Hordas1990 je napisao/la: ↑01 jul 2025, 20:55
Peppermint je apsolutno u pravu i govori ono sto sam ja htio da kazem prije par stranica, kao i @amypitar, ako smijem govoriti u njegovo ime. Citajte s razumijevanjem sta covjek pise.
I naravno da dolaze takvi igraci ako platis. Recimo Bubanja je takav igrac, znaci neko ko je bio bitna karika u ligi jacoj od nase u solidnom klubu. I taj se kvalitet odmah vidi na terenu. Zatim Gojkovic, njega se isto tu moze svrstati. Moze se i za Turkesa reci da je takav igrac, iako on do sad nije opravdao sto se od njega ocekuje.
To je taj rang igraca koji je potreban i naravno da su dobro placeni, ali to je tako.
Ja mislim da mnogi previse gledaju iskljucivo u nas klub. Malo vas zbunjuje sminka, marketing, cijene na TM i slicne stvari. Ovo sto Peppermint kaze da presadis pojedine igrace u Zelju ili Siroki ne bi tamo odskakali, dok mnogi nasi navijaci misle da su to neke zvijezde i zvijeri. Ovaj mali Sosic da je kod nas mi bi govorili da je za liga 5 ili da je Kulasin nas psovali bi Barbarezu sto mu sjedi na tribinama i govorili da moze igrati u Seriji A, da je Taraba nas LB bilo bi ne damo ga ispod 3 miliona itd. E ovako posto nisu kod nas oni su kita obicna, a nasi su prestrasni.
U sustini je to, kako rekoh, u pet deka i na mnogim pozicijama mi uopste nemamo kvalitet koji odskace od ostatka lige, bar ne od top klubova.
Niko na ovom forumu ni za Kulasina, ni za Sosica, ni za Tarabu nije rekao da su kite obicne...
Sto ih mi ne komentarisemo i ne prizivamo, to je iz objektivnih razloga...
Svaki igrac iz Borca ima neku vrstu pritiska da ne ide kod nas, naravno Sosic je strumf i ne bi ga nikad nicim mogli privuci nama...
Za Tarabu , mada je i on bio u njihovom OP, bio je interes, ali momak je htio u HNL...
Njega je pratio Osjek i to je bilo haman gotova stvar, medjutim nakon smjene trenera i dolaska Rozmana, Osjek vise nije bio zainteresovan jer je Simon imao neke svoje vizije o rosteru...
Ljudi misle, ponudis im novac oni ce trceci doci, a nije bas tako, mnogo je tu faktora...
Primjer Vukotica, jako dobru cifru smo mu ponudili, pristao,zahebao nas, otisao je za manje love u njemacku cvajtu...
Primjer Mehanovica, odlicne uslove smo mu prvi put ponudili, pristao, Sisoje ga nazvao i dao mu kes na ruke i cao FKS, drugi put , opet nas je izradio i vidim ljudi ga opet prizivaju...
primjer Koljica...
Ma da ne nabrajam vise...