FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Lokomotifa
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Kad bih ukratko morao napraviti retrospektivu sezone rekao bih odlično, sa izuzetkom Širokog u kupu. Bilo je tu još par loših utakmica kao što je Zrinjski u gostima, slaba igra protiv pitara u skoro svakoj tekmi, ali u suštini one dvije tekme protiv Širokog su možda jedina mrlja na sezonu.
Hajd OK izgubili smo 3-0 prvu tekmu, svakome se može desiti, ali u revanšu vodiš 1-0 na poluvremenu i umjesto da zaganjaš i pucaš sa svih strana mi mlako, sporo, nezainteresovano, polako, Cavnić u napadu, ne znam šta se tu noć desilo, nemam objašnjenje, ali realno mislim da smo bolji od Širokog i da smo trebali igrati finale kupa, a u finalu je sve moguće. Bili smo blizu trofeja, ali ova pomenuta utakmica je stavila mrlju na sezonu.
Što se tiče sljedeće sezone kostur ekipe je tu, Šošić, Cveta, Boljević, Karamarko, Lagumdžija, Vini, Simoni, sve je to OK, ali moramo dovesti prvog napadača, stopera i bekove. To je pod moranje. I da ne zaboravim Šukilović je solidno odigrao u Bijeljini, na njega se može računati u odbrani u rotaciji i naredne sezone, a Cavniću i Mahmiću se treba zahvaliti, oni nisu materijal za Želju.
Hajd OK izgubili smo 3-0 prvu tekmu, svakome se može desiti, ali u revanšu vodiš 1-0 na poluvremenu i umjesto da zaganjaš i pucaš sa svih strana mi mlako, sporo, nezainteresovano, polako, Cavnić u napadu, ne znam šta se tu noć desilo, nemam objašnjenje, ali realno mislim da smo bolji od Širokog i da smo trebali igrati finale kupa, a u finalu je sve moguće. Bili smo blizu trofeja, ali ova pomenuta utakmica je stavila mrlju na sezonu.
Što se tiče sljedeće sezone kostur ekipe je tu, Šošić, Cveta, Boljević, Karamarko, Lagumdžija, Vini, Simoni, sve je to OK, ali moramo dovesti prvog napadača, stopera i bekove. To je pod moranje. I da ne zaboravim Šukilović je solidno odigrao u Bijeljini, na njega se može računati u odbrani u rotaciji i naredne sezone, a Cavniću i Mahmiću se treba zahvaliti, oni nisu materijal za Želju.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
Igraci koje bi mi htjeli najvise da ostanu, su upravo igraci koji ce biti i prodani ako dodje ponuda. Tu vidim najprije Sosica koji je pokazao klasu, i ispunjava sve check-boxes jednog transfera, onda Al Jabera ali nekako mi njegov slucaj vise komplikovan, jer postoji vise interesenata koji uticu na to, i tek onda Muftica, nije ni nastupao u nekim reprezentativnim selekcijama, a i golman je, tako da manje vjerujem u njegov transfer. Evt moze se uzeti nesto minimalno za igraca kao npr Boljevic/Cvetanoski, ali to bi se vjerovatno radilo o simbolicnom iznosu. Tako da ocekujem dobre ponude za nasa 2 najperspektivnija igraca, i nesto manje za Muftica cisto da momak moze da obezbijedi sebi eksistenciju i ode vani. Isto kao sto smo nekad dobili ponude za Bajica, Hadziamhetovica, i Memiju a ne za Blagojevica, Bogdanovica, i Kokota 

Radnik - Željezničar / 1:2
Taman kad sam jučer pomislio kako smo proveli godinu dana a da nemamo pošteno uigranu akciju na scenu stupa maestro Madžid Šošić. Sigurno prva violina jučerašnje pobjede. Vrhunski igrač, a zamislite... iz našeg Omladinskog pogona. Definitivno mi ne može niko reći da tu nema kvalitetnih momaka i sada, samo je problem u toj tranziciji u prvi tim a ako ne znaju kako nek se posavjetuju bar sa Hajdukom. Evidentno su nešto kako treba napravili sa Madžiddom.
Mislim da je ovo tek druga utakmica (ispravite me ako griješim) u kojoj Madžid počinje na svojoj prirodnoj poziciji (ofanzivni vezni).
Dobar je on i na krilu, ali ovdje je maestralan.
Lično nisam ljubitelj šaltanja igrača po pozicijama koje im nisu prirodne i nadam se da Ado kad preuzme će zaustaviti praksu stavljanja Šabića na beka samo zato što je jedini ljevak u ekipi. Ja zaista ne vidim drugi razlog.l jer momak jako loše izgleda na toj poziciji. Pravo traćenje talenta. Drago mi je da nije bilo pljuvanja na njega jer sigurno ima potencijala.
Sve u svemu, zaslužena pobjeda sa dosta lijepih akcija u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme prilično negledljivo, usudio bih se ček reći da je Radnik bolje izgledao ali u nastavku smo bili mnogo bolja ekipa.
Većina igrača je djelovala dosta dobri i sigurno. Samo ću neke spomenuti...
Za Abdulahovića ne znam šta bih rekao. Dobar je na visokim loptama ali ima te neke čudne izlete ka naprijed zbog kojih kvari neki opšti dojam. Muftić je sigurno bolji golman overall a da li on može uzeti jedinicu kad ovaj ode nisam siguran.
Odinaka djeluje sve bolje ali i dalje ima tih nekih situacija kad je prilično nesiguran. To pripisujem isključivo manjku kontinuiteta u igri. Da li može zauzeti poziciju u prvih jedanaest kod Ade vidjet ćemo.
Sve u svemu, onako zanimljiva utakmica. Bilo je loših momenata na kojima treba raditi ali i lucidnih poteza koji itekako ulijevaju optimizam.
P.S. Može se igrati i bez Jabera.
Taman kad sam jučer pomislio kako smo proveli godinu dana a da nemamo pošteno uigranu akciju na scenu stupa maestro Madžid Šošić. Sigurno prva violina jučerašnje pobjede. Vrhunski igrač, a zamislite... iz našeg Omladinskog pogona. Definitivno mi ne može niko reći da tu nema kvalitetnih momaka i sada, samo je problem u toj tranziciji u prvi tim a ako ne znaju kako nek se posavjetuju bar sa Hajdukom. Evidentno su nešto kako treba napravili sa Madžiddom.
Mislim da je ovo tek druga utakmica (ispravite me ako griješim) u kojoj Madžid počinje na svojoj prirodnoj poziciji (ofanzivni vezni).
Dobar je on i na krilu, ali ovdje je maestralan.
Lično nisam ljubitelj šaltanja igrača po pozicijama koje im nisu prirodne i nadam se da Ado kad preuzme će zaustaviti praksu stavljanja Šabića na beka samo zato što je jedini ljevak u ekipi. Ja zaista ne vidim drugi razlog.l jer momak jako loše izgleda na toj poziciji. Pravo traćenje talenta. Drago mi je da nije bilo pljuvanja na njega jer sigurno ima potencijala.
Sve u svemu, zaslužena pobjeda sa dosta lijepih akcija u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme prilično negledljivo, usudio bih se ček reći da je Radnik bolje izgledao ali u nastavku smo bili mnogo bolja ekipa.
Većina igrača je djelovala dosta dobri i sigurno. Samo ću neke spomenuti...
Za Abdulahovića ne znam šta bih rekao. Dobar je na visokim loptama ali ima te neke čudne izlete ka naprijed zbog kojih kvari neki opšti dojam. Muftić je sigurno bolji golman overall a da li on može uzeti jedinicu kad ovaj ode nisam siguran.
Odinaka djeluje sve bolje ali i dalje ima tih nekih situacija kad je prilično nesiguran. To pripisujem isključivo manjku kontinuiteta u igri. Da li može zauzeti poziciju u prvih jedanaest kod Ade vidjet ćemo.
Sve u svemu, onako zanimljiva utakmica. Bilo je loših momenata na kojima treba raditi ali i lucidnih poteza koji itekako ulijevaju optimizam.
P.S. Može se igrati i bez Jabera.

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Slazem se da se moze bez Jabera.
Madžid nevjerovatan, pasovi, pregled igre. Ucinit sve da ostane jos jednu sezonu, treba mu špica dovest brzog za realizaciju. Iz nekog razloga jos uvijek vjerujem da bi to mogao biti i Dangubic al vjerujem da bi se zavrsavanjem price sa Krpicem mnoge stvari ljepse poslozile.
I da, treba se sve uradit da se zadrzi Madzid bar jos jednu sezonu jer ce liga 10 biti najveci ispit do sad, a na Jaberu pare uzet dok je jos frisak hype oko njeg.
Madžid nevjerovatan, pasovi, pregled igre. Ucinit sve da ostane jos jednu sezonu, treba mu špica dovest brzog za realizaciju. Iz nekog razloga jos uvijek vjerujem da bi to mogao biti i Dangubic al vjerujem da bi se zavrsavanjem price sa Krpicem mnoge stvari ljepse poslozile.
I da, treba se sve uradit da se zadrzi Madzid bar jos jednu sezonu jer ce liga 10 biti najveci ispit do sad, a na Jaberu pare uzet dok je jos frisak hype oko njeg.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Koncentrisati se na mlade, perspektivne igrače i na ne produžavanje ugovora trenutnim panjevima.
Ne znam sto je problem Mahmic (22)
21 utakmica, 16 pobjeda, 2 remija i 3 poraza (Zrinjski, Borac i Sarajevo)
Sigurno moze za rotacije
Sa (22) godine ima jos puno prostora za napredak
21 utakmica, 16 pobjeda, 2 remija i 3 poraza (Zrinjski, Borac i Sarajevo)
Sigurno moze za rotacije
Sa (22) godine ima jos puno prostora za napredak
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Kakve veze imaju pobjede sa njegovim doprinosom na terenu koji je ocajan? Po tome onda da vratimo i Stilica i on ima pobjeda. On ako sa 22 godine nije naucio osnove fudbala nece nikad a da ne pricamo kako mu je preca nargila nego trening.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Cuj kakve veze imaju
Pa da je toliko los brate bilo bi vise poraza
Mislim i Karamarko koji je najbolji stoper opet je imao kiskseva
Koliko je puta ispao jer pokusava lijevom nogom udariti loptu koja ide na desnu?
Meni i vise nego solidan i da se ja pitam ostavio bih ga tek 22 godine napunio
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 01 jun 2025, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ljajic i Dzeko ne mogu uopste u istu recenicu, nebo i zemlja je razlika između njih dvojice.Ejnur je napisao/la: ↑31 maj 2025, 10:17
Ako ima zelje bokvalno ti se nista ne mora poklopit.
Cisti primjer ti je Adem Ljajic koji se u 31 godini vratio u Pazar a imao je i on sigurno svugdje priliku da ode i evo dozivio je da ga nosaju po Pazaru ko malo vode na dlanu.
Meni samo nisu jasni ovi nasi bivsi igraci kako nemaju na samom kraju karijere zelju da dodju i da sa svojim klubom npr osvoje titulu ili plasiraju se u grupnu fazu nekog europskog takmicenja.
Dolzak Dzeke bio automatski natjeralo na razmisljanje i Sehica,Viscu,Zolotica,Bajica,pa mozda cak i Hajradinovica itd itd
Znam da je nemoguce i da ne postoji ni 1% mogucnosti da se vrati al samo kazem.
Ljajicev zadnji angazman je bio u Karagumruku, i tu je ulazio zadnjih 15ak minuta i u igru, samo jednom bio u startnih 11 i na kraju ispao iz lige.
Prije toga bio pola godine bez kluba. Nikakve on bolje ponude nije imao, vec je dosao u Pazar jer imaju konkurentu ekipu u borbi za Evropu i da ozivi karijeru.
Dok s druge strane imas Edina koji je kapiten Fenera, borio se za titulu, i ima sigurno bogate ponude iz Arabije, a i velik broj talijanskih klubova bi ga dovelo za rezervnog napadaca.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Hajde malo budite realni , u ovoj ekipi postoje 6-7 njih koji zasluzuju da ostanu, i jos 2-3 njih koji nisu skupi drzati na klupi.
Sosic
Mufta
PiDzoto
Cvetanovski
Lagumdzija
Karamarko
Radovac
Mahac rukama Boljevic ( prihvatio bih 200.000 odma za njeg)
Klupa Odinaka- Galic i nasi omladinci.
Ovo ostalo je visak i nije uopste za nasu ekipu , ako mislis biti ozbiljnija ekipa!
Krpic je zavrsio svoje po meni
Dangubic preskup i premalo dao
Odbrana cijela NEDO BOG NIKOME ( Karamarko moze proci)
Huso po meni ne zasluzuje uopste da bude tu
Mircevski najveci promasaj
Jaber ide, nas je najbolji igrac uz Muftu i Sosica.. Uglavnom treba ti cijela odrabana bukvalno, napadac dobar hitno, brzaner prednji vezni, ostalo se moze nesto ..
Sosic
Mufta
PiDzoto
Cvetanovski
Lagumdzija
Karamarko
Radovac
Ovo ostalo je visak i nije uopste za nasu ekipu , ako mislis biti ozbiljnija ekipa!
Jaber ide, nas je najbolji igrac uz Muftu i Sosica.. Uglavnom treba ti cijela odrabana bukvalno, napadac dobar hitno, brzaner prednji vezni, ostalo se moze nesto ..
Ne znam po cemu je Radovac tu, a neki nisuGrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑01 jun 2025, 12:55Hajde malo budite realni , u ovoj ekipi postoje 6-7 njih koji zasluzuju da ostanu, i jos 2-3 njih koji nisu skupi drzati na klupi.
Sosic
Mufta
PiDzoto
Cvetanovski
Lagumdzija
Karamarko
Radovac
Al svako ima svoje misljenje
Ja njega jednog od prvih otjerao
Prvo pitar, drugo prodo je lopti dosta koje su nas kostale gola, a trece spor je za fudbal u 2025 godini
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Radovac je tu do ljeta 2027. godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Od koga mozemo zaraditi ako ode, Muftić, Jaber, Šošić.GrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑01 jun 2025, 12:55Hajde malo budite realni , u ovoj ekipi postoje 6-7 njih koji zasluzuju da ostanu, i jos 2-3 njih koji nisu skupi drzati na klupi.
Sosic
Mufta
PiDzoto
Cvetanovski
Lagumdzija
Karamarko
Radovac
Da ostane u ekipi Karamarko,Cveta,Vini,Leo,Dan,Boljević(uz uslov da **** glavonja Sulejman), Dangubića bih ostavio pod uslovom za neke manje pare, Galić ide,Mirčevski svakako i Radinović ne ostaje najvjerovatnije, Odinaka može ostati, nešto se može od njega napraviti. Mahmića eventualno istrpio još jednu sezonu s klupe neke minute da dobija, ali u odbrani treba more dolazaka, Cavniću mahanje, Markoviću, Šukiloviću, Husi… Ovdje ima posla pun ****, s tim da imamo par interesantnih mladih igrača.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
NoDi80 je napisao/la: ↑01 jun 2025, 13:00Ne znam po cemu je Radovac tu, a neki nisuGrbavicaHram1921 je napisao/la: ↑01 jun 2025, 12:55Hajde malo budite realni , u ovoj ekipi postoje 6-7 njih koji zasluzuju da ostanu, i jos 2-3 njih koji nisu skupi drzati na klupi.
Sosic
Mufta
PiDzoto
Cvetanovski
Lagumdzija
Karamarko
Radovac
Al svako ima svoje misljenje
Ja njega jednog od prvih otjerao
Prvo pitar, drugo prodo je lopti dosta koje su nas kostale gola, a trece spor je za fudbal u 2025 godini
Zaboravljas da je bio najbolji nas igrac u prvoj pol sezoni? Zato je i dobio ugovor do 2027
Zadnja izmjena: GrbavicaHram1921, dana/u 01 jun 2025, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.
Nevjerovatni ljudi.
Oni prave neke rostere i kalkulacije bez da pogledaju ko ima koliki ugovor.
Ja ne znam je li trolaju, je li svaki drugi od njih boki ili su ozbiljni, ako je ovo drugo onda su glupi k'o ****.
Oni prave neke rostere i kalkulacije bez da pogledaju ko ima koliki ugovor.
Ja ne znam je li trolaju, je li svaki drugi od njih boki ili su ozbiljni, ako je ovo drugo onda su glupi k'o ****.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa po tome je onda i Rogic kod kona golman dobar ako imaju puno pobjeda? Nece ostat Mahmic. Dzaba se raspravljamo.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Racunovodja se ubezobrazio, poceo je i ljude vrijedjat zbog ugovora
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Džaba se trudiš, ja se ne sjećam da sam se sa nečim glupljim susreo u životu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Glup je onaj koji je produzio Radovcu ugovor do 2027, a ti si jos gluplji od njeg
Racunovodjo drzi se pitara i “postene” igre Zrinjskog, “kvalitetnog” Borca
Svakako vise o njima pises nego o Zelji
Vjerovatno si ustao na lijevu nogu i fulio temu
Udario sam ti pecat na ugovor i vrijeme ti je da ides u penziju
Sad masi rukama crnogorac koliko želiš i ne uzimaj me vise u usta
Racunovodjo drzi se pitara i “postene” igre Zrinjskog, “kvalitetnog” Borca
Svakako vise o njima pises nego o Zelji
Vjerovatno si ustao na lijevu nogu i fulio temu
Udario sam ti pecat na ugovor i vrijeme ti je da ides u penziju
Sad masi rukama crnogorac koliko želiš i ne uzimaj me vise u usta
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lekqqq1921, zlatandr i 53 gosta.