Tu ti ulazi jedna sportska firma,inače renta za prostore na sjeveru se i više nego udvostručila!tiagofaria25 je napisao/la: ↑16 jun 2025, 19:38100%zeljovac21 je napisao/la: ↑16 jun 2025, 19:31A sta je s onim second handom na sjeveru koji je sav u crvenom, to treba zabraniti
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- gegenpressing
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Brohra ribo se...
Dajte sad godisnje, izmislite neku akciju prije europe da se jos zaradi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Boljevic povreda
Ma vidi, momci rade super posao i treba ih podržati ali imaju još jako puno za odraditi. Da ih i sreća isprati.irfo je napisao/la: ↑16 jun 2025, 19:23Ne dizem euforiju, samo navodim dobre stvari trenutno koje se desavaju. Ima naravno puno i negativnih ali uvijek je bolje biti optimisticanLevin je napisao/la: ↑16 jun 2025, 18:50Prvo treba naučiti hodati pa tek onda letjeti... Momci rade super posao ali ne treba se zalijetati sa nekom neutemeljenom euforijom.
Jug i fasadu si dobio iz budžeta, od "narodnih" para što bi se reklo. Sponzore svakako moraš da namakneš da bi preživio. Trening kamp ćeš morati platiti koliko toliko a tako i treba.
Jedino pojačanje za sad ti je Alić a i on nije bio standardan, ostali su u najbolju ruku za rotacije. Jaganjac ti je došao na posudbu. 10 utakmica u seniorskoj karijeri. Ibro za sad vidio tek par utakmica u ligi RS-a. Erik nije uletio još u formu nakon povrede. Jakšić ti otpao na ljekarskom. Na probi ti pola federalne lige i klinci koji još nisu vidjeli ozbiljnog fudbala. Sve podržavam ali nadam se da Adžem zna šta radi.
Uz navedeno, sad se najavljuje da će se igračima koje si jučer doveo a koji su kao trebali biti neki projekti davati slobodni papiri.
Irfo, ne treba dizati euforiju jer smo daleko od toga. Sačekajmo prvu evropsku utakmicu jer sve će se samo reći.
Ne treba dizati euforiju bez veze.
Mora se obezbijediti 2 do 2.5 miliona KM u naredne dvije godine kako bi se završili radovi na jugu. Klub se na to obavezao ako se ne varam.
Koliko će kanton i opština dati sredstava za normalno funkcionisanje kluba kako su sad uložili u izgradnju juga i fasadu na sjeveru? Prošle godine su izdvojili 1.5 miliona KM a klubu je potrebno dvije. Sudeći po zadnjoj zajedničkoj objavi tj. pismu nisam optimističan da će iznos biti dovoljan. Čitam maloprije članak vezano za KK Bosna i evidentno da Kanton ne planira povećavati izdavanja za sporstke klubove u Sarajevu.
Šta je sa dodičnom gospodom u klubu koji su se naoružali advokatima i koji su spremni da se maksimalno naplate ukoliko ih se pokuša smijeniti.
Evo i taj kamp. Skupa je to igračka. Mora se naći održiv modus finansiranja.
Tačno je da se radi i svaka im čast ali imaju oni još mnogo izazova i mislim da ne treba dizati nikakav hajp oko toga jer ih samo može glava zaboliti.
Dok Borac, Zrinjski i kone gledaju kako da se domognu grupne faze mi sanjamo o prolasku drugogpretkola ali ne treba se zavaravati. Imamo mi još mnogo da radimo.
Govorimo o ta dva kapitalca kao da će nas njih dvojica baciti u trku za titulu a upravo smo pustili dva igrača koji su dovedeni da budu kapitalci a čiji učinak je nikakav do prosjećan. Usput jko skupi.
Na sportskom planu jedino se nadam nekoj lucidnosti Adžema i da ga neće pratiti peh kao u prethodnim mandatima.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Danas Bakira Karić odpisaše. Najbolji junior Želje to tvrde svi treneri koji su ga trenirali. Đaba kad nemaš leđa,stari penzija RVI..Sramota
-
- Kontakt:
Hahahaha brat napravio pjesmu o Adžemu
Mnogo puta smo u prošlosti prerano dizali euforiju, na prvu vijest skakali do plafona pa padali još jače kad realnost udari. Ovaj put se, po prvi put nakon dugo vremena, osjećam da to nije samo magla,bar se nadam da je tako.NoDi80 je napisao/la: ↑16 jun 2025, 19:40Stizu lijepi dani u dolini cupova
Sutra izvlacenje za Europu, ocekujem Partizani ili Decic da cemo izvuci
Sutra moguce i potpis navodno Troupeea
Jug stize, kamp, zapad se spominju
Konacno nek sam i ove dane docekao
Imam neki osjecaj da ce naredna godina biti najbolja jos od 2017
Bilo je lijepih trenutaka i izmedju od rodjendana kluba do ovo transfera Jabera…
Mislim da Zeljo konacno vuce pametne poteze koji ce nam se isplatiti u buducnosti
Nisam bio odavno ovako optimistican, zelio bih da se zahvalim svima i da ovako nastave
– Troupee ako zaista dođe, igrač sa CV-om i profil koji nam treba.
– Evropa – ne samo finansijski benefit, realno i test za klub gdje smo u ovom trenutku.
Najvažnije: sve djeluje kao dio nekog plana. Kao da više nismo klub koji improvizuje iz dana u dan. I to me najviše raduje.
Ova sezona bi mogla biti prekretnica. Možda još ne za titule i slave – ali za temelj. A temelj znači sve.
Zato – kapa dolje ljudima koji rade, i da izdrže sva ova očekivanja.
Nemam pojma ko je momak ali nije jedini. Nazalost ovo se desava bas cesto. Ja znam licno 2-3 primjera.
To se mora promjeniti.
Kamp je super stvar ali ne bi se ja zalijetao. Ko da ga vodi ? Hare ?
Kad profulamo Evropu kamp katanac. Skupa je to igracka.
I irfo nemoj se ljutit nista licno protiv tebe ali nemoj ba puno bit optimistican i najavljivati, do sad si haman sve fulo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
A sta sam tacno fulio?godrina je napisao/la: ↑16 jun 2025, 22:18Nemam pojma ko je momak ali nije jedini. Nazalost ovo se desava bas cesto. Ja znam licno 2-3 primjera.
To se mora promjeniti.
Kamp je super stvar ali ne bi se ja zalijetao. Ko da ga vodi ? Hare ?
Kad profulamo Evropu kamp katanac. Skupa je to igracka.
I irfo nemoj se ljutit nista licno protiv tebe ali nemoj ba puno bit optimistican i najavljivati, do sad si haman sve fulo.
Stavis me fino na ignore i nema potrebe citati moje gluposti
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Nesto drama smrdi, cudim se sta, kontam umro neko, raspada se, kad ono pitarsko **** gamize po temi. Sad mi je sve jasno odakle smrad dolaz.
I umalo da zaboravim, mrs sa teme debilu.
Vec 7-8 godina se nije prstom pomaklo za istok.zikerrz21 je napisao/la: ↑16 jun 2025, 22:16Mnogo puta smo u prošlosti prerano dizali euforiju, na prvu vijest skakali do plafona pa padali još jače kad realnost udari. Ovaj put se, po prvi put nakon dugo vremena, osjećam da to nije samo magla,bar se nadam da je tako.NoDi80 je napisao/la: ↑16 jun 2025, 19:40Stizu lijepi dani u dolini cupova
Bilo je lijepih trenutaka i izmedju od rodjendana kluba do ovo transfera Jabera…
Mislim da Zeljo konacno vuce pametne poteze koji ce nam se isplatiti u buducnosti
Nisam bio odavno ovako optimistican, zelio bih da se zahvalim svima i da ovako nastave
– Evropa – ne samo finansijski benefit, realno i test za klub gdje smo u ovom trenutku.
Najvažnije: sve djeluje kao dio nekog plana. Kao da više nismo klub koji improvizuje iz dana u dan. I to me najviše raduje.
Ova sezona bi mogla biti prekretnica. Možda još ne za titule i slave – ali za temelj. A temelj znači sve.
Jug se prica akoro 2 godine, jos nije krenulo.
Sjever je isti godinama.
Omladinaki pogon u padu.
Prala sezona za zaborav.
Treneri nam ne mogu izdrazi sezonu na klupi.
Ne vidim napredak, vidim nesto sto je normalno, a to je igrati Evropu, nisam optimista, iako ima potencijala i moze se.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Ma fulio profil nesretnikRatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 jun 2025, 22:57Nesto drama smrdi, cudim se sta, kontam umro neko, raspada se, kad ono pitarsko **** gamize po temi. Sad mi je sve jasno odakle smrad dolaz.

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- jointunija
- Kontakt:
Ti ne znaš da imamo generalnog sponzora i ti trebaš da vidiš neštoArgentina je napisao/la: ↑16 jun 2025, 22:58Vec 7-8 godina se nije prstom pomaklo za istok.zikerrz21 je napisao/la: ↑16 jun 2025, 22:16Mnogo puta smo u prošlosti prerano dizali euforiju, na prvu vijest skakali do plafona pa padali još jače kad realnost udari. Ovaj put se, po prvi put nakon dugo vremena, osjećam da to nije samo magla,bar se nadam da je tako.NoDi80 je napisao/la: ↑16 jun 2025, 19:40Stizu lijepi dani u dolini cupova
Jug se prica akoro 2 godine, jos nije krenulo.
Sjever je isti godinama.
Omladinaki pogon u padu.
Prala sezona za zaborav.
Treneri nam ne mogu izdrazi sezonu na klupi.
Ne vidim napredak, vidim nesto sto je normalno, a to je igrati Evropu, nisam optimista, iako ima potencijala i moze se.

Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
-
- Kontakt:
Ko je osoba?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 jun 2025, 22:57Nesto drama smrdi, cudim se sta, kontam umro neko, raspada se, kad ono pitarsko **** gamize po temi. Sad mi je sve jasno odakle smrad dolaz.
nije ista situacija kao na sccu. to sve košta, održavanje u našim vremenskim uslovima nije sitnica. dalje, pored scca prolazi svako, pored stadiona puno manje. scc stoji sam bez stambenih zgrada okolo i šljašti koliko hoće, stadion je na pljuvomet od par stambenih zgrada, ne možeš ljudima svjetliti cijelu noć u spavaćuPointBlank je napisao/la: ↑16 jun 2025, 18:46Zasto na sjeveru ne bi imali “video fasadu” kakvu imamo na SCC-u?
Bilo bi dosta zanimljivije, i sa strane marketinga, a i navijacima i svim ostalima bi bilo zanimljivo. Nikako da iskoristimo tako neke ideje…
pored toga, vidio si, dali su nam najkvalitetniji mogući teren pa vidiš šta je ostalo od njega, sve to jako puno košta, ne treba glavom krozazid
sve treba pametno odraditi, bez zalijetanja. evo jug samo što nije krenuo, to je strašna vijest (valjda neće biti dodatnih žalbi), pored toga se treba pozabaviti timom, to je najvažnije, a šljašteće fasade i slične stvari jesu lijepe ali ne vode nas naprijed. pa i na sccu je stajalo ruglo mjesecima dok ga nisu popravili
Ja vam kazem kako jest.KONTRASVIH je napisao/la: ↑16 jun 2025, 23:09Ma fulio profil nesretnikRatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 jun 2025, 22:57Nesto drama smrdi, cudim se sta, kontam umro neko, raspada se, kad ono pitarsko **** gamize po temi. Sad mi je sve jasno odakle smrad dolaz.
I umalo da zaboravim, mrs sa teme debilu.![]()
Ponudili mu profesionalni ugovor, babo mu trazio garatnovane minute u prvoj, nisu htjeli/mogli sta vec.
Lp
Ko je tebi sestru **** sa bordo strane grada? Cemu takva ogorcenost?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 jun 2025, 22:57Nesto drama smrdi, cudim se sta, kontam umro neko, raspada se, kad ono pitarsko **** gamize po temi. Sad mi je sve jasno odakle smrad dolaz.