Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Oikamid

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Oikamid » 10 jul 2025, 01:15

Ma eto, kad si već spomen'o Ronalda, onu zadnju tekmu sa Portugalom cijeli stadion navija za njega... I sad je ovo kao čudno i van pameti, bježi ba.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 10 jul 2025, 01:15

BosniaBoston je napisao/la:
10 jul 2025, 00:59
Masakriraju papka nunija na IG
Pravi onaj bosnjo, prodat ce mater zarad licnog interesa. Yebale mu cevabdzinice i picerije majku, a za war u srebrenici ga treba ubit od batina. Seljacina, yebale ti srpske donacije mater
1946-1987

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jul 2025, 01:19

Jel zna neko koliko kosta pola sata jahanja u onom konjickom klubu?
S obzirom da je 5 minuta jahanja naplatio 100KM :urnebes: :tokralju:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 10 jul 2025, 01:28

GIBRA je napisao/la:
10 jul 2025, 01:01
VensanKasel je napisao/la:
10 jul 2025, 00:17
GIBRA je napisao/la:
09 jul 2025, 23:31
slika

slika

slika

Realnost našeg naroda

Dobro došli u :bih:

Državu mita, korupcije, lakopodkupljivih balija, nepismenih vodiča

WELCOME :bih:
Realnost je da čitaš smeće od kliksa , ne treba dalje :puke:
Kakve veze ima čitam li ja smeće od klixa ili ne čitam, evo odmah da ti kažem da je i za mene smeće ali ovo su danas dva naslova na svim medijima

Iskreno, kad ih uporedi i staviš jedan uz drugog vidiš koliko je ovaj narod jadan kao i država

Ne znam ima li ko onu sliku kad isto ovako Titovom tabuti prolaze a iznad reklama za finale Zvezde Granda

To je naša realnost
Ne smije proći jedan dan da on ne popljuje klix :urnebes:
Kao da klix radi fotomontažu i da ovo nisu istine.
I zašto stalno i zašto uvijek :D
Ja bih sam sebi postao dosadan.

Ne znam ni za jednog ovog o kome se priča, jer me ne interesuje. Ono, čuo si, pominje se ( ah, arvide) i ništa više i ništa manje.
Danas si bombardovan informacijama i ako pritom pratiš i ono što ti ne treba ili te ne zanima, možeš sebi stvoriti probleme.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 10 jul 2025, 02:37

Raonffa je napisao/la:
10 jul 2025, 00:05
Generalno ne pratim jutjubere, strimere i tu vrstu ljudi, ponekad upalim Dacešina ili Igora Belana sa HCL-a pred spavanje i to je to. Za ovog Speeda nikad u životu nisam čuo dok mi danas nije izletio neki članak da silne stotine hiljada, moguće i milioni ljude prate njegov let iz Beograda za Sarajevo.

U neka doba sam skontao da on nešto strimuje svoj dolazak u Sarajevo, da je prepopularan u svijetu i da mu je kao vodič Nuni. Bi mi drago, jer Nunija znam cijeli život i iako ga generalno ne gledam na YT (mada izbaci algoritam ponekad, kao i za druge) znam da je poprilično popularan kod nas i u regionu, a i isto tako znam kakav je bio prije "slave". Baš čitam komentare za njega danas kao usiljeni humor, loša gluma i slično. Na stranu je li ovo što on radi kulturno, pametno, zanimljivo ili ne (a očigledno mnogima jeste), vjerujte mi da on malo šta glumi jer je lik prirodno blesav i ovo je njegov posao iz snova. Bog ga je negdje pogledao jer je došlo vrijeme da na ovakve budalaštine možeš uzimati grdnu lovu. I neka uzima, nije ukrao ni od koga.

Poenta je da ovo nije lako raditi, jer da jeste svako bi bio jutjuber i uzimao pare. Doduše, većina takvih će reći "ne bih se spuštao na taj nivo", "stid bi me bilo da sam ovakav" i slično, ali fazon je da nemamo svi žicu da radimo ove stvari i to je jedina istina ako smo barem malo pošteni i ne glumimo lažne moraliste, a takvih je kod nas pun qrac da se ne lažemo.
Isto da kazes Ramo Isak je tu gdje jeste jer ima zicu za politicara. Mislis da bi bio ovo sto jeste u Danskoj ili Engleskoj? Nisi se osvrnuo na socijalno drustveni kontekst svega ovoga.

Ono sto je “zica” za snimanje kod nas je totalno drugacije od onog sto se smatra “zica” za youtube u drugim drzavama. Ne razumijes da ono sto kod nas prolazi nigdje drugo ne bi proslo, jer smo ogranicen i neobrazovan narod.

Samim tim vecina Youtubera i ostalih “internet javnih licnosti” nam je takva.
Zadnja izmjena: RollingPaper, dana/u 10 jul 2025, 08:28, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 jul 2025, 02:42

JHam je napisao/la:
09 jul 2025, 20:20
harry_90 je napisao/la:
09 jul 2025, 20:14
Koliko li je Ćuni uzeo para od ovih gdje se jelo,zar nije bilo neko malo kulturniji i obrazovaniji da provede ovog malca i predstavi nasu zemlju ..

Jos kad sam vidio nehljebara Akija sve mi je bilo jasno :urnebes:
pa za kontent njegov, tesko, ljudi treba da shvate da ovaj nije Robert Dacesin pa da ga vodas po znacajnim lokacijama i predstavis turisticki drzavu
dosao je da se najede, pravi budalu od sebe, glumi kako ga nerviraju ova djeca i ide dalje
150k u lajvu, donacije padaju, pregledi, nece vjerovatno vise nikad ni doci, bas njega zanimaju historijske cinjenice i znamenitosti...i to sve u 3h da upakujes...Nuni pravi slican kontent sto se tice omegle-a i to, i dosta ga djece ove gleda, zato mu je i "dobar", ali su mogli ovo dosta bolje organizovati, sa manje cevabdzinica i svega, ono sto je Nune npr. donio na lokaciju cevape, i neko da je negdje donio burek i baklavu, i dosta od hrane...reperi fula svakako za nesto ovako, al njih realno morao ubaciti da ih izreklamira :mrgreen:
Pa ne bi bas reko...ne pratim uopste ovo jer sam prestar, ali sam cuo za njega i kolko znam lik je jedan od vecih promotora palestine npr..dodje ovdje i pita ovog pet puta za srebrenici i to vidis da ga zanima ..ovaj ga skide s kurca da ne bi slucaj o izgubio kojeg cetalja pratitelja ili nedaj boze baku praseta i slicne kako se vec zovu

Ok ne moras sad pravit dokumentarac al kad te vec pito mogo si rec..slomismo se 30 godina da pored svih dokaza pricamo istinu i ti pred par miliona ljudi kazes "ma war"

Uostalom dns preltih srbiju i hrvatsku puno bolje i normlanije bilo gostovanje
=\_1921_/=

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 jul 2025, 06:38

Prvi put vidim ovog nunija. Klasični bosnjacki krkan. Samo da je pite i cevapa. I to sve za sitni sicar, umjesto da nas sve prezentuje kako treba. A za neznanje engleskog… posebna tema. Dno dna. Mentalna bijeda. Seljacina ortodoksna :puke:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 jul 2025, 09:01

emir18 je napisao/la:
09 jul 2025, 20:44
coelho41 je napisao/la:
09 jul 2025, 15:39
emir18 je napisao/la:
09 jul 2025, 15:13

Da se Sarajevo je razvija ne bi većina imala gdje raditi, a autohtone Sarajlije, ako ih i ima su na margini, jer posao ne možeš dobiti jer se doseljenici porodično zapošljavaju.
zamisli koliko moraš biti prepotentan da smatraš da ti posao treba biti zagarantovan na osnovu mjesta rođenja
U životu ništa nije zagarantirano, ali realno svi znamo kako se ovdje do posla dolazi.
Pola moje raje ne može posao u struci naći, ja nemam problem sa tim odakle je ko, ali zna se u državnim firmama čitave familije rade...
Vjeruj ja ne znam kako se do tih poslova dolazi nit me interesuju državne jasle.

A državne firme nisu samo gradske, nego i kantonalne, a onda i federalne i na kraju državne. I sve je to u Sarajevu, znači ne bi bilo fer da samo Sarajlije vode državu, entitet ili kanton, a ne bi bilo fer ni da je obrnuto.

Ma isto je to svuda, evo i ovdje u Tuzli da im je bit administrativni centar nečega, bilo čega, a jel neko dođe iz Banovića, Živinica, Kalesije, Lukavca...sve isto...

Simptomatično je kako se uvijek čaršija žali da ih seljaci yebu, uvijek Nazif Gljiva i Bakir Hadžiomerovića pljuju Šerifa Konjevića i Avdu Avdića...a nikad obrnuto

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 10 jul 2025, 09:13

Bundesliga je napisao/la:
10 jul 2025, 00:51
Raonffa je napisao/la:
10 jul 2025, 00:43
Nisam se referisao na tvoj post već na onaj od harry_90. Jer su njemu pametni likovi Speed, Buba, Jala, Baka Prase i slični jer uzimaju velike pare na gluposti. Uostalom to je danas mjerilo u Bosni, samo pare, pa kako god da ih zaradiš.
Nije to samo mjerilo kod nas, mjerilo je to u svijetu. Samo pare. Zato nam i jesu moralne vrijednosti na samom dnu. Zato i svjedocimo genocidima, ratovima, p diddy partijama, epstein island-ima i kojekakvim grozotama, jer ljudi imaju sve pare svijeta i to im je jedino bitno a sve normalno ovozemaljsko im je postalo malo.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 jul 2025, 09:59

sirBobbyMoore je napisao/la:
10 jul 2025, 09:13
Bundesliga je napisao/la:
10 jul 2025, 00:51
Raonffa je napisao/la:
10 jul 2025, 00:43
Nisam se referisao na tvoj post već na onaj od harry_90. Jer su njemu pametni likovi Speed, Buba, Jala, Baka Prase i slični jer uzimaju velike pare na gluposti. Uostalom to je danas mjerilo u Bosni, samo pare, pa kako god da ih zaradiš.
Nije to samo mjerilo kod nas, mjerilo je to u svijetu. Samo pare. Zato nam i jesu moralne vrijednosti na samom dnu. Zato i svjedocimo genocidima, ratovima, p diddy partijama, epstein island-ima i kojekakvim grozotama, jer ljudi imaju sve pare svijeta i to im je jedino bitno a sve normalno ovozemaljsko im je postalo malo.
Pare i moc su oduvijek bile mjerilo.
Kao da prije nije bilo ratova i genocida.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 jul 2025, 10:15

https://www.90s90s.de

Ne znam ko je skoro postavio ovaj link na temu, ali hvala mu puno :tokralju:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 jul 2025, 10:16

Nisi razumio sta sam htio reci al hajd.. Mene samo nervira to sto nas narod ne moze podnijeti neciji uspjeh kao sto vec imaju Baka,JalaBuba,Speed.. ljudi su na svoj nacin okrenuli pare,a to sto kad nas vecina ceka da za njega uradi neko drugi,to nije nista ili cekaj pocetak mjeseca da legne 1500 km,pa se malo gotivi i onda prst u usta i pljuj sve oko sebe sto zaradjuje vise od tebe..a ti sto pljuju pate da imaju makar 10% sto imaju ovi koji zaradjuju bruke para ..

Ovdje ne valjaju Dzeko sto trci za loptom,Merlin plagijator itd..

Ima ona jedna zlatna "nije meni sto ja nemam,vec otkud tebi"!!
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jul 2025, 10:36

Arvid je napisao/la:
10 jul 2025, 10:15
https://www.90s90s.de

Ne znam ko je skoro postavio ovaj link na temu, ali hvala mu puno :tokralju:
Otaj sam :D
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 10 jul 2025, 10:42

Bosniacum Lilium je napisao/la:
10 jul 2025, 06:38
Prvi put vidim ovog nunija. Klasični bosnjacki krkan. Samo da je pite i cevapa. I to sve za sitni sicar, umjesto da nas sve prezentuje kako treba. A za neznanje engleskog… posebna tema. Dno dna. Mentalna bijeda. Seljacina ortodoksna :puke:
Treba mu zabraniti da dodje u grad ali evo citam komentare i haman sve negativno, zasluzeno :bih:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 10 jul 2025, 10:46

harry_90 je napisao/la:
10 jul 2025, 10:16
Nisi razumio sta sam htio reci al hajd.. Mene samo nervira to sto nas narod ne moze podnijeti neciji uspjeh kao sto vec imaju Baka,JalaBuba,Speed.. ljudi su na svoj nacin okrenuli pare,a to sto kad nas vecina ceka da za njega uradi neko drugi,to nije nista ili cekaj pocetak mjeseca da legne 1500 km,pa se malo gotivi i onda prst u usta i pljuj sve oko sebe sto zaradjuje vise od tebe..a ti sto pljuju pate da imaju makar 10% sto imaju ovi koji zaradjuju bruke para ..

Najvise smo otisli u ku*ac jer se samo kod nas pravda sve parama. Ako si debil ili seljak, onda ti dzaba 100 miliona nosit ces taj epitet.

Znaci da sutra dodje taj Baka Prase i pljune ti u facu, ti bi reko ma nije on seljak, on ima puno para, ima pravo da mi pljuje u facu?

Dodje mi neki diler spida, i ja mu trebam reci, ma brate nema veze sto trujes djecu tim sranjem, uzeo si pare imas moje postovanje, zaradjujes vise od mene nemam ti sta reci? I trebam ga postovat, stavljat ga u isti rang sa nekim doktorom, glumcem, umjetnikom itd; zato što zarađuje više para?

Mora se svaki debil nužno poštovat jer ima puno para, wtf?

Svuda ima raznih retardiranih ličnosti koji uspiju, u Americi je Cardi B postala poznata jer je otvarala šampanjac pi*kom, ali tamo ce svi reci milionerka je ali je kurava koje se probila kroz showbiz mašineriju yebat je.

Medjutim kod nas bi rekli "svaka čast uspješna žena, sto ste ljubomorni, ne može to svako". :crazy: Kakav mentalitet imamo to je čudo.

A uostalom, gdje ces poredit Dzeku i Merlina sa nekim tamo Nunijem, Bakom Prase itd.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 jul 2025, 10:50

harry_90 je napisao/la:
10 jul 2025, 10:16

Ima i toga, evo ja Jalu i Bubu balgo receno ne slusam, ono apsolutno su mi cak i odbojni...ali to je moje misljenje, medjutim mora se ljudima kapa skinut..jbt jedan diler s alipasina drugi no name reper iz ilijasa i ljudi dodju do toga da im se reklama vrti u centru new yorka...sta ima neko prigovoriti tome? skidam kapu pa da si ne znam
u cemu stigao do tog niova

Pa prosle godine izadje clanak evo slagacu sad, ali neki nas lik iz Mostara ako se ne varam je jedan od glavnih trnera meni se cini Furyu...dole koemnteri "sta ce on trenirat znam ga ja"..."e jesi ga trneiro eo izgubi frjaer" itd itd

Medjutim sto se ovog nunija tice ako ista ima u glavi u sro sumnjam trebao bi da se poklopi i ugasi sve profile
=\_1921_/=

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 10 jul 2025, 10:58

Pokušavao sam naći odgovarajuću temu za ovo pitanje,ali i nema bas,pa ću pisati ovdje.
Šta je po vama dobar razlog za razvod braka,preko čega se ne prelazi ?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jul 2025, 11:06

Muumii je napisao/la:
10 jul 2025, 10:58
Pokušavao sam naći odgovarajuću temu za ovo pitanje,ali i nema bas,pa ću pisati ovdje.
Sirok pojam.
Ako ti tacno ne mozes naci razlog za razvod, kako da ti drugi nađe?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 10 jul 2025, 11:09

ako te je prevarila, nabij je nogom i lagano
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 10 jul 2025, 11:14

19vendetta87 je napisao/la:
10 jul 2025, 11:06
Muumii je napisao/la:
10 jul 2025, 10:58
Sirok pojam.
Ako ti tacno ne mozes naci razlog za razvod, kako da ti drugi nađe?
Ma druže ja sam se već razveo,nego me onako zanima,znaš kako je sa našim narodom,svako zna bolje od tebe,bukvalno mi govore ovo sto je ovaj ispod napisao,ako te kao nije prevarila šta ćeš se razvoditi ,po meni je tu mnogo drugih razloga zbog kojih se čovjek treba razvesti.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: has, Pensioner26, soxx i 4 gosta.