FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

senad82
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la senad82 » 26 jun 2025, 04:15

Banic je mnogo dobar golman i bolji je od Rogica.
F.K. SARAJEVO

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 26 jun 2025, 06:28

VanDijk je napisao/la:
26 jun 2025, 01:15
Evo kako trenutno izgleda roster od 22 igraca.
Fale jos: Butic, Turkes, Hamzic, Nurkovic, Kapetanovic, Rockov, Djuric, Vrban i Ristic.

Po meni dobra ekipa ako se ovi stranci pokazu kao pojacanja, najslabija tacka trenutno bekovske pozicije, mada ni oni nisu slabi.
Ako se Gojkovic i Djordjevic uspiju vratiti i biti u punoj snazi onda smo vec jako opasna ekipa.

Sta vi kazete?

slika
Lijepo si ovo sastavio, I sad kad pogledam jasno se vidi gdje smo tanki. Po mom mišljenju Unušić I Duraković ne smiju biti opcija ni za klupe.
Ostale novajlije ne poznajemo I ne možemo im unaprijed suditi, treba svakako svima dati šansu.
Ja se nadam da ce tražiti još neka pojačanja, pogotovo ako nam Gulisha ode.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 26 jun 2025, 07:33

Ja sam zadovoljan izborom golmana ...
Sretno mu

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 26 jun 2025, 07:33

Rogić 2.Ista tipa golmana.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 26 jun 2025, 07:41

Lično, kad bih mogao, doveo bih Majkića iz Istre. Izmedju Hidajeta Hankića i Banića odabrao bih Hankića jer je Hankić u mnogo boljoj ligi, boljem klubu, bio 6. na tabeli dok je Banić bio u skoro najlošijoj ekipi hnl-a. A s druge strane Banić ima dobru statistiku, izvadio je Goricu mnogo puta i spasio od teskih poraza. Kako god bilo, dolazi nam u najboljim golmanskim godinama, dobro nam dosao i da bude najbolji!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 26 jun 2025, 07:44

Ja koliko sam skontao iz pisanja ovdje na forumu, da je banic u 5 deka sa rogicem, samo sto ima puno bolju igru nogom. Po meni je to vec upgrade, rogic je bio prilicno los u igri nogom, kao golman je bio solidan.
Vidim igrao je redovno, nadam se da ce potpisati sto prije, da se pocne uigravati sa odbranom

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 26 jun 2025, 07:46

Ja ne znam kako pola likova ovdje nisu mendažeri, treneri, skauti, fudbalski stručnjaci... svi se u sve razumiju
SARAJEVO SIAMO NOI <3

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 26 jun 2025, 07:49

Ja ne znam koliko je ko stvarno pratio HNL,ne statisticki,sofa score i te qrce,palce,kako li se zovu. Ali ja pratim i pratio sam i proslu sezonu od prvog do zadnjeg kola i sa sigurnoscu,ako dodje,mogu reci da je Banic upgrade u odnosu na Rogica. I da je najbolji golman nase lige,ako potpise. I da je ova verzija Rogica u Sarajevu losija verzija Rogica iz Sibenika.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 26 jun 2025, 08:20

Lucas je napisao/la:
Kyle88 je napisao/la:
26 jun 2025, 01:08
Bio je i Rogić kapitan Šibenika i došao nakon što je branio tri godine redovno.
Niko ne spori da je Banić malo kvalitetniji od Rogića no ipak bi sa dozom opreza uzeo i Banića pogotovo u utakmicama protiv Craiove. Lik nije imao ozbiljnu utakmicu i 20 hiljada ljudi da navija za njega ili protiv njega (osim Poljuda) u karijeri a ima 30 god.
I ovo sto duska kaze, trpamo svaki prelazni rok 16tu opciju i potpisemo ih na 2-3 god, pa jel ima iko da zna nesto u klubu da nam vrati neke igrace koji bi mogli biti pojacanja odmah u startu?
Evo npr sto se morao dovodit Mamas a moglo se poganjat Djokanovic neka posudba ili sl (ako mu se jos igra ozbiljan fudbal)
Moramo napraviti 2-3 senatora u ekipi na kljucnim pozicijama a svakako da bi “jedinica” valjala pouzdana ovaj ako ne do Bog krene u prve dvije utk da griješi on je do januara na klupi a mi bez golmana.
Ljudino, Mamas je za Đokanovica Vitinha licno 😊
Važi, hajd kad ovaj dobije crveni ili kad bude prosjek ja cu tebe oznaciti? A ti mene kad odigra top. Pa cemo na kraju sezone podvući crtu.
PS uvijek je tudje bolje, zato nam i jest ovako.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 26 jun 2025, 08:22

Banic je bolji od Marica.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 26 jun 2025, 08:25

valjda cemo ubosti jednom sa golmanom

Valjda je dobar cim ga je Hajduk htio

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 26 jun 2025, 08:38

Nemam pojma ko je lik al ako napišem nešto loše, trebao bi biti dobar.
**** golmana koji je niži od 190
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 jun 2025, 08:51

jurisicduska je napisao/la:
26 jun 2025, 00:33

Ovaj golman je mačak u vreći. Ne moze se sve branit i podržavat slijepo. Bezveze se stvara kontraefekat.
Kako sad ne može? Zar nije to glavno ovdje na forumu, a ovi što kritikuju opravdano da se nazivaju pljuvačima i navijačima kona.

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 26 jun 2025, 08:52

Ja iskreno ocekujem jos jedno ili dva zvucna imena da dodju. Naravno ne sada, nego pred kraj prelaznog roka, po obicaju kada im propadne neki transfer ili ne nadju ekipu. Tako da mislim da je to, to od pojacanja za sada, cekat kraj prelaznog pa probati nagovoriti nekog od ovih jacih imena.

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 26 jun 2025, 08:57

VanDijk je napisao/la:
Evo kako trenutno izgleda roster od 22 igraca.
Fale jos: Butic, Turkes, Hamzic, Nurkovic, Kapetanovic, Rockov, Djuric, Vrban i Ristic.

Po meni dobra ekipa ako se ovi stranci pokazu kao pojacanja, najslabija tacka trenutno bekovske pozicije, mada ni oni nisu slabi.
Ako se Gojkovic i Djordjevic uspiju vratiti i biti u punoj snazi onda smo vec jako opasna ekipa.

Sta vi kazete?

slika
Pored ove varijante mislim da ce Mujkica dosta koristiti na lijevom beku, a Jovica na stoperu sa 3 nazad. U tom slucaju Kupresak moze i na desno krilo. Ima dosta varijanti, mislim da se Durakovic nece naigrati ako ostane.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 jun 2025, 09:37

Mislim super je sto ćemo dovest golmana sto igra nogom lijepo da se ne shvatim pogrešno ali nije ovo Bundesliga.

90% akcija u našoj ligi ide pravljenjem viska na strani, centaršut, povratna, prekid. Rijetko ima kombinatorike da nešto ide kroz sredinu mada sam vidio kod trenera Radnika da to pokušava implementirati(+ svakako , malo raznovrsnosti ne bi škodilo) , također procenat suteva van 16 je zanemariv i nikakav.

Zašto ovo pise. Nama je prije svega potreban fizički dominantan golman, dobar na istrčavanjima i dobrih refleksa. Takav profil visok npr obično ne zna igrat nogama, kad zna to je već golman zs veće domete. Mi ne gradimo igru od golmana, vjerovatno jer nismo imali tu mogućnost sa Rogom i Rockovom jer su limitirani u tim stvarima. Ali eto ako dovedemo njega nadam se da ćemo poput Sirokog kretati od iznošenja lopte na normalan način jer sam se malo i zasitio nabijanja lopte i tranzicija.

Super su tranzicije ali volio bih malo posjeda vidjeti vise i nadam se da je to slijedeća faza koju će Zekic implementirati.

Malo sam analizirao Mamasa , on nije samo destruktivac on itekako zna lopte igrat. Tako da nije bas nekreativan.
Bubanja Mamas - je odličan dole temelj za posjed i reposjed , znaju i lopte znaju i trčati i oduzimati lopte , to treba nadogradit sa fantazistom koji će to spojiti sa napadom. Nadam se da će jedan od Marokanac/Peruanac biti to u stanju.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 26 jun 2025, 09:39

Moze se ispostaviti kao dobar golman ali odnos zarade od transfera i ulaganja u nova je smijesan.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 26 jun 2025, 09:42

Raspisete se bezveze o nekim imenima Majkicima i dr a nemamo pojma sta je realno da se dovede.
Znam i ja i svako ko je pogledao 2 utakmice hnl da je Majkic bolji golman al ko kaze da imamo 1% sanse da ga dovedemo.?
Ovaj Banic je sigurno za nijansu bolji golman od Rogica, kako ce se kod nas pokazati to je vec druga priča. Kao sto i Rogic pogotovo u početku ni sjena onog Rogica iz Sibenika. Tako je i Maric bio u Zrinjskom u početku, dobro se sjecam da su se sprdali s njim dok nije usao u formu. Vise faktora je u igri kako ce se neko pokazati, pogotovo kod nas.
Ja bi samo volio da se sto prije rijesi pitanje golmana i tog veznog jer nam gori sad već..

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 26 jun 2025, 09:53

zasto sumnjati u ZZ?

valjda je njegovo konacno amin na pojacanje, ne vjerujete sefu.

ovaj Banic barem po youtube, izuzetan tajmin za izlazak s linije... na duze staze
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Yokohama
Kontakt:

Post Postao/la Yokohama » 26 jun 2025, 09:58

Nadam se da Banic nije dobar u glavu.Koji će nam qrac normalan golman..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, bhfanatic14, ErosViverosViv, jozinho i 69 gostiju.