FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

visokohz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la visokohz » 01 jul 2025, 22:38

SamoDaKazeem je napisao/la:
01 jul 2025, 22:35
Svako normalan vidi ovo što je čovjek fino napisao i obrazložio ali valjda vam ponos ne da,da to vas većina sama sebi prizna.
Pogledaj par stranica u nazad i vidi kako od Trnave Real napraviše.Kažu nismo imali sreće sa žrijebom.
Što bi jedan umjetnik rekao,pare diktiraju svijet,politiku i nogomet.Plati i doći će nije BiH Afganistan kako se želi predstaviti.
Jedan Eto je otišao za pare da igra u neku Mahačkalu,eto sigurno otišao zbog klime,nije mogao u Švicarsku,Austriju,Belgiju...
Samo novci,novci su čudo...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 jul 2025, 22:43

Opet plavi kerovi pišu po temi.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 01 jul 2025, 22:43

Hajde ljudi da vas čujem, prijedlozi za novu anketu?
Pucajte

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 01 jul 2025, 22:47

Vanja8 je napisao/la:
01 jul 2025, 22:12
Hordas1990 je napisao/la:
01 jul 2025, 20:55
Peppermint je apsolutno u pravu i govori ono sto sam ja htio da kazem prije par stranica, kao i @amypitar, ako smijem govoriti u njegovo ime. Citajte s razumijevanjem sta covjek pise.

I naravno da dolaze takvi igraci ako platis. Recimo Bubanja je takav igrac, znaci neko ko je bio bitna karika u ligi jacoj od nase u solidnom klubu. I taj se kvalitet odmah vidi na terenu. Zatim Gojkovic, njega se isto tu moze svrstati. Moze se i za Turkesa reci da je takav igrac, iako on do sad nije opravdao sto se od njega ocekuje.

To je taj rang igraca koji je potreban i naravno da su dobro placeni, ali to je tako.

Ja mislim da mnogi previse gledaju iskljucivo u nas klub. Malo vas zbunjuje sminka, marketing, cijene na TM i slicne stvari. Ovo sto Peppermint kaze da presadis pojedine igrace u Zelju ili Siroki ne bi tamo odskakali, dok mnogi nasi navijaci misle da su to neke zvijezde i zvijeri. Ovaj mali Sosic da je kod nas mi bi govorili da je za liga 5 ili da je Kulasin nas psovali bi Barbarezu sto mu sjedi na tribinama i govorili da moze igrati u Seriji A, da je Taraba nas LB bilo bi ne damo ga ispod 3 miliona itd. E ovako posto nisu kod nas oni su kita obicna, a nasi su prestrasni.

U sustini je to, kako rekoh, u pet deka i na mnogim pozicijama mi uopste nemamo kvalitet koji odskace od ostatka lige, bar ne od top klubova.
Niko na ovom forumu ni za Kulasina, ni za Sosica, ni za Tarabu nije rekao da su kite obicne...
Sto ih mi ne komentarisemo i ne prizivamo, to je iz objektivnih razloga...
Svaki igrac iz Borca ima neku vrstu pritiska da ne ide kod nas, naravno Sosic je strumf i ne bi ga nikad nicim mogli privuci nama...
Za Tarabu , mada je i on bio u njihovom OP, bio je interes, ali momak je htio u HNL...
Njega je pratio Osjek i to je bilo haman gotova stvar, medjutim nakon smjene trenera i dolaska Rozmana, Osjek vise nije bio zainteresovan jer je Simon imao neke svoje vizije o rosteru...

Ljudi misle, ponudis im novac oni ce trceci doci, a nije bas tako, mnogo je tu faktora...

Primjer Vukotica, jako dobru cifru smo mu ponudili, pristao,zahebao nas, otisao je za manje love u njemacku cvajtu...
Primjer Mehanovica, odlicne uslove smo mu prvi put ponudili, pristao, Sisoje ga nazvao i dao mu kes na ruke i cao FKS, drugi put , opet nas je izradio i vidim ljudi ga opet prizivaju...
primjer Koljica...
Ma da ne nabrajam vise...
Nemoj me shvatati bukvalno. Ne znam je li doslovno za ta tri igraca neko napisao da su kite, naveo sam ih samo kao primjere, ali je pisano za mnoge druge. Poenta je u tome da smatram da je Peppermint u pravu u smislu da dosta nasih igraca uopste kvalitetom ne odskace od igraca konkurenata ni blizu koliko mi to cesto mislimo, sto s obzirom na nas budzet i ciljeve ne bi trebao biti slucaj.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 jul 2025, 22:49

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
01 jul 2025, 20:18
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
01 jul 2025, 20:12
01 jul 2025, 19:03
Danas je 1. Juli. Dan kada je izbor igraca bez ugovora najveci.
Ne znam koliko je realno, ali Ivan Basic bi bio totalna prevaga.
Nažalost, ništa od toga.
Raspitivali smo se prije mjesec - dva.
:thumbup: drago mi je da si prihvatio biti moderator.
Pa ako ćeš iskreno na prvu čak i nisam htio.
Ali vidim da niko od ovdje forumaša nije imao ništa protiv, bilo je stvarno dosta ljudi koji su me predlagali, vala sam se i iznenadio.
Nadam se da će sad tema biti bolja nakon ovih promjena.
#NewEra :mrgreen:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 01 jul 2025, 22:50

PeppermintSA je napisao/la:
01 jul 2025, 21:14
rimljanin90 je napisao/la:
01 jul 2025, 21:06

Ne pratis fudbal druze. Bubanja najbolji nas igrac citavu sezonu, guliash bi bio da nije bio povrijedjen. A znas i sM sto si 20 bodova iza zrinjskog, kada si otpo od trke za titulu nakon svih lakrdija okreno si se kupu. Ali ne mozes ti objasniti karakteru ko sto si ti. Pozdrav
Bubanja je polovan igrač, ali šta ću ti ja kad ne znaš gledati fudbal. Ne da mi se sad raščlanjivati frajera.

Uz sve sudijske lakrdije, na -20 si zato što si bio loš. Pozdrav.
Netačno, Bubanja je trenutno jedan od najbitnijih dijelova ekipe. Ako treba možemo ući i u analizu oko Bubijevog posla na sredini terena, kod preuzimanja, kod pomjeranja, kod tranzicije ofanzivne/defanzivne, ofanzivnim zadacima koje mu je Zeka dao sa izvlačenjem na desnu stranu, te sa povremenim ulascima u sredinu u neku "zonu odgovornosti" prednjeg veznog što njemu kao stvarno inteligentnom igraču sa odličnom moći praćenja igre (za naš nivo i nivo ove lige), itekako odgovara. Smiješno je uopšte i pomisliti da je Bubi polovan igrač, al dobro.

Oko sudijskih lakrdija. Pričamo o otprilike 10 bodova koje su ti oteli i za približno toliko bodova pogurali tvoje protivnike. U sezoni si imao 3-4 loše utakmice u dijelu sezone gdje si se još borio za titulu - Zrinjski kući i u gostima, Borac kući i Posušje kući. Sve nakon toga: Sloboda, Velež, Široki su utakmice koje su bile rezultatski nebitne i samo su povećali tu razliku. Pola sezone u okviru prvenstva odigrano čisto rekreativno. Derbi prvi na Koševu je bio potpuno korektan, a drugi na Grbavici ih je samo nebo spasilo od 3-4 komada - tako da ti i ta teorija pada u vodu. :thumbup:
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 01 jul 2025, 22:51

PeppermintSA je napisao/la:
01 jul 2025, 22:15
@Avnoj

Ako hoćeš da budeš prvak ne mozes prosuti 15 bodova kući (2 VS Željo, 2 VS Posušje, 3 VS Borac, 3 VS Zrinjski, 3 VS Široki, 2 VS Sloboda).

Ako hoćeš da budeš prvak ne mozes u 33 kola odigrati 11 neriješenih utakmica.
Jjebote sabirate te bodove i utakmice a ne gledate okolnosti u kojima se to dešavalo.
Šta misliš da su ti trebali bodovi protiv Slobode da bi Tiro igro u prvom sastavu ili Balta protiv lištice, nemojte zzzajebavat.
To što ti, ja, peti, deseti želimo da se u svaku utakmicu ide 100% jbg neko drugačije planira ako su stavili fokus na Kup, teško da će i ligu igrati istim tempom. Da nismo osvojili Kup pa bi i kritika bila opravdana a ovako šta se može zamjerit, znajući da nismo 10X kvalitetniji od konkurenata.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 01 jul 2025, 22:53

Mi smo zapravo dvostruko osteceni sa sudijama. Nas zakinu za deset bodova, a njima navuku deset bodova u utakmicama gdje ne mogu meda. Dakle bez toga, tu smo negdje egal.
Da bi osvojio titulu, bukvalno moras pobijediti "sve" utakmice. I dok god mi pobjedjujemo njih se gura, kad stanemo i oni malo ohanu, dakle stimaju koliko im treba. Ali eto sve se nada covjek da bi bilo drugacije kad bi bili znatno kvalitetniji od njih, jer da nije te nade...

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 01 jul 2025, 23:02

tabba77 je napisao/la:
01 jul 2025, 22:37
Sve to stoji, da smo mogli i morali biti bolji, jesmo. Može li neko meni objasniti zašto Zrinjski i Borac ne kiksaju kao mi? A bili su zreli za približan broj kikseva.

Zato što kad Borcu zapne, tu se pojavi cazinski ljepotan, Giggs i ostala kompanija koji poguraju taj isti Borac da ne kiksa. Nemaju crvenog kartona, penal nije sviran protiv njih ni jednoj ekipi.

Zrinjski kad zapne, radi to manje ofirno nego Borac. Kod njih je relativno egal suđenje, sudije ne propuštaju šansu da na najmanji kontakt sviraju penal za njih i to je dovoljno. Njima je dozvoljeno igrati rukom koja utiče na igru, dozvoljeno im je izvoditi prekršaj dok je lopta u pokretu.

Sve su ovo stvari koje mi nemamo. Dok smo bili egal bodovno, klali su nas na svaki mogući način. Naša je sreća što smo imali raspoloženog Gulija i što smo većinu tih lakrdija protiv našeg kluba pobjeđivali. U drugom dijelu sezone, naši su odustali od lige, okrenuli se kupu pa su nas samim tim i sudije popustile.

Ne bi mi svakako bili prvaci ali da smo imali pošteno suđenje, nismo i ne može me niko ubijediti da se do zadnjeg kola ne bi borili za titulu da je sve bilo regularno. Da je bilo dozvoljeno da se Borac oklizne protiv Igmana, Zrinjski protiv Slobode itd…

Sve što tražim je pošteno suđenje, pa kad u takvim uslovima izgubimo 10 bodova protiv Slobode, Posušja, Veleža, prvi ću tjerati i igrače i Zekića i tražiti bolje rezultate. Do tada, do zadnjeg života mog, samo Sarajevo i podrška.
Slažem se sa većinom onoga što je @PeppermintSA napisao, pogotovo za ulazne transfere koji zaista i ne odskaču od ostatka lige, ali se slažem i sa ovim što je @tabba77 naveo. Nemoguće je zanemariti kontekst u kojem su neki kiksevi nastali. Pa pola kikseva iz prethodne sezone koji se ovdje predstavljaju kao glavni krivci što nismo osvojili titulu je nastalo nakon što smo povukli ručnu u ligi i fokusirali se na kup.
Obzirom na sve okolnosti, izvukao se maksimum prošle sezone.
Kada bi napravili ekipu koja bi uspješno parirala zaštićenom dvojcu, vjerujem da bi nam šanse za plasman u grupe bile ogromne čak i kad ne bi bili prvaci. Ne znam za vas, ali ja bih radije gledao ekipu kojoj bi titula izmicala za dlaku, ali koja igra atraktivan fudbal i skida skalpove po Evropi nego ekipu koja osvaja ligu ili čak duplu svake godine i ispada od nekih Brestova, Milsamija, Kutaisija, Kukesija i sličnih evropskih kvazivelikana.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 01 jul 2025, 23:03

Svako normalan vidi ovo što je čovjek fino napisao i obrazložio ali valjda vam ponos ne da,da to vas većina sama sebi prizna.
Pogledaj par stranica u nazad i vidi kako od Trnave Real napraviše.Kažu nismo imali sreće sa žrijebom.
Što bi jedan umjetnik rekao,pare diktiraju svijet,politiku i nogomet.Plati i doći će nije BiH Afganistan kako se želi predstaviti.
Jedan Eto je otišao za pare da igra u neku Mahačkalu,eto sigurno otišao zbog klime,nije mogao u Švicarsku,Austriju,Belgiju...
Čuj u jednu Mahackalu, pa vlasnik njihov je tad imao boatstvo od preko 20 MILIJARDI eura, i opet su i Eto'o i Carlos bili u zalasku karijere kad su ptišli tamo.
Ti jednostavno ne možeš dati tolike pare recimo Memiševiću koliko mu daju u Arabiji, jednostavno nije izvodivo, ne možeš se porediti ni sa Hrvatima kad je njima samo ugovor za TV prava 60 miliona eura.
Pa da klub posluje onako kako vi zamišljate Mirvić bi bankrotirao za dva mjeseca, a Tanu bi samo kaiš ostao.
Da ne pričam da za razliku od komšija i susjeda ti ovdje nemaš nikakvu podršku ni grada ni opštine ni države, dobiješ neku pišljivu nagradu i to ti je to, pa nisu u stanju da srede stadion na koji ti dođe 25-30 hiljada ljudi kad je evropa.
Dakle, ti možeš dati određenim igračima dobre pare koje oni ne mogu nigdjd drugo da dobiju, ali to su ti igrači kvalitetom Turkeša, Beganovića ili Gojkovića koji mogu u bilo koji klub u BiH i većinu u regionu al nije neka otimačina pretjerana za njih vani ili igračima u nekim poznim godinama pa ćeš nekad da fuliš kao sa Vrančićem ili Vršajevićem a nekad ćeš da pogodoš kao sa Benkom npr. Možeš nekom i da probaš da oživiš karijeru pa ti se desi ili Penaranda ili Jajalo, sve je to rizik.
Sarajevo trenutno ima najjači roster u BiH, a vjerovatno će doći još 2 kvalitetna igrača pred evropu jer svi znamo da igrači koji su kvalitetni nas gledaju kao zadnju opciju. Konkurenti su dosta slabiji nego prošle godine, Borac bez 2 najbolja igrača i vjerovatno bez Kulašina i možda Vukovića, Zrinjski bez Tičinovića, Topića, Mulahusejnovića i sa ostatkom tog njihovog kostura Bilbija, Kiš, Jakovljević, Barišić, Šunjić sa 200 godina na ledjima.
Problem je što puštate bale na neka imena, a mi od zadnjih 30 takvih hajra imali od možda 3, pa i taj Gojković je pregovarao 3 puta sa klubom i došao je tek kad si mu bio najbolja opcija, nije što te voli.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 01 jul 2025, 23:04

01 jul 2025, 22:53
Mi smo zapravo dvostruko osteceni sa sudijama. Nas zakinu za deset bodova, a njima navuku deset bodova u utakmicama gdje ne mogu meda. Dakle bez toga, tu smo negdje egal.
Da bi osvojio titulu, bukvalno moras pobijediti "sve" utakmice. I dok god mi pobjedjujemo njih se gura, kad stanemo i oni malo ohanu, dakle stimaju koliko im treba. Ali eto sve se nada covjek da bi bilo drugacije kad bi bili znatno kvalitetniji od njih, jer da nije te nade...
Upravo to.
Ni Barsa, Real, Liverpool...peti-deseti ne mogu bez kiksa i poraza, nerjesenog. A ti jos u posvjesti imas situaciju, i znas da ce biti tako, da gdje god bude trebalo saplest ce ti nogu da se okliznes, a konkurentima navuci crvene kartone, penale, faulove, nepostojece ofsajde i slicno...da pobjede.

Ne razumijem kako to svima nine jasno, sta je zapravo i najpresudniiji momenat i segment ove lige i "takmicenja".

Niko nista ne relativizira, ali ti jednostavno ne mozes napraviti ekipu 5x jacu od konkurenata i SUDIJA. Ne mozes, na zanosite se tim bajkama.
- FKS -

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 01 jul 2025, 23:06

01 jul 2025, 22:47
Vanja8 je napisao/la:
01 jul 2025, 22:12
01 jul 2025, 20:55
Peppermint je apsolutno u pravu i govori ono sto sam ja htio da kazem prije par stranica, kao i @amypitar, ako smijem govoriti u njegovo ime. Citajte s razumijevanjem sta covjek pise.

I naravno da dolaze takvi igraci ako platis. Recimo Bubanja je takav igrac, znaci neko ko je bio bitna karika u ligi jacoj od nase u solidnom klubu. I taj se kvalitet odmah vidi na terenu. Zatim Gojkovic, njega se isto tu moze svrstati. Moze se i za Turkesa reci da je takav igrac, iako on do sad nije opravdao sto se od njega ocekuje.

To je taj rang igraca koji je potreban i naravno da su dobro placeni, ali to je tako.

Ja mislim da mnogi previse gledaju iskljucivo u nas klub. Malo vas zbunjuje sminka, marketing, cijene na TM i slicne stvari. Ovo sto Peppermint kaze da presadis pojedine igrace u Zelju ili Siroki ne bi tamo odskakali, dok mnogi nasi navijaci misle da su to neke zvijezde i zvijeri. Ovaj mali Sosic da je kod nas mi bi govorili da je za liga 5 ili da je Kulasin nas psovali bi Barbarezu sto mu sjedi na tribinama i govorili da moze igrati u Seriji A, da je Taraba nas LB bilo bi ne damo ga ispod 3 miliona itd. E ovako posto nisu kod nas oni su kita obicna, a nasi su prestrasni.

U sustini je to, kako rekoh, u pet deka i na mnogim pozicijama mi uopste nemamo kvalitet koji odskace od ostatka lige, bar ne od top klubova.
Niko na ovom forumu ni za Kulasina, ni za Sosica, ni za Tarabu nije rekao da su kite obicne...
Sto ih mi ne komentarisemo i ne prizivamo, to je iz objektivnih razloga...
Svaki igrac iz Borca ima neku vrstu pritiska da ne ide kod nas, naravno Sosic je strumf i ne bi ga nikad nicim mogli privuci nama...
Za Tarabu , mada je i on bio u njihovom OP, bio je interes, ali momak je htio u HNL...
Njega je pratio Osjek i to je bilo haman gotova stvar, medjutim nakon smjene trenera i dolaska Rozmana, Osjek vise nije bio zainteresovan jer je Simon imao neke svoje vizije o rosteru...

Ljudi misle, ponudis im novac oni ce trceci doci, a nije bas tako, mnogo je tu faktora...

Primjer Vukotica, jako dobru cifru smo mu ponudili, pristao,zahebao nas, otisao je za manje love u njemacku cvajtu...
Primjer Mehanovica, odlicne uslove smo mu prvi put ponudili, pristao, Sisoje ga nazvao i dao mu kes na ruke i cao FKS, drugi put , opet nas je izradio i vidim ljudi ga opet prizivaju...
primjer Koljica...
Ma da ne nabrajam vise...
Nemoj me shvatati bukvalno. Ne znam je li doslovno za ta tri igraca neko napisao da su kite, naveo sam ih samo kao primjere, ali je pisano za mnoge druge. Poenta je u tome da smatram da je Peppermint u pravu u smislu da dosta nasih igraca uopste kvalitetom ne odskace od igraca konkurenata ni blizu koliko mi to cesto mislimo, sto s obzirom na nas budzet i ciljeve ne bi trebao biti slucaj.
Ja tebe shvatam po onome sto napises...
Nemoj navoditi primjere koji to nisu i onda ocekivati da te neko razumije sta si htio reci...

Generalno, ovdje rijetko ko od nas ce napisati za nekog dobrog igraca iz druge ekipe da je flop,vjerovatno se ljudima cini da su to bolja imena...

Imas primjer Al Jabera, igra kod konaali ali mu niko na temi ne spori kvalitet, primjer Mulahusejnovica, kod nas truba u Zrinjskom Issak...

Ok, postujem sto se slazes sa drugim forumasem u vezi njegovog vidjenja naseg rostera, ali nemas potrebu imputirati nesto sto je zaista rijetko na ovoj temi..

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 01 jul 2025, 23:11

01 jul 2025, 22:49
01 jul 2025, 20:18
01 jul 2025, 20:12

Nažalost, ništa od toga.
Raspitivali smo se prije mjesec - dva.
:thumbup: drago mi je da si prihvatio biti moderator.
Pa ako ćeš iskreno na prvu čak i nisam htio.
Ali vidim da niko od ovdje forumaša nije imao ništa protiv, bilo je stvarno dosta ljudi koji su me predlagali, vala sam se i iznenadio.
Nadam se da će sad tema biti bolja nakon ovih promjena.
#NewEra :mrgreen:
:rol: e cuj #newera hvala ti bas sam se ismijao
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 01 jul 2025, 23:12

Hajdeee je napisao/la:
01 jul 2025, 23:04
Upravo to.
Ni Barsa, Real, Liverpool...peti-deseti ne mogu bez kiksa i poraza, nerjesenog. A ti jos u posvjesti imas situaciju, i znas da ce biti tako, da gdje god bude trebalo saplest ce ti nogu da se okliznes, a konkurentima navuci crvene kartone, penale, faulove, nepostojece ofsajde i slicno...da pobjede.

Ne razumijem kako to svima nine jasno, sta je zapravo i najpresudniiji momenat i segment ove lige i "takmicenja".

Niko nista ne relativizira, ali ti jednostavno ne mozes napraviti ekipu 5x jacu od konkurenata i SUDIJA. Ne mozes, na zanosite se tim bajkama.
Ne kontaju ljudi da su bitnije utkmice protov ovih slabijih ekipa nego protiv dorektno Borac ili Zrinjskog, evo imaš primjer utakmice sa Veležom gdje dobiješ 2 crvena i osakati da na svakom kontaktu, pokloni im penal a Bilbija je rukom smiri i to ti je odma 5 bodova nije 3, i onda skontaš da tih 20 i nije toliko puno kad uzmeš sve u obzir.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 01 jul 2025, 23:13

Buco ja ovo pisem godinu dana. Hebo ti sebe ti sad skonto
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 01 jul 2025, 23:30

pitara je napisao/la:
01 jul 2025, 23:03
Čuj u jednu Mahackalu, pa vlasnik njihov je tad imao boatstvo od preko 20 MILIJARDI eura, i opet su i Eto'o i Carlos bili u zalasku karijere kad su ptišli tamo.
Ti jednostavno ne možeš dati tolike pare recimo Memiševiću koliko mu daju u Arabiji, jednostavno nije izvodivo, ne možeš se porediti ni sa Hrvatima kad je njima samo ugovor za TV prava 60 miliona eura.
Pa da klub posluje onako kako vi zamišljate Mirvić bi bankrotirao za dva mjeseca, a Tanu bi samo kaiš ostao.
Da ne pričam da za razliku od komšija i susjeda ti ovdje nemaš nikakvu podršku ni grada ni opštine ni države, dobiješ neku pišljivu nagradu i to ti je to, pa nisu u stanju da srede stadion na koji ti dođe 25-30 hiljada ljudi kad je evropa.
Dakle, ti možeš dati određenim igračima dobre pare koje oni ne mogu nigdjd drugo da dobiju, ali to su ti igrači kvalitetom Turkeša, Beganovića ili Gojkovića koji mogu u bilo koji klub u BiH i većinu u regionu al nije neka otimačina pretjerana za njih vani ili igračima u nekim poznim godinama pa ćeš nekad da fuliš kao sa Vrančićem ili Vršajevićem a nekad ćeš da pogodoš kao sa Benkom npr. Možeš nekom i da probaš da oživiš karijeru pa ti se desi ili Penaranda ili Jajalo, sve je to rizik.
Sarajevo trenutno ima najjači roster u BiH, a vjerovatno će doći još 2 kvalitetna igrača pred evropu jer svi znamo da igrači koji su kvalitetni nas gledaju kao zadnju opciju. Konkurenti su dosta slabiji nego prošle godine, Borac bez 2 najbolja igrača i vjerovatno bez Kulašina i možda Vukovića, Zrinjski bez Tičinovića, Topića, Mulahusejnovića i sa ostatkom tog njihovog kostura Bilbija, Kiš, Jakovljević, Barišić, Šunjić sa 200 godina na ledjima.
Problem je što puštate bale na neka imena, a mi od zadnjih 30 takvih hajra imali od možda 3, pa i taj Gojković je pregovarao 3 puta sa klubom i došao je tek kad si mu bio najbolja opcija, nije što te voli.
Ja ne ulazim u to dali može ili ne može,a očito je da ne može da plati prava pojačanja.
Samo kažem da pare diktiraju sve i da je glupost pisati eto neće neko u Bosnu, hoće za pare.
Što se tiće rostera i prošle sezone se pisalo kako imamo najjači roster što nije tačno.
Mi imamo 2-3 igrača što bi bila pojačanja recimo za Borac,ali i taj Borac isto ima možda 3-4 igrača što bi bila pojačanja Sarajevu i kad na to dodaš suđenje kakvo imaju dobiješ krajnji ishod.
Ali evo suđenje na zadnja tri derbija je bilo zadovoljavajuće i mi uzmemo jedan derbi.
Izvini ali za mene je poražavajuće da uprkos silnim investicijama,pojačanjima,najavama oni imaju još uvijek jednu pobjedu više od nas.
Kvalitet je kvalitet i da ga imamo kao što ti kažeš za ovih 10-15 godina koliko se busamo sa tim investicijama došao bi do izražaja.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 01 jul 2025, 23:30

Treba realno gledati da smo mi na polusezonu otisli sa zastakom u odnosu na prvog 6 bodova, a u prvom dijelu sezone smo osteceni u 3 utakmice koje su direktno utjecale na rezultat a kasnije i na cijelu sezonu Posusije 2x i Široki i to je 6 bodova.

Drugi dio sezone svi smo znali da pored ovakvog suđenja ne možemo biti prvaci i fokus je bio na kupu sto se uspjelo osvojiti i tih famoznih 20 bodova se stvorilo na osnovu ovih 6 pokradenih i utakmica koje nama nisu imale nikakav znacaj jer nismo mogli ni gore ni dole na tabeli. Po meni ova sezona je uspješna teško da je od ovoga moglo bolje.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 01 jul 2025, 23:35

pjankesarajevo je napisao/la:
01 jul 2025, 23:13
Buco ja ovo pisem godinu dana. Hebo ti sebe ti sad skonto
Izvini nisam upratio tvoje postove.
Godinu? Respekt za upornost, samo još da naučiš da pišeš bez sujete, pa si kompletan decko. Sad bar znam da treba tvoja potvrda da se zna da je neko nesto skontao.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 01 jul 2025, 23:38

Sto kaze @James1987 zavrsili smo zimus na -6 od prvoplasirane ekipe a pokrali su nas za 6 bodova, te dvije tekme sa Posusjem i Listica. Nek mi neko nadje gdje su pokradeni Dodikovi i Covicevi mezimci? Kako da se takmicis sa nekim ko u startu ima prednost, ko moze laganije igrati jer zna da ce imati zastitu, da moze grublje ulaziti u startove jer mu se nece svirati ili nece dobiti karton? Pa jeb.em ga ja to utice i na igrace, pravi te budalom redovno, prave krvnicke prekrsaje (primjer Andjusic i Lulic) i normalno da izgube motivaciju.

Nek nas puste da igramo normalno, bez navlacenja ikome, pa cemo vidjeti koliki je to zapravo kvalitet politickih projekata. Jedan od njih ce vjerovatno po peti put u drugu ligu.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 jul 2025, 23:48

Ja samo tvrdim da mi, uzimajući u obzir našu finansijsku potentnost (činjenicu da imamo privatni kapital - jednog milijardera i jednog multi-milionera s partnerima; činjenicu da pravimo veće izlazne transfere od svih ostalih klubova zajedno), nemamo odgovarajuće kvalitetnu ekipu na terenu. Dakle, kad se uzme sve u obzir i kad se, recimo, povuće usporedba sa Željom koji je u ozbiljnoj besparici, koji nije prodao igrača 6 ili 7 godina, koji nerijetko ostane bez Evrope, koji već nekoliko sezona tovari pojačanja iz federalne lige i njoj sličnih liga, neprihvatljivo je da svaka derbi utakmica bude, makar rezultatski, na nož. Može se desiti neka tref situacija, ali da iz sezone u sezonu, iz derbija u derbi mi ne možemo da uspostavimo dominaciju protiv takve ekipe ukazuje isključivo na jednu stvar - a to je da je kvalitativna razlika između nas i Želje nedovoljno velika za tako nešto. Mi jesmo bolja ekipa od Želje. I to već godinama. Ali ta razlika u kvaliteti nije toliko velika da bi mogli od 5 derbija pobijediti 4.

Istovjetno tome, kada se podvuće linija, Borac i Zrinjski igrački NISU slabije ekipe od nas. Na stranu suđenje, na stranu navlačenje, na stranu peto-deseto, te dvije ekipe nisu lošije od nas. Naprotiv. A ako nisu bolje, onda su makar al pari s nama. Ponovo se vraćam na početni pasus kojeg sam iznad napisao - kada si finansijski nadmoćan u odnosu na konkurenciju, kad jedini imaš privatni kapital, kad jedini praviš višemilionske izlazne transfere, tako nešto je prosto neprihvatljivo.

Ljudi moraju napokon da shvate da fudbal, taman on bio bosanski, ne postoji u nekakvom vakuumu, omeđen od ostatka svijeta. Ne postoje nekakva zasebna, specijalna pravila za bh. fudbal niti se bh. fudbal treba dekontekstualizovati i posmatrati izvan svih ostalih fudbalskih tokova. Kad vidim kako ljudi pišu o našoj ligi u fazonu da je ona tobože specifična, da nju određuju neka tobožnja pravila drukčija od svih drugih liga, da se u njoj tobože neko teško snalazi, da ona tobože ne trpi stvari koje se trpe na drugim mjestima. Mislim, stvarno... Te mitologizacija lige je samo alibi. Svijet fudbala ima svoje zakonitosti. Danas novac vrti gdje burgija neće. Ako hoćeš da dovedeš pravo pojačanje, moraš ga masno platiti. Mi se ovdje svi razbacujemo nekim ciframa za koje bi pristali da prodamo naše igrače. Pa idu redom postovi "ne bih pustio Beganovića u Hajduku za manje od 800k eura", pa onda "ne bih pustio Gulija za manje od 4 miliona eura", pa onomad "ne bih pustio Đokanovića u neki turski spor za ispod milion i po" itd., itd. A kad se priča okrene i kad mi razgovaramo našim pojačanjima, onda najednom ništa od toga ne važi, ovo je tobože bh. liga, ovdje niko ozbiljan ne želi doći, ko je lud da baci velike pare na igrača za bh. ligu itd., iako nam je potpuno normalno da tamo neki kipranin, rumun, grk, azerbejdžanac, kazahtstanac, bjelorus, jermen, moldavac itd. istrese 500-600k eura za nekog našeg otpatka.

Ja naprosto imam problem s tim. Imam problem s tim da inkasiramo gotovo 5 miliona dolara za igrača koji je za nas odigrao ukupno 9 minuta, a da onda cjepidlačimo i prodajemo šupljake kako smo šatro pratili Pejovića u drugog crnogorskoj ligi i kako je on šatro perspektivan. Uzeo si gotovo 10 miliona maraka na jednom igraču koji ti je odigrao 9 minuta, iskeširaj 3 i dovedi **** igrača. Ako ti treba centralni vezni, nemoj zamajavati javnost transfer sagom od 2 mjeseca koja će se okončati tako što će dotični polovnjak iz druge holandske lige ispostaviti se kao igrač sa sjebanim koljenima koji nije igrao posljednjih šest mjeseci.

Ako hoćeš da osvojiš titulu, moraš praviti ekipu za Evropu. Dakle, moraš trošiti i VIŠE nego što je potrebno da bi osvojio titulu. I ne samo trošiti, već trošiti PAMETNO. Jer šta vrijedi što ćeš ti iskeširati 400k eura ne Penerandinu platu (uzgred, to je DUPLO manje nego što **** Mujakić zarađuje u gotovo ugašenom Partizanu - čisto usporedbe radi), kad je Peneranda fudbalski rahmetlija. Već sam u jednom ranijem postu pisao, mojne mi priča o kapitalcima koji su fudbalske rahmetlije. Dovedi kapitalca poput Benke, u najboljim igračkim godinama, nakon odlične sezone, plati ga masno, perverzno, bolesno, ali ćeš imati rezultat. Eto, svi ovi klubovi po regionu koji troše više od nas - a svi troše više od nas su glupi. Samo smo mi pametni. Prodaj Viverosa za 10 miliona kerma, pa dovedi Pejovića iz druge crnogorske lige. Riješi se krampe Solde, pa se "pojačaj" Rumunom koji je sa svakim klubom ispao iz lige. Zatreba ti špic, ti dovedeš frajera koji je rezerva u Slaven Belupu.

Potroši 5 miliona eura na pojačanja, što je kikiriki za savremeni fudbal, ali prava pojačanja koja su valjano iskautirana od strane ozbiljne struke, pa ćete vidjeti kako se liga može popišati sve sa gigovićima i kazlagićima.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, boki86, Dave, haris004, johntravolta123 i 79 gostiju.