FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

strahmeipomisliti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la strahmeipomisliti » 01 jul 2025, 21:43

AVNOJ je napisao/la:
01 jul 2025, 21:27
PeppermintSA je napisao/la:
01 jul 2025, 21:14
rimljanin90 je napisao/la:
01 jul 2025, 21:06

Ne pratis fudbal druze. Bubanja najbolji nas igrac citavu sezonu, guliash bi bio da nije bio povrijedjen. A znas i sM sto si 20 bodova iza zrinjskog, kada si otpo od trke za titulu nakon svih lakrdija okreno si se kupu. Ali ne mozes ti objasniti karakteru ko sto si ti. Pozdrav
Bubanja je polovan igrač, ali šta ću ti ja kad ne znaš gledati fudbal. Ne da mi se sad raščlanjivati frajera.

Uz sve sudijske lakrdije, na -20 si zato što si bio loš. Pozdrav.
Hajd bar ovo rasčlani, da i nama bude jasnije.
Hoces ja da ti rasclanim?Bez sudijskih gresaka mi bi i dalje zaostajali za prvim 10 bodova najmanje,a ove godine kad se treba napraviti ekipa za vise,dovesti ozbiljniji igraci nego ikad
a zaradilo se bolesnih para na transferima i jos ce se zaradjivati mi smo doveli pojacanja koja se mogu nametati u Posusju,izuzev Mlinarica

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jul 2025, 21:45

AVNOJ je napisao/la:

Ne pratis fudbal druze. Bubanja najbolji nas igrac citavu sezonu, guliash bi bio da nije bio povrijedjen. A znas i sM sto si 20 bodova iza zrinjskog, kada si otpo od trke za titulu nakon svih lakrdija okreno si se kupu. Ali ne mozes ti objasniti karakteru ko sto si ti. Pozdrav
Bubanja je polovan igrač, ali šta ću ti ja kad ne znaš gledati fudbal. Ne da mi se sad raščlanjivati frajera.

Vrlo jednostavno. Zrinjski te nadigrao na Kosevu. Borac te nadigrao na Kosevu. Prusuo si bodove protiv Slobode, Posusja x2, Širokog kući, raspalog Želje x2 i koga sve ne.

Ono kmečanje zbog sudijskih odluka protiv Posusja mi je tek deplasirano. Izadji, gurni im 4 komada do 60. minute i ćao. Ali da bi to mogao ne mogu ti igrati kojekakvi unušići iz 2 hnl, gordezianiji, butići koji su rezerve u slaven belupu, solde koji napadaju svog igrača u rikverc, mustafići, turkeši i ostale ojebine.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 01 jul 2025, 21:50

01 jul 2025, 21:45
AVNOJ je napisao/la:

Vrlo jednostavno. Zrinjski te nadigrao na Kosevu. Borac te nadigrao na Kosevu. Prusuo si bodove protiv Slobode, Posusja x2, Širokog kući, raspalog Želje x2 i koga sve ne.

Ono kmečanje zbog sudijskih odluka protiv Posusja mi je tek deplasirano. Izadji, gurni im 4 komada do 60. minute i ćao. Ali da bi to mogao ne mogu ti igrati kojekakvi unušići iz 2 hnl, gordezianiji, butići koji su rezerve u slaven belupu, solde koji napadaju svog igrača u rikverc, mustafići, turkeši i ostale ojebine.
Zasto Borac i Zrinjski ne izadju svaku utakmicu i zabiju 4 komada?
JER JE TO NESTO NEMOGUCE, nema ekipe na svijetu da ne kiksa osim kod nas.
Zamisli da ti na derbiju prizna gol kao sto je Bilbiji ono protiv Veleza rukom.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 01 jul 2025, 21:51

AVNOJ je napisao/la:

Da smo malo manje loši bili na momente, opet bi i kao vrlo dobri bili na -10.

A loši smo bili 2x Posušje, kući Sloboda i Radnik, Velež u gostima prvi put. To je 10 bodova.

Može se reći i da smo loši bili protiv sb 3-3, zeljo 1-1, zrinjski 2x 1-1, mada u nekim od ovih slučajeva ili je bila lakrdija ili je baš nedostajalo malo sreće ili oboje.

Hipotetički, s ovim iznad navedenim, da smo mi bili idealni - bili bi u egalu za prvaka.

Realno, nagazili bi nas još negdje u međuvremenu, kao što i jesu.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 01 jul 2025, 21:54

AVNOJ je napisao/la:

Dok smo bili bez povreda mi smo njima parirali itekako. Jos jedna stvar, nasa ekipa je bolja iz tranzicije nego kad mi imamo loptu, sto na Kosevu imamo i protiv tih koji su nas dobili. Ima i ovo udjela, ali generalno se slazem, puno puno polovnjaka, plus niko u ekipi nije bas golgeter, svi fulaju dosta. Dodaj na to sudijske lakrdije koje su znacajne i dobijes 20 bodova ili koliko vec.

Mi definitivno mozemo dovoditi dobre igrace iz ovih lijevih liga, istocna Europa i sl. Mozda ne iz top timova ali iz ostatka koji su imali dobru sezonu, popit Renana i sl.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jul 2025, 21:57

bvsic je napisao/la:
01 jul 2025, 21:50
Dobro. Da je suđenje bilo pošteno, osvojili bi duplu krunu sa 10 bodova prednosti nad Zrinjskim i 17 nad Borcem. Uporedo bi igrali grupe konferencijske lige. Sve je do sudija.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 01 jul 2025, 21:58

01 jul 2025, 21:57
bvsic je napisao/la:
Dobro. Da je suđenje bilo pošteno, osvojili bi duplu krunu sa 10 bodova prednosti nad Zrinjskim i 17 nad Borcem. Uporedo bi igrali grupe konferencijske lige. Sve je do sudija.
Pa zar nisi reko maloprije da nam fale pojacanja?

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jul 2025, 22:01

01 jul 2025, 21:58
01 jul 2025, 21:57
bvsic je napisao/la:
Pa zar nisi reko maloprije da nam fale pojacanja?
Sarkazam, druže.

Naravno da nam fale pojačanja. I to ozbiljna pojačanja.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 01 jul 2025, 22:08

AVNOJ je napisao/la:

Pa po tvome bi trebali sve pobjediti, da li si realan koja je to ekipa u stanju napraviti.
Šta sad ako te neko nadigra moraš automatski i izgubiti, razvalili smo i mi kone na Grbavici pa što ih ne pobjedismo, opet smo mi krivi jer se nama to ne smije desiti.
Šta je opet taj Zrinski na Koševu, pobjedio te neregularnim golom. Uvaliti nekom 4 komada pa nisu sa pionirima došli svi igraju nogomet.
Zrinski i Borac iz svake svoje loše utakmice su izišli kao pobjednici samo kad se to kod nas desi odma lete glave i **** majke treneru
Ovaj izračuna deset bodova zaostatka za Zrinskim, pa evo ti ih majstore 2 na Koševu, 2 VeleŽ, 2 Posušje, kasapljenje Igmana, Slobode, željezničara računaj.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 01 jul 2025, 22:11

Previse mi kukamo o sudijama, kradu nas kao nikada i imaju ogroman uticaj na nas tim i igru, ali ne -20 bodova. Uzet cu za primjer utakmicu u sirokom nje se najbolje sjecam. Prvi njihov gol iz penala bespotrebno napravljen penal(u vecini slucajeva se ne bi svirao, ali u ovim okolnostima ce uvijek biti protiv nas), ali nema veze mlad igrac neiskusan oprosteno mu. Onda zabijas cist gol Renan oni tu ponistavaju, pokraden si dalje. Isti igrac izlazi 1 na 1 sa golmanom i fula, znaci trebao si imati 1:3 i 99% gotovu tekmu. Kada Sale zabija za 2:3 iz slobodnog, igraci umjesto da se smire i ohlade glavu od euforije mi u prvom napadu primamo gol, onakav gol prmiti je cista krivica igraca na terenu koji su i vise nego dobro placeni za to. I na kraju spasavas bod. Znaci u samo ovoj utakmici si mogao uzeti 3 boda unatoc sudijskim lakrdijama i nismo uzeli iskljucivo svojom krivicom. Imamo mi puno jos raditi da bi nam samo sudije bile problem. Zato se pojacati za narednu sezonu, pa onda pricati o sudijama.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 01 jul 2025, 22:12

Hordas1990 je napisao/la:
01 jul 2025, 20:55
Peppermint je apsolutno u pravu i govori ono sto sam ja htio da kazem prije par stranica, kao i @amypitar, ako smijem govoriti u njegovo ime. Citajte s razumijevanjem sta covjek pise.

I naravno da dolaze takvi igraci ako platis. Recimo Bubanja je takav igrac, znaci neko ko je bio bitna karika u ligi jacoj od nase u solidnom klubu. I taj se kvalitet odmah vidi na terenu. Zatim Gojkovic, njega se isto tu moze svrstati. Moze se i za Turkesa reci da je takav igrac, iako on do sad nije opravdao sto se od njega ocekuje.

To je taj rang igraca koji je potreban i naravno da su dobro placeni, ali to je tako.

Ja mislim da mnogi previse gledaju iskljucivo u nas klub. Malo vas zbunjuje sminka, marketing, cijene na TM i slicne stvari. Ovo sto Peppermint kaze da presadis pojedine igrace u Zelju ili Siroki ne bi tamo odskakali, dok mnogi nasi navijaci misle da su to neke zvijezde i zvijeri. Ovaj mali Sosic da je kod nas mi bi govorili da je za liga 5 ili da je Kulasin nas psovali bi Barbarezu sto mu sjedi na tribinama i govorili da moze igrati u Seriji A, da je Taraba nas LB bilo bi ne damo ga ispod 3 miliona itd. E ovako posto nisu kod nas oni su kita obicna, a nasi su prestrasni.

U sustini je to, kako rekoh, u pet deka i na mnogim pozicijama mi uopste nemamo kvalitet koji odskace od ostatka lige, bar ne od top klubova.
Niko na ovom forumu ni za Kulasina, ni za Sosica, ni za Tarabu nije rekao da su kite obicne...
Sto ih mi ne komentarisemo i ne prizivamo, to je iz objektivnih razloga...
Svaki igrac iz Borca ima neku vrstu pritiska da ne ide kod nas, naravno Sosic je strumf i ne bi ga nikad nicim mogli privuci nama...
Za Tarabu , mada je i on bio u njihovom OP, bio je interes, ali momak je htio u HNL...
Njega je pratio Osjek i to je bilo haman gotova stvar, medjutim nakon smjene trenera i dolaska Rozmana, Osjek vise nije bio zainteresovan jer je Simon imao neke svoje vizije o rosteru...

Ljudi misle, ponudis im novac oni ce trceci doci, a nije bas tako, mnogo je tu faktora...

Primjer Vukotica, jako dobru cifru smo mu ponudili, pristao,zahebao nas, otisao je za manje love u njemacku cvajtu...
Primjer Mehanovica, odlicne uslove smo mu prvi put ponudili, pristao, Sisoje ga nazvao i dao mu kes na ruke i cao FKS, drugi put , opet nas je izradio i vidim ljudi ga opet prizivaju...
primjer Koljica...
Ma da ne nabrajam vise...
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 01 jul 2025, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jul 2025, 22:15

@Avnoj

Ako hoćeš da budeš prvak ne mozes prosuti 15 bodova kući (2 VS Željo, 2 VS Posušje, 3 VS Borac, 3 VS Zrinjski, 3 VS Široki, 2 VS Sloboda).

Ako hoćeš da budeš prvak ne mozes u 33 kola odigrati 11 neriješenih utakmica.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jul 2025, 22:19

maroon46 je napisao/la:
01 jul 2025, 22:11
Previse mi kukamo o sudijama, kradu nas kao nikada i imaju ogroman uticaj na nas tim i igru, ali ne -20 bodova. Uzet cu za primjer utakmicu u sirokom nje se najbolje sjecam. Prvi njihov gol iz penala bespotrebno napravljen penal(u vecini slucajeva se ne bi svirao, ali u ovim okolnostima ce uvijek biti protiv nas), ali nema veze mlad igrac neiskusan oprosteno mu. Onda zabijas cist gol Renan oni tu ponistavaju, pokraden si dalje. Isti igrac izlazi 1 na 1 sa golmanom i fula, znaci trebao si imati 1:3 i 99% gotovu tekmu. Kada Sale zabija za 2:3 iz slobodnog, igraci umjesto da se smire i ohlade glavu od euforije mi u prvom napadu primamo gol, onakav gol prmiti je cista krivica igraca na terenu koji su i vise nego dobro placeni za to. I na kraju spasavas bod. Znaci u samo ovoj utakmici si mogao uzeti 3 boda unatoc sudijskim lakrdijama i nismo uzeli iskljucivo svojom krivicom. Imamo mi puno jos raditi da bi nam samo sudije bile problem. Zato se pojacati za narednu sezonu, pa onda pricati o sudijama.
To je to.

+ primio si i drugi gol iz nevidjene lakrdije odbrane. Lik odigra balonsku loptu po sredini koja putuje 30 metara, Čelik i Djurickovic se sudaraju, lopta udara Čelika u ledja i pada liku na volej koji zabija tref golčinu.

Primaš dakle 3 gola od ekipe koja cijelu sezonu se muci s realizacijom iz 3 kardinalne greške odbrane. Jbg, unatoč oružanoj pljački kod poništenog Renanovog gola, sam si kriv.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 01 jul 2025, 22:22

01 jul 2025, 22:15
@Avnoj

Ako hoćeš da budeš prvak ne mozes prosuti 15 bodova kući (2 VS Željo, 2 VS Posušje, 3 VS Borac, 3 VS Zrinjski, 3 VS Široki, 2 VS Slobodada).

Mozes biti prvak i tako. Ali da konkuti tu ne budu gurani od stran sudija, kako je to bilo u ovom slucaju (Borac/ Zrinjski).
- FKS -

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jul 2025, 22:27

Hajdeee je napisao/la:
01 jul 2025, 22:22
01 jul 2025, 22:15
@Avnoj

Ako hoćeš da budeš prvak ne mozes prosuti 15 bodova kući (2 VS Željo, 2 VS Posušje, 3 VS Borac, 3 VS Zrinjski, 3 VS Široki, 2 VS Slobodada).

Mozes biti prvak i tako. Ali da konkuti tu ne budu gurani od stran sudija, kako je to bilo u ovom slucaju (Borac/ Zrinjski).
Napravi ti ekipu i melji sve redom, pa ako opet ne budeš prvak zbog sudijske lakrdije, onda možemo sve na sudije svaljivati. Odigraš vise neriješenih utakmica od trećeplasirane ekipe super-konkurente engleske lige koja ima 5 kola više od tvoje, i onda kukas na sudije.

U spaniji sudije i rukama i nogama guraju Real, pa Barsa opet popiša ligu. Sve se može kad si dobar. Kad nisi, svi su ti krivi.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 01 jul 2025, 22:28

E jbg Peppermint.Udario si im na ego.
Gdje ćeš napisati da su pojačanja vela havle.
Sutra kad se opet u Evropi izofiramo ,ili kad mrtvom željezničaru bod otkinemo bit će sreća,nesreća,sudije,povrede,Vico,Beus,Ziljić, mafija itd

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 01 jul 2025, 22:30

SamoDaKazeem je napisao/la:
01 jul 2025, 22:28
E jbg Peppermint.Udario si im na ego.
Gdje ćeš napisati da su pojačanja vela havle.
Sutra kad se opet u Evropi izofiramo ,ili kad mrtvom željezničaru bod otkinemo bit će sreća,nesreća,sudije,povrede,Vico,Beus,Ziljić, mafija itd
Udario na ego? Pa ne igram ja jbt
Sve vi znate, iskr cudi me sto niste i vi treneri i direktori...

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 01 jul 2025, 22:32

Vanja8 je napisao/la:
01 jul 2025, 22:12
Hordas1990 je napisao/la:
01 jul 2025, 20:55
Peppermint je apsolutno u pravu i govori ono sto sam ja htio da kazem prije par stranica, kao i @amypitar, ako smijem govoriti u njegovo ime. Citajte s razumijevanjem sta covjek pise.

I naravno da dolaze takvi igraci ako platis. Recimo Bubanja je takav igrac, znaci neko ko je bio bitna karika u ligi jacoj od nase u solidnom klubu. I taj se kvalitet odmah vidi na terenu. Zatim Gojkovic, njega se isto tu moze svrstati. Moze se i za Turkesa reci da je takav igrac, iako on do sad nije opravdao sto se od njega ocekuje.

To je taj rang igraca koji je potreban i naravno da su dobro placeni, ali to je tako.

Ja mislim da mnogi previse gledaju iskljucivo u nas klub. Malo vas zbunjuje sminka, marketing, cijene na TM i slicne stvari. Ovo sto Peppermint kaze da presadis pojedine igrace u Zelju ili Siroki ne bi tamo odskakali, dok mnogi nasi navijaci misle da su to neke zvijezde i zvijeri. Ovaj mali Sosic da je kod nas mi bi govorili da je za liga 5 ili da je Kulasin nas psovali bi Barbarezu sto mu sjedi na tribinama i govorili da moze igrati u Seriji A, da je Taraba nas LB bilo bi ne damo ga ispod 3 miliona itd. E ovako posto nisu kod nas oni su kita obicna, a nasi su prestrasni.

U sustini je to, kako rekoh, u pet deka i na mnogim pozicijama mi uopste nemamo kvalitet koji odskace od ostatka lige, bar ne od top klubova.
Niko na ovom forumu ni za Kulasina, ni za Sosica, ni za Tarabu nije rekao da su kite obicne...
Sto ih mi ne komentarisemo i ne prizivamo, to je iz objektivnih razloga...
Svaki igrac iz Borca ima neku vrstu pritiska da ne ide kod nas, naravno Sosic je strumf i ne bi ga nikad nicim mogli privuci nama...
Za Tarabu , mada je i on bio u njihovom OP, bio je interes, ali momak je htio u HNL...
Njega je pratio Osjek i to je bilo haman gotova stvar, medjutim nakon smjene trenera i dolaska Rozmana, Osjek vise nije bio zainteresovan jer je Simon imao neke svoje vizije o rosteru...

Ljudi misle, ponudis im novac oni ce trceci doci, a nije bas tako, mnogo je tu faktora...

Primjer Vukotica, jako dobru cifru smo mu ponudili, pristao,zahebao nas, otisao je za manje love u njemacku cvajtu...
Primjer Mehanovica, odlicne uslove smo mu prvi put ponudili, pristao, Sisoje ga nazvao i dao mu kes na ruke i cao FKS, drugi put , opet nas je izradio i vidim ljudi ga opet prizivaju...
primjer Koljica...
Ma da ne nabrajam vise...
A ne mozes ti to ljudima objasniti moj jarane. Gledaju sarajevo samo preko instagrama

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 01 jul 2025, 22:35

Svako normalan vidi ovo što je čovjek fino napisao i obrazložio ali valjda vam ponos ne da,da to vas većina sama sebi prizna.
Pogledaj par stranica u nazad i vidi kako od Trnave Real napraviše.Kažu nismo imali sreće sa žrijebom.
Što bi jedan umjetnik rekao,pare diktiraju svijet,politiku i nogomet.Plati i doći će nije BiH Afganistan kako se želi predstaviti.
Jedan Eto je otišao za pare da igra u neku Mahačkalu,eto sigurno otišao zbog klime,nije mogao u Švicarsku,Austriju,Belgiju...
Zadnja izmjena: SamoDaKazeem, dana/u 01 jul 2025, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 01 jul 2025, 22:37

Sve to stoji, da smo mogli i morali biti bolji, jesmo. Može li neko meni objasniti zašto Zrinjski i Borac ne kiksaju kao mi? A bili su zreli za približan broj kikseva.

Zato što kad Borcu zapne, tu se pojavi cazinski ljepotan, Giggs i ostala kompanija koji poguraju taj isti Borac da ne kiksa. Nemaju crvenog kartona, penal nije sviran protiv njih ni jednoj ekipi.

Zrinjski kad zapne, radi to manje ofirno nego Borac. Kod njih je relativno egal suđenje, sudije ne propuštaju šansu da na najmanji kontakt sviraju penal za njih i to je dovoljno. Njima je dozvoljeno igrati rukom koja utiče na igru, dozvoljeno im je izvoditi prekršaj dok je lopta u pokretu.

Sve su ovo stvari koje mi nemamo. Dok smo bili egal bodovno, klali su nas na svaki mogući način. Naša je sreća što smo imali raspoloženog Gulija i što smo većinu tih lakrdija protiv našeg kluba pobjeđivali. U drugom dijelu sezone, naši su odustali od lige, okrenuli se kupu pa su nas samim tim i sudije popustile.

Ne bi mi svakako bili prvaci ali da smo imali pošteno suđenje, nismo i ne može me niko ubijediti da se do zadnjeg kola ne bi borili za titulu da je sve bilo regularno. Da je bilo dozvoljeno da se Borac oklizne protiv Igmana, Zrinjski protiv Slobode itd…

Sve što tražim je pošteno suđenje, pa kad u takvim uslovima izgubimo 10 bodova protiv Slobode, Posušja, Veleža, prvi ću tjerati i igrače i Zekića i tražiti bolje rezultate. Do tada, do zadnjeg života mog, samo Sarajevo i podrška.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”