FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pa pasa moj sve sto uradi usere galamom na igrace.Sta treba da samo njemu loptu daju i da klimaju glavom.Nek malo smiri zivce jer ima nas i duplo gorih od njega.Ne sipu to kod obicne raje.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ja nikad nisam rekao: 'Bolja odlazi', niti to želim, mislim da nam je on prebitan igrač, prije bih rekao: 'Bolja smiri se malo'.
Niko ne spori njegov kvalitet, on je majstor fudbala, ali fudbal nije individualni sport, već timski sport. Niko nije dužan da trpi nečije vikanje i mlataranje, posebno ne na nivou profesionalnog fudbala. Nije ba ovo Kantonalna liga gdje neki kloc sa pivskim stomakom dođe da se iživi nad cijelom ekipom. Ne pišem ovo džaba jer znam da je svlačionica ključna za dobre rezultate, a svlačionica u kojoj se par likova iživljavaju nad ostatkom ekipe nije zdrava svlačionica. Ako se njegovo ponašanje ne reguliše na vrijeme nastat će haos ili incident, što je sramota za klub kao što je FK Željezničar.
Niko ne spori njegov kvalitet, on je majstor fudbala, ali fudbal nije individualni sport, već timski sport. Niko nije dužan da trpi nečije vikanje i mlataranje, posebno ne na nivou profesionalnog fudbala. Nije ba ovo Kantonalna liga gdje neki kloc sa pivskim stomakom dođe da se iživi nad cijelom ekipom. Ne pišem ovo džaba jer znam da je svlačionica ključna za dobre rezultate, a svlačionica u kojoj se par likova iživljavaju nad ostatkom ekipe nije zdrava svlačionica. Ako se njegovo ponašanje ne reguliše na vrijeme nastat će haos ili incident, što je sramota za klub kao što je FK Željezničar.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
100% znači jedini i odgovorni za bahatost pojedinaca i njihovo **** je zbog glavonje Krpića i to ti je tako 1/1 provjereno. Tog majmuna se treba riješiti i onda će ovaj da se smiri 100% uz Adžema, a ako ovo nastavi i pod njegovom palicom, popišaj nas i ko klub i ko kolektiv kad takvom debilu to dopuštaju, a redovno sjedi sa onim Tunovićem i krkanluk prosipa..Lokomotifa je napisao/la: ↑31 maj 2025, 20:45Ja nikad nisam rekao: 'Bolja odlazi', niti to želim, mislim da nam je on prebitan igrač, prije bih rekao: 'Bolja smiri se malo'.
Sve i jedan mlaði igrač i ovi koji tek doðu zastrašeni od strane debila, koji prosipa svoj seljakluk gdje god ode, to nam ne treba.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
Solidna sezona je iza nas, više vuče na dobru nego na lošu.
Ovo je taj neki maksimum ovakvog Željezničara, odnosno koliko para toliko muzike. Za svaku naredu stepenicu je potrebno mnogo novca. Prve dvije ekipe su u ovom momentu nedostižne, što zbog kvaliteta, što zbog nekih drugih faktora.
I dalje mislim da je velika šteta što Ćorić nije ostao da nastavi započeto, ali šta je tu je, nema nam nazad. Sad je tu Ado Adžem i treba mu pružiti maksimalnu podršku.
Roster je šaren, tu imamo Boljevića, Šošića, Cvetanoskog, Karamarka, Lagumdžiju, pa možda i Karjaševića, Odinaku i Vinija na koje se ozbiljno može računati kvalitetom. Vidjećemo ko će nas sve napustiti. Nadam se da će Laušević dobijati sve više prilike za igru, ali pojačanja su neminovna.
Isto tako ćemo vidjeti na šta će ličiti sljedeća sezona, ako su ovosezonski rezultati neko mjerilo, ne piše nam se dobro. Imaćemo još tri utakmice protiv boljih ekipa, protiv kojih se nismo proslavili ove sezone, a nema više sigurnih bodova odnosno Slobode, Igmana i GOŠK-a.
Odmoriti se, sačekati protivnike u Evropi, pa idemo dalje.
Ovo je taj neki maksimum ovakvog Željezničara, odnosno koliko para toliko muzike. Za svaku naredu stepenicu je potrebno mnogo novca. Prve dvije ekipe su u ovom momentu nedostižne, što zbog kvaliteta, što zbog nekih drugih faktora.
I dalje mislim da je velika šteta što Ćorić nije ostao da nastavi započeto, ali šta je tu je, nema nam nazad. Sad je tu Ado Adžem i treba mu pružiti maksimalnu podršku.
Roster je šaren, tu imamo Boljevića, Šošića, Cvetanoskog, Karamarka, Lagumdžiju, pa možda i Karjaševića, Odinaku i Vinija na koje se ozbiljno može računati kvalitetom. Vidjećemo ko će nas sve napustiti. Nadam se da će Laušević dobijati sve više prilike za igru, ali pojačanja su neminovna.
Isto tako ćemo vidjeti na šta će ličiti sljedeća sezona, ako su ovosezonski rezultati neko mjerilo, ne piše nam se dobro. Imaćemo još tri utakmice protiv boljih ekipa, protiv kojih se nismo proslavili ove sezone, a nema više sigurnih bodova odnosno Slobode, Igmana i GOŠK-a.
Odmoriti se, sačekati protivnike u Evropi, pa idemo dalje.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne kontam cemu toliki defetizam kod nekih po pitanju lige 10, ok bice vise derbija i tezih utakmica, ali svima je isto. Naredne sezone ako osvojis ovaj broj bodova neces sigurno biti 4. vec ozbiljan kandidat za sami vrh. Moramo se potrudit da i ostali razmisljaju kako ce im biti tesko igrat protiv nas, ako budemo samo kukali sto cemo cetiri puta igrati protiv pitara, zrinje i borca ne moramo ni igart nikako sa takvim pristupom ishod se vec zna, sjetimo se samo sta je bilo u Mostaru. Sa druge strane, vidjeli smo i šta radi pravi pristup, sa mudima, protiv borca na Grbavici. Mentalna priprema je pravo bitna, Adzem ih mora ubijediti da mogu. Njemu naravno apsolutna podrska, ako kojim slucajem dodje kriza prava adresa za kritike je uprava narocito ako se ne pojacamo adekvatno, jer su smijenili trenera koji je ispunio cilj bez stvarnog plana sta i kako dalje. Vjerujem da Adzem ima znanje i vjestine da uspije i to mu od srca zelim, zasluzio je nakon svega sto je prosao.
Danas Sosic maestralan.
Danas Sosic maestralan.
Spominjalo se da ce se mjenjati travnjak na Grbavici zna li neko nesto vise o tome?
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Madzid je danas doktorski odigrao i da su samo malo prisebniji bili Krpa i Cveta on bi imao jos dvije asistencije. U sustini danas dobra igra i ja sam licno zadovoljan ovom sezonom a mislim da cemo s Adzemom biti jos bolji….
- Bersaga
- Kontakt:
Na kraju, ja sam zadovoljan sezonom. Da je moglo bolje, moglo je. Ima dosta stvari koje im se opravdano zamjeraju. Što prije riješiti igračku križaljku i idemo dalje. Evropa i promocija nekoliko mladih igrača za izlog treba i za sljedeću sezonu biti neki minimalan cilj što se tiče sportskog dijela.
Šteta bi bilo ostati bez Muftića, Jabera i Šošića u jednom transfer roku, bar da su tu dok je Evrope ali vidjet ćemo. Uživajte u toplim danima, odmorite se od foruma i da spremni dočekamo borbu za karte za evropske utakmice
Šteta bi bilo ostati bez Muftića, Jabera i Šošića u jednom transfer roku, bar da su tu dok je Evrope ali vidjet ćemo. Uživajte u toplim danima, odmorite se od foruma i da spremni dočekamo borbu za karte za evropske utakmice

Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Vidjelo se danas Lagumdzija (22) treba samo jednog cmf poput Jabera (21)
Nadamo se da cemo naci nekog umjesto Radovca i Karjasevica
Obojica su dobri, ali za klupe
Radovac kad treba smiriti igru i kontrom rijesiti, a Karjasevic kad cuvami rezultat
Isto vazi za Boljevic i Krpica za klupe i ubaciti ih nekoj 65 minuti
Nadam se do Europe da ce se prodati Muftic (23) i Jaber (21)
Nadam se da ce ostati
Krpic (34)
Dangubic (29)
Boljevic (29)
Cvetanoski (27)
Karamarko (26)
Radinovic (25)
Vinicius (23)
Simoni (23)
Sosic (22)
Lagumdzija (22)
Sukilovic (22)
Mahmic (22)
Odinaka (21)
Lausevic (19)
Sabic (19)
Foco (17)
Krpic klupa Karamarko kapiten
Tu je Garcevic (19)
Nadam se da ce neki juniori dobiti sansu poput Barimca (19) koji igra odlicno lijevog beka, Zenicanin (19), Semdin (19)
Nadam se Trapari (17) na golu
Od dovodjenja moze bekovi Alic (25), Radonja (23), Pekaric (20) ili Mustafic (19)
Napadaci Jaganjac (21), Bristric (22)
Vezni Gojak
Nadamo se da cemo naci nekog umjesto Radovca i Karjasevica
Obojica su dobri, ali za klupe
Radovac kad treba smiriti igru i kontrom rijesiti, a Karjasevic kad cuvami rezultat
Isto vazi za Boljevic i Krpica za klupe i ubaciti ih nekoj 65 minuti
Nadam se do Europe da ce se prodati Muftic (23) i Jaber (21)
Nadam se da ce ostati
Krpic (34)
Dangubic (29)
Boljevic (29)
Cvetanoski (27)
Karamarko (26)
Radinovic (25)
Vinicius (23)
Simoni (23)
Sosic (22)
Lagumdzija (22)
Sukilovic (22)
Mahmic (22)
Odinaka (21)
Lausevic (19)
Sabic (19)
Foco (17)
Krpic klupa Karamarko kapiten
Tu je Garcevic (19)
Nadam se da ce neki juniori dobiti sansu poput Barimca (19) koji igra odlicno lijevog beka, Zenicanin (19), Semdin (19)
Nadam se Trapari (17) na golu
Od dovodjenja moze bekovi Alic (25), Radonja (23), Pekaric (20) ili Mustafic (19)
Napadaci Jaganjac (21), Bristric (22)
Vezni Gojak
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ma nisam ja uvrijedio Krpića samo kažem da Bajić neće biti zamjena za njega.Sarun je napisao/la: ↑31 maj 2025, 18:49Otjerat ga je gruba riječ ali da se treba korektno rastati sa njim treba u svakom slučaju.Riquelme1921 je napisao/la: ↑31 maj 2025, 17:50Morat ćemo tražiti drugog napadača da zamjeni Krpića.ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑31 maj 2025, 17:48
Svaka budala se moze uzet i izderat prije utakmice i reci ostalima da moraju ginuti za dres i grb koji nose, a da izadje na teren i da pokaze nesto vise sem tarlahanja glavom i svadjanja sa protivnickim igracima i sudijom, i onda svaku trecu odmara zbog kartona, ne zna. Imamo Adzema koji ce im pojasniti neke stvari sada sto se tice toga, na terenu to moze biti Bajic ako dodje ako Bog da, a imamo i svoje krvi ako Muftić ostane, tako da Krpića otjerati iz kluba što je prije moguće i nikakvu poziciju mu ne davati, otjerati ga u sto pizdi materina.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Faris Zubanović je stasao da zamjeni Krpićs, igra vrhunski u Poljskoj.
Meni Huso nije ni za klupe, hladno bih umjesto njega gurao Focu.
-
- Kontakt:
Sosic bas ima prostora da napreduje, do sada smo vidjeli najvise bih rekao njuh za gol, sto je bas bitno, ali ove asistencije pokazuju da moze biti kompletan igrac. Najvise mi njega zao ako ide, jer je skoro tek pa dosao.
Najvažnije je da Madžid ima ugovor do ljeta 2027. godine. Sljedeća sezona je njegova.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Hahaha, ja mu isto krenuh napisat. Vala i ne znam kako je frajeru i zanimljivo vise da troluje svi ga znaju, na svakoj temi, rukomet, nogomet ma sve…Hansestadt je napisao/la: ↑01 jun 2025, 00:01jos ti imas pure da pojedes kad si se na sempera upecao![]()
Najbolje bi bilo prodati Boljevica i tim novcem se pojacati uz to da ostanu svi bitni od Al Jabera, Sosica, Cvetanovskog itd.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Neki od igraca koje zeljo Moze dovesti a Koji bi bili upgrade na Ono sto sad ima..
-vedad radonja - istice ugovor upgrade u odbosu na Galicia I odinaku
- eldar sehic- istice ugovor veliku upgrade u odbosu na markovica
- Niko kovac u21 reprezentativac - nemislim da ima profi ugovor uopste.
-rijad smajic Koln 2 istekao mu ugovor
-armin hodzic- otisao iz zelje prije 2 godine.hatsyspor SE nece takmiciti izgleda.
Svi ovi igraci su dobar zalog za buducnost jer Jos nisu blizu prajma I Niko osim hodzica nema vise od 23 godine.
Ovi junior sto treniraju sa prvim timom a Jos imaju godinu juniorskog staza ili sto Tek prelaze u seniore( dzafo,foco,kolic,babaluk,semdin,zenicanin) posudba u radnik hadzice. Kolic, dzafo I foco da u isto vrijeme igraju I za juniore..
Al Jabera ne bih prodavao dok SE ne prodze bar prvo pretkolo..
-vedad radonja - istice ugovor upgrade u odbosu na Galicia I odinaku
- eldar sehic- istice ugovor veliku upgrade u odbosu na markovica
- Niko kovac u21 reprezentativac - nemislim da ima profi ugovor uopste.
-rijad smajic Koln 2 istekao mu ugovor
-armin hodzic- otisao iz zelje prije 2 godine.hatsyspor SE nece takmiciti izgleda.
Svi ovi igraci su dobar zalog za buducnost jer Jos nisu blizu prajma I Niko osim hodzica nema vise od 23 godine.
Ovi junior sto treniraju sa prvim timom a Jos imaju godinu juniorskog staza ili sto Tek prelaze u seniore( dzafo,foco,kolic,babaluk,semdin,zenicanin) posudba u radnik hadzice. Kolic, dzafo I foco da u isto vrijeme igraju I za juniore..
Al Jabera ne bih prodavao dok SE ne prodze bar prvo pretkolo..
Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, Manijakdolopate, Napaceni87, Paromlinac i 52 gosta.