igrac njegove gradje ima tehniku kao on
Sve ti je oprošteno. Živio mi !
Are you not entertained ?!
-
- Kontakt:
Beganovic je slovom i brojem odigrao jednu utakmicu na vanjskom stoperu u formaciji 3-5-2. I to 55 minuta prije nego je dobio crveni. I to je igrao prinudno, i ispao jedno 10 puta. I ovo se odnosi na njegovu kompletnu karijeru i nekih 200+ utakmica. On tehnički ne može igrat stopera. Nit zna nit ima predispoziciju.
U 4-2-3-1 je igrao RB
U 3-5-2 je igrao WB
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Igrao je stopera protiv Sloge u Doboju u 4-3-1-2
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Prinudno, u 3-5-2 je jednom odigrao. Iza toga stojim, gledao sam svaku utakmicu. Mi ne igramo 4-3-1-2 i necemo ni igrat tako i da ta prinudna formacija i utakmica ne daju sliku može li on to igrati.
Misliš li da je malo naopako najboljeg beka lige po izboru kolega i stručnjaka zavaljivat na stopera.

-
- Kontakt:
Majersu ponuđeno 14k eura. Puno.?
Logično da nema. Samo sam naveo tu jednu situaciju kad je igrao.jurisicduska je napisao/la: ↑28 maj 2025, 08:45Prinudno, u 3-5-2 je jednom odigrao. Iza toga stojim, gledao sam svaku utakmicu. Mi ne igramo 4-3-1-2 i necemo ni igrat tako i da ta prinudna formacija i utakmica ne daju sliku može li on to igrati.
Misliš li da je malo naopako najboljeg beka lige po izboru kolega i stručnjaka zavaljivat na stopera.Beganovic je odličan bek. Ne razmišljati uopste u pravcu promjene pozicije. Mislim ne znam ni kako završimo na ovoj prici malo me “iznerviralo” ovo poznavanje hibridnisti vanjskog stopera i objašnjenje jer nema smisla.
Beganović je naš najbolji bek i najbolji bek lige.
Najkorisniji je defanzivno sa 4 nazad kad nema toliko obaveza prema naprijed jer je limitiran kao WB, nema osječaj za prostor niti brzinu da pokriva taj prostor od 60-70 metar po boku.
Puno je bolji i korisniji kad ima krilo ispred sebe.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Što je puno 300.000 KM godišnje ?
To je postalo normalno za dobrog igrača. Čak šta vise sumnjam da ćeš naći kakvog u njegovom rangu za te pare a da ti je već naviknut na ligu, slijedece godine on samo može bit bolji.
Isplati se to. Samo će ako dođe morati prilagodit način igranja jer s ovakvim bi dobio 5 crvenih kod nas.
Normalan klub ti tu napravi balans.
Meijers 14
Mujkic 3
Đuric 2
I onda je to prosjek po 6 svima.
Problem je Balta Jelic i Serbecic, Soldo.
Logičnije ti je plaćati Mujkic, Đuric, Gojkovic, Paskalev, Jovic , Meijers .
Može se naći dobar balans tu.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 28 maj 2025, 08:59, ukupno mijenjano 1 put.
E cuj beganovic na vanjskom stoperu, hibridi nekakvi, ovako onako. Sta naprica lik, beganovic je ogranicen igrac u odbrani, lose se postavlja i jos gore cita igru. Moze proci na beku cisto zbog svoje fizicke spreme pa pokriva prostor solidno. Na stoperu je kamikaza u bilo kakvoj formaciji
A vazda se neko upeca na glupo semperovo trolanje. Svašta.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Osijek otpisao sedam igrača. Ima starih i mladih, ima igrača u formi, a i van forme, ima dobrih, a i loših. Ne znam da li smo mi u mogućnosti finansijski dovesti nekog od npr. Hernani, Dantas ili Pušić.
- belosevic23
- Kontakt:
Ma ne bih ga doveo iz principa, nije toliko dobar igrač koliko je bio zaštićen u duelima ko bijeli medvjed. Svaki stoper ce biti van dijk kad mu dozvolis grubu igru.jurisicduska je napisao/la: ↑28 maj 2025, 08:56Što je puno 300.000 KM godišnje ?
To je postalo normalno za dobrog igrača. Čak šta vise sumnjam da ćeš naći kakvog u njegovom rangu za te pare a da ti je već naviknut na ligu, slijedece godine on samo može bit bolji.
Isplati se to. Samo će ako dođe morati prilagodit način igranja jer s ovakvim bi dobio 5 crvenih kod nas.
Normalan klub ti tu napravi balans.
Meijers 14
Mujkic 3
Đuric 2
I onda je to prosjek po 6 svima.
Problem je Balta Jelic i Serbecic, Soldo.
Logičnije ti je plaćati Mujkic, Đuric, Gojkovic, Paskalev, Jovic , Meijers .
Može se naći dobar balans tu.
- belosevic23
- Kontakt:
Ma kakvo proslijeđivanje lopte, nije on desetka, njega nema u šesnaestercu gdje je najpotrebniji. Merso se isto znao zagraditi ali i ulaziti u gol šanse...ovaj slabo nekako. Predaleko je od golabvsic je napisao/la: ↑28 maj 2025, 00:07Ma skolovan igrac vidis u 5 min igre da zna s loptom. Kad ocekujes da se lopta odbije od njeg ko od zid on je na prvu proslijedi u prostor krilu (protiv radnika kapetanovicu cini mi se). Na derbiju sam se klao sa citavom odbranom i jaci bio.luckystrike je napisao/la: ↑28 maj 2025, 00:04Drago mi je prije svega da si izdvojio vrijeme za ovu disertacijubelosevic23 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 23:34
Sve se slazem osim za Butica, prosjecan HNL ili Premijer liga igrac, nista specijalno, nicim me nije kupio
Ocekujem dosta od njeg kada prodje pripreme, rijeko koji igrac njegove gradje ima tehniku kao on
Najjači forum na svijetu, jednima je Beganović odličan, drugi ga opisuju kao da nema dvije noge. Nigdje sredine.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Pored ovog Merso od tehnike ima frizider.belosevic23 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 10:03Ma kakvo proslijeđivanje lopte, nije on desetka, njega nema u šesnaestercu gdje je najpotrebniji. Merso se isto znao zagraditi ali i ulaziti u gol šanse...ovaj slabo nekako. Predaleko je od golabvsic je napisao/la: ↑28 maj 2025, 00:07Ma skolovan igrac vidis u 5 min igre da zna s loptom. Kad ocekujes da se lopta odbije od njeg ko od zid on je na prvu proslijedi u prostor krilu (protiv radnika kapetanovicu cini mi se). Na derbiju sam se klao sa citavom odbranom i jaci bio.luckystrike je napisao/la: ↑28 maj 2025, 00:04
Drago mi je prije svega da si izdvojio vrijeme za ovu disertaciju
Pored Butica ti treba neki "lagan" golgeter a Mlinaric bi to mogao biti. Covjek ce ti napravit prostora dulum samo trci i zabi ga, na derbiju je napravio brat bratu 5 stopostotnih svojom kretnjom. Drugo je to sto kod nas rijetko ko zna zabit kad on igra.
Ocekujem puno od Butic-Mlinaric iskreno
Ja pokušavam objasniti da je Beganović odličan bek i da u formaciji sa 4 nazad on mora biti prvi izbor. Problem je što mi igramo formaciju sa 3 nazad i Beganović nije taj kalibar za desnog wing beka. Tu se mora naći neko prodorniji, eksplozivniji, primjer bi bio Muhammed Musa koji je igrao kod Feđe u formaciji sa 4 nazad pa su govorili ispada ko ratkapa, previše ofanzivan, ali čovjek je baš pridonosio napadu i konstantno stvarao višak, a sa 3 nazad uz podršku tog desnog vanjskog štopera bi zamaskirao te izlaske wing beka prema naprijed. Ja sam Beganovića stavio tu kao rezervu iza Paskaleva da uleti po potrebi, a može biti i rezerva za desnog beka. "Problem" nastaje što je Beganović jako karakteran, borben i fizički spreman igrač i ljudi se lakše povežu sa takvim igračima, ali striktno gledano taktički, sa emocijama po strani, ako ss planira nastaviti sa tri nazad...onda se mora pronaći novi desni wing bek sa boljim ofanzivnijim karakteristikama.
Are you not entertained ?!
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Antikloc, Bordo10, bordobijeli, ErosViverosViv, Google Adsense [Bot], Hajdeee, James1987, johntravolta123, Kaunas, laznokrilo, nebeskasila, NeSamSafetee, PapakIzSa, perodeformero, Poligon10, Proximic, ristagrad, robertkosar, SilaMoc1946, Turo, Vanja8, Venom i 210 gostiju.