KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

061657451
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la 061657451 » 18 jun 2025, 13:09

3 150 000 za sada.Centar,Novi grad,Novo Sarajevo neka daje sve skupa 1 150 000,eto nas na 4,2 miliona.Napravili se budzet od 5 miliona mozemo sloziti solidnu ekipu od 8 do 10 mjesta.Dobro za prvu sezonu.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 18 jun 2025, 14:01

Hightower je napisao/la:
18 jun 2025, 08:27
2sb1996 je napisao/la:
18 jun 2025, 08:20
InatSilniBosanski je napisao/la:
18 jun 2025, 00:59
Spartak treba biti model kojim ce se voditi KK Bosna, rade jako pametno, za kratko vrijeme dostigli su zavidan organizacijski nivo. Nakon prvo sezone u ABA 1, postali su ucesnici FIBA Lige Sampiona. Vec u ovoj sezoni su bili ozbiljan protivnik svima sa par dokazanih igraca na ovom nivou.

Bosna uz ABA 1 mora poceti gledati na neko Europsko takmicenje na duze staze, nadam se da je ova tema zavrsena i da nam slijedi ozbiljna kosarka. Igranje domaceg prvenstva nema smisla i u ovoj sezoni se moze reci da smo bili dominantni. Ima dovoljno vremena, da se maksimalno i organizacijski i igracki udje u novu sezonu. Sto prije treba imenovati trenera i krenuti sa dovodjenjem igraca. Ovaj put bez prava na kiks.
Ali Spartak to sve radi od privatne love, ne kmeči zato sto drzava ne daje :)
Druze ne podjebavaj :mrgreen: nema potrebe za tim. Dobar si trol ali si i mene iznervirao a ja sam banovan sa nekoliko regionalnih foruma.
slika
Sta imam trolat, Spartak financira gospodin Slobodan Jaramazovic, vlasnik firme OFFICE SHOES. Imas njegov intervju.
Zadnja izmjena: 2sb1996, dana/u 18 jun 2025, 14:03, ukupno mijenjano 1 put.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 18 jun 2025, 14:01

relativizam je napisao/la:
18 jun 2025, 12:50
Za ove pare su mogli napraviti dvoranu samo za sebe gdje bi za 5,6,7 godina počeli izbacivati talente,gdje bi stvorili uslove da sve što valja u drzavi I regionu dodje ovdje.
Dvorana se napravi za godinu dana,igraš Aba2 malo tu se još provedes iskristalizujes ekipu i eto.
Ali ajde daj sve i odmah
Pasha 1.2 miliona u Sarajevu ti ne moze pokriti asfaltiranje ulice od 800metara a ne dvoranu da izgradis

Malena dvorana u hrasnici sa hiljadu mjesta ce kostati skoro deset miliona KM

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 jun 2025, 14:29

Tesko mi izgovoriti Bosna BH Telekom bez ASA u sredini

Asa se bas uklapalo uz Bosna :mrgreen:
Don't believe the hype.

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 18 jun 2025, 14:33

2sb1996 je napisao/la:
18 jun 2025, 14:01
Hightower je napisao/la:
18 jun 2025, 08:27
2sb1996 je napisao/la:
18 jun 2025, 08:20

Ali Spartak to sve radi od privatne love, ne kmeči zato sto drzava ne daje :)
Druze ne podjebavaj :mrgreen: nema potrebe za tim. Dobar si trol ali si i mene iznervirao a ja sam banovan sa nekoliko regionalnih foruma.
slika
Sta imam trolat, Spartak financira gospodin Slobodan Jaramazovic, vlasnik firme OFFICE SHOES. Imas njegov intervju.
Opcenito ne ovaj post. Ti si jedan od najboljih forumasa :clap: poceo si u zadnje vrijeme stalno da podjebavas nema potrebe za tim.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 18 jun 2025, 14:58

akisarajevo92 je napisao/la:
18 jun 2025, 14:29

A ASA danas daleko jača kao kompanija nego tada prije 15+ godina, nikad se ne zna :mrgreen:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 18 jun 2025, 15:07

Ovu su nerealne cufre i ne mogu opisati koliko mi je drago sto je drzava stala iza KK Bosna. Na ovaj osnov realno je dodati jos milion tekucih sredstava, fan shop mora biti beton, i uz to sav prateci sadrzaj.

Po prvi put od osamostaljenja drzava je glasala za sport. Sad izgovora nema ni sa jedne strane. Moramo sklopiti ekipu sposobnu da se bori na dva fronta, dovesti provjereno ime na klupu. Ako je Neno tu, neka bude on ako nije ne treba sekunde zaliti. Meni licno bi prvi pik bio Barac ukoliko mu je propala Turska.

Ne mogu docekati pocetak sezone…
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 jun 2025, 15:14

Sve mi ovo djeluje kao neka politicka igrica. Niksic kaze da su razgovarali s rukovodstvom Bosne prosle sedmice (ako se ne varam, rekao je da su odrzali par sastanaka) i onda odjednom Barbaric izlazi sa saopstenjem da odustaju od aba lige. Nema bas neke logike da su vec toliko pricali i da nista nisu rijesili, a da se onda preko noci sve zavrsilo. U svakom slucaju, nama obicnim navijacima je to najmanje bitno.

1.35M BH Telekom + 1.2M KS + 500K Barbaric + 100K Stari Grad = 3.15M

Ako se ukljuce ostale opstine i grad, moze se izaci na oko 4 miliona + prihodi od ulaznica, clanskih i ostalih rekvizita + potencijalni novi sponzori iz javnih i privatnih preduzeca. Budzet od oko 5M maraka bi bio odlican, a s ove tacke gledista djeluje sasvim realan.

Igranje fibinog EC bi bila dobra prica. Nije to neko aman jako takmicenje, ali u svakoj grupi bude bar po jedno zvucno ime, odnosno ekipa iz Spanije, Italije, Francuske, Turske i sl., sto bi dodatno podiglo interesovanje kod naseg naroda.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 18 jun 2025, 15:41

Ghuraba je napisao/la:
18 jun 2025, 15:14
Sve mi ovo djeluje kao neka politicka igrica. Niksic kaze da su razgovarali s rukovodstvom Bosne prosle sedmice (ako se ne varam, rekao je da su odrzali par sastanaka) i onda odjednom Barbaric izlazi sa saopstenjem da odustaju od aba lige. Nema bas neke logike da su vec toliko pricali i da nista nisu rijesili, a da se onda preko noci sve zavrsilo. U svakom slucaju, nama obicnim navijacima je to najmanje bitno.

1.35M BH Telekom + 1.2M KS + 500K Barbaric + 100K Stari Grad = 3.15M

Ako se ukljuce ostale opstine i grad, moze se izaci na oko 4 miliona + prihodi od ulaznica, clanskih i ostalih rekvizita + potencijalni novi sponzori iz javnih i privatnih preduzeca. Budzet od oko 5M maraka bi bio odlican, a s ove tacke gledista djeluje sasvim realan.

Igranje fibinog EC bi bila dobra prica. Nije to neko aman jako takmicenje, ali u svakoj grupi bude bar po jedno zvucno ime, odnosno ekipa iz Spanije, Italije, Francuske, Turske i sl., sto bi dodatno podiglo interesovanje kod naseg naroda.
Meni je taj Europe Cup bezveze licno ne sjecam se kad sam upalio utakmicu, ali mislim da bi u ovom trenutku bio idealan za Bosni.

Taj budzet od 5M je siguran, nema sanse da ne uspiju navuci samo da sportski segment bude potpun. Valjda ce neko ovih dana makar bombu kakvu baciti za nekog igraca, pa da imamo o cemu pisati.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 18 jun 2025, 15:59

kovacic je napisao/la:
18 jun 2025, 14:58
akisarajevo92 je napisao/la:
18 jun 2025, 14:29

A ASA danas daleko jača kao kompanija nego tada prije 15+ godina, nikad se ne zna :mrgreen:
Nek ASA izvali jedan miliončić pa da ih uguramo između KK Bosna i BH Telekom :mrgreen:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 jun 2025, 16:25

18 jun 2025, 15:41
Meni je taj Europe Cup bezveze licno ne sjecam se kad sam upalio utakmicu, ali mislim da bi u ovom trenutku bio idealan za Bosni.

Taj budzet od 5M je siguran, nema sanse da ne uspiju navuci samo da sportski segment bude potpun. Valjda ce neko ovih dana makar bombu kakvu baciti za nekog igraca, pa da imamo o cemu pisati.
Ma nisam ni ja, osim sto sam ponekad znao upaliti Sulejmanovica i Zaragozu. U prvoj fazi takmicenja se igra grupa s jos 3 ekipe, gdje dobijes barem jednog protivnika iz najjacih liga. Ostali obicno budu iz Madjarske, Slovacke, Belgije, Grcke itd. Vec u drugoj fazi (ponovo se prave grupe od po 4 ekipe) dolaze dosta ozbiljniji protivnici, sto bi za Bosnu bila premija. Dakle, u slucaju prolaska u tu drugu grupu (sto nije nerealno), odigralo bi se nekih 12 utakmica. Recimo, nas trener Bekir je sa svojom ekipom igrao to takmicenje i ubiljezio 6 poraza u prvoj fazi, iako on stalno prica kako se na Kosovu ulaze u kosarku, kako on ima 5 Amerikanaca u rosteru itd. :mrgreen:

Da hoce samo do kraja sedmice dovesti Markovica na klupu i po mogucnosti jednog reprezentativca u roster (Gegica, npr.), pa da se sve ovo dodatno zacini. :mrgreen:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 18 jun 2025, 16:34

Ghuraba je napisao/la:
18 jun 2025, 16:25

Ma nisam ni ja, osim sto sam ponekad znao upaliti Sulejmanovica i Zaragozu. U prvoj fazi takmicenja se igra grupa s jos 3 ekipe, gdje dobijes barem jednog protivnika iz najjacih liga. Ostali obicno budu iz Madjarske, Slovacke, Belgije, Grcke itd. Vec u drugoj fazi (ponovo se prave grupe od po 4 ekipe) dolaze dosta ozbiljniji protivnici, sto bi za Bosnu bila premija. Dakle, u slucaju prolaska u tu drugu grupu (sto nije nerealno), odigralo bi se nekih 12 utakmica. Recimo, nas trener Bekir je sa svojom ekipom igrao to takmicenje i ubiljezio 6 poraza u prvoj fazi, iako on stalno prica kako se na Kosovu ulaze u kosarku, kako on ima 5 Amerikanaca u rosteru itd. :mrgreen:

Da hoce samo do kraja sedmice dovesti Markovica na klupu i po mogucnosti jednog reprezentativca u roster (Gegica, npr.), pa da se sve ovo dodatno zacini. :mrgreen:
Ma komedija je Bekir sa tom pricom, pa i Gorazde je imalo seper Amerikanaca pa sta :D

Iskreno brate Bosna ne smije izgubiti identitet i kult reprezentacije, ali da bi ih ja u ovom trenutku molio i cekao mjesecima ne bi. Prvog Nenu pa sve ostale, ovo je vec ozbiljan projekt sa ozbiljnim temeljima i lovom. Ako budu radili pametno i doveli ono sto treba za ovaj rang niko se nece buniti.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jun 2025, 16:42

Ghuraba je napisao/la:
18 jun 2025, 16:25

Toliko ulazu da im je Bekir trener.
I ko jos vjeruje u njegove lovačke....
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 18 jun 2025, 16:53

Do godine Euroliga, takav je plan...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 jun 2025, 17:07

Jašta je, a 2027. FF Eurolige.
Koševo Zapad

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 jun 2025, 17:23

18 jun 2025, 16:34
Ma komedija je Bekir sa tom pricom, pa i Gorazde je imalo seper Amerikanaca pa sta :D

Iskreno brate Bosna ne smije izgubiti identitet i kult reprezentacije, ali da bi ih ja u ovom trenutku molio i cekao mjesecima ne bi. Prvog Nenu pa sve ostale, ovo je vec ozbiljan projekt sa ozbiljnim temeljima i lovom. Ako budu radili pametno i doveli ono sto treba za ovaj rang niko se nece buniti.
Ma sarkastican sam za to u vezi Adisa.

Nema se ko sta moliti, ali bi dovodjenje bar 2-3 reprezentativca bilo dobro sa svakog aspekta. Em imaju kvalitet za taj nivo, em imaju iskustvo iz tog takmicenja (recimo Gegic, Lazic i Atic), em bi nam svima bilo draze gledati Bosnu s reprezentativcima, em bi to puno donijelo i reprezentaciji. Meni bi ovo uzbudjenje splahnulo za 50%, ako u ekipu dovedu par totalno neprovjerenih Amerikanaca i gomilu regionalnih polovnjaka koji ne mogu igrati za Zvezdu i Partizan. Radije mi daj Gegica koji je u Ciboni i Zadru dokazao da moze dominirati na tom nivou, nego nekakvu apgrejdovanu verziju Lutetea - navikanu sutercinu, koja ne moze dominirati ni protiv Posusja.

Za pocetak treba rijesiti trenera. Nenormalno bih volio Nenu iz mnogo razloga, ali ako bude petljao i odugovlavio - ne treba ga moliti. Poslije toga treba maksimalno pametno krenuti u sklapanje rostera. Bojim se da se recimo Delalic i Vrabac ne uklapaju u ovaj budzet, tj. da ce se traziti skuplji i bolji igraci. :mrgreen:

Treba se maksimalno pokrenuti i oko omladinskog pogona, da se napravi i pionirska i kadetska ekipa, skole kosarke po sarajevskim skolama itd.

Btw, izgleda da se na danasnjoj skupstini aba lige nista zvanicno nije rijesilo...

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 18 jun 2025, 17:55

Slazem se da treba.dovesti 2 do 3 ozbiljna bosanska reprezentativca.Ekipa mora imat identitet.Neka i 2 dobra Amerikanca, ali moramo imati dobrih bosanskih igraca.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 jun 2025, 18:06

Ostade West ni kriv ni dužan :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 18 jun 2025, 18:22

Mišljenja sam da bi Kanton Sarajevo trebao da investira u krugu kampusa u jednu ''Multifunkcionalnu Univerzitetsku Sportsku Halu'' koju će koristiti za treninge i utakmice i KK Bosna pored univerzitetskih i fakultetskih potreba. Takav tip dvorana nije skup za izgraditi i košta nekih 4-6 milion KM. To su dvorane koje imaju sportsku plohu za 3 košarkaška terena ili 2 rukometna terena kada se teleskopske tribine uvuku i spuste zavjese. Razvlačenjem tribina na toj plohi za košarkašku utakmicu mogu dosegnuti kapacitet do 3500 mjesta, što je sasvim dovoljno za većinu utakmica KK Bosne i potrebe ekipe, a da izgleda kompaktno i atmosferom fantastično. S druge strane, kampus je lokacijski idealno, a Univerzitetu je prijeko potrebna dvorana, pogotovo multifunkcionalna. Pa ne zovu se Studenti bezveze. Zašto izmišljati toplu vodu i stalno praviti nekakve poludvorane. Evo, bundesligaš SC Rasta Vechta i dvorana Rasta Dome je idealna, kopirati i replicirati. Nazvati švabe, otkupiti projekt.

slika

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 jun 2025, 20:19

SAmo da ljudi koji su ove godine dovodili igrace ne rade sa tako velikim budzetom nego neko ko se razumije

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.