Prvu zvaničnu utakmicu, protiv Krajove, ce 90 % poceti sastav koji ni jednom ranije nije poceo ni jednu utakmicu.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:49Realno Zekić eksperimentiše i kad treba i kad ne treba.Čitavu prošlu sezonu je eksperimentisao,nastavlja na pripremama istom mjerom.
Nadam se da će napokon nadoći na ono što traži i što mu treba pa da sa prvom zvaničnom utakmicom to liči na nešto.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Tupiš jezik džaba niko nema veze koji je sastav igrao i šta je Mlinarić igrao. Nemamo veze ni koja je formacija bila možemo nagađat samo onako. Možda je Beganović bio zadnji vezni, pokušao sa nekim inverterom. Možda smo baš igrali 4-2-3-1. Vidiš da se pokušava dosta djece uključiti u igru. Možda je Zekić pokušao da vidi opterećenje koje Jatta može istrpiti u sredini sam da zna u kolikoj mjeri se može osloniti na njega. Itd. itd. možda, možda....Lucas je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:414-2-3-1 izumrla u modernom fudbalu![]()
![]()
Šta igra PSG, hrkljuš. Kad ih je Enrike preuzeo, poceo je 3-5-2, bio na rubu otkaza par puta, prešaltao kasnije na 4-2-3-1, pa pokorio Evropu, vjerovatno ce i svijet veceras. Konte poceo sa 3-5-2, vidio da to nije to, prešaltao na 4-2-3-1, osvojio Skudeto. Koju formaciju igra Flik sa Barcelonom, pa im se divi cijeli svijet, u kojoj formaciji je sa Bayernom osvojio sve živo ? U kojoj formaciji su Anceloti/Zidan osvojili sve one Lige šampiona sa Realom ?
Naš mag nek i dalje eksperimentiše i pokušava zbuniti protivnika, ide dogodine - 30 za Borcem/Zrinjskim. Jucer je prekucao sa novim izumom, Mlinaric zadnji vezni![]()
-
- Kontakt:

Ovako smo počeli prošlu godinu.
Nažalost Posusje i Siroki su nas pokrali i nismo imali 100% nakon 11 kola a ovaj derbi 1:1 smo također deklasirali željezničar.
E onda su odlučili da nas smire… počelo je protiv Posusja i nije nikad prestalo do Veleza na kraju.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Držim se objave na zvaničnoj, koji je sastav poceo utakmicu. Zadnja linija i wing bekovi, Beganovic Turda Paskalev Jovic Kuprešak je hajde ok. Ali evo, hajde mi smisleno poredaj ostatak, Mlinaric, Jatta, Kyeremeh, Guli i Oliveira.MSOZ101 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:54Tupiš jezik džaba niko nema veze koji je sastav igrao i šta je Mlinarić igrao. Nemamo veze ni koja je formacija bila možemo nagađat samo onako. Možda je Beganović bio zadnji vezni, pokušao sa nekim inverterom. Možda smo baš igrali 4-2-3-1. Vidiš da se pokušava dosta djece uključiti u igru. Možda je Zekić pokušao da vidi opterećenje koje Jatta može istrpiti u sredini sam da zna u kolikoj mjeri se može osloniti na njega. Itd. itd. možda, možda....Lucas je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:414-2-3-1 izumrla u modernom fudbalu![]()
![]()
Šta igra PSG, hrkljuš. Kad ih je Enrike preuzeo, poceo je 3-5-2, bio na rubu otkaza par puta, prešaltao kasnije na 4-2-3-1, pa pokorio Evropu, vjerovatno ce i svijet veceras. Konte poceo sa 3-5-2, vidio da to nije to, prešaltao na 4-2-3-1, osvojio Skudeto. Koju formaciju igra Flik sa Barcelonom, pa im se divi cijeli svijet, u kojoj formaciji je sa Bayernom osvojio sve živo ? U kojoj formaciji su Anceloti/Zidan osvojili sve one Lige šampiona sa Realom ?
Naš mag nek i dalje eksperimentiše i pokušava zbuniti protivnika, ide dogodine - 30 za Borcem/Zrinjskim. Jucer je prekucao sa novim izumom, Mlinaric zadnji vezni![]()
- napoleon72
- Kontakt:
PSG igra klasicnu 433 sa zadnjim veznim i dva centralna vezna. Ko je desetka u njihovoj formaciji? Vitinha pravi DMF, Neves i Ruiz centralni vezni. Napoli ista stvar, Gilmour/Lobotka zadnji, McTominay i Anguissa centralni. A pricas o Conteu koji je mozda i najpoznatiji sa svojom 343 formacijom s kojom je harao u Juventusu, Chelseaju i Interu. Barcelona jedina igra neku vrstu 4231 mada i tu Olmo nije prava desetka, u Spaniji igra centralnog. Spominjes Real? Pa godinama su igrali prototip 433 formacije, sa Casemirom kao razbijacem, Modricem i Kroosom kao klasicnim centralnim veznim. Gore trojac BBC. Od odlaska Ozila nisu igrali sa 10kom. Kod Ancelottija ove zadnje sezone najvise igrali 442. Bukvalno niko tu nije igrao 4231 sem te Barcelone, haj da si mi rekao City sa De Bruyneom ili Man Utd sa Brunom, mada su i to hibridne formacije (posebno City gdje je Pep gurao Stonesa na zadnjeg veznog a Cancela kao IWBa). Ta 4231 formacija o kojoj ti pricas se igrala do 2013. maksimalno, kad su glavni igraci bili Ozil, Mata, Gotze, Rooney kod Fergusona iza RVPa, Kaka...Lucas je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:414-2-3-1 izumrla u modernom fudbalu![]()
![]()
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Sa desetkom niko ne igra na svijetu. Ne znam sto mu objašnjavaš.
Većina igra sa sesticom i dvije osmice kao uostalom sto i mi igramo. I do Saletove povrede izgledali smo vrhunski kasnije je falilo kreativnosti. Sudije nas klale i plus na to igrali uvijek bez 2-3 najbolja igrača.
Većina igra sa sesticom i dvije osmice kao uostalom sto i mi igramo. I do Saletove povrede izgledali smo vrhunski kasnije je falilo kreativnosti. Sudije nas klale i plus na to igrali uvijek bez 2-3 najbolja igrača.
- napoleon72
- Kontakt:
Gori sam ja sto mu crtam al et. Isti lik na fejsbuku trazi "kapitalna pojacanja tipa Stojcev". Bas nam treba sad u 2025. godini neki sestar da pola ekipe trci za njega a on se okrece na sredini i daje pasove. To nigdje vise nema.jurisicduska je napisao/la: ↑13 jul 2025, 13:05Sa desetkom niko ne igra na svijetu. Ne znam sto mu objašnjavaš.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
napoleon72 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:20Sto se ti javljas prijatelju, zar si ti Historicar?Lucas je napisao/la: ↑13 jul 2025, 11:55Nesretna ti je mater, kad je rodila takvog idiota i maloumnika. Drži se svoje selendre i provincije i idi u 100 **** materinanapoleon72 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 07:43
Cekamo svi tu famoznu 4-2-3-1 da covjek nadje smiraj. Ovako nesretnik luta forumskim limbom i pise o starim vremenima kad se znalo da je desetka - desetka, da svako igra svoju poziciju... bez eksperimenata...![]()

Zrinjski igra 29.jul europu mi 24.jul, nema sanse da ovo zrinjski ne odgodi. Imat ce manje od 48h do iduce utakmice, a ne moze se u subotu igrati zbog iste situacije za nas. Ne vidim kako ce se ovo odigrati.jurisicduska je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:41A izasao raspored za Arenu.
Nekako mi ne mirise da će je odgodit.
Nedjelja, 27. juli:
21:00 Zrinjski – Sarajevo (Arena Sport)
Tužno je što nijednu utakmicu za Sarajevo nisu zajedno odigrali Gojković, Bubanja, Đorđević i Guli a vjerovatno ni neće. Nismo ni mogli da vidimo puni potencijal ove ekipe...
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Sale bi trebao biti spreman od pocetka Augusta , mozda dobije koju minutu 24og i protiv Zrinjskog.
Bubanja koliko vidim da je spreman
Znaci jos jedna nepoznanica nam ostaje taj Elzi hoce li biti predstavljen do Evrope nadam se da hoce
Bubanja koliko vidim da je spreman
Znaci jos jedna nepoznanica nam ostaje taj Elzi hoce li biti predstavljen do Evrope nadam se da hoce
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu.“
Banić
Ristovski - Gojković - Jović
Beganović - Đorđević - Bubanja - Elezi - Kuprešak
Guliashvili - Mlinarić
Ova ekipa bi lagano igrala grupe Evropske lige.
-
- Kontakt:
Ma slažem se ja s tobom ali suhveli mi sto je raspored izasao.maroon46 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 13:15Zrinjski igra 29.jul europu mi 24.jul, nema sanse da ovo zrinjski ne odgodi. Imat ce manje od 48h do iduce utakmice, a ne moze se u subotu igrati zbog iste situacije za nas. Ne vidim kako ce se ovo odigrati.jurisicduska je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:41A izasao raspored za Arenu.
Nekako mi ne mirise da će je odgodit.
Nedjelja, 27. juli:
21:00 Zrinjski – Sarajevo (Arena Sport)
Zoran ZekićOsjećam simpatije na svakom koraku. To godi, ali i obvezuje. Uđem u mesnicu po kilu ćevapa, a izađem za pola sata. Mesar mi objasni gdje griješimo i što moramo mijenjati.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Nemoj molim te.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ne dizite nas u nebesa plss, ajmo polako i redom.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
-
- Kontakt:
Hebiga ja preletio, halalinapoleon72 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:32Ja kralju Zekica podrzavam u svemu, a tako i u promjeni formacije. Meni su smijesni postovi tipa "kakva je ovo formacija, daj 4231". Em je ta formacija izumrla prije 10 godina u modernom fudbalu, em je formacija raspored igraca na papiru koji u praksi ima ucinka 10% na igru. Zekic je moderan trener koji zna sta hoce od ekipe, a u kojoj ce ih formaciji poredat je najmanje bitno.pjankesarajevo je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:02Mozda Zekic zna nesto sto ti ne znas, jesi li o tome razmisljao?napoleon72 je napisao/la: ↑13 jul 2025, 07:43
Cekamo svi tu famoznu 4-2-3-1 da covjek nadje smiraj. Ovako nesretnik luta forumskim limbom i pise o starim vremenima kad se znalo da je desetka - desetka, da svako igra svoju poziciju... bez eksperimenata...

Tek sam nakon 2-3 citanja skontao da je ironija
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
Koga to briga vidis da moras dobiti 100% tekmi da bi bio iza rezimskih klubova.jurisicduska je napisao/la: ↑13 jul 2025, 12:55
Ovako smo počeli prošlu godinu.
Nažalost Posusje i Siroki su nas pokrali i nismo imali 100% nakon 11 kola a ovaj derbi 1:1 smo također deklasirali željezničar.
E onda su odlučili da nas smire… počelo je protiv Posusja i nije nikad prestalo do Veleza na kraju.
Ali kad ovako pogledas rezultate, hebote kakav posao je ZZ napravio svaka mu cast

Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, laznokrilo, OzmoodPinglewood, supervizor i 61 gost.