Ovdje pisu da treba u tursku? Helem hajduk livaju placa milion eura, mogu sigurno i beganovica barem 300 hiljada. Jbg, mi to ne mozemo ispratiti, plus tamo je puno bolji izlog nego kod nasH8Z7 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:31Sa konja na magarca bukvalno. Želi ga Hajduk ne Roma.boki86 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:55A ako covjek hoce da ide? Ne znam koliko kod nas ima platu, ali tamo ce sigurno imati 2,3 puta vise. Bolje ga prodati nego da ostane ovdje i bude nezadovoljan, to je joos goreNajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:48
Pa nismo mi Vrbanjusa druze.Imas ugovor koji si potpisao,ljuti se koliko hoces samo sebe mozes syebati.
Kad bi to tako lako bilo u fudbalu
Pustit ga sad za ove pare je kao sto kazu kolege amaterski.
Osim ako nemaju odma isti dan znaci isti sat spremnu zamjenu barem istog kvaliteta-a nemaju.
Ne radi se ovdje samo o njemu vec o kontinuitetu
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jedno je naša dimenzija kao navijaća a potpuno druga dimenzija su fudbaleri. Jbg oni moraju obezbijediti život do 35 godine, ostalo je stvar sreće i eventualnog obrazovanja.
Evo recimo da igrać kod nas ima 10.000 E platu, 5 troši 5 na stranu stavlja to je 60.000 za godinu uštede.
Ode negdje gdje će imati 20.000 E, 5 troši 15.000 ostavlja. Za godinu 180.000 ušteda. E sad skontaj 3 godine ugovor kod nas 180.000 a negdje 540.000 E. Jbg zakon velikih brojeva

.
Evo recimo da igrać kod nas ima 10.000 E platu, 5 troši 5 na stranu stavlja to je 60.000 za godinu uštede.
Ode negdje gdje će imati 20.000 E, 5 troši 15.000 ostavlja. Za godinu 180.000 ušteda. E sad skontaj 3 godine ugovor kod nas 180.000 a negdje 540.000 E. Jbg zakon velikih brojeva
-
- Kontakt:
Ma ne ide u nikakve super klubove medjutim nece mu Kazlagic dati crveni kad mu neko nogu slomi.hazarder je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:38Qurčespor i Hajduk fudbalske utopije. Pa ne ide u Napoli pobogu. Povećaj mu platu. Ovako uigravaj prinovu par sedmica prije Europe za iste ili veće pare. Korak naprijed nazad tri.Herson je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:30Ne idu u lošije klubove za manje pare pa da se išćuđavaš. Zašto bi neko ovdje igrao za 10.000€ kad negdje drugo može uzimati 25.000€? Koja je tvoja logika u svemu tome?hazarder je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:03Opet priča kako ne možeš zadržat' igrača pod ugovorom ako mu neko veću platu ponudi. Najbolje onda da neke volonterske ugovore skontamo jer ovi trenutni nemaju smisla ni pravno ni moralno.
Meni više logike ima priča da +500.000 eura ljepše izgleda u finansijskom izvještaju koji na kraju godine prilažeš investitorima.
Igrači masovno napuštaju klubove Liga petice i idu u Arabiju i Kinu, a ti se ibretiš što neko ima želju da ide iz bh lige.
Sta ce mu izlog sa 30 godina nema 23 24 godine da se tome vodi, evo i hamza se zajebo sto je otiso pa i dzokanovic pa dal pa buljibasic. Jest fino a ako nemas prioriteta da napredujes vec da ides da unistis sebe sa 28 29 30 god nema logike
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
- Kontakt:
Naravno da ce igraci odlaziti za boljim ugovorima i to je normalno i realnost . Ali mora biti nekog sistema kad ko ide i unaprijed popuniti tu poziciju . Mi prodamo Hamzu i onda Zekic kuka 6 mjeseci nema klasicnog napadaca . Evo sad recimo meni bi bilo logicno i ocekivano da Gulya prodas imas prema naprijed odredeni opcija i on je dosegao veci nivo i to tako ide . Al ne mozemo sad prodavati odbranbene gdje i onako smo kratki 20 tak dana pred europu .
Fino je što si spomenuo taj sistem, to nam fali vec decenijama. Zvezdan Terzić je jednom izjavio "Dan nakon što završi jedan prelazni rok, mi se spremamo za naredni". Ljudi unaprijed znaju, ko bi ih bitan mogao napustiti, pa puno ranije počnu tražiti adekvatnu zamjenu.bordobijeli je napisao/la: ↑02 jul 2025, 22:15Naravno da ce igraci odlaziti za boljim ugovorima i to je normalno i realnost . Ali mora biti nekog sistema kad ko ide i unaprijed popuniti tu poziciju . Mi prodamo Hamzu i onda Zekic kuka 6 mjeseci nema klasicnog napadaca . Evo sad recimo meni bi bilo logicno i ocekivano da Gulya prodas imas prema naprijed odredeni opcija i on je dosegao veci nivo i to tako ide . Al ne mozemo sad prodavati odbranbene gdje i onako smo kratki 20 tak dana pred europu .
Podpuno je NORMALNO da igrac hoce da ide da igra negdje za vece pare, al isto normalno je da klub koji ima vazeci ugovor sa tim igracem ima uslove koji se moraju ispunit da bi taj igrac otisao da igra za vece pare.. Beganovic niti bilo koji drugi igrac nema pravo da se ljuti na klub, kad je podpisivao ugovor nije trazio da moze ici iz kluba kad god hoce dzaba niti je stavio odkupnu klauzulu. E sad pitanje zasto Beganovic ili neki igrac nekaze ja necu podpisat za FK SARAJEVO ako necemo stavit klauzulu ako neko uplati xy cifru klub se nista nepita. JA CU TI ODGOVORIT, ZATO STO MU JE FK SARAJEVO DALO MNOGO VISE 4-5x puta vise nego je zaradjivao tad i da je to zahtjevo u tom trenutku FK SARAJEVO bi reklo hvala dovidjenja, a on bi u tom slucaju umjesto 10k€ igrao u zrinjskom zelji sb velezu za 3 k€.Herson je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:30Ne idu u lošije klubove za manje pare pa da se išćuđavaš. Zašto bi neko ovdje igrao za 10.000€ kad negdje drugo može uzimati 25.000€? Koja je tvoja logika u svemu tome?hazarder je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:03Opet priča kako ne možeš zadržat' igrača pod ugovorom ako mu neko veću platu ponudi. Najbolje onda da neke volonterske ugovore skontamo jer ovi trenutni nemaju smisla ni pravno ni moralno.
Meni više logike ima priča da +500.000 eura ljepše izgleda u finansijskom izvještaju koji na kraju godine prilažeš investitorima.
Igrači masovno napuštaju klubove Liga petice i idu u Arabiju i Kinu, a ti se ibretiš što neko ima želju da ide iz bh lige.
Prema tome takvim igracima ako bi se ljutili jer klub nezeli da te proda jer ponuda nijezadovoljavajuca a ti asistiras da ides, LICNO KAO PRESJEDNIK BI DOSAO NA TRENING POZVAO BI IGRACE I REKAO TAJ IGRAC VISE NIJE DIO KLUBA MOZE TRENIRAT SA POVRIJDJENIM IGRACIMA ILI ODVOJENO DOBIVACE ONO STO GA SLEDUJE PO UGOVORU U FENING. I podvukao bi to ko god misli da se ponasao kao on isto ce dobit..
Znaci kad dodjes na pregovore kazes uslove to to to zelim klauzulu na prodaju toliku i toliku ako klub pristane zasticen si igraj i kad neko to uplati tvoj je da spakujes stvari i odes..
- relativizam
- Kontakt:
I sad terzic neki vizionar, da država ne ucjenjuje gasprom i da vucko ne gura taj politički projekat rinaka bi bio i on i klub.Lucas je napisao/la: ↑02 jul 2025, 22:24Fino je što si spomenuo taj sistem, to nam fali vec decenijama. Zvezdan Terzić je jednom izjavio "Dan nakon što završi jedan prelazni rok, mi se spremamo za naredni". Ljudi unaprijed znaju, ko bi ih bitan mogao napustiti, pa puno ranije počnu tražiti adekvatnu zamjenu.bordobijeli je napisao/la: ↑02 jul 2025, 22:15Naravno da ce igraci odlaziti za boljim ugovorima i to je normalno i realnost . Ali mora biti nekog sistema kad ko ide i unaprijed popuniti tu poziciju . Mi prodamo Hamzu i onda Zekic kuka 6 mjeseci nema klasicnog napadaca . Evo sad recimo meni bi bilo logicno i ocekivano da Gulya prodas imas prema naprijed odredeni opcija i on je dosegao veci nivo i to tako ide . Al ne mozemo sad prodavati odbranbene gdje i onako smo kratki 20 tak dana pred europu .
Hoćemobordobijeli je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:52Ok nece da ostne a sta je opcija ako ode Beganovic ??
Sta ako dodju ponude i Bubanji ,Gulyu ,Jatti hocemo li i njih prodati posto imaju ponude iz vana.
ISTINA ZA VEDRANA!
-
- Kontakt:
Zajebali su se svi sto si nabrojao 100% si u pravu. Ali eto opet, za parama svi idu, ovo ovdje je mala razlika ali ne mozes zadrzati igraca koji hoce da ide i tacka.
To nema veze sa FKS to ima veze sa drzavom, ligom itd itd
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
- napoleon72
- Kontakt:
Jbg, ovaj izlazak na trziste je mac s dvije ostrice. Prije 10 godina nismo imali problema zadrzat igrace jer se niko nije ni otimao za njih. Sad se polahko probijamo na tu neku evropsku scenu i odmah problemi, svaki prelazni rok strahujes za par kljucnih igraca. Tesko je bit pametan, ne mozes vezat igraca u ovo blato kad vani moze dobit 5x bolje uslove, Mujakic u "mrtvom" Partizanu imao 40k eura mjesecno. A s druge strane, ne mozes ni mijenjat ekipu svako pola godine. Bas yebena situacija.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Začarani krug
Savez-ekipa-budzet-transferi-rezultati
Negdje se mora probiti taj krug…
Savez-ekipa-budzet-transferi-rezultati
Negdje se mora probiti taj krug…
Bolje je Mrvahu da uzme Bosnu i da pratimo Košarku i da stanemo iza Bosne, tu se mozes probiti na vrliku scenu svakqko. Neces imati problema sa odlascima kao u fubalu. Nazalist to je tako. Poligon smo za ozivljavanje karijera i svega sto ne ide u korist našem klubu. Mi se ovdje nemamo cemu nadati realno se treba pomiriti sa tom cinjenicom. Sve dok ne budemo postali federalni ili kantonalni projekat na duze staze nema hajra. Sport su unistili ustase i srbi i pogotovo prodane balije, da bi "napakostile'' sarajevskom sportu....ovo ulaganje u klub je slabo i nece ga doskorijwg vremenq biti dok ne preuzme **** baja koji ce sakom od sto udariti.. a ovo nicemu ne vodi...lagano se gubi interes i draz za fudbalom u državi.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
- Kontakt:
A ako nemamo drugog igraca?Bolje mu reci NE ili sacekaj nego da gubimo bodoveboki86 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:55A ako covjek hoce da ide? Ne znam koliko kod nas ima platu, ali tamo ce sigurno imati 2,3 puta vise. Bolje ga prodati nego da ostane ovdje i bude nezadovoljan, to je joos goreNajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:48Pa nismo mi Vrbanjusa druze.Imas ugovor koji si potpisao,ljuti se koliko hoces samo sebe mozes syebati.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:43
Nije to bas tako lako,zabraniti nekom da ode ako on to hoce npr gdje mu nude 3 puta vise i pare za transfer,ja bih najsretniji bio da nam niko nece igrace. Odlazak Beganovica bi bila orava steta u svakom pogledu jbga al svi trce za parama na danasnjem vaktu. 500k eura je malo za njega al hajd.
Kad bi to tako lako bilo u fudbalu
Pustit ga sad za ove pare je kao sto kazu kolege amaterski.
Osim ako nemaju odma isti dan znaci isti sat spremnu zamjenu barem istog kvaliteta-a nemaju.
Ne radi se ovdje samo o njemu vec o kontinuitetu
Mi smo Sarajevo!
Ne potpisuj ugovor onda pasha,ili sacekaj da ti istekne pa bjezi
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Prije 5-6 godina vidim Dinamo i CZ prodaju fino nekog igraca,udjem tim klubovima u komentare navijaci im psuju masovno.Tad mi je to bilo jako cudno a sad vidim koje su to frustracijenapoleon72 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 23:02Jbg, ovaj izlazak na trziste je mac s dvije ostrice. Prije 10 godina nismo imali problema zadrzat igrace jer se niko nije ni otimao za njih. Sad se polahko probijamo na tu neku evropsku scenu i odmah problemi, svaki prelazni rok strahujes za par kljucnih igraca. Tesko je bit pametan, ne mozes vezat igraca u ovo blato kad vani moze dobit 5x bolje uslove, Mujakic u "mrtvom" Partizanu imao 40k eura mjesecno. A s druge strane, ne mozes ni mijenjat ekipu svako pola godine. Bas yebena situacija.

Bas mac s dvije ostrice.I jest ti drago i nije ali vise nije...Okej Celik 2.5mil,Gulisha isto tako aBd ali ovi sitni Mujakic,Catakovic,Beganovic...A svi ti jako bitni
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Rezultat lošeg vođenja kluba. Prvenstveno mislim na stalne promjene trenera i svaki od njih je dovodio svoje igrače, potom loša selekcija igrača, politika kluba (ni sam nisam siguran šta im je cilj, ili zarada ili uspjeh). Fino središ dobrom selekcijom igrača gdje imaš spremne igrače barem na pozicijama koje su teške naći kao bekovi, duže ugovore igračima. Zbog svega navedenog želim da Zekić ostane što duže.napoleon72 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 23:02Jbg, ovaj izlazak na trziste je mac s dvije ostrice. Prije 10 godina nismo imali problema zadrzat igrace jer se niko nije ni otimao za njih. Sad se polahko probijamo na tu neku evropsku scenu i odmah problemi, svaki prelazni rok strahujes za par kljucnih igraca. Tesko je bit pametan, ne mozes vezat igraca u ovo blato kad vani moze dobit 5x bolje uslove, Mujakic u "mrtvom" Partizanu imao 40k eura mjesecno. A s druge strane, ne mozes ni mijenjat ekipu svako pola godine. Bas yebena situacija.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
Sta je s informacijama na zvanicnoj na fb . Prvo napisu bit ce online prodaje , a ne mozes kupit ,izbacili mozes dres kupit online a nema slke kako izgleda . Sad objavili raspored za juli a nije ubacena utakmica s zrinjskim . Sta im je ???
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Ako imaju dobru zamjenu i ako legnu fine pare za Beganovica onda ok.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Izgleda da su obrisali post ovaj sa kalendarombordobijeli je napisao/la: ↑02 jul 2025, 23:49Sta je s informacijama na zvanicnoj na fb . Prvo napisu bit ce online prodaje , a ne mozes kupit ,izbacili mozes dres kupit online a nema slke kako izgleda . Sad objavili raspored za juli a nije ubacena utakmica s zrinjskim . Sta im je ???
Mozda je malo i stara informacija al ovaj kod Makija prica da bi mogo doci taj bek iz Lige 5 do polaska u Sloveniju.
Iskreno se nadam da taj bek nije Šabanovic jer realno on bi samo bio downgrade na ovu ekipu ali eto hajde da sacekamo da vidimo sta ce biti od svega
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Ma taj kod Makija najavljuje a nikad da pogodi nista, pisam njegove informacije
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, izdzezveubrazil, mnon46, propoklopac, Serha, tenpenny i 54 gosta.