BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Ma nije tacna ta statistika. Pjanic je dao 10-ak poena, a Gegic i Atic nisu dali 15 odnosno 17.
Hrelja dao 2 poena, a nije ni igrao. Campara takodjer nije igrao, a tu pise 10 minuta.
Lazica nikako nema na spisku. To je mozda nesto iz prosle utakmice.
Hrelja dao 2 poena, a nije ni igrao. Campara takodjer nije igrao, a tu pise 10 minuta.

Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 29 jul 2025, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.
Ma to je statistika sa prve utakmice 27.7
-
- Kontakt:
Koja je onda svrha zvati na pripreme igraca koji nema pravo nastupa za nas?

Nadam se da ce moci nastupati kao domaci igrac.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa fino ti je Adis rekao na pressici - Zafalilo igraca za turnir...19vendetta87 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:33Koja je onda svrha zvati na pripreme igraca koji nema pravo nastupa za nas?![]()

Ne znam stvarno, ja se nadam da ima nase ciste papire, jer moze sigurno posluziti u rotaciji...medjutim poznavajuci nas - nista me ne bi iznenadilo...
-
- Kontakt:
Pa igra se kosarka i poslje eurobasketa ,treba ce nam u buducnosti.19vendetta87 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:33Koja je onda svrha zvati na pripreme igraca koji nema pravo nastupa za nas?![]()
Jasno je to, medjutim ako mu je status naturalizovanog - onda se postavlja pitanje, sto smo ga cimali i uzimali sada u 28 godini...bordobijeli je napisao/la: ↑29 jul 2025, 17:08Pa igra se kosarka i poslje eurobasketa ,treba ce nam u buducnosti.19vendetta87 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 16:33Koja je onda svrha zvati na pripreme igraca koji nema pravo nastupa za nas?![]()
Do zadnje pripremne utakmice me uopšte ne zanima rezultat, koliko me zanima fizička sprema, izostanak povredica i povreda, kao i ono najvažnije: pasovi, slobodna bacanja, proigravanja i kontre. To je jedino što me zanima na pripremnim i koliko se tim uigrava. Hemija, skokovi i šutevi iz igre dolaze na takmičarskom nivou. S ovim iz Kine sam zadovoljan. Očekivano prva podbačaj, druga progres. Sad kad se vrate idu prvo fizičke pripreme, pa uigravanje i utakmice za podizanje nivoa. Jako je bitno tempirati formu i podesiti se za prvi krug na visokom nivou. Mi smo godinama imali problem da formu podešavamo za drugi krug i u prvom krugu budemo tvrdi i nikako ne dohvatimo taj drugi krug. Samo one godine kad nas je Aco vodio, tempirao je odlično formu ali nas je stigao peh međusobnog omjera. Jako je bitno sve i jednu utakmicu igrati bez popuŝtanja da izbjegnemo međusobne omjere. Vodiš 10, zadrži 10 i idi na 12-14-16 itd. A ne da ti je svejedno pa zavrŝiš sa 3 razlike i onda u zadnjoj ganjaš 15 razlike isl.
Sad procitah da ima nas pasos. Inace bas nema smisla uopste ga pozivati. ..
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ma i te godine smo dizali formu kroz utakmice na prvenstvu. Sjećam se da smo izgubili protiv Latvije, a u kvalifikacijama ih dobili. A mogli smo ih i tada na EB dobiti, ali je prva utakmica bila. Kako je koja utakmica odmicala, sve bolje i bolje smo igrali, čemu je dokaz i ta zadnja protiv Litvanije.
Mislim da nam je odlično što ove godine igramo prvu protiv Kipra.
Ma ova avantura u Kini je prosla sasvim ok...jer je upravo to i bila - avanturisticki turnir koji je solidno ispunio ocekivanja, neko da se malo oznoji, neko da guzica vidi puta..gazijabih je napisao/la: ↑29 jul 2025, 17:14Do zadnje pripremne utakmice me uopšte ne zanima rezultat, koliko me zanima fizička sprema, izostanak povredica i povreda, kao i ono najvažnije: pasovi, slobodna bacanja, proigravanja i kontre. To je jedino što me zanima na pripremnim i koliko se tim uigrava. Hemija, skokovi i šutevi iz igre dolaze na takmičarskom nivou. S ovim iz Kine sam zadovoljan. Očekivano prva podbačaj, druga progres. Sad kad se vrate idu prvo fizičke pripreme, pa uigravanje i utakmice za podizanje nivoa. Jako je bitno tempirati formu i podesiti se za prvi krug na visokom nivou. Mi smo godinama imali problem da formu podešavamo za drugi krug i u prvom krugu budemo tvrdi i nikako ne dohvatimo taj drugi krug. Samo one godine kad nas je Aco vodio, tempirao je odlično formu ali nas je stigao peh međusobnog omjera. Jako je bitno sve i jednu utakmicu igrati bez popuŝtanja da izbjegnemo međusobne omjere. Vodiš 10, zadrži 10 i idi na 12-14-16 itd. A ne da ti je svejedno pa zavrŝiš sa 3 razlike i onda u zadnjoj ganjaš 15 razlike isl.
Znaci ovi sto ce biti na klupi su dobili da pokazu sto mogu i znaju protiv jedne Kine, koja igra poprilicno disciplinovanu i organizovanu kosarku...
Bitno je bilo vidjeti da poslije duze vremena zaigraju Gegic i Atic...te da se vidi sta moze pruziti Penava i Pjanic...
Pjanic ako ima nase papire po ps, treba da bude dio rotacije...meni ne bi bilo mrsko da ga vidim u 12 EB...api kao sto neko rece, prije ce biti da ce to 12 mjesto ici za 3 pg...
Meni je zao sto u ekipi nije bilo sada Castanede, jer bi mu sigurno odgovaralo da ove 2 utakmice se uigrava kao Gegic...
I ovo je idealna prilika bila da se konacno vide sposobnosti Kondica i Sikirasa, ali sa njima je prica poznata i pitanje je da li ce ikada igrati za reprezentaciju...
Sve u svemu - not bad...7/10
-
- Kontakt:
Ma nece on nikad igrati kao naturalizovani igrac, jer je to mjesto za americkog playmakera.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Svjestan sam toga da nece, zato ukoliko momak nema ciste papire da moze igrati kao nenaturalozovani igrac, onda mi nije jasno sto je decko uopce pozivan u Kinu...pogotovo sada kada je se vecini svidio kao igrac...uglavnom nadamo se da je imao pasos nas prije 16 godine...valjda ce se izaci sa tom informacijom...19vendetta87 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 18:07Ma nece on nikad igrati kao naturalizovani igrac, jer je to mjesto za americkog playmakera.
2 tekma i napredak
Pjanic onako kako sam ga opisao
Njemacka skola -Shuti igra ,bori se 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.