Taman kad sam jučer pomislio kako smo proveli godinu dana a da nemamo pošteno uigranu akciju na scenu stupa maestro Madžid Šošić. Sigurno prva violina jučerašnje pobjede. Vrhunski igrač, a zamislite... iz našeg Omladinskog pogona. Definitivno mi ne može niko reći da tu nema kvalitetnih momaka i sada, samo je problem u toj tranziciji u prvi tim a ako ne znaju kako nek se posavjetuju bar sa Hajdukom. Evidentno su nešto kako treba napravili sa Madžiddom.
Mislim da je ovo tek druga utakmica (ispravite me ako griješim) u kojoj Madžid počinje na svojoj prirodnoj poziciji (ofanzivni vezni).
Dobar je on i na krilu, ali ovdje je maestralan.
Lično nisam ljubitelj šaltanja igrača po pozicijama koje im nisu prirodne i nadam se da Ado kad preuzme će zaustaviti praksu stavljanja Šabića na beka samo zato što je jedini ljevak u ekipi. Ja zaista ne vidim drugi razlog.l jer momak jako loše izgleda na toj poziciji. Pravo traćenje talenta. Drago mi je da nije bilo pljuvanja na njega jer sigurno ima potencijala.
Sve u svemu, zaslužena pobjeda sa dosta lijepih akcija u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme prilično negledljivo, usudio bih se ček reći da je Radnik bolje izgledao ali u nastavku smo bili mnogo bolja ekipa.
Većina igrača je djelovala dosta dobri i sigurno. Samo ću neke spomenuti...
Za Abdulahovića ne znam šta bih rekao. Dobar je na visokim loptama ali ima te neke čudne izlete ka naprijed zbog kojih kvari neki opšti dojam. Muftić je sigurno bolji golman overall a da li on može uzeti jedinicu kad ovaj ode nisam siguran.
Odinaka djeluje sve bolje ali i dalje ima tih nekih situacija kad je prilično nesiguran. To pripisujem isključivo manjku kontinuiteta u igri. Da li može zauzeti poziciju u prvih jedanaest kod Ade vidjet ćemo.
Sve u svemu, onako zanimljiva utakmica. Bilo je loših momenata na kojima treba raditi ali i lucidnih poteza koji itekako ulijevaju optimizam.
P.S. Može se igrati i bez Jabera.